~~ Априлско сърчице вече тупка и расте ~~ 2

• 34 719
  • 719
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро момичета,

да ви попитам- иследванията за кръв и урина на гладно и жадно ли ги дадохте? Аз досега винаги сутрин гладна и жадна ходих, но миналия ден сестрата  след ФМ ми каза, че щом съм яла педи повече от един час, мога и тогава да ги дам, а беше обяд.

# 646
Frede, аз знам, че се пускат на гладно, правила съм си веднъж досега и в лабораторията ми потвърдиха, че трябва да са на гладно. Нямам спомен дали трябва да са и на жадно. Кръвната захар сигурно би се повлияла, ако си хапвала преди това, за останалите показатели не знам.

# 647
Здравейте и от мен.

В сайта на НОИ има услуга - Изчисляване на прогнозен размер на парично обезщетение за бременност и раждане, но трябва да си извадиш първо ПИК:

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/obshtestvo/nova-usluga-na … -majchinstvo.html
http://appreports.nssi.bg/CalculateMaternityBenefits/

Относно изследванията винаги се правят на гладно. За захарта дори последното ти хранене трябва да е било до 12 вечерта.Мисля, че само тези гинетичните за БХС-то не изискват да си гладен.

# 648
Благодаря момичета, и аз така знам и досега така съм правила, но ме учуди изказването на сестрата.

# 649
Скрит текст:
Аз ще ходя утре, но при Балев пак в Темелков. Колко струваше прегледа и прати ли те на БХС? Радвам се, че всичко е ок при теб!
60лв беше, но, когато си запазвах часа по телефона, ми казаха "Првгледът при д-р Цонев е 60лв".Дали и при другите е толкова - не зная Simple Smile
Сподели по-късно как е минал Првгледът Simple Smile)
Криси здравей! Най-накрая мина прегледа. Според доктора всичко е наред. Мисля, че останах доволна. Беше ми много смешно, едва се сдържах да не се смея, защото бебчето се вълнуваше и шаваше много.  Балев доста се измори докато го измери.  Измери нухалната транслуценция и сърдечната честота,има носни кости, нормален череп. Не ми каза колко пръстчета вижда. При теб имаше ли повече подробности? Каза ми, че следващия преглед трябва да бъде между 18 и 21 седм.

Много се радвам, че всичко е наред  Hug
А, и при мен нямаше кой знае колко подробности, каза, че абсолютно всичко му е наред, без да се обяснява излишно.Аз, понеже не виждах монитора, гледах лицето и мимиките, които прави.По едно време така се сбръчка, че аз се шашнах и питах дали има нещо нередно и той само ми вика: "Оо не, нищо такова не съм казал.Опитваш се да четеш по лицето ми ли? Аз се опитвам да чета ехографа, ти лицето ми ..."  Laughing После долу от рецепция ми дадоха листа със самите резултати - пише, че плодът има нормални движения, нормални количества околоплодни води, нормална морфология, отговаряща на срока на бременността; нухална транслуенция  е 1,5мм; има носни кости, тяло и крайници - без абнормости; нормално проследима пъпна връв с три съда, с нормален кръвопоток; 4,48см е, 11,6г.с.
Следваща ФМ ми каза 17-19седмица, което е между 17 и 26 ноември Simple Smile

# 650
  • Варна
Като Ви чета колко подробно ви обясняват за главата се хващам, аз незнам каква ми е плацентата, шийката как е, околоплодни води, вени на пъпната връв...нищо. Казват ми наред е всичко и толкова !

# 651
Като Ви чета колко подробно ви обясняват за главата се хващам, аз незнам каква ми е плацентата, шийката как е, околоплодни води, вени на пъпната връв...нищо. Казват ми наред е всичко и толкова !
И аз не знам, но днес съм на преглед и няма да му се размине на доки. Но реално това започва да се гледа след 16 седмица.

# 652
Това е от ФМ. На обикновена консултация изобщо не съм ги чувала тези неща, а само това "Всичко е наред", което, да ви кажа, ме успокоява и си се прибирам доволна вкъщи  Crazy

# 653
  • Варна
Това е от ФМ. На обикновена консултация изобщо не съм ги чувала тези неща, а само това "Всичко е наред", което, да ви кажа, ме успокоява и си се прибирам доволна вкъщи  Crazy

На 2 фетални даже ходих и нищо -" Всичко изглежда наред " и толкоз.
Попадам явно на неразговорливи доктори  Sad

# 654

На мен, тези неща, които ги изредих по-горе, ми ги дадоха напечатани на един лист, заедно със снимки(не спирам да ги гледам  Heart Eyes).Иначе, и моят лекар не говореше Simple Smile

# 655
TYPUFI , ще си изкарам този номер и ще видя. Мерси Simple Smile

Krisi, много хубаво Simple Smile .

Ани, успех! Да се отчетеш после  Rolling Eyes

Zina, ако ходиш при Яков, той не е от разговорливите  Laughing Моят лекар също не говори много, но се надявам всичко да е наред на ФМ и да ми говори малко повече. Все пак цял месец чакам Simple Smile

# 656
Това е от ФМ. На обикновена консултация изобщо не съм ги чувала тези неща, а само това "Всичко е наред", което, да ви кажа, ме успокоява и си се прибирам доволна вкъщи  Crazy

Попадам явно на неразговорливи доктори  Sad

Зина, Яков не ги ли казва тези неща на ФМ или накрая не ти ли ги дава написани някъде? И аз като Криси получих такъв лист.

# 657
Да дам отчет и тука. Плацентата е високо добре разположена. Шийката не е скъсена, родовия канал затворен. Бебе е добре, спеше. Доки се мъчи 20минути да види пола, но не можа. Обаче имам контракции, не е добре. Почнахме магнезия, как не спряха не знам. Дано спрат, кокото до обясненията вадих ги с ченгел. Бях настифирчена и не го оставих на мира. Той беше много мил,каза че изглеждам отвратително и ми казаче ще си стоя до края в болничен. Все ми е тая.

# 658
Ани, хубаво, че всичко друго е както трябва. За контракциите- не знам много по въпроса, но една приятелка беше с "чувствителна матка" и имаше отрано контракции. Почиваше си повече и всичко беше наред

# 659
  • Варна

Зина, Яков не ги ли казва тези неща на ФМ или накрая не ти ли ги дава написани някъде? И аз като Криси получих такъв лист.

Не, абсолютно нищо не получих от Яков, дори снимка, само листа за БХС който се попълва.

Общи условия

Активация на акаунт