Перилни препарати и омекотители - 33

• 68 038
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
  • в огледалото на живота
Тъй,да споделя за  праха Елви,за който питах преди време:абсолютно не експериментирайте,няма  смисъл.... Simple Smile

Гес,мнението ти за него е същото и като моето след употребата му:
-влажна консистенция
-никакъв ефект от изпиране дори и освежаване на дрехите
-пеняемост и аромат липсва/първото добре,за другото поне малко се надявах на остатъчна миризма предвид приятния лавандулов мирис от кутията след отваряне/

Добре,че взех малко количество.Любопитството ми бе възнаградено подобаващо.... Laughing

Следващото нещо,на което  'хвърлих ' очи е този Диксан,но след подробно разглеждане май ще го прескоча.Спира ме това,че го водят универсален/за бяло и цветно/
Обаче как ухае от бутилката...... Crazy Пуста страст за аромат.... Flutter

# 526
  • София
Да, Ултрафреш е много готин аромат, затова изпапках концентрата за 2 месеца. Не успях да се въцдържа и да сипвам само по 25 мл.
Куул го ползвах една година. Неговият аромат е старовремски някак, в началото е шокиращ, но като свикнеш, е много приятен.
Аз пък си взех Ocean fresh Lenor. Не бях купувала от много време. Нищо особено, ще видя как са микрокапсулите, като почна да използвам изпраните дрехи.

# 527
Аз пък току- що бухнах едно "кожено" яке, късо, от изкуствена кожа, в пералнята на програма за деликатни тъкани Rolling Eyes
 Щях да питам тук как да процедирам с него, ама късно е, вече, чадо за китка...Ще докладвам какъв е резултата, че още едно подобно ме чака в гардероба...Междувременно приемам и съвети де Grinning

# 528
  • Варна
Аз взех Сано Ултра Фреш в найлонов плик от 1 литър...но днес не съм толкова очарован.Ставайки от сън, първо отидох да проверя прането - вратата беше отворена и в стаята до балкона се усещаше съвсем леко ароматът на омекотител, но...при обстойно душене по дрехите се разочаровах - има бледа следа от аромата на Ултра Фреш, и силната, позната миризма на изкуствен сапун от бялото Омо от 2 КГ, купено от Кауфланд.Чудя се, новото Омо дали е по-добро откъм пране и / или аромат ? Дори видях голяма реклама във Варна.Говоря за този вариант, от него има и 4 кг прах - продават ги в Кауфланд :

http://hypermarket.crazymag.net/detergent-lichid-pentru-spalare- … html#.Vf6EOd_tlHw

# 529
  • ГОре на черешата...
Стедра, точно него похвалих малко по-назад - нищо общо със старата миризма - уникален аромат, много траен, никакъв омекотител не слагам и дрехите ухаят с дни!

Аз взех един пакет Ариел с Ленор и мисля да го пробвам за цветно, пък каквото стане. На гела пише за бяло и цветно, т.е. универсален.

# 530
Аз пък току- що бухнах едно "кожено" яке, късо, от изкуствена кожа, в пералнята на програма за деликатни тъкани Rolling Eyes
 Щях да питам тук как да процедирам с него, ама късно е, вече, чадо за китка...Ще докладвам какъв е резултата, че още едно подобно ме чака в гардероба...Междувременно приемам и съвети де Grinning
И аз съм прала в пералня такова яке - нямаше му нищо  Grinning

# 531
  • на Мелмак
Тъкмо се сетих , че имам едно яке - бяла, естествена кожа с бяло плетиво на яката и по ръкавите, което от носене се е изцапало - мога ли да го изпера?
От химическо ме е страх и ако не го изпера ще си отлежава в гардероба най- вероятно  Crazy

# 532
Аз съм прала кожено яке в пералня пак с плетиво на яката и ръкавите само,че черно,може би на 30 градуса го прах не си спомням,няма му нищо,не съм го развалила...
Имам и аз един въпрос в Елитис продават ли ароматизирана вода за гладене,гледах,че в ДМ има такава,но цената сякаш леко висока беше,дали не може да се намери нещо по-евтино се питах?  bouquet

# 533
  • Варна
Здравейте!
Гледам обсъждате прането на кожени якета, да запитам с центрофуга ли е програмата, която ползвате или без. Ако е има центрофуга - на колко оборота?

# 534
  • на Мелмак
Здравейте!
Гледам обсъждате прането на кожени якета, да запитам с центрофуга ли е програмата, която ползвате или без. Ако е има центрофуга - на колко оборота?
За това не се бях сетила  Grinning и аз ще чакам отговор и ще го изпера , пък или ще става за носене или не .

# 535
  • София
Прала съм кожени якета от изкуствена кожа без центрофуга - не ми се рискуваше, прала съм и кожена пола от изк. кожа, много тънка, отзад е нещо като плат, като залепено - тънка и мека - на 600 центрофуга, пусната с други не кожени дрехи - нищо и няма. Програма деликатно, 30 градуса, течен за цветно /да не казвам марка, че някой може за реклама да го вземе/ и в двата случая. От естествена кожа не съм прала, интересно ми е как се пере и дали може в домашни условия.

# 536
Благодаря, а онези парфюми за гардероб вършат ли работа, или и те задълбочават проблема ? Мислех да мина през Елитис да видя имат ли Кушелвайх, или Сано Максима е за предпочитане ? А пералнята с какво ли не съм я минал най-старателно- с червения препарат от Лидл, както и със синия Heitmann от Борн - никаква разлика, дрехите все си миришат на старо  newsm78

До сега всички съвети,които бяха дадени,бяха свързани с пералнята,препарата,омекотителя. Защо не поогледаш гардероба? Ако може гърба му. Би могло да е от някаква влага или мухъл. За мен е интересно как всички дрехи,прани по различно време и може би с  различен препарат да замиришат.

# 537
  • Варна
Огледах го, не видях нищо такова...гардеробът е купен преди 4 години.Междувременно си взех прОМО от Кауфланд, 2.92Л за 13 лв.Хареса ми, че идва с мерителна чашка за пералня - отдавна не бях виждал подобна в комплекта, поне във варненските магазини.Баркодът му е 8712561 821650.Гледах разни таблици с баркодове по държави - това значи ли, че ОМО-то е произведено в Холандия ? Погледнах и 6.5 кг Ариел за цветно, който имам, неговият баркод е 4015600 888480 - значи ли, че е от Германия ? Има и черно-бял надпис на праха, 81518734, но нямам представа кое какво означава, а доста бих се радвал да науча повече... newsm78 #Crazy

# 538
Коженото яке/изкуствена кожа/ го изпрах на програма за деликатно пране с центрофуга 600 оборота. Изсъхна вече, на пръв прочит не се е повредило. Ако има слънце, утре ще бухна и другото.
Естествена кожа не бих прала с вода..мисля, че ще се втърди Rolling Eyes

А Омото - аромата му трудно може да се пребори с омекотител. Коментирано е доста в темата за старото Омо-че има доста силен аромат, който се усеща и след пране..На мен лично ми харесва това, но се "бие" с аромата на омекотителя Peace

# 539
На 800 оборота май го бях пуснала на 30 градуса или 40.Ако има етикет трябва да пише на колко геадуса да се пере или дали може въобще,моето яке е от еко кожа.

Общи условия

Активация на акаунт