Бебешката количка - цяла наука за второ висше №31

• 73 951
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Аз бях за малко в БГ и се замислих защо всички държат да е лека, а не гледат гумите при тези ужасни дупки навсякъде.
Прайма е хубава количка, но аз много държа на коша за новородено и не бих се лишила от него за да ползваам столче за кола за дълги разходки.

Защо столче за кола за дълги разходки  newsm78
Аз също не бих разхождала дълго време бебе в такава кошница.
Но си има колички с пълен легнал гръб + топъл чувал става супер комбинация  Peace  Не ми е удобно кошовете да са отделени от шасито.

# 571
  • София
При положение, че кошчето за кола има пълно легнало,  няма никакъв проблем да си го ползва на каквито иска разходки. Предполагам, че ще ходи с колата до някъде и после с кошчето, за това с  него пише, а не направо с основната седалка, но ако няма пътешествие с кола и с основната в пълно легнало е също толкова ок.

Две в едно Wink
въпрос на ежедневие, кое ти е по-важно, кила, гуми или нещо друго. Аз така и не мога да разбера пък какво чак толкова ужасно има по улиците, че да НАЛАГА гуми като на танк.

# 572
Май Angel Dust ме е разбрала най-правилно.....

Кошницата Cloud Q на Cybex извън автомобила има пълно легнало положение. Изглежда ей така:

Идеята ми е, т.к в почти няма къде да се разхождаме в квартала и така или иначе ми трябва кошница за кола, да взема тази и за месец-два, докато е по-студено да я използвам като кош за новородено, без да ми се налага непрекъснато да местя бебето между кош за новородено и кошница за кола. След това бебето ще се вози в луксозната седалка на Рriam-а, който също има пълно легнало положение, но ми се струва малко по-открито и ми се иска поне докато е по-студено и той е по-малък да се вози на по закътано.

По принцип мога да взема и само луксозния кош на Priam-a, т.к го дават, че става за новородени и има пълно легнало положение + зимен чувал и още един куп екстри, но така или иначе ми трябва и кошница за кола. за съжалени на на Cybex рама може да се монтира само Cybex кошница. За 0+ имат две - Атон и Клауд. Атон си е класическа кошница, а Клауда заради пълното легнало е малко по-голям и съответно по-скъп. Някой има ли Клауд? Ще отида да ги гледам на живо другата седмица, на картинки изглеждат много добре, дано и на живо са така.... Thinking

# 573
Ние доста се колебаехме какъв стол да вземем. Калуда наистна е голямо удобство, но с нашето зимно бебе решихме, че е задължително да имаме и коша за новородено и така Клауда и коша щяха да се припокриват като използваемост в повечето ситуации. Затова се спряхме на Атоните. Иначе ако бебка беше пролетно или лятно бебе сигурно нямаше изобщо да се чудим!

# 574
И аз мисля, че в моя случай Клауда и коша за новородено донякъде ще се припокриват  Thinking и затова съм в тия схеми ....

# 575
На 5-6 месеца пълно легнало не е необходимо. Мойто човече го преместих на 4м в летния кош, който си има известна чупка, след консултация с ортопед и всичко си беше наред. Макларън според мен ще ти свърши чудесна работа Peace

мерси, а някаква идея кой от всички модели  newsm78иска ми се да има голям сенник. Гледах Куест Деним с голям сенник, но новите май вече го нямат  newsm78

Ние сме с Макларън Куест Деним и съм много доволна - ползваме я вече две години и половина, не скърца, не се е прокъсала. Не мога да кажа дали сенникът е голям или малък - бих казала стандартен, нормален. Количката определено не става за сняг, както е написала Angel_Dust. Когато ходим на ски, никога не я вземаме - няма смисъл. Моето дете все още спи в нея, когато се налага - а е 102 сантиметра и 15 килограма. Е, сигурно не му е удобно като в леглото, но след като успява да изкара по два часа следобеден сън, значи става. Има 3 или четири позиции на гръбчето и не съм забелязала да се смъква надолу.

Щом имате още една, по-голяма количка, значи е ок. Ние ползвахме в началото макларъна само за пътуване, а през останалото време си имахме танк. Когато детето стана на година и 10 месеца, се роди следващото бебе във фамилията и му завещахме танка, а ние останахме само с Макларъна.

# 576
  • срещу двата комина :)))
На 5-6 месеца пълно легнало не е необходимо. Мойто човече го преместих на 4м в летния кош, който си има известна чупка, след консултация с ортопед и всичко си беше наред. Макларън според мен ще ти свърши чудесна работа Peace

мерси, а някаква идея кой от всички модели  newsm78иска ми се да има голям сенник. Гледах Куест Деним с голям сенник, но новите май вече го нямат  newsm78

да, имам и друга , а и едва ли ще излизам с количка в голям сняг, имам си и ергономична раница, ако е чак толкова зле  Peace
Ние сме с Макларън Куест Деним и съм много доволна - ползваме я вече две години и половина, не скърца, не се е прокъсала. Не мога да кажа дали сенникът е голям или малък - бих казала стандартен, нормален. Количката определено не става за сняг, както е написала Angel_Dust. Когато ходим на ски, никога не я вземаме - няма смисъл. Моето дете все още спи в нея, когато се налага - а е 102 сантиметра и 15 килограма. Е, сигурно не му е удобно като в леглото, но след като успява да изкара по два часа следобеден сън, значи става. Има 3 или четири позиции на гръбчето и не съм забелязала да се смъква надолу.

Щом имате още една, по-голяма количка, значи е ок. Ние ползвахме в началото макларъна само за пътуване, а през останалото време си имахме танк. Когато детето стана на година и 10 месеца, се роди следващото бебе във фамилията и му завещахме танка, а ние останахме само с Макларъна.

# 577
Може ли да споделите отзиви за Пег Перего GT3, особено недостатъците ме интересуват, ако има такива, според вас? Благодаря!

Никой ли не я е ползвал? Поне някакво мнение?

# 578
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=719032.0;topicrefid=20 В тази тема със сигурност поне 2 момичета са споделили  достатъчно подробно мнения за GT3

# 579
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=719032.0;topicrefid=20 В тази тема със сигурност поне 2 момичета са споделили  достатъчно подробно мнения за GT3

О, не знаех, че има специална тема за тях. Много ти благодаря! 

# 580
Дами, сега излезе като вариант за количка с чадърено свиване Jane solo 2 в 1 http://www.visvitalisbg.com/bg/product/kolichka-solo-2v1-jane/18063
Какво Ви е мнението за марката и модела конкретно, евентуално ако някоя от Вас е бутала такава.

# 581
  • Варна
Дами, сега излезе като вариант за количка с чадърено свиване Jane solo 2 в 1 http://www.visvitalisbg.com/bg/product/kolichka-solo-2v1-jane/18063
Какво Ви е мнението за марката и модела конкретно, евентуално ако някоя от Вас е бутала такава.

Бутах Джейн Соло 2 години, страхотна е. Маневрена е, не е тежка. Само където на тази, която си показала сенника е различен, на моята беше голям и можеше да покрива голяма част от количката. И нямаше кош за новородено. Тъкмо такава си търся и сега Simple Smile

# 582
  • around the world, where the heart belongs
Здравейте! Някакви отзиви да ми кажете (който е ползвал) Foppaperdetti MIO 3 в 1? Дали започва да скърца след известно време, как е със захабяването, качеството на материалите, от които е направена и т.н. Много колички скърцат и не ми се иска да дам 1600 лв. и  да ми се разскърца! Ще се радвам на мами, имали тази количка, да споделят мнение!

Привет.
Не знам дали все още те интересува, но едва ли много хора ще коментират от опит, защото съвсем не е масово разпространена количка (което за мен си е плюс) ..

Имам Foppapedretti Мyo, не се е разскърцала. Лесно се разгъва и слагат кошовете, бута се лесно, маневрена е, захабяване няма, текстилът е много добър, водоотблъскваща материя, има и УВ защита, големи сенници, нямаш нужда от чадърчета или допълнителни сенници, кошът за новородено е удобен(висок), а не е до нивото на коленете като при някои колички и е достатъчно широк и дълъг; летният кош става в легнало положение, привличащ погледите дизайн .. Simple Smile

Да допълня - понеже видях, че се е коментирала дръжката. При коша за новородено няма проблем, той се закрепя, както към основата, така и към самата дръжка. С другия кош бебето обикновено е обърнато напред, и тежестта е в средата, въпреки че кошът се върти на 360 градуса, ако е легнало е обърнато към майката.

Последна редакция: чт, 05 ное 2015, 01:54 от дада

# 583
# 584
Ние се спряхме на Jane Epic, обаче ще я поръчваме без да сме видели цветовете на живо. Аз харесах цвят лайм (ама по снимка), та ако някой има реална снимка на количка с такъв цвят ще съм благодарна да я видя.

Общи условия

Активация на акаунт