Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №8

• 31 694
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Честито на новите бебчета Simple Smile  Racel , verano,  s_stefanova91 много да ви радват и да пораснат голееми и здрави.
Момичета не се питеснявайте за качването, аз за цялата бременност качих 4-5кг , но бебка си се роди 3,300 и си е напълно здрава. Въпроса е да се чувствате добре, не е нужно да ядете много.

# 91
Да, това е странно, а уж казват че последния триместър най-много се качвало. Аз за 7, 8 и 9-ти съм качила 2 кг, а преди на месец качвах по 2-2,5 кг. Като цяло и при мен чертата накрая показва доста килца, но доколкото знам с кърменето бързо се свалят.  newsm39

# 92
Аз дотук съм +13 някъде, като за последните 2 месеца съм качила 1 кг. ММ все ми вика, че корема ми бил малък и съм си била същата, но на мен си ми тежи.
Понаспах се тази нощ, досега шетах малко. Но кръста ме свива пак. Снощи ме боля 10-15 мин и спря, сега пак започна. Но ще вляза да си взема душ и ще видя дали ще ми мине. Praynig

# 93
Ох, блазе ти. Аз съм +17 но и на мен докторът ми каза че бил мн малък корема ми. Качила съм мн на Д-то и по гърба, а гърдите ми станаха огромни. Имам и малко бузи.

# 94
Здравейте, пак от мен! Сега се връщам от ЖК- прегледаме, имам 1 пръст, като попитах разбрах, че било 1 см.  Седим и чакамe. Пак си имам Кандида и сега мислих да слагам лекарството, но забелязах, че имам някакво зацапване- предполагам заради прегледа  newsm78

# 95
И аз съм +17, на ЖК ме питаха много сладко ли ям, че толкова кг съм качила Simple Smile а аз не ям кой знае колко много. За последните седмици не съм качила изобщо, но коремът ми расте, което ме радва,започна да ми се подува само единият глезен, но не всеки ден. Болки си имам ниско долу, от вчера и кръста взе да ме стяга...след разходка и краката понякога, но все пак 17 кг не са малко. Днес влизам в 37-ма седмица, за бебчо всичко освен козметики сме купили, но моят багажа не е и започнат даже...добре че в болницата където ще раждам не искат нищо за бебето, а за мен само нощници и чехли, друго каквото си преценя че ще ми е нужно.
Честито на всички мами! Да са ви живи и здрави бебчетата Simple Smile

# 96
Аз пък да се оплача, напоследък ми се подуват пръстите на ръцете и ми изтръпват, и то предимно през нощта. Дали задържам течности ?
Това е от обездвижването през нощта. Моите ръце на сутринта са толкова подути, че не мога да си свия пръстите, но като стана и се раздвижа, веднага се оправят. Много пъти съм питала и са ми казвали, че не е проблем, така че не се тревожи.

Цитат
Също от 2м не съм качила кг и се чудя дали е нормално  newsm78 ааз ли отслабвам, та бебено да качва, бебето ли не качва, нещо съм се филмирала...  ooooh!
Бебето си качва, просто колкото по-голямо става, толкова повече намаляват околоплодните води и общото количество кг се запазва. А може и ти да си свалила нещо от жегите.

Аз мисля, че съм ненадмината с моите качени 20кг до момента  Flutter  но и миналия път бяха толкова, а 12 от тях ги свалих още с раждането. Останалите за 3 месеца постепенно изчезнаха само от кърменето, без никакви други мерки. Но кърменето си е достатъчно, то гълта супер много калории.

# 97
И аз съм с 20кг по-тежка,но да си призная не се лишавах от хапване през бременността.Особено в началото и сега в края апетита ми е по-засилен.Даже доктора ми се поскара,понеже имаше покачване от 3кг за 1 месец.Аз съм на мнение,че не трябва да се лишавам.Като ми се хапва нещо,ще си ям.Важно е бебчетата да са добре,пък килограмите с времето се възвръщат.

# 98
И аз съм с 20кг по-тежка,но да си призная не се лишавах от хапване през бременността.Особено в началото и сега в края апетита ми е по-засилен.Даже доктора ми се поскара,понеже имаше покачване от 3кг за 1 месец.Аз съм на мнение,че не трябва да се лишавам.Като ми се хапва нещо,ще си ям.Важно е бебчетата да са добре,пък килограмите с времето се възвръщат.
Моя позната качи 35 кг - от 65 на 100. Много е индивидуално, а повечето ги свалят за нула време Peace Не се тревожете - не трябва да си тъпчем, но не е време и за диети!

# 99
Честито на новопоявилите се бебчета!  newsm51
Най-накрая успях да ви наваксам Simple Smile
За килограмите предполагам, че заради жегите не сме напълняли много. На мен лично в жегата хич не ми се ядеше и на последната консултация излезе, че за 3 седмици съм свалила 600 грама, а бебо е качил кило и нещо Simple Smile Не знам как става тоя номер, но не ме притеснява много.

И аз не мога да спя добре, ставам през час до тоалетна, въртя се, място не мога да си намеря вече, като легна корема почва да напоболява, но пък малко остана ще устискаме Simple Smile

За гъбите и аз не мога да се отърва, слагам канестен гин, дано всичко е ок, снощи ми беше последното Simple Smile

Багажа не съм го оправила, мисля днес или най-късно утре да го стегна. Купила съм повечето неща, но нямам още нощница и се чудя от къде да взема. И аз четох че ми трябва копие от гражданския брак, та се бях вкарала във филм дали ще го намеря, т.к. и ние се местихме до скоро, но слава богу успях да го изровя преди малко Simple Smile

# 100
Така е, особено ако се чувстваш добре.. аз насила не мога да ям, но пък когато съм гладна, ям докато се наям Simple Smile Чувала съм, че към края на бременността бебетата не мърдат толкова много, а при мен с всеки ден се засилва усещането, все по-силен става, само си го представям какво прави вътре и ми става смешно.
За подуването при мен е обратно, през деня ми се надува глезена, сутрин като стана нищо ми няма, но вечер си слагам една възглавница, за да има лек наклон и явно се оправя...

# 101
Ами то аз и по-малко хапвам, явно мястото е по-малко вече Simple Smile
Иначе и на мен ми отичат крайниците - сутрин съм горе долу добре и до вечерта стават по-подути. Даже като ходя повече и съвсем отичат. Така че явно е индивидуално при всеки Simple Smile
Бебо по силен става и рита повече, но пък и аз забелязвам че последните дни явно почна да му свършва мястото и вече не шава толкова много Simple Smile

# 102
Честити бебчета!  Heart Eyes Да са живи и здрави и с много късмет!  Hug
Моят пулс също е около 100-110, но е нормално за бременните Simple Smile
А с килограмите вече стигнах максимума, който си бях сложила +21 и се надявам да не стават повече Simple Smile

# 103
Здравейте, пак от мен! Сега се връщам от ЖК- прегледаме, имам 1 пръст, като попитах разбрах, че било 1 см.  Седим и чакамe. Пак си имам Кандида и сега мислих да слагам лекарството, но забелязах, че имам някакво зацапване- предполагам заради прегледа  newsm78
И аз имах зацапване след като ми направи преглед. Обадих се на доктора и каза, че било нормално.

# 104
Привет на всички мами, как сте в жегите?

искам да честитя бебенцата на всички обебчили се, и да ви пожелая скорошно възстановяване, и да сте много щастливи заедно.
За кърменето - и с двете ми деца докато бяхме в болницата - така и не успях да пусна кърма. Акушерките ме стискаха, мачкаха, абе болеше, гърдите ми бяха пълни и твърди ама нищо не пускаха. Когато се прибрахме - като по чудо, всичко се оправи.
Аз без помпа нямаше да се справя, това с цеденето на ръка, не успях ни веднъж. А иначе в болницата момичета, които нямаха помпи, като че ли от зор, се научиха да се цедят на ръка.

На мен докитата ми предричаха 18.08, 20,08, 30,08/3 човека/ за термини. Е, засега никой не позна... следващите догадки са 03,09, 14,09 и 21,09. Не е като да не е широк диапазонът  Joy Joy Joy

И, тъй. Иначе, в петък - изведнъж почувствах болки в кръста, в тумбака, и като се зарадвах! Поседях, поседях малко, та реших да наготвя туй-онуй за моите, че разбирате ли, докато ме няма...Тъй, ама - наготвих чушки, зеле, салата накълцах. И се успокоих, че няма да умрат от глад. И ай на - всичко ми мина! Ни кръста, ни корема, ни нищо не ме болеше.... събота, неделя пак си се ослушвах, ама на - нишо ми няма. Вчера се утрепах от шетане - мазето дори метох, полза никаква ... нямам вече търпение. Wink)) Прегръдки на всички и, който като мен няма вече търпение, дано по-скоро да се случи събитието и да си гушкаме ревливците  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт