Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №8

• 31 668
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте мами!
Не съм писала скоро, но ви чета всеки ден. Даже ми е ритуал, вечер преди лягане и към обяд по време на почивка, задължително ви отварям и чета  Hug
Моят младеж всякаш е станал по-активен или поне аз сега го усещам по- ясно от преди. Във вторник влизам в 36 седмица и вече ми е доста напрегнато, че бебето можеда дойде по-рано. Напоследък много често имам менструални болки в комбинация със стягане на корема. Онзи ден цял ден имах и се бях уплашила, че бебето идва, аз не съм готова!
Не съм прала и стерилизирала нищо! Дори още не съм купила всички неща, а моята чанта за болницата не е дори започната  Shocked
С моя мъж се местим в ново жилище, което все още се ремонтира и нищо за бебето не е подготвено, дори леглото не е пристигнало  Whistling
Да ви попитам, имам много висок пулс, нормално си стои около 100, а на моменти стига 120-130. Иначе кръвното ми е нормално. Ходих по каквили не лекари и изследвания, дори ме приеха в болницата за по-подробно наблюдение и никой нищо не можа да ми каже. Някоя от вас да е чувала или да е имала толкова висок пулс?

# 76
Здравейте мами!
Не съм писала скоро, но ви чета всеки ден. Даже ми е ритуал, вечер преди лягане и към обяд по време на почивка, задължително ви отварям и чета  Hug
Моят младеж всякаш е станал по-активен или поне аз сега го усещам по- ясно от преди. Във вторник влизам в 36 седмица и вече ми е доста напрегнато, че бебето можеда дойде по-рано. Напоследък много често имам менструални болки в комбинация със стягане на корема. Онзи ден цял ден имах и се бях уплашила, че бебето идва, аз не съм готова!
Не съм прала и стерилизирала нищо! Дори още не съм купила всички неща, а моята чанта за болницата не е дори започната  Shocked
С моя мъж се местим в ново жилище, което все още се ремонтира и нищо за бебето не е подготвено, дори леглото не е пристигнало  Whistling
Да ви попитам, имам много висок пулс, нормално си стои около 100, а на моменти стига 120-130. Иначе кръвното ми е нормално. Ходих по каквили не лекари и изследвания, дори ме приеха в болницата за по-подробно наблюдение и никой нищо не можа да ми каже. Някоя от вас да е чувала или да е имала толкова висок пулс?

Доколкото знам при бременните е нормално да имат по-висок пулс.Моят също е около 100-120 а пък кръвното ми е ниско.Сърцето работи по-усилено ,за да има нормален кръвопоток и към бебето.
Аз в сряда влизам в 36 седмица и мен ме хванала параноята ,че мога да родя по-рано,защото въпреки че още пия магнезии имам болки от време на време долу ниско.

# 77
Аз пък докато пиех магнезий и но шпа имах болки. Откакто ги спрях, нищо не ме боли. А си мислех, че ще стане по-зле ooooh!

# 78
panteryx86, благодаря за отговора  Hug Успокоих се като разбрах, че и твоя пулс е такъв  Praynig
На мен дори кардиоложката ми каза, че това е много висок пулс за подържане и ми изписа Бета блокер за сърцето, който да свали пулса. Обаче в листовката прочетох, че освен моя пулс, хапчето ще свали и пулса на бебето и така и не го пих.

# 79
Аз магнезия няма да го спирам и въпреки това си имам безболезнени контракции от време на време и менструлани болки в корема всеки ден по малко. Аз също ще раждам за първи път и съм притеснена че ще ми бъде дискомфортно за дълъг период от време, 8-12 часа ако не и повече. Имам да пера още една пералня, но мисля тази седмица след като взема и пелена за изписване да приключа и тази задача и да стегна багажа си.  thumbsup

# 80
Здравейте мами!
...............

И моят пулс е ускорен 100-120 още от 4-5 месец. Моята лекарка ми обясни, че сега кръвта ни е с 50% повече заради бременността и за това сърцето работи на по-бързи обороти, за да я върти и да кръвоснабдява правилно. Така, че е съвсем нормално. Важното е кръвното да е нормално, а не високо.

# 81
ekumcheva, явно нито генеколожката, нито кардиоложката, нито ендрокриноложката ми са запознати с този факт... Очевидно им е по-лесно да ми изпишат хапче.....  #Cussing out

# 82
Аз хубаво се хвалех, че нищо не ме боли. И сега ме свива кръста и корема, ту силно, после отслабва. И корема ме стяга.
 Crazy

# 83
Колко хубаво - едно след друго започнаха да се редят бебчета! Честито на мамите, много радости и усмивки да ви носят бебчовците!
Гледам, че някои от вас смятат да купувот помпа втора употреба. Аз с що мислех така, но от една лекция разбрах, че това е много опасно. Може в старата помпа да има някой вирус или бактерия от предната й ползвателка. Стерилизация в домашни условия не е достатъчно.

# 84
И сега ме свива кръста и корема, ту силно, после отслабва. И корема ме стяга.
 Crazy
И аз съм така. Но съм убедена, че няма да раждам скоро. Нали ми казаха, че ще преносвам и днес започнахме ремонт и боядисване на спалнята  Crazy
Легнах си и болките поспряха.
На теб успех  Peace Помня, че искаше по-бързо да се ражда Simple Smile

# 85
Успях да ви изчета на един дъх
s_stefanova91 Racel  verano Честито рожбички, много да ви радват!
Мацки, бърз въпрос към ранобудните мами/ а още не съм изчела какво сте писали/. От вчера следобед имам едни такива странни болки- основно ме боли целия корем, след като ме отпусне ме стяга кръста. А от 2-3 дни много усърдно ми се прочистват червцата. Към 9-10 снощи висичко ми мина и съм заспала, но много неспокойно.Вечерта имаше моменти, в които усещах нещо, но сега вече не знам какво точно. След като ме отпусне корема бебчето започва да мърда много  активно- не само с крачета да рита, а навскякъде ме подбътва по нещо. Сутринта пак имах прочистване и ми се  Sick . Дали е това, което си мисля?  newsm78 Ако са контракции какво и кога да засичам, защото до момента като цяло целия корем ме боли и е твърд- само горе м/у циците е меко  #Crazy
Май днес ще трябва да се стегна и да ида да си купя превръзки, памперси, някакви гащи, че за момента моя "багаж" е съставаен от помпа, четка и паста за зъби  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 31 авг 2015, 07:40 от sof4e

# 86
  • Драгоман
Да ти кажа, свеки има такъв плоблем и къзе ли не я водихме, на какви ли не прегбеди и специалисти и нищо не откриха, а нея я мъчи това сърцебиене.
 Аз пък да се оплача, напоследък ми се подуват пръстите на ръцете и ми изтръпват, и то предимно през нощта. Дали задържам течности ? Също от 2м не съм качила кг и се чудя дали е нормално  newsm78 ааз ли отслабвам, та бебено да качва, бебето ли не качва, нещо съм се филмирала...  ooooh!

# 87
Jen4et012, и аз съм така. Качила съм килограм от предишната консултация, т.е. за 2 седмици. Предполагам че е от жегата. А и напоследък нали гледам да съм по спортна и активна. Може и от това да е.

sof4e, това звучи като подготвителни контракции, само истинските контракции не са просто втвърдяване на корема, трябва да са регулярни, а твоето звучи като спорадични контракции. Но може и скоро да започнат регулярните  Peace Успех Simple Smile

# 88
Жени, и аз съм качила само 1 кг в последния месец.Ама като тегля чертата пак ми се вижда множно общата цифра.
Здраве да е, ще се свалят.

Иначе на мен ми се подува дясната ръка вечерта, през деня спада. За краката съм свикнала.  Hug

И аз знам, че сега е нормално пулса ни да е по-висок.  Peace

# 89
Жени, и аз съм качила само 1 кг в последния месец.Ама като тегля чертата пак ми се вижда множно общата цифра.
Здраве да е, ще се свалят.

Иначе на мен ми се подува дясната ръка вечерта, през деня спада. За краката съм свикнала.  Hug

Аз за 1,5 месеца също не съм качила нищо. Даже взех да похапвам по-често, но после се усетих, че това ще се лепне само на мен. Бебето пак ще си вземе същото количество, от което има нужда Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт