Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №8

• 31 456
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • Драгоман
Честито!!! Живи и здрави!!!   bouquet

# 661
  • Пловдив
Да ви питам един тъп въпрос - гладите ли бебешките хавлийки? Братовчедка ми ми каза, че ги глади - така се омекотявали, но на моите изрично пише без ютия. Чудя се какво да ги правя  newsm78

Не. Стига бе, ако и това трябва да гладя, ще ми трябва ден от 38 часа. И без това всеки ден гипера, защото незнайно как успява да наака и напишка всички хавлии точно, когато е без памперс 😃😃😄

# 662
Дааа, сега бебенцата се гледат по съвсем различен начин от едно време, захранването е различно, вече не ги повиват с пелени. Има толкова много неща, които ние възрастните не знаем дори не сме чували за тяхното съществуване. Сега младите се нтересувате и получавате много информация от интернет, а ние навремето имахме само 1 книга на д-р Спок. Немислимо е да се бъркаме в отглеждането, но можем да помагаме, първата седмица, като сготвим, почистим, изперем... разходим бебето докато, мама си почива.  Но това мислене май е само в България, в Германия няма такава практика, родителите не помагат. Те гледат децата си до 16-18 годишна възраст, и нямат повече ангажименти към тях.
Хубавото е, че татковците там имат 2 месеца отпуска по бащинство и  те  помагат.
Честито и добре дошли на новите бебенца в групата.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 00:00 от ДУЛЦИНЕЯ

# 663
Много ви благодаря за пожеланията, момичета  Hug И честито на всички "нови" мами, да са ни живи и здрави бебчетата  Heart Eyes
Относно тапата: лежах си и ...нещо изпука между краката ми и тръгнаха водите, а точно преди това забелязах слузест секрет в тоалетната, но реших, че е някакво странно течение, пък то явно тапата си е било.... Аз не обърнах внимание, защоточаках друго да видя....

# 664
Лелел - леле, колко новоизлюпени пиленца си имаме в групата  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 честито на всички мами, бъдете много щастливи в цялото семейство, а малките да ви радват и обичат, и ако може да не плачат пък чак толкова много Wink)

за помощ от бабите и дядовците - приемам от майка ми, да гледа батковците, и ако иска да се навърта за малко около бебето. Тя е по-съвременна и разбрана. Със Свекито сме на нож, много се опитва да ми се меси в живота, в подреждането на къщата, гледането на децата, храненето, дишането, абе няма тема дето тя да не е компетентна и да не дава непоискани съвети. Предложи си помощта, но аз категорично отказах. Изобщо, много ме нерви, просто няма друг освен нея, дето да ми лази така по нервите.

Момичета - дали сте изпитвали нешо подобно на затруднения с дишането?  newsm78 До сега лежах и на ниска възглавница, и на висока - ми аз не мога да дишам!!! ни през носа, ни през устата ... станах на компа, седнах на дивана - и ай сега, всичко се оправи. Дишам си съвсем нормално и през носа, и през устата. Седнала освен да спя - не знам какво да правя???  newsm78 newsm78

иначе да ви кажа, моето бебенце много се е смъкнало - като седна не мога да не си разтворя краката - то просто толкова е надолу, че не мога да седна с прибрани крака.имам чувството, че като ходя и усещам главичката. Може и да си въобразявам, обаче последните 2-3 дена съм така.

пожелавам леко спане на незаспалите, дано да стане  Hug Hug Hug Hug Hug Hug 

# 665
Честито на новите мами!   bouquet
Румка, няма ли да раждаш вече  Laughing Какво стана с твоите хиляда термина, май никой няма да познае  Crazy

# 666
  • София
И аз съм по-спокойна с майка ми, защото като й направя забележка и знам, че няма да ми се разсърди. Свекърите много ми помагат и дори в момента гледат малката като съм в болницата, но те са толкова чувствителни, че все трябва да си меря думите да не взема да обидя някой. Това е доста натоварващо, особено в този период след раждането - за грижите за бебето ли да мисли човек или да не би да каже дума, която може да бъде разбрана по друг начин. И затова ми е малко по-тегаво с тях. Последния път няколко дни преди раждането казах две думи, които не бяха обидни, а по-скоро оправдание от моя страна относно проблем с малката и свекървата като избухна преди да съм довършила и ми наговори такива ужасни неща, все едно те са жертви а аз някакъв хищник, който ги тероризира. А дори не беше чула какво искам да кажа, директно си каза тя каквото има. Много се разстроих и плаках, но после се замислих, че те ако се чувстват така, аз нищо не мога да направя. Аз мисля, че се отнасям с достатъчно уважение към тях и се старая да поддържаме добри отношения, но ако те се чувстват жертви, си е техен проблем и да си го решават. Аз няма да си развалям отношенията с тях заради няколко избухвания от нейна страна досега. Все пак са родители на мъжа ми, който безкрайно обичам и баба и дядо на децата ми. И винаги ще са такива. Просто трябва да не се разстройвам от техните реакции понякога и да си се радваме с мъжа ми на семейството, което създадохме Simple Smile И той е на това мнение, което е много важно за щастоието на цялото семейство - просто няма да обръщаме внимание на техните реакции и ще си гледаме нашето щастие. Simple Smile

# 667
  • Северо=Западналия край
Атето, като го няма твоя лекар,а е тръгнало раждането, отиваш за спешно секцио при дежурния екип. Ако е по мед. причини няма да те върнат, ако е пожелание ще трябва да си платиш пак И при непознатия лекар Wink  Само си вземи документите , обосноваващи , че трябва да е секцио и готово!
Точно това ми е притеснението, секциото ми е по решение на доктора, който се обосновава на това, че първото ми раждане е било така, Не знам дали ще сметнат това за мед. причина.
Аз изкарах една кошмарна нощ, в продължение на часове имах регулярни контракции в интервал на 5 минути, беше ужас......всяка минута си гледах багажа и се чудех да тръгвам ли. Но съм инат и си викам че щом не а ми изтекли водите и не ми е паднала тапата няма да тръгвам.  Нали само контракциите не са признак за раждане? Тази сутрин ми е по добре обаче не смея да стана от леглото, дано се поуспокоят нещата.

# 668
Стефанова, честито! Живи и здрави да сте! Hug
И на другите честито! Все се чудя да не изпусна някоя мама Blush
Румка, лягай настрани, ако можеш. И на мен ми е интересно кога ще родиш, може да направим залагания Joy
Атето, и мен ме притесняваше същото, ами ако тръгне и се наложи спешно секцио, а дежурния екип реши друго? newsm78
Слава Богу, лекарят ми си е тук вече. Praynig

Доста се притеснявам от вчерашните измервания, въпреки успокоенията на всички. Да идва понеделник, че ще се побъркам до тогава. Praynig

# 669
Кaтя, товa което описвaш зa свекърите все едно aз съм го писaлa. Вече нa тях никaкво обяснение зa нищо не дaвaм, зaщото почти нямa моя думa, която дa не приемaт че е нaпaдaтелнa или обиднa. Последния път нaпрaвих коментaр зa МОЯ бaщa и те пaк ме нaпaднaхa...  Crazy  Имa вероятност бебкa дa се роди нa неговия рожден ден и aз нa шегa кaзaх, че не искaм зaщото е с опaсен хaрaктер и свекървaтa ме нaпрaви лудa, че ми бил бaщa и трябвaло дa го обичaм и т.н. Тя никогa не го е виждaлa, не го познaвa и зaпочнa дa го зaщитaвa... Чaк се рaзплaкaх. A aз сaмо се пошегувaх. Aз си го обичaм, бaщa ми е все пaк, никой не си избирa родителите.
Зa помощтa - много рaзчитaм нa мaйкa ми, дa ми е живa и здрaвa. И сегa много ми помaгa с мaлкия и кaто родя ще идвa и ще преспивa вкъщи, зaщото ММ ще е комaндировкa до около Коледa. Не могa дa се опрaвя сaмa с двете децa с тaкaвa мaлкa рaзликa, зa мен синa ми също си е бебе.

# 670
Вчера бях на преглед, имам 1,5 см разкритие, бебето е 3,200кг. Лекарката на 18 излиза в отпуска и ми каза, че според нея ще я хвана преди да замине с новината че съм родила вече... Simple Smile На шега, на майтап не остана...май по-голямата част от групата вече се радват на бебчетата си...

# 671
На мен ми излязоха изследванията, всичко е ок, което ме радва адски много. Grinning
Остава и в понеделник всичко да мине ок, и да раждам в сряда спокойно. Praynig

# 672
Честито на новите мами Simple Smile  Heart Eyes

Момичета ще ви попитам нещо много тъпо, но такива тъпи неща мира не ми дават през ноща - ползвате ли или ползвате нощна лампичка за бебчетата? Аз две смених и все неподходящи ми се струват. Сега измислих, че онези дето са на плоските на батерии ще са най-недразнещи бебенцето и полезни за мен. ММ  се шегува с мен, че вече всичко съм подредила, че се побърквам....

# 673
Честито на новите мами Simple Smile  Heart Eyes

Момичета ще ви попитам нещо много тъпо, но такива тъпи неща мира не ми дават през ноща - ползвате ли или ползвате нощна лампичка за бебчетата? Аз две смених и все неподходящи ми се струват. Сега измислих, че онези дето са на плоските на батерии ще са най-недразнещи бебенцето и полезни за мен. ММ  се шегува с мен, че вече всичко съм подредила, че се побърквам....

Ползвам една много малка, която се пъха в контакта. Горе-долу е голяма 3 на 5 сантиметра. Много дискретна лампа. Малкия заспива на нея, после я гася. Като имахме още нощни хранения и сменяния на памперс нощем я палех. Над повивалника ми е точно.

# 674
Ееее, много рано ставате ... аз сега се излюпвам  Embarassed

Здравейте, пиша ви със закъснение, но знаете как е с новите членове на семейството Simple Smile Родих нормално с епидорална упойка, след 3 дни с болезнени контракции и никакво внимание от Шейново. Изключително съм разочарована от всичко там, щях да родя с избор на екип, но безинтересованото им държание ме разобеди и накрая родих в Окръжна болница и въпреки, че бях предобедена, останах много приятно изненадана от всичко там. С бебка сме си вкъщи и се гледаме, успех на всички мами Simple Smile

Честито бебче! Да е живо и здраво Simple Smile

Хавлийките ги изгладих сега заедно с другите дрешки, но след това не смятам да ги гладя. Те са чист памук и ги минах на макс температура и с пара ... нищо им няма.

С помагането на бабите съм малко скептична. За мен помощ е да пусне една прахосмукачка, да сготви, да изведе детето вместо мен или като порасне, да го вземе за няколко дни, хем ние да се разнообразим и да си починем, хем и на самото дете малко разнообразите да осигури.
Ноооо живеенето в една къща дори и за седмица и опита за участие във всяко едно нещо, съветите и постоянните коментари "а така не е ли по-добре", "четох, че така не се прави" ... ме побъркват и предпочитам да се справям сама.

.....

Момичета - дали сте изпитвали нешо подобно на затруднения с дишането?  newsm78 До сега лежах и на ниска възглавница, и на висока - ми аз не мога да дишам!!! ни през носа, ни през устата ... станах на компа, седнах на дивана - и ай сега, всичко се оправи. Дишам си съвсем нормално и през носа, и през устата. Седнала освен да спя - не знам какво да правя???  newsm78 newsm78

иначе да ви кажа, моето бебенце много се е смъкнало - като седна не мога да не си разтворя краката - то просто толкова е надолу, че не мога да седна с прибрани крака.имам чувството, че като ходя и усещам главичката. Може и да си въобразявам, обаче последните 2-3 дена съм така.

...
Това с дишането ми прилича на моите асматични пристъпи, нооо те не минават само като се изправиш. Може като лежиш нещо да ти подпира белия дроб .... Консултация с лекар?

Аз също не мога да седна без да си разтворя кратата. Не мога да се свия и трябва коремът ми да мине между тях, за да мога изобщо да заема седнала позиция Simple Smile Абе смешна картинка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт