Майчинството счетоводно-66

• 47 083
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
В градината казали, че ще издадат бележка за детски, независимо дали ходи от 15ти или не, защото уч. градина по групи я започват от октомври.

# 106
  • Пловдив
В градината казали, че ще издадат бележка за детски, независимо дали ходи от 15ти или не, защото уч. градина по групи я започват от октомври.

Според мен те подвеждат.Бележката хубаво,но отсъствията?Вероятно ще ти спрат детските за септември заради отсъствия.Учебната година започна на 15 ти септемри

# 107
Как стоят нещата с тези отсъствия?
Колко можебда прави? Вярно ли е, че като направим много отсъствия и после не издават така нужния сертификат за записване в училище?

# 108
  • Пловдив
Как стоят нещата с тези отсъствия?
Колко можебда прави? 3 дни в месеца Вярно ли е, че като направим много отсъствия и после не издават така нужния сертификат за записване в училище? не

# 109
  • София
Болничните ми за бременност и раждане изтекоха на 4.09.
Какъв е срокът за внасяне на необходимите документи от работодателя за останалите дни до 410?
15. 09. или 15.10.?
Декларацията съм попълнила и предала отдавна.

# 110
Здравейте имам въпрос и ще ви бъда много, много благодарна ако ми отговорите .
 На 20 години съм и съм също първа година студента , нямам нито един ден трудов стаж. Бременна съм в 4-ти месец .
              Родителите на мъжа ми имат фирма и могат да ме назначат фиктивно на работа, има ли смисъл от това и има ли разлика на каква заплата ще бъда назначена ?
 Интересува ме ще  получавам ли някакви майчински и също ако ще получа майчински ще мога ли да се възползвам от еднократната помощ в университета ??
                        Благодаря ви предварително, хубав ден !!!!!!!!!

# 111
  • София-Младост
Здравейте имам въпрос и ще ви бъда много, много благодарна ако ми отговорите .
 На 20 години съм и съм също първа година студента , нямам нито един ден трудов стаж. Бременна съм в 4-ти месец .
              Родителите на мъжа ми имат фирма и могат да ме назначат фиктивно на работа, има ли смисъл от това и има ли разлика на каква заплата ще бъда назначена ?
 Интересува ме ще  получавам ли някакви майчински и също ако ще получа майчински ще мога ли да се възползвам от еднократната помощ в университета ??
                        Благодаря ви предварително, хубав ден !!!!!!!!!
Избирате, или назначаване и майчинство или помощ за майка-студентка.
За второто трябва:
майката (осиновителката) живее постоянно в страната и е студентка в редовна форма на обучение във висше училище, получило акредитация и създадено при условията и по реда на Закона за висшето образование;
майката (осиновителката) е записана като студентка в редовна форма на обучение към датата на раждане на детето;
4. майката (осиновителката) не е осигурена и не получава обезщетение за бременност, раждане и отглеждане на дете по реда на Кодекса за социално осигуряване.

За назначаването няма значение на каква заплата, обезщетение ще се получава чак когато минат 12 месеца от назначаването...необходими са ви 12 месеца осигурителен стаж.
Преценете кое ще е по-изгодно. Двете едновременно вече не може.

# 112
Благодаря ви ! Също да попитам какво ще плащаме за осигуровки след като бъда назначена?

# 113
  • В полите на Пирин планина
Благодаря ви ! Също да попитам какво ще плащаме за осигуровки след като бъда назначена?

Зависи от осигурителния доход.

# 114
Щом няма значение на каква заплата ще се осигурявам това означава, че на минималната и колко време ще плащам ? .
А и ако избера да кажем еднократната помощ от университета ще бъда ли освободена за някакъв период ?

# 115
  • София-Младост
Щом няма значение на каква заплата ще се осигурявам това означава, че на минималната .
А и ако избера да кажем еднократната помощ от университета ще бъда ли освободена за някакъв период ?

Може да си назначена на МРЗ, но осигуровките се внасят на база минимален осиг. доход-МОД, който зависи от дейността на фирмата и заеманата длъжност. Т.е. може да си назначена на МРЗ 380 лв, но МОД да е 500. Осигуровките се смятатна база 500лв, а данъка на база 380, след приспадане на осигуровките. Ще взимаш минималното обезщетение, първите 410 дни МРЗ, втората година към момента е 340лв. И това всичко само след като натрупаш 12 месеца осиг. стаж.
Получаването на помощ за майка студентка не освобождава от занятия.

# 116
Дори да бъдеш назначена на минимална, това не означава, че ще се осигуряваш на митимална заплата, зависи от вида на фирмата и длъжността.

# 117
Дори да бъдеш назначена на минимална, това не означава, че ще се осигуряваш на митимална заплата, зависи от вида на фирмата и длъжността.
На нещо минимално, не кой знае какво .. Просто за да взимам тези пари

# 118
  • В полите на Пирин планина

Както е написано по-горе МОД зависи от дейността на осигурителя, т.е. може да не е МРЗ, дори и да те водят чистачка. Виж конкретно къде ще се осигуряваш, но на месец всички разходи не са под 150-160 лева.

# 119

Както е написано по-горе МОД зависи от дейността на осигурителя, т.е. може да не е МРЗ, дори и да те водят чистачка. Виж конкретно къде ще се осигуряваш, но на месец всички разходи не са под 150-160 лева.
Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт