Майчинството счетоводно-66

• 47 083
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте, сега съм в неплатеното майчинство, което е в размер на 6 м., края на септември ми изтича третия месец, но бях уведомена, че ако не се върна на работа другия месец ще бъда освободена (въпреки че имам подписана заповед и за 6 м.) Може ли някой да ми каже какви права имам и кое е най-доброто решение при евентуално уволнение. Мога ли да искам някакво обезщетение и това не е ли в разрез със закона за защита от уволнение на майки с деца до 3 години? Благодаря!

# 121
  • Варна
Болничните ми за бременност и раждане изтекоха на 4.09.
Какъв е срокът за внасяне на необходимите документи от работодателя за останалите дни до 410?
15. 09. или 15.10.?
Декларацията съм попълнила и предала отдавна.
15.10

# 122
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, сега съм в неплатеното майчинство, което е в размер на 6 м., края на септември ми изтича третия месец, но бях уведомена, че ако не се върна на работа другия месец ще бъда освободена  - нямат право да ти отказват ползването на този вид отпуск, нито да го прекратяват (въпреки че имам подписана заповед и за 6 м.) Може ли някой да ми каже какви права имам и кое е най-доброто решение при евентуално уволнение. Мога ли да искам някакво обезщетение и това не е ли в разрез със закона за защита от уволнение на майки с деца до 3 години - закрилата от уволнение е по конкретни точки от закона; необходимо е да потърсят разрешение от ИТ и да ти връчат предизвестие, евентуално; друг вариант - да те поканят да прекратите уволнението срещу уговорено обезщетение ? Благодаря!

# 123
  • София
 Благодаря, Lady Brinne. Оказва се, че искат да ми съкратят длъжността и по този начин да ме освободят (в бъдеще ще открият ново работно място, но с друг шифър). В такъв случай имам ли право на обезщетение?

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 13:04 от Amaru

# 124
   Здравейте, мами! На 24ти август трябваше на ми издадат болничен (този 45 дни преди термина), но понеже АГ-то се оказа в отпуск точно тогава ми каза, че ще ми го напише на 14ти септември. Док каза, че нямало проблем и от 24ти си се водя в болничен. Този болничен може ли да се пише така и не трябва ли да си е точно на датата? newsm78 По принцип трябваше да съм в отпуск до 31ви август и сега се получава така, че в момента нито съм в отпуск, нито в болничен, нито на работа.
   Моля ви, ако някой е наясно, да пише с две-три думи! Благодаря!
P.S. Извинявам се, ако темата не е за тук.

# 125
  • Пловдив
Болничните не трябва да се застъпват. Ако ти е до 31.08 лекарят ти трябва да ти издаде от 01.09 или 02.09. Ако ти го издаде с дата 24.08 ще го  хванат от нои и зк и става забавна история. Говори с лекаря , за да няма проблеми после

# 126
До 31.08. бях в отпуск от работата, а шефа беше казал, че като дойде време за болничен, ще ми прекрати отпуска. Имах предвид какво става, ако не ти издадат болничния на точната дата?

# 127
Като ти се издаде болничен,отпуската ти автоматично се прекратява.Не знам как АГ ще ти издаде болничен за м.август(а да е издаден с 20 дни закъснение).Няма ли заместник,поне за административните неща?

# 128
И аз имам нужда от помощ,момичета.Терминът ми е на 12.11.2015 през цялото време съм в болнични.Сега лежа болница  и утре ще ми пуснат домашен  до 45 дневния.Докторът от ЖК каза сама да си изчисля от коя дата започва 45- дневния и в никакъв случай да не се застъпва с този от болницата.От кой ден се брои на зад 45 дни- от самия термин 12.11.2015 или от предния ден - 11.11 ?? Питам, за  да няма нито застъпване, нито дупка между болничните.
Благодаря ви!

# 129
  • Пловдив
И аз имам нужда от помощ,момичета.Терминът ми е на 12.11.2015 през цялото време съм в болнични.Сега лежа болница  и утре ще ми пуснат домашен  до 45 дневния.Докторът от ЖК каза сама да си изчисля от коя дата започва 45- дневния и в никакъв случай да не се застъпва с този от болницата.От кой ден се брои на зад 45 дни- от самия термин 12.11.2015 или от предния ден - 11.11 ?? Питам, за  да няма нито застъпване, нито дупка между болничните.
Благодаря ви!

от 28 ми септември ти започва 45 дневния
почти не останало  Hug

# 130
Елфита  Hug Благодаря ти за отговора.
Как избутах до тук и аз не знам   Grinning

# 131
  • Пловдив
Елфита  Hug Благодаря ти за отговора.
Как избутах до тук и аз не знам   Grinning

този път всичко ще е тип топ

# 132
  • ВАРНА
Момичета,моля спешно за помощ - до 23,05,2015 бях в платен отпуск по майчинство за 2г - върнах се на работа,на 30,05 фирмата приключи дейност и веднага преподписах с друга фирма.Сега трябва да ми платят натрупаните отпуски за 2г назад.За 01,01,2015-30,05,2015 ми плащат дните по 24,94лв - имам съмнения,че ги изчисляват според доходите ми за този период- 340лв помощ за отглеждане на дете 1-2г.Защото за 2013г преди да изляза в майчинство дневната ми ставка е 54лв за ден  newsm78 Сега остава да ми платят 2013г след излизането ми в майчинство и 2014г и се чудя не би ли трябвало да се плащат отпуските според заплатата ми в трудовия договор - т.е. да е една сумата  Thinking Много се надявам някой да ми отговори,защото ще трябва да подпиша документ,че нямам повече претенции към старата фирма,а не ми се струва никак коректно това  Rolling Eyes

# 133
  • В полите на Пирин планина
Момичета,моля спешно за помощ - до 23,05,2015 бях в платен отпуск по майчинство за 2г - върнах се на работа,на 30,05 фирмата приключи дейност и веднага преподписах с друга фирма.Сега трябва да ми платят натрупаните отпуски за 2г назад.За 01,01,2015-30,05,2015 ми плащат дните по 24,94лв - имам съмнения,че ги изчисляват според доходите ми за този период- 340лв помощ за отглеждане на дете 1-2г.Защото за 2013г преди да изляза в майчинство дневната ми ставка е 54лв за ден  newsm78 Сега остава да ми платят 2013г след излизането ми в майчинство и 2014г и се чудя не би ли трябвало да се плащат отпуските според заплатата ми в трудовия договор - т.е. да е една сумата  Thinking Много се надявам някой да ми отговори,защото ще трябва да подпиша документ,че нямам повече претенции към старата фирма,а не ми се струва никак коректно това  Rolling Eyes

Тези 24.94 лева на ден няма как да са на база 340 лева  newsm78

Виж си последния месец, в който имаш отработени поне 10 дни - това е базата за определяне на обезщетението за неизползван отпуск.

# 134
Здравейте,ще съм ви много благодарна ако ми помогнете с отговори.
Бременна съм в 6 месец,когато разбрах че съм бременна вече бях напуснала предишната си работа
и познат ме назначи в неговата фирма фиктивно.Излязох в болничен на 07.08.15 въпросът ми е за тези 6 дни(счетоводителката се държи ужасно с мен защото съм излязла болничен а всъщност не работя и нои ще ми превежда болничен-така си го обяснявам,вече мъжът ми ходи) и му казали че за тея дни дължи около 150 лв. той се прибра и беше побеснял,от счетоводството ми звъннаха и ми казаха объркала съм успокой мъжът с 3 дни от работодател дължи около 62 лв.Разбрах че работодателя не плаща 3 дни от болничния ми,но те твърдят обратното.Назначена съм на 380 лв,в нап ми излиза осигорителен доход 400 лв. и начислен месечен облагаем доход 110,38 лв.
Искам да попитам такава ли е сумата за тези 6 дни,защото мъжът ми е обеден че лъжат(понеже миналия месец за 17 дни,понеже бях назначена на 14.07 и за тях платихме около 87 лв)
Много дълго стана извинете ме.Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт