Майчинството счетоводно-66

• 47 083
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
  • гр. София
Благодаря.  bouquet

# 436
Здравейте! В момента тече втората година от майчинството ми, но фирмата, в която работя, закри офиса си в моя град. Въпросът ми е ако след изтичане на майчинството ми предложат работа в някой от офисите в другите градове и аз откажа, това счита ли се за освобождаване по взаимно съгласие - не се счита; има си друг член, който се ползва след като не желаеш да последваш предприятието в друго населено място? Ако да - какво обезщетение бих вземала от НОИ - ако си освободена по инициатива на работодателя - зависи от общия трудов стаж и осигурителните доходи 24 месеца назад? А ако реша да ползвам неплатен отпуск, с какъв максимален срок може да бъде той - за гледане на дете до 8 годишна възраст - 6 месеца за теб+5 месеца от бащата на детето и има ли право работодателя да ми го откаже - не? Благодаря предварително на отзовалите се!
Явно никой не може да помогне по моя казус. Съжалявам, че Ви ангажирах със себе си! Приятен ден!

Не е нужно да се сърдиш. Понякога се натрупват много въпроси и някои се изпускат - никой от пишещите тук не те е подминал тенденциозно.

Освен това за пореден път апелирам да се прочетат поне 2-3 страници назад. Отговарям на едни и същи въпроси през пост  Mr. Green

O, като сърдене ли е прозвучало? Извинявам се за което! Просто реших, ама съвсем сериозно така реших, че никой не е попадал в подобна ситуация и не може да съдейства. Не сме малки деца, за да се сърдим Simple Smile Сърдечно благодаря за отделеното време и информацията!  Hug

# 437
Здравейте на всички! Simple Smile

Предварително се извинявам за въпроса, ако се повтаря.

Понеже наближава времето за 45 дневния болничен, мога ли да го взема от ЛЛ? Не посещавам ЖК, следя се в частен кабинет, но доктора не издава болнични.

Благодаря Ви! bouquet

# 438
  • В полите на Пирин планина
Здравейте на всички! Simple Smile

Предварително се извинявам за въпроса, ако се повтаря.

Понеже наближава времето за 45 дневния болничен, мога ли да го взема от ЛЛ? Не посещавам ЖК, следя се в частен кабинет, но доктора не издава болнични.

Благодаря Ви! bouquet

По принцип може, но трябва един вид ЛЛ да ти е водил ЖК. Разбери се с твоя да ти издаде евентуално картон и на база на него да издаде болничния лист. Това, че кабинета е частен не означава, че гинеколога не може да издава БЛ-ове - явно не му се занимава.

# 439
Благодаря за бързия отговор. Ще говоря с ЛЛ.

А доктор Велев не издава, не знам каква е причината. Доста пациентки сме при него и никоя не взима от него.  newsm78

# 440
Здравейте, имам и аз едно питане: майчинството се изчислява 24 месеца назад от месеца предхождаш този, от който започва 45 дневния болничен. Това означава ли, че ако въпросния болничен  започва от 31.12.2014 се смята 24 месеца назад от ноември. Офф нз дали разбрахте какво искам да попитам? Blush Благодаря

# 441
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, имам и аз едно питане: майчинството се изчислява 24 месеца назад от месеца предхождаш този, от който започва 45 дневния болничен. Това означава ли, че ако въпросния болничен  започва от 31.12.2014 се смята 24 месеца назад от ноември. Офф нз дали разбрахте какво искам да попитам? Blush Благодаря

Да, от ноември се брои.

# 442
Здравейте, имам и аз едно питане: майчинството се изчислява 24 месеца назад от месеца предхождаш този, от който започва 45 дневния болничен. Това означава ли, че ако въпросния болничен  започва от 31.12.2014 се смята 24 месеца назад от ноември. Офф нз дали разбрахте какво искам да попитам? Blush Благодаря

Да, от ноември се брои.

Много благодаря за бързия отговор  bouquet

# 443
От 01.10.2015 закриха заведението в което работех, като моя договор също е прекратен по чл.328, ал.1 т.1. Аз все още съм в майчинство до 410 ден, т.е  до 15.11.2015. 
Знам, че ако не си намериш работа до 1мес. след освобождаването работодателя ти изплаща още 1 заплата. Въпросът ми е дали ще получа и аз такова обезщетение или не ми се полага защото получавам майчинство?

Намерих отговори на някои от въпросите си, освен на този и за това повдигам пак питането си. Ще съм благодарна ако може някой да ми отговори. Благодаря за отделеното време.

# 444
  • Варна
Здравейте, понеже от един час чета - първо съм прочела погрешка стария закон, сега четох последното, което сте сложили към темата "bolnicni2011" , но пак малкото ми мозъче не успя да разбере  Blush Чуденето ми е следното - първо има ли промени или не от тази година по въпроса с болничните и обезщетението за бременност и раждане или този документ е актуален ? Вторият ми въпрос, заради който и предприех това безкрайно четене - според новите правила как се отразяват болничните на обезщетението за бременност и раждане, които се получават през първата година ? От 2009 четох, че не се отразявало негативно, от 2011 не разбрах дали се отразява, а към 2015 как стои въпросът... ше им се невиди вече и на...  oops
Редактирам
Стигнах до отговорите някак си и ще го напиша тук, може да помогне на някоя друга заблудена овца като мен.
Към 2015-та актуалното е, че се гледат 24 месеца назад и болничните се отразяват негативно на обезщетението за бременност и раждане в случай, че има прекъсване между болничния за общо заболяване и този за бременност и раждане. Ако те се застъпват се взимат 24-те месеца преди първия болничен за общо заболяване.

Последна редакция: нд, 11 окт 2015, 23:05 от Didi_Bidi

# 445
Кайли, би трябвало да получиш такова обезщетение. Зависи само от чл.по който се прекратява договора.

# 446
А ако в тези 24 месеца назад влизат и няколко мрсеца без осигуровки за тях нулев доход ли се смята? смисъл аз ще имам към 15 месеца осигурителен стаж,как ще ми се изчисли майчинството?

# 447
За месеците без доход се взима МРЗ.

# 448
Кайли, би трябвало да получиш такова обезщетение. Зависи само от чл.по който се прекратява договора.

Чл.328, ал.1,т.1 - закриване на предприятието.  Ще изчакам да видя какво ще получа. И без това нещо бавят изплащането на отпуската заради прекратяването на договора.

# 449
здравейте момичета,

аз съм пак с проблем.
 Болничният, който ми издаде от ЖК докторът, съм объркала и съм му казала да впише друга длъчжност, не тази, на която съм назначена.
 Същият ми е проблемът с длъжността - в болничния от раждането.
 В болничния, който компенсира дните на преносване, длъжността ми е правилна.

Сега - работодателят ми иска да коригирам двата сгрешени болнични преди да ги предам.
Обаче докторът от ЖК ми твърди, че той подавал информация електронно и не може да коригира болничен ,издаден преди 2 месеца.

Какво се прави в този случай? Толкова л ие важна длъжността, при положение че моето ЕГН и Булстатът на фирмата са коректни?

Как се оправят тези болнични .. много ме е яд че сбърках така идиотски ..  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт