Лакове за нокти- 101

• 97 777
  • 728
  •   1
Отговори
# 30
  • UK
Ето ги моите, щракнати набързо, на тъмно, на кофти фон и с кофти телефон, та нищо не се вижда. Simple Smile
Скрит текст:

# 31
Колекционирам. Минаха 200 броя, но не ги броя често.

# 32
Благодаря за темата  bouquet

Към въпроса - не колекционирам лакове, каквото не влиза в експлоатация (цветът не ми стои добре на тена или нанасянето изисква някакви по-специални усилия), директно подарявам на някой, който ще го ползва. "Колекцията" ми наброява около 50-60 лака  Peace

iv4enceto_91 страхотен маникюр  Heart Eyes Този МАК е абсолютен красавец  Heart Eyes

# 33
Да се запиша и аз в новата тема..в момента имам много малко лакове, но скоро ще променя това..Благодаря за темата   bouquet и ако може да ми предложите подобен цвят на друга марка..хич не се нанася добре, а и четката не ми харесва..Лакът е Maybelline colorama 303

От снимката не мога да преценя точно, но ако търсиш плътен цвят, погледни ГР Color expert 06.  Peace

Благодаря за темата! В предната бях показала моята купчина.... Да, май колекционирам Laughing И когато отворя шкафа, все няма с какво да се лакирам  Laughing Мисля, че бяха около 80 и няколко моите....

# 34
iv4enceto_91, лентичката под МАКа с какво я направи?   bouquet
Иначе е повече от страхотен!  Heart Eyes

# 35
Запис. Не пиша в темичката, но всекидневно се наслаждавам на красотите, които показвате! Преди да родя си имах и поддържах маникюра, но оттогава ми е невъзможно. Надявам се с времето да си върна навика  Blush

# 36
  • Стара Загора
iv4enceto_91, лентичката под МАКа с какво я направи?   bouquet
Иначе е повече от страхотен!  Heart Eyes

Благодаря.  bouquet

С тези лентички направих

# 37
  • Germany
Благодаря за новата тема!   bouquet

Ивче, Осмичка, прекрасни маникюри, момичета!   bouquet

Аз показах колекцията си в последните страници на старата тема - 150 лака без топ лакове и основи. И аз като Ивчето купувам това, което ми харесва и ще ползвам и действително ползвам всички, макар някои да си чакат реда по цяла година, че и повече. Все пак доста често някои лимитки така ме грабват, че независимо, че цветът не е нищо особено, пак купувам, за да ги имам.  Heart Eyes И все пак съм на периоди - понякога искам да изкупя всичко, което видя, а друг път, като сега, дълго време не купувам, освен ако не ме грабне нещо наистина интересно.
Обичам да си почиствам колекцията, като изхвърлям лакове, за които вече няма надежда (рядко все пак), иначе много рядко подарявам.... само ако цветът наистина не ми допада, а това се е случвало само с такива, които са ми били подарени.
Относно лаковете с изтекъл срок на годност, имам няколко такива, които съм слагала 1-2 пъти и нищо им няма, после се нанасят и съхнат като всички останали. Вие какви впечатления имате, ползвате ли такива?  Thinking

# 38
От къде мога да намеря такива лентички? И на каква цена варират? 

# 39
  • Germany
Аз си взех от ибей - 5-6 вида за 1 евро с безплатна доставка.  Peace

Edit: 10 кръгченца са.  Peace

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 13:34 от Chrissie

# 40
Не колекционирам - купувам, за да ползвам, и не търся изчерпатено придобиване на колекции или на всички лакове от дадена марка. Купувам това, което ми харесва като цвят и отговаря още на един цял набор от изисквания, които с времето се оформиха към лаковете ми. Лак в същия цвят изобщо не е проблем - винаги има различия, почти сигурно в нюанса, със сигурност в текстурата, нанасянето, съхненето, носенето, цялостната визия... От любимите си (или хайде, нека да са най-често носените) цветове имам по 20-30 лака в различни, понякога визуално доста близки нюанси, но аз си знам разликите  Simple Smile.

Подарявам лакове, които очевидно няма да използвам (това обикновено става ясно след първото нанасяне) на близките си. Имам доста лакове, които вероятно няма да ползвам и бих могла да разменя, но нямам прекалено много излишна енергия, за да организирам размените, а и темата за размени сякаш през последните месеци доста замря Simple Smile.

Лакове като правило не изхвърлям - няма защо. Имам лак на повече от 10 години, който се държи нормално (е, разреждан е нееднократно). При правилно съхранение (не на пряка слънчева светлина, не на топло) няма какво да се развали в лака. Четох в един блог за жена, която си ползва съвсем успешно Шанелите отпреди 15-20 години (е, разбира се, оттогава формулата се е променила, уж божем сегашната е по-добра). Изхвърлям основи и топове, когато преминат под 1/3 или 1/4, въпреки че има и възможност да се прелеят два (от една марка) в едно шишенце и да се разредят, но в един момент вече разреждането не ми се струва ефективно, и заминават. Много изхвърлям масла за нокти, които купувам ентусиазирано и после оставям да гранясат Sad.

По мои наблюдения с времето вкусовете се променят (еволюират?) и човек започва да харесва и да иска да носи цветове, на които преди е гледал с ужас или отвращение. Затова не бързам да разкарвам  иначе хубави лакове, чиито цветове, обаче, някак не ми се носят именно сега. Така ми трябваха повече от две години, за да започна да нося червен лак, например Simple Smile. Сега имам поне трийсетина и си ги нося яростно.

Бройката на лаковете си не я знам, защото, когато прехвърлиха сто, реших, че няма да ги броя повече, за да не се депресирам Simple Smile). Вероятно са над двеста някъде. Имам си любими марки, но и от тях купувам само това, което ми харесва наистина. Нямам опис, поради което на два пъти ми се случи да си купя един и същи лак втори път  Sad. Подарих ги.

Лошото е, че май от няколко месеца насам ме гони страшна лакова апатия и скука, въртя постоянно двайсетина любими лака (от най-любимите съм си купила дубъли  Laughing) и някак нищо не ме грабва. Надявам се да отмине, де.

Ха дано да си намерим нещо много хубаво в есенните лакове! Grinning
––––––––––––––––––––
Разредител на „Перфект“ купих преди седмица от „Лили“.

# 41
Благодаря за новата тема   bouquet   

Аз също не колекционирам, а подбирам само наистина искани и харесвани лакове, но пак имам 1- 2 които не съм изпробвала.

Един от основните признаци на пристрастяването е ...... отричането   Laughing  Laughing  Laughing

Миналата седмица на път за работа за загледах в един магазин, пълен с лакове, но беше затворен. Така се заплеснах, че си ударих носа във витрината и цялата се разтресе, а един мъж ме изгледа доста интересно  Party

# 42
  • София
Благодаря за новата тема!  Hug

Случвало се е, когато някоя марка пусне нова колекция от например 7 различни лака, на мен да ми допаднат 5 от тях, но да взема и останалите 2, макар и да не са ме грабнали чак толкова, само за да имам пълната серия. Grinning Също така съм купувала лак, не заради цвета, а заради бутилката. Не знам дали това са признаци на колекциониране.  Mr. Green

# 43
Благодаря за новата тема   bouquet   
Аз също не колекционирам, а подбирам само наистина искани и харесвани лакове, но пак имам 1- 2 които не съм изпробвала.
И аз така.
Напоследък съм се поспряла с купуването, уж.

Миналата седмица на път за работа за загледах в един магазин, пълен с лакове, но беше затворен. Така се заплеснах, че си ударих носа във витрината и цялата се разтресе, а един мъж ме изгледа доста интересно  Party
Къде е този магазин?

# 44
Моята "колекция" няма 100 но като съм се вдъхновила обичам да се цапам и рисувам. Стана ми интересно за разредителя... оказва ли влияние на трайността и времето за съхнене ?

Общи условия

Активация на акаунт