Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 39

• 59 103
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Аз съм желаеща и за срещата и за виното, ако приемате нови попълнения  Rolling Eyes

# 601
  • Варна
Карамелена, аз не видях желаещи за вино среща, май сме само двете.  Peace
Ako e във Варна, бройте ме.

# 602
Много съм се зарибила да гледам ей такива из нета:
Скрит текст:

Heart Eyes Голяма любов са ми тези! Пробвай!
Мен продължава да не ме бива много с цветята, макар че чак убиец не съм. Но сукуленти и седуми гледам от години и са добре. Wink

# 603
  • ВАРНА
morgana07 защо точно паркета? От всичко точно него (само) бих оставила, ако не ти харесва цвета - циклиш, омасляваш и воала прекрасно!
Toй си остава Peace Поне аз така разбрах.

Да,паркета остава,мебелите бреза също и килима  Peace (паркета не е реден добре и като се решим на голям ремонт ще се пренарежда или направо купува нов,но както казах за момента сме на вълна кухня,коридор и къщата извън града,в хола/спалня за момента елементарно освежаване  Peace )
Търся варианти за цвят на стените (най-належащо),евентуално и претапициране  Rolling Eyes

# 604
Barbabeau, покажи ни твоите цветенца, ако не са срамежливи. Те в стъклени „вази” ли са? Аз сега гледам в чаши за вино посадени, но такива много големи чаши за вино и се чудя, къде ли продават такава чаша, но да не е 50лв чашата?

# 605
  • густо майна Филибето
Много ми хареса кухнята и библиотеката от линка на Боги Heart Eyes
Скрит текст:

Сукулентите е най-практично да са насадени в чист пясък и в чинийката, ако имат такава,по възможност да не се задържа вода. Тогава е почти невъзможно да се преполее, което е смъртоносно за тях. От време на време с поливките може и мааалко тор да се вкара. С малко наблюдение се хваща ритъма - на колко време да се поливат лятото или зимата, според температурите и слънцето. Моите лятото издържат без вода със сигурност 5-6 дена, зимата почти не поливам, но са на ниска температура.

# 606
  • Варна
morgana07 защо точно паркета? От всичко точно него (само) бих оставила, ако не ти харесва цвета - циклиш, омасляваш и воала прекрасно!
Toй си остава Peace Поне аз така разбрах.

Аз за след време :
Цитат
Правим и къща в момента,така че наистина съмсем бегло освежаване искам,защото след време ще се сменя паркета в стаята,мебелите и тогава ще търся изцяло друга концепция)

Сега, доколкото разбрах иска съвет за цвят на стените и завесите.

Аз в момента съм в дупка, всичко ми е (в)сиво и не се опитвам да се намеся Simple Smile

# 607
Много съм се зарибила да гледам ей такива из нета:
Скрит текст:

Heart Eyes Голяма любов са ми тези! Пробвай!
Мен продължава да не ме бива много с цветята, макар че чак убиец не съм. Но сукуленти и седуми гледам от години и са добре. Wink

Пфу, аз имах 4, останаха 2? Точно това от снимките изведнъж нещо му стана и умря, буквално за ден.  #Cussing out Пак ще си купя, много са готски, а и идеално лесно се гледат, т.е направо сами се гледат.  Mr. Green

# 608
Растенията са хубави много, но на мен адски ми допада идеята за стъклена „саксия”, в която да наредя камъчета на пластове и отгоре зеленкото нещичко. Не само самото цветенце, а цялата идея с това, че се вижда вътре.

# 609
Barbabeau, покажи ни твоите цветенца, ако не са срамежливи. Те в стъклени „вази” ли са? Аз сега гледам в чаши за вино посадени, но такива много големи чаши за вино и се чудя, къде ли продават такава чаша, но да не е 50лв чашата?
Имам посадени в керамични и порцеланови съдчета, в стъклени чаши и дори в едно старо чукало от месинг. Поливам ги толкова рядко, че всъщност предпочитам съдовете без дупки, които задържат вода. Peace Пробитите саксии са ми по-проблемни, иначе на теория са по-полезни. Почвата е силно песъчлива, както е казала и Люб.
Ето една много стара снимка, но екземплярите от снимката са все още живи.
А това са ми последните попълнения от тази пролет, още докато ги купувах в разсадника. Повече не съм ги снимала.

# 610
Много са красиви, Barbabeau! А гледката на втората снимка е... без думи. Къде е тази гледка?

# 611
shinebox, наистина идеята за камъчетата и цялата им подредба въобще прави растенията още по-атрактивни. Аз освен палми и някакво мушкато лятото друго не отглеждам, но то стана ясно, че почти всички тук сме един дол дренки. Чудих се едни сантиментални камъчета къде да ги поставя... а в баня ще виреят ли?
Гаргамела, вратата ще се отваря на другата страна, но ти благодаря за вметката! Между другото, тоалетната в действителност била до мивката, точно както предложихте (аз толкова съм обърнала внимание). Дразни ме разположението сега и това че нямаме време добре да обмислим нещата. Пепси беше казвала, че отделеното време за правилно разпределение не е загубено никога. Eто примерно на първо търсене, дори и вана. А сега при нас точно заради тази вана която мислихме, че ще има пък после няма да има направихме тъпо разпределение. Добре че вратата не е точно срещу тоалетната чиния, но все пак.
За плочките от бялата баня на Богиня, сина ми беше казвал, че му харесват. По идеята комикси да висят по стените не си пада въобще. Инокса му го бях показала преди време, мнооого мъжко, но поддръжката му е трудна, а и наистина скъпо като изпълнение.
Съпружка, за кога беше предложението ти?

# 612
  • На брега
Скрит текст:
Здравейте отново,благодаря за отговорите за усвоената тераса и комбинация ламинат/плочки   bouquet
Започваме както писах голям основен ремонт на кухня,коридор и като се замислих май ще има и освежаване на хола и спалнята (преходни и предпочитам да държат еднакви тоналности,за да не се накъсва оптически пространството).Правен е с много малко средства преди 8г,а и аз бях млада,неопитна и незнаех какво искам  Blush Както и да е - това,което на 100% остава са мебелите в цвят бреза,паркета е естествен,дъб с доста шарки и жълтеещ цвят;килимът е преливащ,основните нюанси са подобно на мебелите  бреза,и разни червеникави оттенъци/бордо.Холният ъгъл се вижда на част от снимките - червеникав е,все още водя преговори с мъжо дали ще се претапицира. Стените в момента са с различен цвят - едните са светло неутрално,подобно на брезата,другите са оранжево.Искам да пребоядисам стените ,евентуално и завесите (в момента оранжеви) да сменя.Правим и къща в момента,така че наистина съмсем бегло освежаване искам,защото след време ще се сменя паркета в стаята,мебелите и тогава ще търся изцяло друга концепция).ще се радвам да дадете съвете и нагледни примери за цветови съчетания,благодаря предварително   bouquet

Скрит текст:
 стената в хола и дамаската на холния ъгъл
хол - пшаркет,килим,дамаска на ъгъла
 хол - паркет и тъмната част от килима
 от хола преходно се влиза в спалнята - паркета и мебелите са такива

Да се похваля с детската,която много си харесвам  Heart Eyes
Скрит текст:

Morgana07, снимката е с лоша светлина и променя цветовете. Не съм сигурна, че виждам точния цвят на килима.

Погледни този линк с цветови схеми. Най-горе има квадратче, в което с движение по скалата на трите основни цвята ще уцелиш точно твоя цвят. Отдолу ще ти излязат предложения за цветова палитра. Ще можеш да избереш, коя комбинация ти допада най-много.

Оранжевото, мисля, че трябва да изчезне. Ако нямаш възможност да претапицираш дивана, може да покриеш с шалте. Според мен, ако покривалото е със студен сив (към стоманено) цвят, няма да е зле, но това е само, ако цвета на килима, който аз виждам е верен. Аз до виждам лилавееш, но това може да е от светлината.  И моят паркет е пъстър. Нас също ни дразнеше не пъстротата му, а точно тази жълтееща жилка. Изравнихме нюанса с определен номер масло. (Описвах подробно наскоро в преправаческата тема, ако те интересува)
Бюджетен вариант е да го изциклите и да го покриете с лак на водна основа, но не напълно прозрачен, а нюансиран. Мисля, че има немалък избор. Избелен дъб, леко опушен дъб...каквото си избереш. Ако те дразни жълтеникавия отенък и оранжевото в тапицерията и завесите, най-вероятно ти идват много топлите цветове. Брезата на мебелите ти е светла и не е капризна компания. Бежовото в паркета, мебелите и килима е достатъчно и е излишно на стената.

Лейди, супер!

И от мен едни суколенти, отглеждани в едно изключително колоритно жилище.

# 613
  • Варна
Присетих се за Апартамент 101, покрай тийнобзавеждането, защото имаха доста свежи идеи и

един жълт таван за Арчо:)
Скрит текст:

и преградна стена за таванското помещение
Скрит текст:

# 614
Такава стена ми се върти и на мен в главата, но никъде не видях нещо подобно да се продава. Има по-ниски и с по-малки етажерки, но ако се купят 2-3 става много скъпо. Дали ако го направи дърводелец ще излезе на добра цена?

Общи условия

Активация на акаунт