Бродирана красота Тема 131

• 86 126
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Рея благодаря, и на мен много ми харесаха, а за да се посмеете - напасвах цветовете на гоблена спрямо вътрешните цветни рамки Mr. Green Досега не бях правила такива неща, но сега - нямаше как. А светлосинята рамка сме я боядисвали сами с боя (спрей), защото нямаше такъв цвят рамка.

И с кое Димче отморяваш, че и аз едно Димче довършвам.  Peace

# 376
Добри, у бре  Joy

teddybearm , ето това
Скрит текст:
Много леко върви.

Бях почнала ето този въшка:
Скрит текст:
, обаче голЕм зор, зор, зор. Разшивах 100 пъти късах ядоставах се и накрая го метнах пак в скрина да си отлежава шит-недошит, за първи път правя таковУ нещУ. Освен всичко се зарекох никога да не почвам гоблен от средата, защото този така го почнах........много ми беше трудно да следя схемата така.  Crossing Arms

# 377
Момичета,страхотни сте.Видях много красиви неща. Аз в момента не шия нищо по-голямо,а само едни дребуси,ама са за подарък и няма как да ги покажа. По-късно. Сега обаче имам един въпрос,който на някого ще му се види глупав,ама какво да бправя,сама не успях. подариха ми заготовка за книгоразделител. искам да си го сглобя ама немога EmbarassedНякой ще обясни ли как става. Ето това имам.
Скрит текст:
извинявам се за лошата снимка,но дано добиете представа

# 378
  • Юпитер- Сатурн
Страхотни сте да знаете. Добри, Добри .....  Simple Smile
Аетера, този с феите на Дим отлежава и в моите кутии, ама ....
Аз ще се отчета с няколко коледни дребоси.
, , , ,

# 379
Здравейте търся схема на гоблен "Любимото котенце http://www.gobleni-magazinbg.com/product/224/goblen-lyubimo-kotentse.html

# 380
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте търся схема на гоблен "Любимото котенце http://www.gobleni-magazinbg.com/product/224/goblen-lyubimo-kotentse.html

http://vodolei.snimka.bg/tapestries/dete-6.607056

Hug

# 381
много ви благодаря! bouquet

# 382
Здравейте, Дами! Чудесни сте! Много страници разгледах назад и съм възхитена! Браво!

Шерлок, това е за теб, макар че може би отдавна си се отказала да чакаш. Чак сега виждам съобщението ти и се извинявам за закъъъъъснението.  Hug

Нямах схема, а се взирах в тази картинка и си промених каквото не ми хареса по нея.

Това е, което успях да направя преди новата учебна година. Никаква възможност нямам да шия от тогава. И скоро не ми се очертава и да имам.  Confused
За училището:

За емблематична годишнина:

По схеми на дъщеря ми:  Heart Eyes

Дребни подаръчета:

ИнаТ, много ти благодаря за поздрава с пиленцата!  Hug А за всяка красота, която си показала ... нямам думи! Страхотни неща!  bouquet

Приятна вечер и успех във всички начинания ви пожелавам!

# 383
Teddybearm, много интересни танцьори, не съм ги виждала досега.
de4ko95, бях снимала как сглобявам с тези заготовки, но сега виждам, че едната снимка не се отваря. Ето, погледни тук и ако имаш въпроси, не се притеснявай да питаш: http://zhaygarova.snimka.bg/tapestries/hand-made.531259.34971553
Бяло цвете, браво на детето! За разделителите се възхищавам, за мен е голямо мъчение да повтарям мотив дори веднъж, а какво остава за над двадесет пъти... Лебедите са много нежни, а картичката с Мечо е от любимите ми.
Аз нямам нищо за показване, освен едно етикетче за рождения ден на дъщеря ми:

# 384
Здравейте, момичета! Някой може ли да ми каже нещо за гоблени с кристали. Съвсем наскоро срещнах такъв и проявявам интерес, но нищо засега не откривам като информация. Благодаря предварително!

# 385
  • БЪЛГАРИЯ
Здравейте, момичета! Някой може ли да ми каже нещо за гоблени с кристали. Съвсем наскоро срещнах такъв и проявявам интерес, но нищо засега не откривам като информация. Благодаря предварително!

Здравейте, Мариянка66, вероятно имате предвид гоблените с "елмази"/ "диамантени" гоблени/. Ако за тях иде реч, ще се помъча да обясня: това е плат, върху който има отпечатани знаци с нанесен слой лепило отгоре, а то- лепилото- е предпазено с помощта на фолио, разделено на сектори. На всеки знак отговаря цвят, както при гоблените, и с помощта на пинцета или специален молив, всяка частичка се поставя върху /залепва се/ съответното обозначение- един вид мозайка или ситен пъзел. Wink Има три вида елмази- квадратни, кръгли прозрачни и кръгли акрилни (матови, като квадратните). Повърхността им е с различен брой "ъгли"- 9 или 12. С кръглите обикновено се запълва частично рисунъкът, а с квадратните- изцяло.  Увлекателно, красиво и забавно е, стига да се попадне на читава разработка. И една много важна подробност- размерът на самото платно. Колкото по-малък е той, толкова по-голямо мазало се получава на финала, понеже частичките са с една и съща големина, независимо от параметрите на гоблена. Личното ми мнение е, че за размер по-малък от 30/ 40 см, не си заслужава труда, особено ако има заложени дребни детайли или фигури, за абстракции и размити очертания по-става. Големите изискват повече време, но ефектът е поразителен. ... Ами, това е! Ако съм помогнала, радвам се!

Бяло Цвете!!! Я кажи, моля, как се е ушило всичкото това, след като не шиеш, а! Hug Супер просто!

Днес е Задушница! Да поменем с добро всички, които не са сред нас! Вечна им памет!

# 386

За мен това не са гоблени, а мозайки. Не знам на кой му хрумна да ги именува така?

А темата е за бродирана красота, т. е. тук си пишем за ушити неща, затова няма информация за диамантените мозайки.

# 387
  • Свиленград
Азарея, може ли схемите на тези две картички.

,

# 388
  • БЪЛГАРИЯ

За мен това не са гоблени, а мозайки. Не знам на кой му хрумна да ги именува така?

А темата е за бродирана красота, т. е. тук си пишем за ушити неща, затова няма информация за диамантените мозайки.

Joy Яваш, Фъркатичко! Да не забравяме, че все още има хора, които твърдят, че САМО Вилер правят гоблени, а всичко друго е...  (к'вот' ти дойде наум! Wink )! Ако се върнем назад във времето, ще си припомним, че и автомобилът е бил анатемосван, нали! Joy

# 389
Не бе, ФинЕти, нищо против тях нямам, само казвам че са нещо различно. И Вилер и другите "пошивки" са на плат, с конци. Това е по близо до мозайките - редиш камъчета и докарваш до картина, нали. Просто си е нещо съвсем различно, както декупажа, скрапбукинга, само името му сбъркано.

Общи условия

Активация на акаунт