Бродирана красота Тема 131

• 85 832
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте момичета  Hug Нали приемате нови попълнения?  Grinning Аз съм напълно начинаеща гобленарка. До сега единствено съм се занимавала с плетене - на една или две куки, даже мога да кажа, че в плетенето няма изненади за мен, но и вече няма предизвикателства  Grinning Затова реших да се пробвам в тази напълно нова за мен сфера - шиенето на гоблени. Много харесвам тези бродирани красоти, може би защото винаги съм харесвала рисуването, а гоблените са точно като нарисувани картини.  Heart Eyes

Вчера си взех първият гоблен. Ето този
Скрит текст:
Веднага се захванах с бродирането, но ....  Confused ето го и предизвикателството, с което не можах да се справя.
Това е схемата
Скрит текст:
Затрудни ме именно този начин, който е указан 1:4, защото не мога да разбера какво означава и как се прави? Гледах (уж  Grinning ) клипове в you tube, но като напълно начинаеща не можах да се справя.

Ето какво успях да сътворя. Знам, че не е така и виждам, че допускам сигурно огромна грешка, но не знам как да продължа. Снимката е изкривена - ушитото би трябвало да е основата на гоблена, т.е. първият ред отгоре на долу по схемата.
Скрит текст:

Първо виждам, че като мащаб е прекалено малко. Ших го така - един знак от схемата, например от дясно на ляво, първи ред са показани четири черни триъгълничета и аз ших четири "хиксчета", което значи, че съм бродирала 1:1 - така ли? Тотално греша, знам!?!  ooooh!

Ето и по-отблизо какво съм "сътворила". Не се вижда хубаво, защото е снимано с телефона отблизо, но мисля че ще можете да се ориентирате
Скрит текст:

Когато осъзнах, че не е правилно това, което правя, отново четох и попаднах на това обяснение за бод 1:4 - ако имаш например 3 еднакви знака един след друг ( +++) в схемата 1:4, шиеш 6 бода долу и се връщаш 6 бода отгоре. И реших да експериментирам по този начин вече в началото на втория ред. На снимката това е втория квадрат от панамата в светло зелено, това са три знака от схемата (втория квадрат от ляво на дясно, три чертички), но отново мисля че не го правя правилно  Thinking
Скрит текст:

И отделно от тези ми терзания установих и че не правя правилно бодчетата - не трябва да оставям между тях празно място от панамата. Вижда се на целия първи ред каква тотална гршка съм направила. Под първи ред имам предвид целия първи квадрат от панамата.

Ох, съвсем се обърках. Моля ви да ми помогнете със съвет как да го направя този бод 1:4  Hug В никакъв случай няма да се отказвам, защото наистина ме заплени това бродиране и много, много искам да се науча.

Благодаря ви, че ме изчетохте и ви благодаря от сега за съветите  Hug Hug bouquet

# 676
atari здравей  Simple Smile и добре дошла  Hug

Това което си направила накрая е вярното  Peace Mr. Green . Виждам, че това е комплектовка на Милена стил и съм сигурна, че там има упътване в което са показани как се шият 1:1 и 1:4 .

Бодът се нарича гобленов и не е кръстче, точно както си разбрала 1:4 е 1 знак от схемата е  2 наклонени черти на един ред и после още 2 отгоре над тях и стават 4 чертички, затова и бода се казва 1 (знак): 4 (бода)

Ето как изглежда
А когато е 1:1 тогава един знак от схемата се шие само с една такава наклонена чертичка.

Въпреки, че сега като ти погледнах схемата виждам, че пише че може да се ушие и кръстче, така че ако това ти е по-лесно може и така Peace.
Иначе да, не се оставя никакво празно място шиеш знак до знак  Simple Smile

Дано си ми разбрала нещо  Crazy ако не питай пак  Hug

Последна редакция: ср, 23 дек 2015, 09:24 от mibobo

# 677
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

така изглежда ушит гобленов бод 1:4  Peace

на схемата ще се виждат като:
1 знак - за най-горното в ляво;
два знака хоризонтално един до друг - за второто в ляво;
10 знака един до друг, хоризонтално за най-долу в ляво;
и два знака един под друг - за  дясното  Peace

ето още една картинка  Peace

Blush пообъркала си го и най-добре разший за да го напавиш както трябва  Peace

ако държиш да са кръстчета, опитай през една дупка на панамата Blush за всеки знак от схемата по едно такова кръстче

ако съвсем нищо не стане, кажи къде си и може да се намери добра душа да ти покаже  Hug

# 678
  • София
atari само да допълня към обясненията, че според мен втория ред, който си започнала е точно по този начин - "3 еднакви знака един след друг ( +++) в схемата 1:4, шиеш 6 бода долу и се връщаш 6 бода отгоре" това е правилно,
Скрит текст:
ето една картинка, която е на такъв ушит гоблен - мисля че се вижда добре различните знаци (различните цветове)

И момичета, като прочетох поста на atari, изведнъж се сетих, че едно младо момиче ме беше помолило на лични за схема.  Blush Обаче аз нали съм си отнесена и без да искам изтрих съобщението с мейла и, освен това тотално забравих (признавам си  smile3538. Та мило момиче, ако прочетеш това, прати ми моля те пак мейла си и приеми извиненията ми. Много съжалявам, не е нежелание да помогна, просто ЗАПЛЕС.  Praynig Hug

# 679
Много, много, много ви благодаря момичета  dancing

Радвам се, че все пак съм разбрала как се прави. Сега ще пробвам не с "кръстче" (как го кръстих само - "кръстче"  Joy ), а така, както ми показахте -  и ще покажа какво се получава.

По този начин го започнах

Но, както се вижда на снимката правих един бод на един знак от схемата и не се получи правилно, а и оставях празно място между два бода.  ooooh!

Отново ви благодаря, че ми помагате. Сигурно въпросите ми изглеждат много смешни  hahaha , представям си след време как ще се смея на тези си питания  Joy, но ще се науча  Hug

# 680

Hug всички сме били начинаещи  Hug ще се научиш разбира се Hug и всеки следващ ще е все по-хубав  Hug

# 681
  • Русе
mibobo, прекрасни нещица си показала пак. Направо се чудя на неизчерпаемия ти ентусиазъм да сътвориш толкова мъници (пък и да мислиш за още).
teddybearm, и твоята коледна колекция е прекрасна. Даже вчера при една случайна среща успях да видя част от нещата "наживо". Много хитра хрумка е това с къдравата ножица и филца. Само моля те, сподели тайната как е изрязано толкова перфектно зеленото пиленце.

# 682
Добри, добре Simple Smile Благодаря, че показа какво си намерила Simple Smile. Ти шиеш ли сега? Остава ли ти време?

atari, добре дошла!  bouquet Научи се на този гоблен, а следващият се посъветвай с някой който разбира и ще видиш разликата.  Wink 

Снощи се метнах на леглото със всичките си гоблени и голямо чудене беше какво да подхвана. Ето избора ми:
Скрит текст:
За първи път шия таквоз нящУ. Дали ще го издокарам, не знам .............

Момичета, приготвяте ли се за идните празници? Аз започвам от утре голямото кулинарстване.  newsm64 cook ura 1dishes и т.н. Mr. Green

# 683
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Атари, добре дошла! Виждам, че момичетата са ти отговорили. Не се притеснявай да питаш - всички сме били като теб.
Според мен Милена стил правят лошо като пишат, че всеки гоблен, който продават може да се шие 1:1 или кръстче и слагат разграфена българска панама. За мен тя е само за гобленов бод, а не за кръстче. За кръстче са другите, по- едри панами. А това подвежда начинаещите като Атари.

# 684
реа, почвай го  Peace
и той е в плановете Blush къща и цветя - неустоима комбинация  Peace

# 685
Добри, почнах го аз, ама за първи път шия такъв гоблен - щампа. Пере ли се туй чудо накрая. Да не се окаже след прането без щампа Simple Smile?

# 686
  • VelikoTurnovo, Bulgaria
Да покажа и аз какво направих за един базар.
http://wiktoriana.snimka.bg/tapestries/koledni-mini-broderii.890797.36394125
http://wiktoriana.snimka.bg/tapestries/koledni-mini-broderii.890797.36394107

Малко са, но нямах много време, и за първи път правя такива минита.

# 687
  • София
Реа, пере се, не би трябвало да падне щампата Simple Smile Виж все пак в инструкциите, там пише със сигурност Simple Smile
Аз само гледам снимки и се радвам на вашите красоти. До НГ не се очертава да мога да шия, а и нямам желание...

# 688
  • София
Wiktoriana чудесни са  Hug

И момичета да ви пожелая уютни, здрави и весели празници! На вас и на близките ви  Hug
И много подаръци утре под елхата - за всички, толкова сме работливи и добрички, че няма как иначе  Laughing 
santa2 santa2 santa2

# 689
          Момичета, да попитам и тук. Запалила съм се да с ушия бискорню. Намира ли ви се схема на това ?

anthonyy80@gmail.com

Общи условия

Активация на акаунт