Бродирана красота Тема 131

• 85 823
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
Честита Коледа!  santa2

Моля за помощ.  Embarassed
Получих подарък - "Цветната улица" на Риолис (1306) и се чудя дали ще се справя. Нямам идея как да започна
- Като начало - не съм бродирала на неразграфена панама и не знам как да я разграфя. Четох - сгъваш, намираш средата, отбелязваш я (как?)... и после?
На готовата разграфена панама, самата нишка е оцветена. А сега?
- Пише, че има кръстчета, които са с два различни на цвят конеца. Как се шие това - вдяват се двата едновременно, или едното полукръстче е в един цвят, другото в друг?
- Пише, че се шие с кръстчета И гобленов бод, но показаното на схемата не е гобленов, а са полукръстчета. Или аз поне така ги виждам
- И не на последно място - аз шия наобратно и кръстчетата - първо \ и после / , и гобленовия бод - в тази посока ///, а не както е на схемата \\\. Не мога да ги обърна и това е.

На тази снимка в дясната част се вижда схемата на бодовете - втората според тях е гобленов бод, според мен не е. Третата е гърба на гоблена.

И така седя и си го гледам... и не знам откъде да го захвана.
Ще съм благодарна на всякакви разяснения. Simple Smile

# 691
  • БЪЛГАРИЯ
                     Честито Рождество Христово! Здраве и благоденствие пожелавам на всички!

Вещице (да ви имам никовете! Simple Smile ), карам в същия ред:
- Както си прочела, така действаш, а отбелязването става посредством специален маркер или обикновен молив- повтаряш линиите на пресичане на сгънатата на четири панама. После намираш средата на самата схема (която обикновено е отбелязана от производителя) и... започваш да броиш и боцкаш;
- Обикновено двата различни цвята се вдяват в иглата и така се шие (има и други пинизи, но за тях- по-натам), кръстили сме си го "мартеница";
- Правилно си отбелязала, че е "полукръстче", а не гобленов;
- И не на последно място: Ако държиш на автентичната изработка, ще трябва да се научиш да бродираш и така (макар че, според мен, никой все още не е предал Богу дух от шиене "наопаки! Wink ) !
         Не се разсейвай излишно- боцкай си спокойно и с кеф! Спорна работа и да показваш!

# 692
Честита Коледа  Hug
Нямам търпение да се похваля, че моя любим дядо Коледа ми донесе моя любим гоблен
Много ме трогна този подарък, принципно имах схемата, благодарение на някоя от вас, но до там. А всеки път като го видя, въздишам по него  Grinning
Аз също не съм шила на неразграфена досега. Иначе си отдъхнах, че се шие само гобленов 1:1. Проблем ли е, ако не "търся средта", ами просто си харесам някое ъгълче и започна оттам? В комплекта са сложили достатъчно голямо парче панама.
Иначе какво ви е мнението за гоблените на Румина?

# 693
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Честито Рождество Христово на всички! Бъдете здрави, весели и щастливи!

# 694
  • София
Весела Коледа, момичета!

# 695
Весела Коледа на всички.Бъдете най-вече здрави и много обичани

# 696
  • Пловдив
Честита Коледа и от мен.

Poliiii, аз не виждам как ще стане на разграфена панама, но..............
Мнението си за Румина няма да изказвам - от години е крайно негативно и се затвърждава. Това е модел на Ланарте, а Румина си са крадци............

Ето малкият модел, завършен преди 2 дни, не е оригинал, панамата е меланж от МС:

2015_12_23 by did_tag, on Flickr

# 697
Знам, че е на Ланарте и не съм казвала, че ще го шия на разграфена  Rolling Eyes

# 698
Благодаря ФинЕти.
Засега се нервя на конците (намотала съм само 6 от 26) и няма да почна скоро.
И понеже за мен бродирането е удоволствие и релакс, и не искам да се нервя повече, изобщо няма да опитвам да се уча на "правилния" начин Simple Smile
Така че ще покажа Цветна улица наопаки.  Laughing

# 699
  • Варна
Весела коледа и от мен!
Трябва ми разграфена гобленова панама 16/16 и 18/20. Гледах в 8888, но не мога да се ориентирам Sad

# 700
# 701
Момичета, искам да ви кажа, че съм почти готова с гоблена. Ще го снимам, когато приключа.

Не мога да ви опиша колко много се радвам, че успях и то благодарение на съветите ви. Hug

# 702
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета, искам да ви кажа, че съм почти готова с гоблена. Ще го снимам, когато приключа.

Не мога да ви опиша колко много се радвам, че успях и то благодарение на съветите ви. Hug

Crazy скорострелка си Hug

ще чакам да се похвалиш с готовия и с нов проект Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 703
  • Юпитер- Сатурн
cool_witch аз съм като теб, но когато в гоблена изрично е указана посоката на кръстчетата и полу- кръстчетата има защо. Опитай се да спазиш указанията. Резултата на края ще си заслужава.

# 704
  • там където има винаги вятър
Затишие има в темата  newsm78 но след и пред празници е обяснимо  Peace
Аз от гости не можах да се вясна  да честитя именните дни  Embarassed Май съм единствената тук която в къщи не сяда пред компютъра  Rolling Eyes
 Искам да ви покажа последното ушито за тази година - престилка с мотива за торбичка от подаръка ми от Дечко

Това вляво е самата торбичка - нарочно ги цъкнах така за да направите сравнение колко е голяма.

Ще покажа и какво представлява торбичката на любимото ми Vervaco с уговорката - не искам да засегна никой, най-малко пък Дечко.  Аз в една друга игра също подарих торбичка.
Като любителка на торбичките съм ушила  може би към 20-тина, но сама си ги изрязвам, после подгъвам и зашивам на ръка.
Та ето какво предлага голямата фирма Vervaco:
- торбичката е зашита отстрани и отдолу, явно да ни улеснят, но пък шиенето ще е по-трудно.
- в гръб, като е показано как трябва да се затвори/зашие.
- а вътре един, не знам защо зашит етикет  newsm78

Rolling Eyes дълго се чудих дали да я покажа, но пък все пак пари даваме, нали  Naughty
Голяма фирма, голямо име и цените добри ......

Общи условия

Активация на акаунт