Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 639 233
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 1 140

Ох, пак интеграция като вълшебна думичка Laughing.
Каква интеграция - толкова се коментира покрай събитията във Франция, че заминаващите да се бият за ИД са второ поколение, родени на Запад и като правило родителите им съвестно са работили и интегрирали.

Аз нямам категорично мнение - от една страна ми е безкрайно жал за тези хора били те икон.емигранти или бежанци.Просто защото съм от поколението, което тръгна масово на Запад след падането на стената и то по икон.причини. Всеки в крайна сметка има право на по-добър живот. При условие, че има 2млн. българи, голяма част тръгнали преди години кой как може и нелегални по маса време, няма как да не им съчувствам.

От друга страна започвам да се притеснявам, защото е очевидно, че потока в момента е организиран и направляван. Нашумелият случай е идеален пример:
Бащата на детето е живял 3 години в Турция след като избягват от войната, Нели. Чак след тези 3 години решава да си качи двете малки деца и жена си на нелегалната лодка, за да отиде в държава, която официално е отхвърлила молбата му. Въпросните две деца и жена загиват именно по време на пътуването с лодка, която се преобръща - а не в Кобани.

Миналия път когато тръгна натиск от Турция към нас, турците си издействаха облекчения за визовия режим от ЕС.
 Сега обаче е много по-мащабно.

И имам лошото предчувствие, че никаква буря в чаша с вода не е това, а напротив - този път е много сериозно и с непредвидими последствия.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 13:49 от flambe

# 1 141
Това не го разбрах. За какво им са в такъв случай?

За каквото са всички други арбитражи. За постигане на извънсъдебни споразумения. Не винаги и за всичко разбира се. Има си законова рамка, а в статията която постнах от 2014 година пише, че досега в цяла Англия има общо 85 такива случая. Тук е описано какво точно правят:
http://www.matribunal.com/services.php

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 13:49 от Анонимен

# 1 142
Ох, добре, че са медиите да ни информират, че Европа била приела официално шериата, защото честно казано не бях забелязала. По - нищо не си личи. Буря в чаша вода, това са мигрантите в Европа. Проблем е, че   медиите,  периодично я разбъркват тази чаша за да си вдигат читателският рейтинг с подобни заглавия.

Може да не го е приела, но аз не искам да чакам докато и това се случи! Naughty
Европа не може да приюти всички сирийци, либийци, афганистанци, пакистанци и т.н.!
Нека се помогне на хората, но не да бъдат вкарани всички в Европа! Европа и без тези бежанци си има достатъчно проблеми с добре интегрираните турци и босненци, които убиват дъщерите си само защото са се влюбили в християнин. Sick Една част от босненците вчера са били бежанци и са търсили убежище, а днес бягат в посока Сирия за да се сражават на страната на ислямска държава  Sick

# 1 143

Това, че ги различаваш има ли нещо общо с нуждата им от убежище?
Не е нужно да има военен конфликт за да търсиш убежище. Конвенцията е достъпна, вземи я прочети.
Аз живея сред всякакви и вече гордо различавам китайци, виетнамци, японци, индийци и всякакви, което обаче не ми помага да определя, кой има нужда от убежище.

Божееее.....не това,че аз ги различавам или не,решава нещо.Хора вие толкова ли не сте умни или се правите??
Ама не наистина...вече ставате балнано досадни..!!!
Меркел покани СИРИЙСКИТЕ БЕЖАНЦИ!(колкото и да е тъпо).А сега покрай тях се вмъкват всякакви с претенции,че са сирийци.
Опитвате се да ме убедите,че това е тяхно право ли????????????????????

В цял свят има репресирани от режими...всички ли да дойдат в Европа??

# 1 144
  • MI
Бащата на детето е живял 3 години в Турция след като избягват от войната, Нели. Чак след тези 3 години решава да си качи двете малки деца и жена си на нелегалната лодка, за да отиде в държава, която официално е отхвърлила молбата му. Въпросните две деца и жена загиват именно по време на пътуването с лодка, която се преобръща - а не в Кобани.

И тъй като на канадските власти сега им е много гузно, вчера му предложиха статут, който той отказа. Ще се връща обратно в Сирия, доколкото разбрах.

Не изкривявай информацията, ако обичаш. Лесно е да разпространяваме снимка на удавено момче, но е хубаво да прочетем как се е стигнало до там, а не да реагираме първосигнално. Ако въпросният баща си беше налягал парцалите в Турция, нямаше да има 3 жертви. Лично за мен е престъпник и заслужава съд. За двете дечица и майката ми е жал..но не и за него. Въпреки че медиите успешно го превърнаха в звизда.

НЕ знаех че на български се казва Кобани, извинявай. През това време са се мъчели да вземат виза за да отидат при сестра му в Канада. Доколкото съм чела не им е особено лесно в Турция на сирийските бежанци. И е логично, прекалено много са, а държавата не е точно демократична. Нормално е че се опитват да се махнат. Те са решили да се махнат след отказа от Канада, решили са да отидат в Европа, не да влязат незаконно в Канада. Предавам ти това което четох и слушах тук. Да, сега се връща в Кобани. Което говори че не е ненормален фанатик, който на всяка цена иска да ни завладее. А просто човек, който е търсел нормално място за семейството си.

Виж, в Средиземно море измряха много повече деца. Просто гледат да не спекулират спасаяващите и като снимат снимат чували с трупове вътре. Ужасно е, но поне не търсят сензация. Дори статистиката за стотици издавени деца обаче е ужасна. НЕ мога да разбера как може после някой да каже "ами те са си виновни, да са си стояли там". Това там за много от тези деца не е дори Турция, а самата Сирия например. Е отвратително е че се случва и е много грозно да кажеш не ме интересува, не ми пука, те нарочно го правят за да могат после повече фанатици да влязат и да ни забулят (имаше в този стил изказвания назад, не твои мисля, но не ми се търси да ги цитирам. Не вярвам да отречеш.)

# 1 145

Не е нужно да има военен конфликт за да търсиш убежище. Конвенцията е достъпна, вземи я прочети.
Аз живея сред всякакви и вече гордо различавам китайци, виетнамци, японци, индийци и всякакви, което обаче не ми помага да определя, кой има нужда от убежище.

Божееее.....не това,че аз ги различавам или не,решава нещо.Хора вие толкова ли не сте умни или се правите??
Меркел покани СИРИЙСКИТЕ БЕЖАНЦИ!(колкото и да е тъпо).А сега покрай тях се вмъкват всякакви с претенции,че са сирийци.

Ами явно ти не разбираш. Европа е най-близкото място за убежище. Голяма част от тези хора кандидатстват за приемане в други държави )това не намалява моментния проблем на Европа). Семейството на удавените деца и майка са кандидатствали за Канада.

Не проумяхте ли, че системата е такава. Отиваш в лагер и искаш убежище, разглеждат ти се документите и или те приемат някъде или не.
Тълпят се за Австрия и Германия, защото там, този модел работи от години.
Унгария се опитва да направи подобни лагери, надявам се да са подготвени. Хората не искат там, защото е ново и несигурно.

# 1 146
  • София
Каква интеграция - толкова се коментира покрай събитията във Франция, че заминаващите да се бият за ИД са второ поколение, родени на Запад и като правило родителите им съвестно са работили и интегрирали.

Аз нямам категорично мнение - от една страна ми е безкрайно жал за тези хора били те икон.емигранти или бежанци.Просто защото съм от поколението, което тръгна масово на Запад след падането на стената и то по икон.причини. Всеки в крайна сметка има право на по-добър живот. При условие, че има 2млн. българи, голяма част тръгнали преди години кой как може и нелегални по маса време, няма как да не им съчувствам.

От друга страна започвам да се притеснявам, защото е очевидно, че потока в момента е организиран и направляван. Миналия път когато тръгна натиск от Турция към нас, турците си издействаха облекчения за визовия режим от ЕС. Сега обаче е много по-мащабно.

И имам лошото предчувствие, че никаква буря в чаша с вода не е това, а напр., че този път е много сериозно и с непредвидими последствия.

По принцип второ и трето поколение емигранти са чести пъти по-консервативни и радикално настроени от първо.
От четиримата терористи, които организираха атентата в Лондонското метро през 2005-та, трима бяха родени и образовани във Великобритания, четвъртият беше от Ямайка, дошъл още на 5 години в ЮК, тоест и той израснал в страната  Tired

Ааа, сега пък Турция не им харесвала, Нели..ми дай този милион бежанци, които все още са там, направо да отидем и да си ги приберем. Да минем и през Ливан, щото и там има към милион палестинци и сирийци, а доколкото съм чела и там условията са кофти. В Чад също има бежански лагери, пълни са с бегълци от Судан и Сомалия. Да вземем и тях и да се свършва драмата  Stop

# 1 147
  • MI
Може да не го е приела, но аз не искам да чакам докато и това се случи! Naughty
Европа не може да приюти всички сирийци, либийци, афганистанци, пакистанци и т.н.!
Нека се помогне на хората, но не да бъдат вкарани всички в Европа! Европа и без тези бежанци си има достатъчно проблеми с добре интегрираните турци и босненци, които убиват дъщерите си само защото са се влюбили в християнин. Sick Една част от босненците вчера са били бежанци и са търсили убежище, а днес бягат в посока Сирия за да се сражават на страната на ислямска държава  Sick

Чакай малко! Значи и босненците са натрапници казваш? Ами че те са си местното население. Бяха бежанци поради същите причини поради които и моят дядо и много други преди 70 години - заради изстъпленията на нашите православни братя сърби. Между другото преди войната в Югославия са били почти на 100 % атеисти или поне не особено вярващи. След зверствата следва радикализиране, капсулиране и така се стига и до знамената на ИД в селата там. Ето до това води шовинизмът и липсата на елементарна толерантност.

# 1 148

Ами явно ти не разбираш. Европа е най-близкото място за убежище. Голяма част от тези хора кандидатстват за приемане в други държави )това не намалява моментния проблем на Европа). Семейството на удавените деца и майка са кандидатствали за Канада.

Не проумяхте ли, че системата е такава. Отиваш в лагер и искаш убежище, разглеждат ти се документите и или те приемат някъде или не.
Унгария се опитва да направи подобни лагери, надявам се да са подготвени. Хората не искат там, защото е ново и несигурно.

Не,не че аз не разбирам,а говорим за различни неща.
Аз смятам,че не е редно други националности да се промъкват със сирийците,които са поканени от Меркел.Това казах и в началото,че са се запътили всякакви хора.Меркел не е казала:Да заповядат всички пакистанци,бенгалци,африканци,които се чувстват репресирани ,нали?

А какво виждаме в момента по влакове,гари,огради и тн.

Тъй като получих предупреждени от модератор и видях,кой пост ми е редактиран,а аз държа на мнението си,ще го повторя.Независимо дали ще получа бан,човек който не познавам не може да ме учи какво да чувствам.А то е: да смятам,че пакистанците използват западната система по най-долен начин.Бягат от Пакистан защото там е лошо и не им харесва,а когато получат помощ и хубав живот в западна държава искат да я превърнат в същия коптор от който са изпълзели.!

# 1 149
santini999, постът ти не е точно повторение на изтритото.  Wink

# 1 150

От друга страна започвам да се притеснявам, защото е очевидно, че потока в момента е организиран и направляван. Миналия път когато тръгна натиск от Турция към нас, турците си издействаха облекчения за визовия режим от ЕС. Сега обаче е много по-мащабно.

И имам лошото предчувствие, че никаква буря в чаша с вода не е това, а напр., че този път е много сериозно и с непредвидими последствия.

По принцип второ и трето поколение емигранти са чести пъти по-консервативни и радикално настроени от първо.
От четиримата терористи, които организираха атентата в Лондонското метро през 2005-та, трима бяха родени и образовани във Великобритания, четвъртият беше от Ямайка, дошъл още на 5 години в ЮК, тоест и той израснал в страната  Tired

Ааа, сега пък Турция не им харесвала, Нели..ми дай този милион бежанци, които все още са там, направо да отидем и да си ги приберем. Да минем и през Ливан, щото и там има към милион палестинци и сирийци, а доколкото съм чела и там условията са кофти. В Чад също има бежански лагери, пълни са с бегълци от Судан и Сомалия. Да вземем и тях и да се свършва драмата  Stop

Има случаи на заминали да се бият там в "защита" на вярата, но са толкова малко, че е пренебрежимо.
При нас има няколко случая, единият е покъртителен. Дете на 6 години беше снимано с отрязана глава. Майката е чиста австралийка от англосаксонски произход. Сега иска да се завърне, защото мъжът и - радикал е убит. Но това са наистина единични случаи.

Уф, santini999. Няма как на границата да се установи кой има нужда и кой не. Всички виждаме проблема с незаконните, но има процедура по даване на статут, която трябва да се следва и тя не е фейс контрол.

# 1 151
Чакай малко! Значи и босненците са натрапници казваш? Ами че те са си местното население. Бяха бежанци поради същите причини поради които и моят дядо и много други преди 70 години - заради изстъпленията на нашите православни братя сърби. Между другото преди войната в Югославия са били почти на 100 % атеисти или поне не особено вярващи. След зверствата следва радикализиране, капсулиране и така се стига и до знамената на ИД в селата там. Ето до това води шовинизмът и липсата на елементарна толерантност.
Какво местно население са в Австрия?
Вчера са дошли заради войната и са търсили убежище, били са приети, помогнато им е, а днес търчат към Сирия за да убиват хора  Twisted Evil

# 1 152

В Австрия май не се тълпят. По-скоро Германия, Швеция, Франция, Швейцария и Италия. През последната предполагам, че повечето искат само да преминат и да отидат на север.

# 1 153
  • София
Ако има нация, чиято младеж безкрайно уважавам и на която ми се крепи вярата, че един ден ислямът ще има човешко лице, при това в една огромна страна, то това са точно иранците. Ама те като цяло си седят у дома..не ги виня, Иран е приказно красив, с персийска култура, която слага арабската в малкия си джоб.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 14:33 от Tatti

# 1 154

В Австрия май не се тълпят. По-скоро Германия, Швеция, Франция, Швейцария и Италия. През последната предполагам, че повечето искат само да преминат и да отидат на север.

Може би си права, споменах я поради спомени от миналото.

Общи условия

Активация на акаунт