Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 637 022
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 1 125

Цеца, Европа ще се осъвземе. Проблемът е, че конфликтите в тези региони се подклаждат умишлено, не без участието на Европа. Казах вече за Афганистан, там проблемът е от десетилетия. Няма как да повярвам, че развити и силни държави не могат да се справят, явно нямат интерес.

Спомням си 90те години и Перестройката, тогава Китай казаха, че няма да се перестройват, а ако ги натиснат, ще отворят границите и "Запада" се стресна, защото са милиард хора. Сега, след години, границата им е отворена, а няма чак толкова голям проблем.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 12:40 от Tatti

# 1 126
Е как ще е проблем сега отворените граници на Китай? Най-бързо развиващата се икономика. Те нямат едновремешния зор да държат границите затворени. Сега вече не. как се променят нещата и в икономическата обстановка.

# 1 127

Както казах, докато Европа не приеме Шериата, и ако се спазват законитеняма драма. Прави се реформа на социалната система и се налагат правила - децата на градина и училище, Полагане на труд, срещу помощи и достъп до образование.

Това е най правилно, обаче съм скептик. Няма да приемем Шериата, но ще го наложат неофициално, т.е. ще се съоразяваме с него повече от нормалното, а те с Християнството няма. Беше даден по горе пример с Дания ( ако се не лъжа ) и новогодишната елха. Тези хора са с различно възпитание и култура и не могат да се нагодят към нас или не искат и с това галене дето ги галят съвсем ще им развържат ръцете. Закони има, но трябва да се прилагат с твърдост, а не да се заобикалят.
И тъй като аз съм невежа на тема политика, моля някой знаещ да ми разясни - тези помощи за бежанци доживотни ли са или имат някакъв период. Защото ако са без крайна дата ....  Confused

Европа не е религиозна (малък процент са истински религиозните хора), тя се стреми да е толерантна, но скоро ще усети, че има лимити на тази толерантност. Няма да е приятна промяната, но ще се случи. Просто трябва да има правила, които да се спазват. На мен не ми пука ако те си носят бурки, но ако някой ми направи проблем за късите гащи искам да го санкционират. Ако се държи неподобаващо, нарушава закона, не си търси активно работа - санкция.

Няма доживотни помощи за бежанци. Статута бежанец е временен, докато се установи, дали той е такъв или не. После, държавата за която е кандидатствал решава дали да го приеме или не.

Нека не забравяме, че социалните системи са изградени да подпомагат най-вече месното население (където също има много боклук) и не е лесно да се ограничи достъпа до тях от прииждащите.

# 1 128
  • MI
Малко обновяване по темата: Меркел и Оланд вече официално говорят за задължителни квоти от бежанци. Ренци дори за европейско убежище (така ли се казва?  newsm78). Камерън е склонил да приемат още сирийски бежанци. Май започва да се пропуква системата, и слава Богу...

Орбан пък щял и с Хърватия да строи стена.  Shocked Иначе само на Германия бил проблема както някой беше го цитирал в преден пост. Много хубаво така, много лесно. След някой месец като стане наш проблем някой ще каже това си е ваш проблем, дръжте си ги...  Rolling Eyes Иначе като да участваме в съюза - да, но само за положителните страни.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 13:33 от Tatti

# 1 129
  • София
Европа вече тихо мълком е приела шериата.

".....Още през август 2008 година те започват дейността си в Лондон, Бирмингам, Брадфорд и Нънийтън, където е центърът на шариатската съдебна мрежа. Предстои Глазгоу и Единбург също да се сдобият с такива съдилища. Ислямските съдии имат правото да решават граждански дела за развод, финансови спорове, наследство, домашно насилие, взаимоотношения между съседи. До момента те са се произнесли по повече от 100 случая. Решенията на петте действащи съдилища са задължителни и се налагат с цялата власт на британската система за съдопроизводство.

До подобно положение се стига благодарение на закон от 1996 г., който класифицира шариатските съдилища като арбитражни. Техните решения са обвързващи при условие, че двете страни са се съгласили на съдопроизводство според практиките на ислямското право. Съдилищата се ръководят от Мюсюлманския арбитражен съд на шейх Фаиз-ул-Актаб Сиддики, който се е възползвал от пролуката в британското законодателство."

http://www.segabg.com/article.php?id=382577
така че началото е дадено отдавна

# 1 130
  • Другата България

Камерън не уточнява обаче бройка, не поема ангажименти никакви с точност, хитра лисица е той.
А иначе азз бях казала това за Орбан, направо се разсъних снощи като го чух, не, че поне според мен не е прав човека...

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 13:34 от Tatti

# 1 131

".....Още през август 2008 година те започват дейността си в Лондон, Бирмингам, Брадфорд и Нънийтън, където е центърът на шариатската съдебна мрежа. Предстои Глазгоу и Единбург също да се сдобият с такива съдилища. Ислямските съдии имат правото да решават граждански дела за развод, финансови спорове, наследство, домашно насилие, взаимоотношения между съседи. До момента те са се произнесли по повече от 100 случая. Решенията на петте действащи съдилища са задължителни и се налагат с цялата власт на британската система за съдопроизводство.

До подобно положение се стига благодарение на закон от 1996 г., който класифицира шариатските съдилища като арбитражни. Техните решения са обвързващи при условие, че двете страни са се съгласили на съдопроизводство според практиките на ислямското право. Съдилищата се ръководят от Мюсюлманския арбитражен съд на шейх Фаиз-ул-Актаб Сиддики, който се е възползвал от пролуката в британското законодателство."

Ох, добре, че са медиите да ни информират, че Европа била приела официално шериата, защото честно казано не бях забелязала. По - нищо не си личи. Буря в чаша вода, това са мигрантите в Европа. Проблем е, че   медиите,  периодично я разбъркват тази чаша за да си вдигат читателският рейтинг с подобни заглавия.

# 1 132
  • Другата България
Буря в чаша вода?????
Ти сериозно ли го мислиш това?

# 1 133
  • MI

Скрит текст:

Не съм чула в друга европейска страна да има подобно нещо. Представяш ли си шериатски съдилища признати от френското правителство?  Laughing

Мери Ан, не си спомнях кой го беше постнал, а после като отворих всичко изчезнало..    bouquet  Не знам, за мен си е егоизъм, казах вече защо. Като си външна граница на ЕС се очаква да си ги държиш, да си ги храниш и поиш и да си ги идентифицираш сам. Е няма как да стане. Като е за фондовете всички сме за. Като е за кризите - всеки да си се спасява сам. Не е честно някак си....

За модераторите - като не сигнализираме така е. Не вярвам да четат всяка тема....

# 1 134
Добре, че е вестник Сега, бих добавила.  Tired

Рефренолог, това не е приемане на Шериата. Казват му демокрация. Чети ако ти се чете. Ако можеш да разбереш какво пише де, и нямам предвид езика.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2587215/Sharia-Law-enshr … slamic-rules.html

Нелия, става дума за арбитражни съдилища. Има лееека разлика. Wink
"The MAT operates under Section 1 of the Arbitration Act which states that: “the parties should be free to agree how their disputes are resolved, subject only to such safeguards as are necessary in the public interest”.

The Muslim Arbitration Tribunal has no powers to grant a divorce which is valid in English and Welsh law. A talaq can be granted to recognise divorce. A sharia marriage has no bearing on personal status under UK law. The Muslim Arbitration Tribunal has no jurisdiction on criminal matters but can attempt reconciliation between spouses."

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 13:31 от Анонимен

# 1 135

Ооофффф..не не предлагам фейс контрол. Като не се чете всичко,а избирателно се хващаме за коментар,по-добре да не се коментира.
Казах,че като човек живял повече от 10години в Средния изток,мога ясно да ги разгранича,сирийци от пакистанци.И че покрай пострадалите сирийции,либийци искат да се вмъкнат и други националности,които идват да се плодят само и да взимат помощи.
Смяташ ли,че едните и другите имат равно право,смяташ ли че е честно??
Въобще не ме интересува,че в Пакистан можело и да ги репресират.Познавам толкова пакистанци,колкото ти няма да срещнеш за цял живот.Всичките имат английско,американско,датско или норвежко гражданство.Всичките живеят в трета страна,а си взимат социалните от страните от които са получили гражданство.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 13:40 от Tatti

# 1 136
  • Другата България

Не знам, за мен си е егоизъм, казах вече защо. Като си външна граница на ЕС се очаква да си ги държиш, да си ги храниш и поиш и да си ги идентифицираш сам. Е няма как да стане. Като е за фондовете всички сме за. Като е за кризите - всеки да си се спасява сам. Не е честно някак си....

Нели, няма как да тръбиш на всеослушание "Идвайте, чакаме ви", а после като ти припари да прехвърляш "топката" в съседите...за Меркел говоря. Изобщо не е егоизъм, поне според мен. Peace
Все едно да ме поканиш на гости със все рода в Италия, на твоя издръжка, да дойда с около 20 човека и понеже ти живееш в нормално жилище и естествено нямаш място за многобройните ми роднини, нито пък финансово можеш да ни издържаш, да започнеш да ни препращаш в съседните домове.
Как твоите съседи биха погледнали на това? Колко време и колко души биха поели, ей така безвъзмездно, за сметка на собственият си труд и приходи?
Не ми е съвсем точна аналогията, но приблизителна, надявам се. Peace

# 1 137
  • София
Ех, за пореден път доказахте колко е кратък пътя от Осанна до Разпни го. Това по повод на Меркел. Много арийки, много нещо в бг-мама. Да напомня за кой ли път, голямата част от българите няма да минат за бели по тези правила. Честито.

И аз съм много разбираща и съчувстваща.... и ми е много мъчно за всички бежанци. Ако аз бях на Венера, а те бягаха от северен Марс в южен Марс даже още повече щях да им съчувствам Confused
Изобщо това проливане на сълзи за мигрантите от безопасно разстояние е много готино.... също като оная "лудата", която храни бездомните котки пред входа на моята кооперация и брани с нокти и зъби тяхното право да дрискат пред вратата ми, а след това изминава 300-те метра, завива зад ъгъла, където е нейния дом и където не се налага да гледаш с 6 очи дали детето ти няма да гушне някое котешко лайно и като си отвориш прозореца не те облъхва смрад.
Знам, знам, как мога да сравнявам човешки същества с котки.... Сравнявам отношението  Peace

Извинявай, ти в България ли живееш? Защото да ти кажа там още са малко, мнооого малко на фона на останалата част от Европа. Та не знам кой отдалеч гледа и говори. Точно говорене наизуст са половината постове. Щото виждаш ли на Симеон и Пиротска е страшно. Че като и нашите политици не могат при това при мноого малък наплив досега да отсеят бежанец от нелегален на загиналото дете ли е вината?! Или на жените които е ясно каква съдба биха имали в ИД? Но така е по-лесно, знам. НАй мразим да мислим е от любимите ми девизи на шопа...

Бащата на детето от снимката, Таис, е живял в Кобан. Да ти обяснявам ли къде е или и в БГ се е чуло нещо по въпроса? Между другото са починали и жена му и другото дете. Дали са му виза за Канада но той се връща в Кобан. Би трябвало да ти говори нещо това. Ако не е излязло нищо по въпроса как живеят и какви права имат сирийците в Турция, разтърсете се на други езици. Срам ме е от някои от вашите изказвания, честно!  Sick

Бащата на детето е живял 3 години в Турция след като избягват от войната, Нели. Чак след тези 3 години решава да си качи двете малки деца и жена си на нелегалната лодка, за да отиде в държава, която официално е отхвърлила молбата му. Въпросните две деца и жена загиват именно по време на пътуването с лодка, която се преобръща - а не в Кобани.

И тъй като на канадските власти сега им е много гузно, вчера му предложиха статут, който той отказа. Ще се връща обратно в Сирия, доколкото разбрах.

Не изкривявай информацията, ако обичаш. Лесно е да разпространяваме снимка на удавено момче, но е хубаво да прочетем как се е стигнало до там, а не да реагираме първосигнално. Ако въпросният баща си беше налягал парцалите в Турция, нямаше да има 3 жертви. Лично за мен е престъпник и заслужава съд. За двете дечица и майката ми е жал..но не и за него. Въпреки че медиите успешно го превърнаха в звизда.

# 1 138

Това, че ги различаваш има ли нещо общо с нуждата им от убежище?
Не е нужно да има военен конфликт за да търсиш убежище. Конвенцията е достъпна, вземи я прочети.
Аз живея сред всякакви и вече гордо различавам китайци, виетнамци, японци, индийци и всякакви, което обаче не ми помага да определя, кой има нужда от убежище. 

А и, Таис, май не е такава историята с бащата н аудавеното семейство.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 13:47 от Down Under

# 1 139
  • MI
Нелия, става дума за арбитражни съдилища. Има лееека разлика. Wink
"The MAT operates under Section 1 of the Arbitration Act which states that: “the parties should be free to agree how their disputes are resolved, subject only to such safeguards as are necessary in the public interest”.

The Muslim Arbitration Tribunal has no powers to grant a divorce which is valid in English and Welsh law. A talaq can be granted to recognise divorce. A sharia marriage has no bearing on personal status under UK law. The Muslim Arbitration Tribunal has no jurisdiction on criminal matters but can attempt reconciliation between spouses."

Това не го разбрах. За какво им са в такъв случай?

santini999, тук не видях някой да е за да приемаме всички. Проблемът е как практически да се разпознават. Според мен това може най-ефективно да стане като се обединят на ниво ЕС усилията на всички държави. Кажи според теб как?

Мери Ан, за това съм напълно съгласна с теб. Просто ме издразни изказването на Орбан, че никой не искал да ходи в Унгария или Естония и затова не било техен проблем. Е съжалявам, но е много егоистично така. Че Меркел не мисли какво говори периодично е очевидно - спопняш ли си с разплаканото момиченце на което обясни подробно че не може да остане (от къде беше?)? После колко пародии направиха на тема как Меркел обяснява на детето че майката на Бимби е мъртва например...  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт