Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 634 741
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 6 300

Точно това и аз щях да напиша.....То сега никой без паспорт не трябва да пускат, а виждаме, че през цяла Европа всеки си стига където му скимне.

Намирам това за дискриминационно. Значи на мен ми искат не само паспортите, но и акта за раждане на сина ми, за да докажа, че съм му майка. А арабеските си щъкат из цяла Европа като все едно са си в джамията в селото им StopНикой не иска документи, мъкнат някакви деца за които няма как да се докаже чии са точно. Ами може да са за пазара за органи - леле, колко лесно става с този поток....

На тези явно им е било забранено. Аз съм виждала как ядат с бурка....по-добре да не ти казвам, не е приятна гледка. То и зяпането ми отстрани също не беше много подходящо  Mr. Green
миналия петък обядвах с приятелка в една пицерия на Патриарха, , в 'градината', вътре имаше на една маса три женища с бурки... Много неприятно ми беше, признавам си. Не съм в арабска страна , дявол го взел... Stop

# 6 301
  • София

И аз зададох този въпрос в началото на темата и се оказа, че тези страни са готови да им помогнат финансово, но не ги искат на своя територия (имаше пуснати много линкове по въпроса).

А ние нали сме дупедавци  пари нямаме  за своите , но сме толкова солидарни и милостиви , че сме готови да помогнем на чуждите.
Скрит текст:
Пенсионерите ни ходят да просят  или продават по улиците за да могат да добавят някой лев към оскъдните си 200 лв  пенсия . 400 лв на месец за бежанец , който  нито говори езика ни , нито знае историята ни , нито му пука кои сме .

Ашкулсум Братя Българи !

#2gunfire

...
херр

Оказа се, че са готови да подпомогнат финансово европейските страни, които ще ги приемат, но не са готови да ги пуснат на своя територия.
Беше даден пример със Саудитска Арабия, която е готова да построи 200 джамии в Германия за своя сметка.

# 6 302

Раждаемостта изобщо не може да бъде насърчена с никакви мерки. За да раждат минимум по три деца, пак казвам минимум по три деца, това означава, че жените сериозно ще намалят работоспоспособността си изеън дома, ще намалее конкурентноспособността им, ще легнат на мъжете и въобще ще са трайно безработни. Въобще сметката ще излезне крива, та крива. Най - малкото защото веднага ще се отрази на БВП. Все пак жените дават точно половината.
А европейките трябва да работят много, за да хранят арабските и африканските мигранти, които ще раждат вместо тях..

Затова не се насърчава европейската раждаемост.

А не може ли просто парите за БХК, за Фронтекс и прочее да се дадат на европейките, а границите да се пазят от армията, която и без това няма с какво да се занимава???

# 6 303

Не ви обяснявам това, бе хора. Обяснявам ви, че ислямизацията няма да се случи, че се драматизира изищно и се търси под вола теле. Това ви обяснявам. Обяснявам ви, че ще ги върнат, както направиха с иракчаните. Обяснявам ви, че прекалено се вживявате и търсите под вола теле. След три месеца точно никой няма да помни, че е имало бежанци, така както всички забравиха, че ни караха да приемем 50 000 косовари и Костов ги отказа. Това помните ли го? Не. И тогава имаше истерии истрах от ислямизация, и тогава някои вече бяха сложили бурките.
А ти какво казваш Гери? Какво обясняваш ти и подобните ти? Че са дошли терористите араби и са ни заставили дав приемем Шериата? Това ли? Края, настъпи краят на ЕС, нали? И извън бежанците в момента, има ли алтернатива Западният свят без имгранти? Има ли, Гери? Знаеш отговорът много добре. Иначе да, признавам за убиване на скука става човек да си се самонавива.
Продължаваш да бъркаш понятията.
Това не го обясняваш, това го твърдиш.
И не знам как не се измори да го повтаряш, след като досега никой никъде никой не е върнал, напротив - продължават да идват нови и нови, и се приемат бройки за преразпределяне на вече дошли някъде из Европа.
Говориш за нещо, което хипотетично ще се случи някога. Твърдиш /за не знам кой път, че след три месеца никой нямало да помни този проблем/, което е абсолютна глупост, и не само според мен. Защото той тепърва ще се задълбочава, и това не го твърдя аз, а много по - грамотни хора  - четем в нета, търсим информация, говорим с хора, реално сблъскващи се с проблема.
Наистина ли не разбираш, че на голословни твърдения никой вече не вярва?

Е, как да ги върнат сега? Естествено, че сега няма да ги върнат. Ще ги върнат, когато техните държави станат годни, тогава ще ги върнат. Нали са бежанци.
А викаш глупост било. А не е ли глупост и над триста страници повтаряне и самонавиване: "Европа замина", "Край, слагаме бурките",  "Нас няма да ни има, дойдоха и ни отнесоха", "Ще лежат и ще ядат и ще ни изядат Европата", "Терористите са тук, ей сега, ей сегичка приемаме Шериата". Я кажи това глупости ли са?

# 6 304
  • MI
Дъблин спазиха ли?
Дъблинското споразумение в идеята си беше същото, само че без квоти.
Какво им пречи и сега да пускат без да регистрират? Нали като дойдела тълпата "да гази" не можели да ги спрат?

Е как пък ще е същото? Дъблинското споразумение предвиждаше да си ги държи първата страна, в която са влезли, а другите да си свиркат. Ясно беше че при поток с такива размери няма как да бъде спазено. Ососбено пък от страна с население малко над нашето и в криза. Да не говорим че Гърция например не го е спазила и няма интерес да го спази, а в случая не Гърция, а Германия ще ги връща и има голям интерес да го прави.

Пак повтарям, тези квоти са за вече регистрирани в Италия и Гърция. Тези дето сега тичат към Германия неразпонати не са от тях. Лесно ще ги връщат.

За следващите се предполага че ще направят центровете за разпознаване и всички ще бъдат набутани директно там. И няма да зависи от гръцката гранична полиция само вече. Така че според мен като се стигне до този момент и бъдат построени центровете ще бъде много по-ефективно управляван процеса от сега. И по-трудно ще тичат напред-назад.

Скрит текст:
Между другото излиа че за периода от началото на годината в гърция са влезли повече отколкото в Италия.Имайки предвид, че до скоро идваха мнооого по-малко към Гърция, е впечатляващо за 2-3 месеца какви тълпи са се изсипали там  Shocked /spoiler]

# 6 305
Турските работници ги наричаха гастарбайтери доста дълго време. Не помня точно кога, но може би преди десетина година промениха начина на говорене и станаха "нашите съграждани" - "unsere Mitbürger".
С което директно си признаха, че са капитулирали и нямат шанс да си ги изпратят по живо по здраво към Турция.
Така ще стане и сега, тепърва започват да наливат пари в обучение по немски, говорят за строежи на нови детски градини и жилища - 400 000 на година. Изобщо не ми се вярва да връщат много хора, или поне повечето от тях ще си останат там.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 13:03 от *Emia*

# 6 306
И джамии ли ще трябва да им строим?

# 6 307

Раждаемостта изобщо не може да бъде насърчена с никакви мерки. За да раждат минимум по три деца, пак казвам минимум по три деца, това означава, че жените сериозно ще намалят работоспоспособността си изеън дома, ще намалее конкурентноспособността им, ще легнат на мъжете и въобще ще са трайно безработни. Въобще сметката ще излезне крива, та крива. Най - малкото защото веднага ще се отрази на БВП. Все пак жените дават точно половината.
А европейките трябва да работят много, за да хранят арабскитеи африканските мигранти, които ще раждат вместо тях..

Затова не се насърчава европейската раждаемост

Ми щом приемат търтеи да ги хранят тогава. Какъв им е проблема? То и ние сме в графата търтеи обаче, защото нали знаеш, че повече получаваме, отколкото даваме в съюза. То затова и така яростно мразим себеподобните си, сакън да не ни отнемат лидерството.

# 6 308

Е, как да ги върнат сега?
Просто не желаят да ги върнат.
Тези хора им трябват-защото покрай тях се върти бизнес за милиарди. Сенчест, полусенчест и легален. Но този бизнес НЕ произвежда. Този бизнес е бюджетен. Финансира се от нас...

Как ще ги върнат. Не могат. Не че няма къде да ги върнат. Не че няма сигурно място. Не че войните в много от държавите са абсолютно измислени само с цел да се точат помощи...
Просто няма сметка да ги връщат.

Европа се дави в собствената си отходна яма.

# 6 309

Ми щом приемат търтеи да ги хранят тогава. Какъв им е проблема? То и ние сме в графата търтеи обаче, защото нали знаеш, че повече получаваме, отколкото даваме в съюза.
Аз нищо и от никой не получавам, Ана Бел.
Говори за себе си..или за Бацето.

Аз нищо общо с европейските пари нямам.
Напротив. Всичката ми стока е европейска-тоест аз съм нетен бенефициент на Европа. Но очаквам от нея поне да си спазва собствените разпоредби и споразумения, които е приела...
А не-"Днес Дъблин не важи.
"Пазим границите, но всъщност са отворени..."
Днес са 120 хиляди, но другата седмица още пет милиона...

Докога ще я караме така а?.

# 6 310
  • Другата България

Е, как да ги върнат сега? Естествено, че сега няма да ги върнат. Ще ги върнат, когато техните държави станат годни, тогава ще ги върнат. Нали са бежанци.
А викаш глупост било. А не е ли глупост и над триста страници повтаряне и самонавиване: "Европа замина", "Край, слагаме бурките",  "Нас няма да ни има, дойдоха и ни отнесоха", "Ще лежат и ще ядат и ще ни изядат Европата", "Терористите са тук, ей сега, ей сегичка приемаме Шериата". Я кажи това глупости ли са?
hahaha
Ама ти за това връщане и ми говориш? Евентуално някога, след години?
Анабел, наистина не е сериозно. Аз те питам сега, в близко бъдеще какъв е начина, изхода, с тези дошлите вече, блокирани по пътищата, и с новите прииждащи /да не се лъжем, че ги няма Mr. Green/ какво ще правим? Пишещите за тях ти казват, че ще лежат на помощи, и аз така смятам.
За тях какво мислиш? Освен това, че ще вдигнат прираста и намалят безработицата - пак след години?

# 6 311
  • София
И джамии ли ще трябва да им строим?

Едва ли. Има кой да им ги построи без пари, както стана вече ясно.

# 6 312
  • постоянно

Ми щом приемат търтеи да ги хранят тогава. Какъв им е проблема? То и ние сме в графата търтеи обаче, защото нали знаеш, че повече получаваме, отколкото даваме в съюза.
Говори за себе си..

Мисля че тя имаше впредвид като държавна единица .
 Hug

# 6 313

Говори за себе си..

Ох, стига приема лично нещата. Тук не говорим за теб, мен, Ганка или Петранка. Говорим за България, държавата. Или смяташ, че България дава повече отколкото получава и се превръща подобно на Германия в нетен донор? Не го вярвам това, че го мислиш.

Да, Хер това имах предвид.

# 6 314
  • MI
Добре, АнаБел, на каква основа реши че не може никак да се стимулира раждаемостта? На няколко пъти съм давала Франция като пример. Да, не е на нивото на Индия като раждаемост, но определено има доста бели жени с по 3 деца и са с положителен прираст. А не са по-малко феминистки от българките, определено. Просто имат възможността да го направят. Ако ти не искаш 3 деца, това не значи че много други жени не биха имали. Просто не могат да си го позволят защото ще ги уволнят от работа и няма да намерят друга, нямат пари и т.н. Има как, желание и визия няма.

Общи условия

Активация на акаунт