Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 633 087
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 6 285
Не се радвайте толкова бързо че ще избягат заради липсата на помощи, всичко са измислили  Laughing Говорим за разпознати и регистрирани, а не за тези бягащите. Та тези ще получават нещо като специален паспорт, с който няма да имат право да се идвижат никъде освен извън страната, в която са разквартировани. Т.е. ако избягат автоматично ги връщат...
Как ще ги връщат? Както сега си пазят границите нали?

# 6 286
Не се радвайте толкова бързо че ще избягат заради липсата на помощи, всичко са измислили  Laughing Говорим за разпознати и регистрирани, а не за тези бягащите. Та тези ще получават нещо като специален паспорт, с който няма да имат право да се идвижат никъде освен извън страната, в която са разквартировани. Т.е. ако избягат автоматично ги връщат...
Точно това и аз щях да напиша.....То сега никой без паспорт не трябва да пускат, а виждаме, че през цяла Европа всеки си стига където му скимне.

# 6 287
Да не се окаже, че религията им не позволява вземането на отпечатъци.
Достатъчно е някой имам да го каже, или както там се наричат съветниците им по религиозни въпроси.

# 6 288
  • България
Връщане ли  Joy Joy Joy
Колкото тия се върнаха - а те са къде, къде по-цивилизовани. И пак живеят изолирано. И не се връщат.
"AFP: Турската общност в Германия призова да не се допускат грешките от миналото и с настоящите мигранти

23 Септември 2015 | 08:45 | Агенция "Фокус"
AFP: Турската общност в Германия призова да не се допускат грешките от миналото и с настоящите мигранти  Снимка: Информационна агенция "Фокус"Берлин. Докато Германия приема рекорден брой сирийски бежанци, местната турска общност предупреди държавата да „не допуска същите грешки от миналото“, предаде AFP. Основната европейска дестинация за бежанците е и дом на най-голямата турска диаспора, наброяваща около три милиона души – наследство от следвоенната германска програма за гостуващи работници.
„Допусната грешка в миналото е, че гостуващите работници са били смятани просто за трудещите, които ще се приберат у дома“, казва Гокай Софуоглу, председател на Турската общност в Германия. Вместо това мнозинството решава да остане, с което става най-голямото етническо малцинство в Германия. То е толкова голямо, че днес турските политически партии провеждат кампании за важния глас в чужбина.

Превод и редакция: Васил Гьошев
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенци"
  http://www.focus-news.net/news/2015/09/23/2122120/afp-turskata-o … ite-migranti.html

# 6 289
Аз например не си представям какъв фейс контрол на граница може да бъде осъществен, ако една жена носи бурка и представя паспорт ....даже и не знам как се снимат, но да речем има снимка. То снимка има, ама дали това под бурката е тази жена и въобще жена как може да се установи? Да си свали това нещо от главатат едва ли ще се съгласи, вие за отпечатъци говорите. Пред мен мина една такава цялата в черно - показа нещо и я пуснаха. Въобще не си свали кърпата от главата и се виждаха само очите.

# 6 290
  • MI

Гери, milittana, в случая бъркате понятията. Тези за които говорите тичат за да не ги регистрират в Гърция. Не е ясно нито какви, нито кои са официално. И тя естествено ги пуска, защото и с тези, които задържа и регистрира изнемогва. Тези 120 000 са вече регистрирани. Обичайно значи включително взети отпечатъци. Лесно разпознаваеми. И ще ги връщат Германия, Франция, Швеция - там където се опитат да отидат. А те имат интерес да ги върнат. Така че ще функционира това - за съжаление или не.

АнаБел, аз те разбирам добре какво искаш да кажеш и отчасти съм съгласна. Да, паниката е излишна и прекалена. Но не съм оптимист като теб, според мен много подценяваш ситуацията. Всички международни организации вече официално предупреждават за коренно различно по мащаб от преди явление, което изисква различни мерки. Да, няма как да се мине без имигранти, но (1) може да ги подбираме; и (2) може да насърчим и раждаемостта в ЕС със съответните мерки в помощ на жените. И не може да сравняваме с кризата в бивша Югославия - тук говорим за много, ама много бягащи хора, които не се знае кога ще спрат да бягат - от войни, глад, климатични промени. Не скоро със сигурност. Засегна сериозно много големи страни и никоя от тях няма да даде на тези, които са нетни бенефициенти от техните вноски  да казва не, не, не искам да вземам бежанци, оправяйте се....

# 6 291
Във Франция нали забраниха носенето на бурки на обществени места още преди време, не знам всъщност в други държави как е, в България е разрешенио, в мол съм виждала жени с бурки. Зачудих се как се хранят с това нещо и проследих, мъжете ядоха, жените гледаха.

# 6 292

Ами така, както през 2003 са уведомили иракските бежанци, че им отнемат статута и гоу хоум. Ето така. И това е станало след падането на Саддам, въпреки че е имало голям отпор, защото Ирак не е бил безопасен след това, а точно обратното. Въпросът е ако някога Асад падне, ще стане същото и със сирийските бежанци.

# 6 293
Във Франция нали забраниха носенето на бурки на обществени места още преди време, не знам всъщност в други държави как е, в България е разрешенио, в мол съм виждала жени с бурки. Зачудих се как се хранят с това нещо и проследих, мъжете ядоха, жените гледаха.
На тези явно им е било забранено. Аз съм виждала как ядат с бурка....по-добре да не ти казвам, не е приятна гледка. То и зяпането ми отстрани също не беше много подходящо  Mr. Green

# 6 294
http://news.ibox.bg/news/id_129769307
Супер, вече започнаха и очаквам другият месец да има ново одобрение за нови 200-300 хиляди. Интересно ми е, до кога ще издържат

# 6 295

Гери, milittana, в случая бъркате понятията. Тези за които говорите тичат за да не ги регистрират в Гърция. Не е ясно нито какви, нито кои са официално. И тя естествено ги пуска, защото и с тези, които задържа и регистрира изнемогва. Тези 120 000 са вече регистрирани. Обичайно значи включително взети отпечатъци. Лесно разпознаваеми. И ще ги връщат Германия, Франция, Швеция - там където се опитат да отидат. А те имат интерес да ги върнат. Така че ще функционира това - за съжаление или не.

Дъблин спазиха ли?
Дъблинското споразумение в идеята си беше същото, само че без квоти.
Какво им пречи и сега да пускат без да регистрират? Нали като дойдела тълпата "да гази" не можели да ги спрат?

Просто ще си се нарушава отново всяка една разпоредба, както се нарушаваха и предишните.
А ако някой истински реши да ги спре и се почва "Аууу-ама вие сте лоши" "Аууу ама как така ще строите стени.." " Ама как така въоръжена армия по границата, че ще и стреля..абсурд...АНАТЕМА!!"
"Никой не е нелегален" и цензура, цензура, цензура....

Докато стане онова с бушона, което го описах по-напред..

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 12:53 от Герри

# 6 296
  • Другата България

Не ви обяснявам това, бе хора. Обяснявам ви, че ислямизацията няма да се случи, че се драматизира изищно и се търси под вола теле. Това ви обяснявам. Обяснявам ви, че ще ги върнат, както направиха с иракчаните. Обяснявам ви, че прекалено се вживявате и търсите под вола теле. След три месеца точно никой няма да помни, че е имало бежанци, така както всички забравиха, че ни караха да приемем 50 000 косовари и Костов ги отказа. Това помните ли го? Не. И тогава имаше истерии истрах от ислямизация, и тогава някои вече бяха сложили бурките.
А ти какво казваш Гери? Какво обясняваш ти и подобните ти? Че са дошли терористите араби и са ни заставили дав приемем Шериата? Това ли? Края, настъпи краят на ЕС, нали? И извън бежанците в момента, има ли алтернатива Западният свят без имгранти? Има ли, Гери? Знаеш отговорът много добре. Иначе да, признавам за убиване на скука става човек да си се самонавива.
Продължаваш да бъркаш понятията.
Това не го обясняваш, това го твърдиш.
И не знам как не се измори да го повтаряш, след като досега никой никъде никой не е върнал, напротив - продължават да идват нови и нови, и се приемат бройки за преразпределяне на вече дошли някъде из Европа.
Говориш за нещо, което хипотетично ще се случи някога. Твърдиш /за не знам кой път, че след три месеца никой нямало да помни този проблем/, което е абсолютна глупост, и не само според мен. Защото той тепърва ще се задълбочава, и това не го твърдя аз, а много по - грамотни хора  - четем в нета, търсим информация, говорим с хора, реално сблъскващи се с проблема.
Наистина ли не разбираш, че на голословни твърдения никой вече не вярва?

# 6 297

АнаБел, аз те разбирам добре какво искаш да кажеш и отчасти съм съгласна. Да, паниката е излишна и прекалена. Но не съм оптимист като теб, според мен много подценяваш ситуацията. Всички международни организации вече официално предупреждават за коренно различно по мащаб от преди явление, което изисква различни мерки. Да, няма как да се мине без имигранти, но (1) може да ги подбираме; и (2) може да насърчим и раждаемостта в ЕС със съответните мерки в помощ на жените. И не може да сравняваме с кризата в бивша Югославия - тук говорим за много, ама много бягащи хора, които не се знае кога ще спрат да бягат - от войни, глад, климатични промени. Не скоро със сигурност. Засегна сериозно много големи страни и никоя от тях няма да даде на тези, които са нетни бенефициенти от техните вноски  да казва не, не, не искам да вземам бежанци, оправяйте се....

Раждаемостта изобщо не може да бъде насърчена с никакви мерки. За да раждат минимум по три деца, пак казвам минимум по три деца, това означава, че жените сериозно ще намалят работоспоспособността си изеън дома, ще намалее конкурентноспособността им, ще легнат на мъжете и въобще ще са трайно безработни. Въобще сметката ще излезне крива, та крива. Най - малкото защото веднага ще се отрази на БВП. Все пак жените дават точно половината. Нали знаеш какво ще стане ако си останат у дома? Всички гладни и бедни или поне на минимума. Защото раждабето на три деца е само за да имаме балансирам прираст, не положителен. За положителен трябва да са над 3, а това знаеш, че е абсурдно. Въобще разждането на деца трябва да бъде като заплата в голяма фирма т.е. печелившо. А това никоя държава развита не може да си го позволи. Защо най - висока разждаемост има в региони, в които тя изобщо не се насърчава? Защото това е единственото занимание на жените. Така се насърчава раждаемост, а не с мерки от държавата. Доказано не ефективни са.

Е как да ги подбираме бе Нели тези емигранти? Те при никой случай няма да са на нивото на европейците. Винаги ще идват по - необразованите, по - неможещит и т.н., защото тези които имат и могат нямат нужда да са емигранти. По какъв критерии да се подбират? По религиозен или етнически. Ясно ти е, че това е невъзможно и, че Европа ще плаща милиони от дела за дискриминация.

Да, много са, вярно е. Да, Европа изглежда разединена, така е, безспорен факт е. Това е до голяма степен, защото не е държава, а е съюз, защото няма единно и централизирано управление, от което се вижда, че има спешна нужда. И все пак говорим за 200 000 души. Какво апокалиптично има, не разбирам. Тук се говори за ислямизация, за край на Европа, разбираш ли? Пишеше се, че нас нямало да ни има, защото те 200 000 идват да унищожат 500 000 000 Европа. Просто трябва да се прилагат ззаконите и да се приемат нови, които да отговарят на ситуацията. Какво друго може да се направи?

# 6 298
Не вярвам при следваща среща и половината държави да се навият на още квоти.
Че тя Европа да не е разтегателна.

Скрит текст:

На тези явно им е било забранено. Аз съм виждала как ядат с бурка....по-добре да не ти казвам, не е приятна гледка. То и зяпането ми отстрани също не беше много подходящо  Mr. Green

Ужасно унизително, сега видях в тубата как се ядат спагети с бурка.
Потересна съм.

# 6 299

Добре, бе, Гери, богатите викаш. Те не са дошли за малко, та готовите им пари да им стигнат.
Дошли са с достатъчно пари, за да инвестират за адвокати да им извадят документи като бежанци в Германия, Швеция, Швейцария, Норвегия, Дания...че защо не и в България.
После идват благата-готови пари кеш от системата и пей-сърце-лягат на помощите и до живот ще им отглеждаме поколенията.

Не ви обяснявам това, бе хора. Обяснявам ви, че ислямизацията няма да се случи, че се драматизира изищно и се търси под вола теле. Това ви обяснявам. Обяснявам ви, че ще ги върнат, както направиха с иракчаните. Обяснявам ви, че прекалено се вживявате и търсите под вола теле. След три месеца точно никой няма да помни, че е имало бежанци, така както всички забравиха, че ни караха да приемем 50 000 косовари и Костов ги отказа. Това помните ли го? Не. И тогава имаше истерии истрах от ислямизация, и тогава някои вече бяха сложили бурките.
А ти какво казваш Гери? Какво обясняваш ти и подобните ти? Че са дошли терористите араби и са ни заставили дав приемем Шериата? Това ли? Края, настъпи краят на ЕС, нали? И извън бежанците в момента, има ли алтернатива Западният свят без имгранти? Има ли, Гери? Знаеш отговорът много добре. Иначе да, признавам за убиване на скука става човек да си се самонавива.

Спри да пишеш глупости, направо се излагаш. Бива късогледство, ама твоето направо изумително. Не можеш ли поне един ход напред да мислиш? ooooh!

Гери, за прехвърлянето на тия към щедрия запад съм съгласна, но тук....ще ти говоря с цифри. Щом  получат статут, получават и правата на българските граждани. Те включват
Социални помощи за хора без дом, спестявания, работа. На стойност 90лв/месечно
Детски на стойност 35лв/м
Безплатно отопление-за 1 стая, не за цяло жилище
Раздаване на хранителни продукти- мухлясал боб, консерви с изтекъл срок на годност и други "благинки". Циганите си допълват бюджета с далаверки разни, кааазани и т.н.
Такова снижаване на стандарта никой няма да понесе, ако е бил средна класа в своята страна, а мисля, че идващите са нещо такова. Богатите араби отдавна се придвижиха със самолети до САЩ и богатите европейски държави, а вероятно и до богатите арабски държави, тъй като парите не миришат. Очаквам всичко по-отбрано да се изнесе навън, а тук да останат тия от задължителните квоти, които със сигурност ще са мизерници. Към циганската тумба ще се прибави още една струйка. В бъдеще някои може би ще успеят да стигнат лелеяният запад, повечето ще живеят в Столипиново и подобни коптори.

Общи условия

Активация на акаунт