Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 639 934
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 7 740
Е как може в тази Финландия да не им организират забавления? Хората за какво са били толкова път, да си спасят живота чак там, и  накрая какво - скука... Sad

И чай няма. Само водка и свински пържоли...

Вай, Алах, къде са попаднали..

# 7 741
Статията показва в какви тежки условия живеят в момента бежанците. Малките страни домакини, може да са мирни, но те ямат ресурсите да се справят с милиони бежанци.

Саудитска Арабия, Катар, и Кувейт със сигурност имат ресурсите.

Имат ресурси,но нямат желание да си развалят рахатлъка...Пък и нали точно СА и Катар са едни от спонсорите на ИД дето им разбиха държавата.

# 7 742

Новините от срещата Лавров - Кери са обнадеждаващи. Утре щели да имат още една и после Путин-Обама.
Една добра новина.  Simple Smile
Вярвам, че ще намерят разумен компромис и потокът ще поспре.
Само се опасявам дали конфликтът ще бъде действително решен, а не замазан , така че да остане да тлее, наблюдатели на което сме вече 4 години . До следващото му изостряне и бежанска вълна.

Мисля, че няма да бъде замазан. Не за друго, а защото твърде много страни са заплашени   пряко от воюващите там радикали, вкл. Китай.
Всички в Европа + Русия+Китай, дори и САЩ заради Афганистан имат огромен интерес да размажат ИД  и съпътстващите банди с интернационалния им състав. Позицията на Франция в момента  ми е непонятна.
Ако не ги размажат, ще се прехвърлят и на други места,най-лесното е да запалят Средна Азия, но и Европа ще е под огромна заплаха. Много обаче трябва да се внимава точно сега при тези потоци от хора - изтече новина, че 200 души от ИД са дезертирали Wink.
Чета, че това на което не са се разбрали, а руснаците настояват  е операцията да е в съотвествие с межд. право, т.е. търсят санкция от СС на ООН.
Чакаме до утре, много неща ще се изяснят напълно.

Аз пък мисля, че мазалото е мнооого голмо и поне още 5години ще се влачи. Първо, защото четох, че  не са се разбрали Путин и Обама, второ, защото там освен тях играта е между СА и Иран, които са далеч от сближаване, трето защото Асад е мразен и нежелан от болшинството от сирийците, а пък реално почти няма кой да го замести и тази хипотетична алтернатива да не желае да изтреби/смаже/подчини друга една част от сирийците, четвърто кой иска да живее в държава, която е почти срината до земята? С доставките на бомби и ракети от САЩ, Русия, Иран и СА просто ще се изядат едни други.
И като се тушира военния конфликт в Сирия какво правим с кюрдите и Турция? Това е още един конфликт в доминото.
А какво правим с Йемен, Судан, Буркина Фасо и Еритрея?А Афганистан?   

# 7 743
  • Пазете Гор
Ами да се гръмнем, а?

Особено откакто има и проблем с Буркина Фасо! Че и с Еритрея!

# 7 744
  • България
Япония обмисля да приема сирийски бежанци като студенти
от Мая Петрова | Азия и Океания

Япония обмисля да приема сирийски бежанци като студенти
Докато бежанците от Сирия и други страни от региона заливат Европа, японското правителство започна да обмисля възможността да приеме част от тях под формата на студенти, пише японският вестник "Mainichi Shimbun", цитиран от агенция "Фокус".
Япония се стреми да подкрепи усилията на международната общност за решаване на проблема с мигрантите. Според вътрешен източник, освен парична помощ за бежанците, правителството на Япония може да приеме сирийски младежи, бягащи от войната, в университетите си, така че в бъдеще да могат да помогнат в повторното изграждане на родината си.
По данни на министерството на правосъдието на Япония в страната са постъпили 5000 молби за подслон, като в крайна сметка са били одобрени само 11 от тях.
Приемането на сирийци като студенти ще заобиколи тази система на „неприемане". Това е и методът на властите в Япония да допринесат за облекчаването на бежанската криза в Сирия, без да влияят на миграционната си политика.
  http://www.standartnews.com/svyat-asia_okeania/yaponiya_obmislya … denti-301998.html
  Студенти и после обратно в Сирия  Grinning

А в Европа:
Германското разузнаване: Страната ни се радикализира заради бежанската криза

Увеличaват се уличните прояви на дясноекстремистките групи, обяви ръководителят на местното разузнаване
  http://m.blitz.bg/news/article/363863

# 7 745
Тук пише, че на  бежанец може да му се откаже статут когато:
...

Чл. 13.
...
13. (нова - ДВ, бр. 52 от 2007 г.) идва от сигурна държава по произход или от трета сигурна държава, включена в минималния общ списък, приет от Съвета на Европейския съюз, или в националните списъци, приети от Министерския съвет;

Понеже нас ни засягат основно влизащите от Турция, тук в едно проучване на БХК на 3-та страница в бележка под линия пише следното "Република Турция е ратифицирала Женевската конвенция за статута на бежанците от 1951г. с декларация в съответствие с чл.1В, ал.1 от Конвенцията, която се поддържа и при ратификацията на Нюйоркския протокол за статута на бежанците от 1967г. (т.нар.географска клауза), поради което не разлежда молби за убежище и не предоставя статут на бежанец на чужденци от държави на произход, които не се намират на територията на Европа. В този смисъл, бежанците които преминават през Турция като трета страна, се считат за бежанци, пристигащи направо от територията на държавата, където са били застрашени животът или свободата им."
http://www.bghelsinki.org/media/uploads/documents/reports/2013_a … ing_report_bg.pdf
Потърсих Протокола, оказа се вярно. http://www.unhcr.org/3b73b0d63.pdf
Тоест Турция не е трета сигурна страна, защото не им дава възможност да поискат статут на бежанци. От нейна посока ние сме първата сигурна страна.

# 7 746
България няма да пострада. Мазалото ще е голямо за Европа, но  България ще бъде засегната най-малко, въпреки че милиони мигранти ще минат през нея. Просто ще минат. Бъдете спокойни, хора

# 7 747
Ами да се гръмнем, а?

Ами гледах едно филмче за мигранти от Африка в лагер в Либия. Момиче от Еритрея каза, че ако не стигне до Европа не се бои да умре. Е, ти как предпочиташ да умре или ще я пускаме?

# 7 748
  • В заешката дупка
Дано зимата да започне рано и да е много, много студена!!!

Как не ви е срам да пишете подобни неща?!!!

# 7 749
  • Пазете Гор
Днеска един ми каза, даже не по телевизора, iany, че редовно го пръскат от самолетите, даже и кръвно вдигал. Какво правим - да го гърмим ли, ние ли да мрем, или да възбраним въздухоплаването?

Не ща еритрейци, и без тях си е достатъчно неприятно, ако наистина ме питаш.

# 7 750
Дано зимата да започне рано и да е много, много студена!!!

Как не ви е срам да пишете подобни неща?!!!

А това е даже много меко изказване, имайки предвид истинските мисли на повечето хора в Европа.И определено не са свързани само със студено време .

# 7 751
Ами да се гръмнем, а?

Ами някои може и да решат да се гръмнат. Така ще освободят места за настаняване на идващите попълнения...
Като сме тръгнали да бъдем толерантни, да бъдем такива до край!

# 7 752
  • София
Новини от Финландия, в която аз не бих имала нищо против да живея и ми харесва образователната система:

Tornio (Finland) (AFP) - Hundreds of predominantly Iraqi migrants who have travelled through Europe to reach Finland are turning back, saying they don't want to stay in the sparsely-populated country on Europe's northern frontier because it's too cold and boring.

Migrants have in recent weeks been crossing back into Sweden at the Haparanda-Tornio border just an hour's drive south of the Arctic Circle, and Finnish authorities have seen a rise in the number of cancelled asylum applications.

"You can tell the world I hate Finland. It's too cold, there's no tea, no restaurants, no bars, nobody on the streets, only cars," 22-year-old Muhammed told AFP in Tornio, as the mercury struggled to inch above 10 degrees Celsius (50 Fahrenheit) on a recent blustery grey day.
He had already travelled from Tornio to the capital Helsinki almost 750 kilometres (465 miles) south, and then back up to the Tornio border again to return to Sweden.

Migrants who lack proper travel documents are unable to take the ferries that run between Helsinki and Stockholm.

Another group of around 15 Iraqi refugees waiting at the bus station that Tornio shares with its Swedish twin town Haparanda also said they wanted to go back to southern Sweden.

Накратко: Хиляди мигранти от Ирак не искат да остават във Финландия защото е студено и скучно. "Можеш да кажеш на света, че аз мразя Финландия. Прекалено студено, няма чай, няма ресторанти, няма барове, никой на улиците....," 22 годишният Мухамед каза. С други думи, искат в Швеция.

Кои бежанци търсят барове и, изобщо, имат право да избират в коя точно държава ще се заселят?

Ох, това ме разсмя  Joy
Милите иракчани, голяма слабост са ми. В случая искам да кажа, че ако младежът е от средната класа и е свикнал да живее по-светски, е нормално да ги говори такива. Багдад беше изключително оживен град, пълен с прекрасни ресторанти. Вечер след десет животът кипеше, ние редовно излизахме да вечеряме по това време  Heart Eyes

В Йемен ситуацията ще се задълбочава, мисля аз. Ето една тъжна статия за Саудитска и машинациите й да не допусне международно разследване за нарушаване на човешки права. И изненадааа - САЩ гузно мълчат, щото саудитците са им верните кученца.
http://www.globalresearch.ca/will-saudi-arabia-prevent-the-un-fr … -in-yemen/5478416

# 7 753
България няма да пострада. Мазалото ще е голямо за Европа, но  България ще бъде засегната най-малко, въпреки че милиони мигранти ще минат през нея. Просто ще минат. Бъдете спокойни, хора
аз съм спокойна за България Heart Eyes

# 7 754
Това видяхте ли?

George Soros Demands EU Accept 1 Million Refugees (Costing €15 Billion) Per Year For Foreseeable Future

http://www.project-syndicate.org/print/rebuilding-refugee-asylum … rge-soros-2015-09

В Германия:

Общи условия

Активация на акаунт