Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 636 798
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 8 430
Ето едно мнение на българин пишещ в немски форум, което доста съвпада с моето, относно защо Германия приема бежанци. Проблемът ще е по-скоро за работещите, тъй като бежанците ще бъдат експлоатирани, както става до момента с други бедни чужденци в Германия:

" Ще се получи това което е в момента на степен N. Немския пазар на труда вече е доста пълен със всякакви нискоквалифцирани кадри от цял свят. Някои от тях са си научили правата и си ги търсят, други биват мачкани и експлоатирани до последно. Примери за това има предостатъчно. Бежанците след няколко години ще почнат да се включват лека полека в купона, което ще свали драстично качеството на работните места и условия, най малкото защото тез хора в началото ще работят за храна и спане. Тоест всички ние мизерници с непризната квалификация (включвам и себе си в това число)от България ще бъдем изправени пред по-малко и по-лоши възможности за работа и живот. Лека полека националистите в Германия ще набират сила и издевателствата над чужденци ще зачестят. Като цяло лайното лека полека се насочва към вентилатора.

Смисъла от цялата работа е че развитите държави си вкараха автогол. Лично мнение. Африка от векове е най-експлоатирания континент. Всички искат ресурсите но не и хората. Е сега хората като нямат вече нищо за ядене и каквато и да била възможност за нормален живот се насочват волно или неволно към тези които ги ограбиха. Ситуацията в Сирия и Ирак за мен е оркестрирана но дори и да не е пак действията или бездействието на тез "развити" държави доведоха до касапницата в момента. Може и да са знаели какви ги дробят, но моментната полза да е била по-важна."

ОхАман, нали говореше как ''бежанците'' ще подсилват немската икономика, колко са полезни и блаблабла. Сега пък си съгласна с това, хм, доста по-песимистично мнение на наш сънародник. Колкото повече кофти новини идват покрай тълпите, гледам, толкова повече си извърташ първоначалните светли идеали  Wink
Таис, икономиката е едно, благоденствието на средния човек е друго. Аз смятам, че повечето от решенията, които се взимат в момента от ЕС обслужват големия бизнес. В Германия нищо не се прави просто така.
Което не значи, че съм против помагането на бежанците! Смятам, обаче, че трябва да им се помогне най-вече чрез създаване на просперитет на място.
Ти изобщо не си ми чела първите мнения, виждам. Но няма проблем.

# 8 431
  • MI
Скрит текст:
Ето едно мнение на българин пишещ в немски форум, което доста съвпада с моето, относно защо Германия приема бежанци. Проблемът ще е по-скоро за работещите, тъй като бежанците ще бъдат експлоатирани, както става до момента с други бедни чужденци в Германия:

" Ще се получи това което е в момента на степен N. Немския пазар на труда вече е доста пълен със всякакви нискоквалифцирани кадри от цял свят. Някои от тях са си научили правата и си ги търсят, други биват мачкани и експлоатирани до последно. Примери за това има предостатъчно. Бежанците след няколко години ще почнат да се включват лека полека в купона, което ще свали драстично качеството на работните места и условия, най малкото защото тез хора в началото ще работят за храна и спане. Тоест всички ние мизерници с непризната квалификация (включвам и себе си в това число)от България ще бъдем изправени пред по-малко и по-лоши възможности за работа и живот. Лека полека националистите в Германия ще набират сила и издевателствата над чужденци ще зачестят. Като цяло лайното лека полека се насочва към вентилатора.

Смисъла от цялата работа е че развитите държави си вкараха автогол. Лично мнение. Африка от векове е най-експлоатирания континент. Всички искат ресурсите но не и хората. Е сега хората като нямат вече нищо за ядене и каквато и да била възможност за нормален живот се насочват волно или неволно към тези които ги ограбиха. Ситуацията в Сирия и Ирак за мен е оркестрирана но дори и да не е пак действията или бездействието на тез "развити" държави доведоха до касапницата в момента. Може и да са знаели какви ги дробят, но моментната полза да е била по-важна."

Някои смятат че това е всъщност целта - неквалифицирана работна ръка на безценица. Нещо подобобно на пазара на труда в селското стопанство в Италия за който писах миналата седмица.  Confused

Анабел, аз все още имам съмнения той знае ли точно какво е гореща точка. По-точно дали не се прави за пред хората че се е объркал. Иначе съм дълбоко убедена че е поискал хотспот тук уплашен от писмото на Ердоган...

# 8 432

Герри, това са твои интерпретации, както винаги много слабо вероятни.
hahaha
Кое бе , Чек? Че като си отидоха американците от Афганистан и "унищожените" талибани превземат град след град?
Че това не е слабо вероятно, ами си е чиста проба реалност.
Линкове как са превзели вчера Кундуз искаш ли? Или и тези журналисти са се объркали, защото не може да има талибани, нали марините ги унищожиха...

Mr. Green
Мисля че преди САЩ и едни червени ушанки бяха в Афганистании  пак кво направиха? Изхарчиха едни кинти и им се разпадна кочината....

Но ти много ги разбираш тези работи...мдамммм
Голям геополитически спец си-пращаш армиите, разкешваш и ХОП!!! Готово!

Ох, аз вече се обърках. Нали афганистанците не били бежанци, защото в Афганистан било спокойно и нямало талибани т.е. от какво да бягат? Същото беше и за Ирак. Бежанци бяха само сирийците. Сега какво излиза, че и афганистанци и иракчани имало от какво да бягат?! Така ли?!

# 8 433
Скрит текст:

Някои смятат че това е всъщност целта - неквалифицирана работна ръка на безценица. Нещо подобобно на пазара на труда в селското стопанство в Италия за който писах миналата седмица.  Confused

Анабел, аз все още имам съмнения той знае ли точно какво е гореща точка. По-точно дали не се прави за пред хората че се е объркал. Иначе съм дълбоко убедена че е поискал хотспот тук уплашен от писмото на Ердоган...
Това е още на Тачер идеология -- да се създадат условия, в които работникът да се конкурира за работа, а не работодателят за работника.

# 8 434
Скрит текст:

Някои смятат че това е всъщност целта - неквалифицирана работна ръка на безценица. Нещо подобобно на пазара на труда в селското стопанство в Италия за който писах миналата седмица.  Confused

Аз съм направо изумена, защото линка, който ти даде с ушите си го чух, толкова убедено настояваше да сме хот спот.

Със сигурност ще се възползват от евтината работна ръка. Спор няма.

# 8 435
Скрит текст:
Може ли цитат от Женевската конвенция, който да илюстрира как се дава насилствено статут на бежанец в България, ако лицето иска да е бежанец в Германия?

Не знам за какво ти е Женевската конвенция, като ти трябва споразумението от Дъблин 2. То ти беше цитирано, но ти каза, че нищо не разбираш. Така или иначе, предстои да го променят, може би през ноември във Валета ще решат.

Скрит текст:
Ми защото все Женевската конвенция се развява из темата. Grinning
Дъблин четох, да, беше по-завъртяно от това, което очаквах, не съм юрист, все пак.

Ти не можеш ли да обясниш, за да сме наясно, цитирайки член или няколко от Дъблинското споразумение, които се отнасят за  настоящия проблем, а именно - влизат 200 човека в България, които твърдят, че са бежанци, не искат закрила от България и не желаятт да подават молба за закрила тук, искат транзит за Германия.

# 8 436
Глупости са това с работната ръка. Пак Аманчето не е разбрало. Ако искаха работна ръка нямаше да си внасят араби. Щяха да си вземат виетнамци, малаизиици и прочее работливи хора.

Тези точно ще ги видите как ще се разработят. Направо ще дигнат пушилка от преработване..

# 8 437
Не могат да се разберат. Едните искат Асад да участва в политиката и да бъде подкрепен, другите не. Какво ще става от тук нататък с военните действия е неясно. Дали ще имат обща цел или ще се избият едни други ГОЛЕМИТЕ на чужда територия е загадка.
Афганистан също ври. Талибаните са превзели стратегически град и естествено народа се изнася.
До момента те не се водеха бежанци, от сега нататък - са. Това са последните новини съобщени по ТВ.

# 8 438
Скрит текст:

Аз съм доста объркана честно казано, защото Дъблинската конвенция очевидно не се спазва от никой. Имам чувството, че всичко се прави ad hoc . Тая гореща точка защо трябва да е в БГ, след като не сме външна шенгенска граница? Или са ни приели И в там без да знаем и сега услужливо ни се напомня, че трябва да ручаме и тези жабета, понеже, нали...сме в един съюз. Ама малко недалновидни излязоха братята западняци като ни размахваха високомерно пръст колко не сме за Шенген.

Оф, пак от начало... Нали след като приеха за квотите казаха че не е в сила вече Дъблинската конвенция (трактат?  newsm78) И няма как да действа щото в 2-3 страни влизат огромни тълпи и ти им казаваш аааа, справяй се.

За хотспота нали стана ясно че ние сме го искали? Ти какво искаш, като почнат да влизат от Турция да се чудим какво да ги правим ли? Аз лично предпочитам да ги затварят в този хотспот и да ги идентифицира и храни друг, а не нашите.  Това и във връзка с поста на Маги. Тези 310 са си предупреждание от Ердоган. После няма да са 3000  Sick
Какво е станало ясно за хотспота?
"Бойко Борисов: Не съм искал България да бъде обявена за "гореща точка" за бежанците". Ако някой е разбрал какво е искала БГ и какво не на онази среща да дойде да ми се обади. Щото май и преките участници нищо не са разбрали. А това какво аз и ти предпочитаме се страхувам, че няма никакво значение в момента. Даже няма значение какво нашето правителство предпочита. Доживяхме да се надяваме на добрата воля на Турция да пази нашите граници.
Лично с ушите си чух, как той искаше да сме гореща точка и даже извадил картата та показал на някой си министър къде сме и защо е необходимо заедно с Гърция и Италия да сме гореща точка.

И аз го чух, каза, че дори им преподавал география или нещо от сорта.
Но после каза, не че искал да сме гореща точка, а че им обяснявал, че ние по принцип сме гореща точка.  Crazy

# 8 439
Глупости са това с работната ръка. Пак Аманчето не е разбрало. Ако искаха работна ръка нямаше да си внасят араби. Щяха да си вземат виетнамци, малаизиици и прочее работливи хора.

Тези точно ще ги видите как ще се разработят. Направо ще дигнат пушилка от преработване..
Гери, сирийците не са араби, иначе щяха да ги приемат в гълф страните, а те ги отрязаха с изказване, че не са араби и културно са различни от тях. Араби са страните на арабсия п-в. Сирийците не са мързеливи, евтино ще им работят Simple Smile
И не ми викай аманче, че ме нервиш! И
п.с. ти нали нямаше да ми пишеш...

# 8 440
Сега какво излиза, че и афганистанци и иракчани имало от какво да бягат?! Така ли?!
То и ние имаме от какво да бягаме. От глупостта на толерантките, които ни закриват постепенно и изсмукват парите ни.
Но не са ни признали нали?
Кай както се уреди.
Ако смяташ, че Афганистан е мирна страна -ами иди там и отвори фабрика, примерно-тамЪн ще се възползваш от суперевтината работна ръка, няма нужда да я каниш в Европа..
Аман, аман-провери си книжките-90% от  Сирийците расово са си чистокръвни араби, сунити...

# 8 441
За работната ръка ме разсмяхте. Никак, ама никак не ги виждам тези младежи със скъпите телефони да бачкат по 12-14 ч. на ден. Или имате предвид, че в един момент може европеецът да им стане евтина работна ръка...  Joy

# 8 442
  • София

ОхАман, нали говореше как ''бежанците'' ще подсилват немската икономика, колко са полезни и блаблабла. Сега пък си съгласна с това, хм, доста по-песимистично мнение на наш сънародник. Колкото повече кофти новини идват покрай тълпите, гледам, толкова повече си извърташ първоначалните светли идеали  Wink
Таис, икономиката е едно, благоденствието на средния човек е друго. Аз смятам, че повечето от решенията, които се взимат в момента от ЕС обслужват големия бизнес. В Германия нищо не се прави просто така.
Което не значи, че съм против помагането на бежанците! Смятам, обаче, че трябва да им се помогне най-вече чрез създаване на просперитет на място.
Ти изобщо не си ми чела първите мнения, виждам. Но няма проблем.

А, напротив, чела съм ги. Ентусиазирана защита и ах, колко хубаво ще е с новите бежанци, щото ти познаваш 20 образовани и интегрирани араби/африканци. Ми и аз познавам, ама да ти кажа, дори те са силно скептични по отношение на интеграцията и здравото бачкане на новодошлите.

Анна Бел, кой и кога е твърдял, че иракчаните не са бежанци? ИД вилнее в половината държава, точно както в Сирия. Само не ми казвай, че тъпите немци, които раздават 5-стаини жилища на пакистанци, отказват да дадат статут на иракчаните  Shocked

# 8 443
Или имате предвид, че в един момент може европеецът да им стане евтина работна ръка...  Joy

Sunglasses

# 8 444

Аз съм доста объркана честно казано, защото Дъблинската конвенция очевидно не се спазва от никой. Имам чувството, че всичко се прави ad hoc . Тая гореща точка защо трябва да е в БГ, след като не сме външна шенгенска граница? Или са ни приели И в там без да знаем и сега услужливо ни се напомня, че трябва да ручаме и тези жабета, понеже, нали...сме в един съюз. Ама малко недалновидни излязоха братята западняци като ни размахваха високомерно пръст колко не сме за Шенген.

Оф, пак от начало... Нали след като приеха за квотите казаха че не е в сила вече Дъблинската конвенция (трактат?  newsm78) И няма как да действа щото в 2-3 страни влизат огромни тълпи и ти им казаваш аааа, справяй се.

За хотспота нали стана ясно че ние сме го искали? Ти какво искаш, като почнат да влизат от Турция да се чудим какво да ги правим ли? Аз лично предпочитам да ги затварят в този хотспот и да ги идентифицира и храни друг, а не нашите.  Това и във връзка с поста на Маги. Тези 310 са си предупреждание от Ердоган. После няма да са 3000  Sick
Какво е станало ясно за хотспота?
"Бойко Борисов: Не съм искал България да бъде обявена за "гореща точка" за бежанците". Ако някой е разбрал какво е искала БГ и какво не на онази среща да дойде да ми се обади. Щото май и преките участници нищо не са разбрали. А това какво аз и ти предпочитаме се страхувам, че няма никакво значение в момента. Даже няма значение какво нашето правителство предпочита. Доживяхме да се надяваме на добрата воля на Турция да пази нашите граници.

Лично с ушите си чух, как той искаше да сме гореща точка и даже извадил картата та показал на някой си министър къде сме и защо е необходимо заедно с Гърция и Италия да сме гореща точка.
Ами ето аз какво лично с очите си прочетох
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5002108

"Според него информациите, че е поискал България да стане "гореща точка" са тълкувания и интерпретации на медиите. "  Wink

Общи условия

Активация на акаунт