Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 636 719
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 8 415

Знам че парадираш за много богата и лустросана и че тези проблеми  не те засягат, защото са за долните лузъри, а не за тези с круизите и яхтите, които са хванали дядо Боже или самия Аллах за шлифера. Не знам доколко наистина  си голямата работа, не те познавам, но и до вас ще дойдат, когато другаде се запълни. Въпрос на време.

Съжалявам, че имаш проблеми с възприятията, също и че нервите ти често не издържат, но това е друга тема. Що се отнася до болднатото, ами поне два пъти пусках линкове с информация затова, че в Малта бежанците са на второ място по брой спрямо броя на местното население, демек те отдавна вече са тук. Очевидно обаче по темата нито се чете, нито се казва нещо ново, а само дежурното съскане, ръфане и още нещо.

# 8 416
Ле-ле, това вече е сериозно Shocked

Според тези данни, Италия  е направо супер сравнение с Гърция.
http://www.segabg.com/article.php?id=771381

Това не е просто сериозно, а началото на сериозното, ако в Сирия има военна операция, както май е на ръба да стане. Лошото е, че бежанците, изпреварват като действия, мерките спрямо настаняването им в зона за сигурност.
10 милиона досега са бежанците само от Сирия. 3 милиона са извън Сирия 7 милиона са displaced (преместени?) вътре в Сирия, заради напълно разрушените градове и села. Тоест има потенциал за много по-сериозна вълна.

# 8 417
затова, че в Малта бежанците са на второ място по брой спрямо броя на местното население, демек те отдавна вече са тук.
Но не са достатъчно.
Още трябва. Когато Европа приеме поне 700 милиона страдащи хора , а то има повече, във Валета ще дойдат още и още...

Сега колкото си имате са малко. Очевидно е, че още може. Има място, има и желание..

# 8 418
Добре де, в крайна сметка защо не отидат американците, французите и италианците и не "въведат мир" в Сирия, заличавайки структурите на ИД?  newsm78 Не е като да не са се случвали подобни неща, преди години даже риалити шоу гледахме и всичко приключи много бързо. Не искат ли?

# 8 419

Аз съм доста объркана честно казано, защото Дъблинската конвенция очевидно не се спазва от никой. Имам чувството, че всичко се прави ad hoc . Тая гореща точка защо трябва да е в БГ, след като не сме външна шенгенска граница? Или са ни приели И в там без да знаем и сега услужливо ни се напомня, че трябва да ручаме и тези жабета, понеже, нали...сме в един съюз. Ама малко недалновидни излязоха братята западняци като ни размахваха високомерно пръст колко не сме за Шенген.

Оф, пак от начало... Нали след като приеха за квотите казаха че не е в сила вече Дъблинската конвенция (трактат?  newsm78) И няма как да действа щото в 2-3 страни влизат огромни тълпи и ти им казаваш аааа, справяй се.

За хотспота нали стана ясно че ние сме го искали? Ти какво искаш, като почнат да влизат от Турция да се чудим какво да ги правим ли? Аз лично предпочитам да ги затварят в този хотспот и да ги идентифицира и храни друг, а не нашите.  Това и във връзка с поста на Маги. Тези 310 са си предупреждание от Ердоган. После няма да са 3000  Sick
Какво е станало ясно за хотспота?
"Бойко Борисов: Не съм искал България да бъде обявена за "гореща точка" за бежанците". Ако някой е разбрал какво е искала БГ и какво не на онази среща да дойде да ми се обади. Щото май и преките участници нищо не са разбрали. А това какво аз и ти предпочитаме се страхувам, че няма никакво значение в момента. Даже няма значение какво нашето правителство предпочита. Доживяхме да се надяваме на добрата воля на Турция да пази нашите граници.

Лично с ушите си чух, как той искаше да сме гореща точка и даже извадил картата та показал на някой си министър къде сме и защо е необходимо заедно с Гърция и Италия да сме гореща точка.

# 8 420

Това не е просто сериозно, а началото на сериозното, ако в Сирия има военна операция, както май е на ръба да стане.
Пехотинци в Сирия никой няма да прати. Може Путя да се пробва, но не и като сухоземна операция.
 Там ще си гори и тлее дълго време, а аз даже очаквам за се запали и на още места.
Огънят няма да се ограничи само със Сирия. Следващите са Йемен, а защо не и самите Саудитци. Те като имат пари та какво? Да не са имунизирани. Ще спретне някой от принцовете едно превратче и са готови на кълбо... Mr. Green и без това парите намаляха и все повече се топят, а принцове и принцеси с претенции за свръхлуксозен вечен живот и 72 синджира лични роби,  има наплодени за 600 години напред!!!

# 8 421
И аз го чух, даже с майка ми и мъжа ми много се смяхме.

По въздух не става ли да се намесят в Сирия? Или чакат да се изнесат всички бежанци и тогава?

# 8 422
  • MI
За мен в изявлението си по БНТ индиректно си признава. И мисля че наистина би било по-лесното и по-правилното решение за България това.
http://bnt.bg/predavanyia/sa-obshteniya/premiera-t-bojko-borisov … e-goreshta-tochka

# 8 423
За мен в изявлението си по БНТ индиректно си признава
Не е казал нещо, което ние вече да не знаем.

# 8 424
  • София
Ето едно мнение на българин пишещ в немски форум, което доста съвпада с моето, относно защо Германия приема бежанци. Проблемът ще е по-скоро за работещите, тъй като бежанците ще бъдат експлоатирани, както става до момента с други бедни чужденци в Германия:

" Ще се получи това което е в момента на степен N. Немския пазар на труда вече е доста пълен със всякакви нискоквалифцирани кадри от цял свят. Някои от тях са си научили правата и си ги търсят, други биват мачкани и експлоатирани до последно. Примери за това има предостатъчно. Бежанците след няколко години ще почнат да се включват лека полека в купона, което ще свали драстично качеството на работните места и условия, най малкото защото тез хора в началото ще работят за храна и спане. Тоест всички ние мизерници с непризната квалификация (включвам и себе си в това число)от България ще бъдем изправени пред по-малко и по-лоши възможности за работа и живот. Лека полека националистите в Германия ще набират сила и издевателствата над чужденци ще зачестят. Като цяло лайното лека полека се насочва към вентилатора.

Смисъла от цялата работа е че развитите държави си вкараха автогол. Лично мнение. Африка от векове е най-експлоатирания континент. Всички искат ресурсите но не и хората. Е сега хората като нямат вече нищо за ядене и каквато и да била възможност за нормален живот се насочват волно или неволно към тези които ги ограбиха. Ситуацията в Сирия и Ирак за мен е оркестрирана но дори и да не е пак действията или бездействието на тез "развити" държави доведоха до касапницата в момента. Може и да са знаели какви ги дробят, но моментната полза да е била по-важна."

ОхАман, нали говореше как ''бежанците'' ще подсилват немската икономика, колко са полезни и блаблабла. Сега пък си съгласна с това, хм, доста по-песимистично мнение на наш сънародник. Колкото повече кофти новини идват покрай тълпите, гледам, толкова повече си извърташ първоначалните светли идеали  Wink

# 8 425
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ами явно не искат.

# 8 426
Добре де, в крайна сметка защо не отидат американците, французите и италианците и не "въведат мир" в Сирия, заличавайки структурите на ИД?  newsm78 Не е като да не са се случвали подобни неща, преди години даже риалити шоу гледахме и всичко приключи много бързо. Не искат ли?
Чек-ще ти обясня бавно защо. Защото бяха в Афганистан намсиколко години. Сега НЕ са и талибаните вече са в Кундуз!!! Бяха в Ирак намсиколко години и сега в Ирак е ИД!!

Тоест КОИ структури са заличили че не става ясно? Талибаните ли са заличили? Или ислямистите атентатори? Я пак?
Защо трябва да се повтаря същото упражнение и в Сирия. Те парите и на Американците НЕ са безкрайно количество, нищо че дългът им е вече число равно в километри на разстоянието до Марс!

# 8 427

Явно.

Герри, това са твои интерпретации, както винаги много слабо вероятни.

# 8 428
За мен в изявлението си по БНТ индиректно си признава. И мисля че наистина би било по-лесното и по-правилното решение за България това.
http://bnt.bg/predavanyia/sa-obshteniya/premiera-t-bojko-borisov … e-goreshta-tochka

Е как индиректно, та той заяви "и сега България е гореща точка". Аз това чух.

# 8 429

Герри, това са твои интерпретации, както винаги много слабо вероятни.
hahaha
Кое бе , Чек? Че като си отидоха американците от Афганистан и "унищожените" талибани превземат град след град?
Че това не е цитирам "както винаги много слабо вероятно", ами си е чиста проба реалност.
Линкове как са превзели вчера Кундуз искаш ли? Или и тези журналисти са се объркали, защото не може да има талибани, нали марините ги унищожиха...Чек така казва...а тя е винаги права, защото видяла по телевизията риалити.. hahaha

Mr. Green
Мисля че преди САЩ и едни червени ушанки бяха в Афганистани и  пак кво направиха? Изхарчиха едни кинти и им се разпадна кочината....

Но ти много ги разбираш тези работи...мдамммм
Голям геополитически спец си-пращаш армиите, разкешваш и ХОП!!! Готово!

Общи условия

Активация на акаунт