Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 634 081
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 9 195
  • София - Рим и обратно
Абе срещнаха се двамцата, говориха си нещо, ама "не се били разбрали" Wink, а на следващия ден Путин се вдига и почва да бомбардира Сирия. Айде стига бе, чак толкова прости не сме Laughing. Разбрали са се хората, не ги мислете. Пък ако искате и изказвания на Свети Петър извадете. Всичко е цирк, истината те си я знаят.

# 9 196
  • България
Скрит текст:
Не сме далеч, а тъкмо оттук преминава и най-краткия и сигурен сухоземен път към Западна Европа.
По-скоро си мисля, че някой пази "своята" територия и остава тълпите да съсипят "чуждата". Някъде има ново преразпределение и ние сме придадени към някой, който не иска да съсипе своето. Някаква нова Ялта. Тази "тишина" и мене ме плаши.

Наистина прекалено задълбахте в теория на конспирацията. Те Италия не искат, камо ли Испания и Португалия.

Явно не правите разлика между тези, които влизат през Италия и тези през Гърция.

Правя разлика. Задавам си и въпроси обаче. Защо турската полиция спря мигрантите в Одрин, а не ги в Бодрум? А що се отнася до това, че нямало конспирация сигурно такива са били и приказките след договора Молотов-Рибентроп, Мюнхен, Ялта и т.н. Хората от източна Европа реагират по този начин, защото са били предавани и се страхуват, че и сега могат да бъдат пожертвани. То и Германия направи точно така. Като я натиснаха и се опита да преразпредели тежестта върху другите. Това може да се окаже и недостатъчно.
  И аз си ги задавам, понякога най-простия отговор е верен- неоосманизъм. СА и те си гонят своя интерес, там за където са се запътили нашествениците, там е техния. Основния играч не е един.
   Предават ни и отвътре. Както вече писах- закони, конвенции, споразумения се променят. Но не е на добре. Ще пипнат Единственото, което ни остана, суверенитетът:
  "Финансовият министър на Германия изтъкна още, че страната му е готова да се откаже от национални права, когато стане въпрос за бежанската политика и добави, че Франция също би направила това."

Скрит текст:
Берлин зове ЕС да приеме единно законодателство за бежанците
02.10.2015, 08:0
Германският финансов министър Волфганг Шойбле призова страните членки на ЕС бързо да приемат единно законодателство за бежанците на фона на мигрантската криза, която засегна Стария континент, съобщава Ройтерс.

Нуждаем се бързо от европейско законодателство за бежанците и европейска политика, каза той в интервю пред германския вестник „Ди Велт", което ще бъде публикувано днес.

Той поясни, че това законодателство трябва да бъде прието в рамките на „месеци, а не на години", допълвайки, че трябва да се върне контролът над Европа.

По думите му новите правила няма да изискват промени в договорите на ЕС.

Въпреки че страните от ЕС се съгласиха през 1999 година да създадат Обща европейска система за убежище и има опити за хармонизиране на законодателството в страните членки, все още има големи различия между тях по някои казуси като признаването на бежанския статут или условията за приемане.

Финансовият министър на Германия изтъкна още, че страната му е готова да се откаже от национални права, когато стане въпрос за бежанската политика и добави, че Франция също би направила това.

Шойбле каза също, че ще трябва да се разговаря с източноевропейските държави, допълвайки: „Не трябва винаги да притискаме Унгария в ъгъла. Унгария трябва да отстоява натиска по външните граници на Шенгенската система".

Според него Европа трябва да изпрати ясен сигнал, че контролира достъпа, „но Европа на оградите е немислима", тъй като Старият континент е задължен да помогне на бедните и преследваните по света.
  http://news.ibox.bg/news/id_358305141
________________________-
Тук пишат за телефоните. Например от Самсунг са казали, че имат специални по-евтини версии на арабския пазар и в случаи на Ебола и други дори давали безплатни за засегнатите райони, за да не губят болните връзка със света. За GPS не им трябвало интернет. През 2009 е имало около 12 млн смартфонс за 20 млн население. Steve Jobs е американец, но нали знаете кой е баща му? Abdulfattah Jandali - бежанец от Сирия. Peace
Използват постоянно и Фейсбук. За него май трябва интернет- или вече става по гълъби?
Ще почакаме и теорията за ФС. Много ясно, че ще има. До няколко дни и такава ще се намери.  Peace

# 9 197
  • MI

Я,сетиха се  Laughing По-добре късно, отколкото никога все пак.... Италия пък настоява за по-бързо разрешаване на въпроса за екстрадирането на разпознатите като нелегални (небежанци) - финансиране, полети, всичко. Дано едното е свързано с другото.

# 9 198

Я,сетиха се  Laughing По-добре късно, отколкото никога все пак.... Италия пък настоява за по-бързо разрешаване на въпроса за екстрадирането на разпознатите като нелегални (небежанци) - финансиране, полети, всичко. Дано едното е свързано с другото.
Мисля че прозира ясно какво иска Шойбле.

А именно: Европа без граници и под покровителството на Германия. С обща охрана на външните граници.

Или с обща липса на охрана по външните граници--- hahaha

# 9 199

Германският финансов министър Волфганг Шойбле призова страните членки на ЕС бързо да приемат единно законодателство за бежанците

Според него Европа трябва да изпрати ясен сигнал, че контролира достъпа, „но Европа на оградите е немислима", тъй като Старият континент е задължен да помогне на бедните и преследваните по света.[

На този Шойбле му трябва  fight по немската тиква .

# 9 200
  • MI

А именно: Европа без граници и под покровителството на Германия. С обща охрана на външните граници.

Гери, напоследък си много песимистична. За мен би било добре да има обща охрана и общо разпознаване и екстрадиране, защото очевидно никоя страна не може да се справи сама. Както стана ясно, дори Германия. Отдавна всички изказвания водят към същото, така че не съм изненадана. Точно вчера четох това, което написах - поредното натъртване за по-бързо разрешаване на въпроса за екстрадирането на нелегалните защото иначе ще настане хаос. И днес това. Не може да е случайно просто. Да видим дали ще им стигнат силите да го направят.

# 9 201
Използват постоянно и Фейсбук. За него май трябва интернет- или вече става по гълъби?
Ще почакаме и теорията за ФС. Много ясно, че ще има. До няколко дни и такава ще се намери.  Peace

Сигурно го ползват, да. Нямах предвид всъщност, че не ползват съвсем интернет, а че могат да намерят каналджиите и само с навигацията. А и че по пронцип си имат много телефони, а не сега 2015 да са им подарени в името на "революцията", както се пишеше някъде. За Фейсбук не знам каква версия да има, явно просто им помагат, а и след като Германия е настояла... Който плаща, той поръчва музиката. Ако другите бяха по-заможни, щяха да са от онези "по-равни"  Simple Smile

"Some critics fear the social network is working with governments to silence any criticism of the refugee crisis."

# 9 202
  • България
Скрит текст:

Я,сетиха се  Laughing По-добре късно, отколкото никога все пак.... Италия пък настоява за по-бързо разрешаване на въпроса за екстрадирането на разпознатите като нелегални (небежанци) - финансиране, полети, всичко. Дано едното е свързано с другото.

Разбира се, че без охрана. Той си го е казал в статията.
Това: "Според него Европа трябва да изпрати ясен сигнал, че контролира достъпа, „но Европа на оградите е немислима", тъй като Старият континент е задължен да помогне на бедните и преследваните по света."
С това "  "Финансовият министър на Германия изтъкна още, че страната му е готова да се откаже от национални права, когато стане въпрос за бежанската политика и добави, че Франция също би направила това."
На какво е равно?

# 9 203
Седем държави призоваха Русия да спре операцията си в Сирия.
"Турция, САЩ, Германия, Великобритания, Франция, Катар и Саудитска Арабия призоваха Русия да прекрати военно-въздушната операция в Сирия, гласи съвместна декларация, разпространена от турското Министерство на външните работи.4374663/

Не знам доколко е вярно това. Но вчера Меркел говореше как "Решението за Сирия било немислимо без Русия", а сега ги призовава да спрат.
Путин проси от ООН нова "Антихитлеристка коалиция", но получава коалиция срещу себе си.

Имам чуството, че просто САЩ, Германия, Турция и т.н. се опитват да вкарат Русия в някакъв дипломатически и военен капан, за да унищожат Русия финансово, а после и политически
Сега след тези декларации според мен ще последва и засилване на санкциите, а Путин води вече две войни...

И естествено парите му свършват постепенно, а петрола хич не се качва...

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2015/10/02/2620475_vtorata … rusiia_transaero/

Според мен имаме си я вече световната война и на места е даже гореща, а и в Европа се посгорещява...

# 9 204
Steve Jobs е американец, но нали знаете кой е баща му? Abdulfattah Jandali - бежанец от Сирия. Peace

Аха, баща герой, който зарязва бременна жена и никога през живота си не се е срещал със собствения си син  Peace 

# 9 205

С това "  "Финансовият министър на Германия изтъкна още, че страната му е готова да се откаже от национални права, когато стане въпрос за бежанската политика и добави, че Франция също би направила това."
На какво е равно?

Може да е равно на много неща. Едно от които е Гърция примерно да допусне и немски полицаи между другите, за да охраняват границата и.

Недей ги подценява немците. Може да ти изглеждат много глупави, но те си гонят техния интерес стръвно...И ако някой от вас си мисли, че немците са мили и добри, които се самоубиват публично, то аз го призовавам да помисли пак...

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 12:08 от Герри

# 9 206
  • MI
Moiraine, ако сумираш и изказванията на френския премиер (за това че не може всеки който иска да дойде) и предните немски и италианските (все по-настоятелно настояване за екстрадирането) и се получава друга, много логична картинка. Никой от тях не мисли да слага огради, то и в морето няма как  Laughing Засега всички влизат по вода. Това са камъни в градинката на Орбан очевидно. Идеята за която намекват/казват директно от доста време е различна - създаване на обща гранична полиция, която да настанява в центровете всички опитали се да дойдат с лодките, там разпознаване и после екстрадиране. Май имаха разногласия за финансирането и начина на екстрадиране, но като гледам са се съгласили вече. Така че това за стените си е за пред електората и за да покажат на Орбан че е никой на фона на големите в ЕС.  

# 9 207
Скрит текст:
Steve Jobs е американец, но нали знаете кой е баща му? Abdulfattah Jandali - бежанец от Сирия. Peace

Аха, баща герой, който зарязва бременна жена и никога през живота си не се е срещал със собствения си син  Peace  

Коя бременна жена е оставил? Майка му е католичка (Joanne Carol Schieble) и баща и не е искал да се омъжи за сириец. Двамата, тя и Джандали, заедно избират семейство Джобс за осиновители. Ако имаш друга информация, дай линк, защото официално е горното. Наистина не са имали контакт, но се е разбирал добре със сестра си Мона.

ПП Направо пускам един сбит разказ на събитията.
Скрит текст:
Майката дори се е колебала, дали семейство Джобс са подходящо, защото не са академици, а тя и Джандали са били студенти.

“My daughter Mona is a famous writer, and my biological son is Steve Jobs, the chief executive of Apple. The reason he was put up for adoption was because my girlfriend’s father was extremely conservative and wouldn’t let her marry me, and she decided to give him up for adoption."

Joanne с е омъжила за баща му години по-късно, Мона и той са 100% брат и сестра, майката и бащата (биологично) са едни и същи. Самият Джандали е син на милионер и с титла Ph.D. in Economics and Political Sciences.  Peace

Негови са думите:  "I also believe in family and advise Arab youth who come to the States to study, not to stay long because the Arab world is full of opportunities, especially Gulf countries."

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 12:50 от Ли Лу

# 9 208
Moiraine, ако сумираш и изказванията на френския премиер (за това че не може всеки който иска да дойде) и предните немски и италианските (все по-настоятелно настояване за екстрадирането) и се получава друга, много логична картинка. Никой от тях не мисли да слага огради, то и в морето няма как  Laughing Засега всички влизат по вода. Това са камъни в градинката на Орбан очевидно. Идеята за която намекват/казват директно от доста време е различна - създаване на обща гранична полиция, която да настанява в центровете всички опитали се да дойдат с лодките, там разпознаване и после екстрадиране. Май имаха разногласия за финансирането и начина на екстрадиране, но като гледам са се съгласили вече. Така че това за стените си е за пред електората и за да покажат на Орбан че е никой на фона на големите в ЕС.  

За Орбан не съм съгласна. Така или иначе  Орбан никой  няма и намерение да го санкционира.
Орбан е част от решението, а не от проблема.

Иначе ДА-Германия ще използва момента да пробута идеята за обща гранична полиция. Ще видим ще ли успее.

# 9 209
  • MI

За Орбан не съм съгласна. Така или иначе  Орбан никой  няма и намерение да го санкционира.
Орбан е част от решението, а не от проблема.

Иначе ДА-Германия ще използва момента да пробута идеята за обща гранична полиция. Ще видим ще ли успее.

И аз не мисля, че ще го санкционират. Да му издърпат публично ушите обаче няма как да си спестят удоволствието  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт