Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 629 789
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 75
Герри, говоря на дипломатическо ниво. Решенията не се взимат на бойното поле, а на кръглата маса.

# 76
  • Варна
Все по-дълбоко подозирам, че всичко е една мръсна американска политика.
Нали се сещате, че тези хорица трудно ще доплуват до Америка, ама Европа ей я на - под носа им...
И като се претовари европейската икономика от издръжката на 4 млн. емигранти, кой ще спечели?

А, добро утро! Simple Smile

# 77
Мен ме интересува не точно явлението (Европа може спокойно да поеме милиони хора и вайканията й са жалка картинка), а решенията. Самото понятие "мигранти" вече дехуманизира проблема и това е много лошо, но не искам да наблягам на тази част от темата, всеки с морала си.

Не виждам/чувам смислени решения за спирането на опасния трафик на хора, за систематизирането на условията при които хора да идват и остават в Европа по принцип, не виждам нищо и по отношение на това какво точно ще ги правят, защото ей така не се влиза в трудовия пазар (още повече че има държави с по 30 процента безработица и това, което писаха Гардиън мисля "дайте им работа" ми звучи малко странно). Не виждам/чувам решения за стабилизиране на региона, от който масово пристигат, което е най-важното. Отвратена съм от Франция например, която първа подкрепи въздушните удари над Либия ( и ги осъществи), а после проблема с пристигащите хора не ги касае, сега пък размахват морален пръст на източните държави и тн.

С две думи, аз мисля, че сме изтеглили късата клечка откъм политици в Европа на този етап. И ще става все по-зле. За което хората, които пристигат в Европа нямат никаква вина.
  bouquet чудесен постинг.

# 78
  • MI
Оффф, четвърта страница и вече се почнА  ooooh!  

Първо, не мога да повярвам че още има някой да вярва че не е и наша вината за тия тълпи. Щото като Саркози се готвеше да бомбардира че да освобождава народа от диктатори ако другите му бяха скръцнали със зъби нямаше да има тази тема днес. Ако някой в началото не беше наливал пари в "опозиционните" ИД - също. Сега като оттървахме положението и дай да си измием ръцете, за доброто на народа било. Че то демокрацията да не е сирене да я изнасяш така? Докато сами не стигнат до извода че искат и имат нужда от демокрация е меко казано надменно да им я налагаме.

Това от своя страна далеч не значи да подкрепяме целенасочено кръвожадни главорези против техния народ както се е случвало преди. Французите и един човекоядец се оказа преди време че са държали на власт. В случаяобаче ако не беше западната подкрепа просто нямаше да има революция. Да не говорим че беше хубаво първо да се огледат каква е алтернативата дори да имаха добри намерения. Ако алтернативата са ислямистите, мерси...

За мама Меркел пък съвсем - ами тя вече направи разграничение между балкански и сирийски имигранти. Тези дни обясняваше че се отварят за сирийските бежанци , но не и за балканските имигранти, защото там война няма. И е права. Въпросът е че всички останали не искат да го направят. Защото противно на убеждението на Герри не всички искат да отидат в Германия. Отиват там където имат вече членове на семейството или приятели - Франция, Англия, Швеция. Тези, които в миналото са направилио най-голяма грешка с безразборно пускане на имигранти от определени страни. И в Германия има много, но са основно турци, а там война няма. Така че наистина отиват повече бежанци там, освен новите наши кандидати...

А най-идиотска е реакцията на новоприетите държави от североизтона и централна Европа. Ако продължават с магарешкия си инат и искане да вземат само положителните страни от съюза ще вземат наистина да го доведат до разпад, нещо което самите мигранти надали могат да направят...

# 79
  • До хладилника, който обичам
Не съм експерт, но с население от 507 милиона, ЕС може да поеме 4 милиона бежанци, без непременно да им осигурява палати, но и без да ги наритва като кучета.

# 80
  • MI
Не е съвесем в темата, ама искам да вметна, че вандалите въобще не са такива диваци, каквито римляните са ги описали. Вандалите имат изключителни произведения на изкуството. Просто това племе разказва играта на Римската империя и логично онези са ги изкарали по-зли и от дявола.

Това за варварите че са били по-напред от римляните направо не е за коментиране. Идете в кой да е музей в някой италиански град например и сравнете какво е намерено преди и след идването им - има ги и тези "изключителни произведения на изкуството". Не иронизирам, просто са несравними. Ама наистина на светлинни години, не толкова и не само като красота, а по-скоро като загубени техники за обработка на материалите например.

# 81
Не виждам/чувам смислени решения за спирането на опасния трафик на хора за систематизирането на условията при които хора да идват и остават в Европа по ,принцип, не виждам нищо и по отношение на това какво точно ще ги правят, защото ей така не се влиза в трудовия пазар
To има едно нещо, наречено блу кард, което уж трябва да привлече и филтрира добри кадри към ЕУ от страните извън , обаче по неведоми за мен причини не функционира.
И на всичките оплаквания и ограничения от преди няколко години срещу българи и румънци, които ще съборят социалната система на ЕУ умът ми не побира как във всички ЕУ страни броят на емигрантите  от не-ЕУ страни е в пъти по голям.

# 82
Simple Smile нели, посочи къде съм писала, че са по-напред, ща замоля? Писах, че не са били някакви психопати, а че са имали прекрасно изкуство. Може да се запознаеш в немските музеи. Впрочем, ако желаеш мога да те свържа с някои професори по история, при които съм учила, за да ти разяснят Simple Smile

# 83
  • MI
Не съм експерт, но с население от 82,1 милиона, ЕС може да поеме 4 милиона бежанци, без непременно да им осигурява палати, но и без да ги наритва като кучета.

Теоретично може. Но при следните условия:
- не дойдат всички 4 милиона наведнъж
- има солидарност и всички поемат пропорционален дял от дошлите
- наистина останат 4 млн а не започнат да идват всичките им роднини.
- отсяват бежанците. В Мароко, Египет, Тунис например няма война. Елате и вижте колко от дошлите са от там. И от други страни без война в черна Африка....

# 84
Аз вчера четох един много интересен коментар ( всмисъл различен от общото настроение), че събитията просто са ускорили неизбежната миграция, от този регион с полупостинен климат, ограничени ресурси, неконтролируема раждаемост, но в същото време достъп до технологии, което е направило нещата по-лесни за много големи групи хора много по-бързо. Очакванията ни, че от там идват хора, които трябва да са боси, жадни, бедни и в дрипи, за да бъдат достойни за нашата помощ ( защо например имали маратонки Найк и айфони ми е от любимите глупости) - очакванията на Европа, че това са някакви клетници, които не познават течащата вода и Вайбър са неадекватни. и съответно решенията не могат да са адекватни.

# 85
  • До хладилника, който обичам
Не съм експерт, но с население от 82,1 милиона, ЕС може да поеме 4 милиона бежанци, без непременно да им осигурява палати, но и без да ги наритва като кучета.

Теоретично може.
Цифрата на населението на ЕС е 507 милиона, моя грешка.

# 86
Аз вчера четох един много интересен коментар ( всмисъл различен от общото настроение), че събитията просто са ускорили неизбежната миграция, от този регион с полупостинен климат, ограничени ресурси, неконтролируема раждаемост, но в същото време достъп до технологии, което е направило нещата по-лесни за много големи групи хора много по-бързо..
Абсолютно! Къде го чете този коментар?

# 87
  • MI
Димана, не казвам че ти си го казала. Върни се назад и ще видиш че имаше точно такова изказване. Твоят пост бе прнали директно в детскатоследният подобен затова цитирах него. Не отричам че не са били психопатати, казвам че са върнали в детската градина цивилизацията в Европа. Предложих ти Италиа само по една причина - там можеш най-лесно да съпоставиш двете цивилизации. По обясними причини - има малко повече останки от римско време отколкото в Германия. за сметка на това пък има достатъчно останки и от половината варварски племена. Поне аз не се сещам къде на друго място може по-лесно и без обикаляне да се направи подобна съпоставка.

# 88
  • Русе
Аз вчера четох един много интересен коментар ( всмисъл различен от общото настроение), че събитията просто са ускорили неизбежната миграция, от този регион с полупостинен климат, ограничени ресурси, неконтролируема раждаемост, но в същото време достъп до технологии, което е направило нещата по-лесни за много големи групи хора много по-бързо..
Абсолютно! Къде го чете този коментар?

На мен пък сирийката друго ми разказва. Много богата държава, с приятен климат. Според нея конфликтите идвали от толерирането на мюсюлманския етнос от Асад. Между другото говореше и за руско присъствие. Много руски специалисти и програми на руски език. Имаме и обща пузната българка, която им беше на гости в Сирия и потвърди.

# 89
  • MI
Скрит текст:
Аз вчера четох един много интересен коментар ( всмисъл различен от общото настроение), че събитията просто са ускорили неизбежната миграция, от този регион с полупостинен климат, ограничени ресурси, неконтролируема раждаемост, но в същото време достъп до технологии, което е направило нещата по-лесни за много големи групи хора много по-бързо. Очакванията ни, че от там идват хора, които трябва да са боси, жадни, бедни и в дрипи, за да бъдат достойни за нашата помощ ( защо например имали маратонки Найк и айфони ми е от любимите глупости) - очакванията на Европа, че това са някакви клетници, които не познават течащата вода и Вайбър са неадекватни. и съответно решенията не могат да са адекватни.

10 c's, имаше в един брой на Еспресо от тази година (не мога да ти цитирам кой, четох го лятото но не беше много нов) в който даваха конкретни примери че в районите с микропроекти, финансиращи кооперативи на жените в черна Африка няма на практика емигрирали. А се касае за насистина малко пари. Които там обаче създават достатъчна заетост. Понякога е нужно малко, но липсва политическа воля да се направи.

Не можеш да отречеш и че наши лекари ходеха да работят в тази дивашка страна, от където сега бягат и животните. И доста италианци са ходели да работят там. Знаем чия е вината да е в това положение сега.. Така че за мен това си е измиване на ръцете че така или иначе е щяло да стане.

Общи условия

Активация на акаунт