Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 629 789
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 90
Нели, ако трябва да сме коректни, Римската империя не се е славила с толерантност, унищожава ли са невероятни произведения на изкуството, при нападенията си. Времената са били такива, но ако трябва да направим препратка към сегашните събития, бих казала, че е несравнимо. Тогава политиката е била коренно различна, от това което се случва сега.
Европа в момента няма самостоятелно управление, ние сме изцяло под шапката на САЩ. Обвинявам т.нар. европейски лидери, че не могат да се справят с една относително не толкова тежка криза. При наличие на такъв силен военен и финансов ресурс, да се твърди, че не могат да се оправят с едни терористи е направо смехотворно. За мен това е заслужено възмездие, но лошото е, че нашите деца ще станат жертва на това възмездие.

# 91
  • MI
Димиана, съгласна съм че и те не са били толерантни. Само че след това варварите са си строили държави на мястото на Римската империя. Т.е. не е имало кой да им унищожава произведенията. А тези на римляните и след разрушенията са останали в достатъчно количество за да ни дадат представа за разликата в нивата на двете цивилизации....

За другото съм съгласна освен с твърдението че не е сериозна кризата. Не е сигурно в Естония например. На Балканите вече си е супер сериозна. В Италия също. И в Испания. Тук тече поредния скандал с един от "бежанците" от страна без война. Този път двойно убийство с цел грабеж. Ако не вземат мерки и по-зле ще става.

# 92

Аз вчера четох един много интересен коментар ( всмисъл различен от общото настроение), че събитията просто са ускорили неизбежната миграция, от този регион с полупостинен климат, ограничени ресурси, неконтролируема раждаемост, но в същото време достъп до технологии, което е направило нещата по-лесни за много големи групи хора много по-бързо. Очакванията ни, че от там идват хора, които трябва да са боси, жадни, бедни и в дрипи, за да бъдат достойни за нашата помощ ( защо например имали маратонки Найк и айфони ми е от любимите глупости) - очакванията на Европа, че това са някакви клетници, които не познават течащата вода и Вайбър са неадекватни. и съответно решенията не могат да са адекватни.

Ми неадекватни са. Повече от 70% от населението на Катар /може и да са повече/ са икономически емигранти от други арабски страни. И там не ядат трева и не си разменят пощата с пощенски гълъби. Да не кажа, че някои от където се връщат, ние даже не сме били.
Но е по-щадящо за собствената съвест, ако си мислиш, че идва един черен канибал, който ритуално танцува за дъжд и иска да те изкльопа, вместо да се замислиш дали тези хора, които бягат, не са като нас. Или не са били и по-добре от нас.

Впрочем, има достатъчно информация и материали как, колко и кои арабските държави, включително Саудитска арабия, Кувейт, Катар и прочие, процедират с емигранти и бежанци от войната.  Sunglasses
Това за тия, дето се чудят защо не били емигрирали там.

# 93
Варварите, Wish, технологично са били по-напред от Римляните.
Това е първото разминаване.
Второто разминаване е-че Римската империя НЕ е завладяна от варварите, а просто се е нацепила на национални държави.

Нищо общо няма със сегашната ситуация.
Варварите са били технологично по-напред от римляните? Категорично не. И са били на светлини години по-назад от тях в цивилизационно отношение. Относно нацепването на национални държави, националната държава е модерно понятие от времето на Френската революция. Варварските кралства, близки до типа степна държавност, не могат да бъдат сравнявани с националните държави.
Има много общо със сегашната ситуация. Преялата Римска империя не е имала енергията да се справи с хъса на "свежата кръв" на варварите. Преялата Европа десетилетия използваше "чернилките" като ултра-мега ниско платена работна ръка, за да поддържа стандарта на "белите хора", но няма енергията да се противопостави на хъса и енергията на "новите варвари". Да не оставям грешни впечатления, "новите варвари" съвсем не са ми симпатични, напротив отвращава ме деструктивността им. Но, логиката на историческите процеси не ме пита мен кое ме кефи и кое- не.

# 94
Истината е, че колкото и добре да си подготвен, когато си се "преял" с власт и имане, ставаш лесна плячка на по-малките. Ако Европа не се самозабравя много бързо би се справила със ситуацията там. Прави ми впечатление, че Израел си кротува много подмолно, а Турците уж ще се борят с напастта, а реално осигуряват коридор на бежанците. Случаенос - не мисла!  Grinning

# 95
Скрит текст:
Аз вчера четох един много интересен коментар ( всмисъл различен от общото настроение), че събитията просто са ускорили неизбежната миграция, от този регион с полупостинен климат, ограничени ресурси, неконтролируема раждаемост, но в същото време достъп до технологии, което е направило нещата по-лесни за много големи групи хора много по-бързо. Очакванията ни, че от там идват хора, които трябва да са боси, жадни, бедни и в дрипи, за да бъдат достойни за нашата помощ ( защо например имали маратонки Найк и айфони ми е от любимите глупости) - очакванията на Европа, че това са някакви клетници, които не познават течащата вода и Вайбър са неадекватни. и съответно решенията не могат да са адекватни.

10 c's, имаше в един брой на Еспресо от тази година (не мога да ти цитирам кой, четох го лятото но не беше много нов) в който даваха конкретни примери че в районите с микропроекти, финансиращи кооперативи на жените в черна Африка няма на практика емигрирали. А се касае за насистина малко пари. Които там обаче създават достатъчна заетост. Понякога е нужно малко, но липсва политическа воля да се направи.

Ами ако се интересуваш от Африка ти препоръчвам книгата на Дамбиза Мойо Dead Aid.  Peace

# 96
  • MI
Ами ако се интересуваш от Африка ти препоръчвам книгата на Дамбиза Мойо Dead Aid.  Peace

Благодаря ти, ще я потърся и полсе ще ти пиша впечатления   bouquet

# 97
Не виждам/чувам смислени решения за спирането на опасния трафик на хора за систематизирането на условията при които хора да идват и остават в Европа по ,принцип, не виждам нищо и по отношение на това какво точно ще ги правят, защото ей така не се влиза в трудовия пазар
To има едно нещо, наречено блу кард, което уж трябва да привлече и филтрира добри кадри към ЕУ от страните извън , обаче по неведоми за мен причини не функционира.
И на всичките оплаквания и ограничения от преди няколко години срещу българи и румънци, които ще съборят социалната система на ЕУ умът ми не побира как във всички ЕУ страни броят на емигрантите  от не-ЕУ страни е в пъти по голям.

Моите мисли горе -долу в същата плоскост. Вдигнаха шум до небето за бедните бели българи и румънци, които са членове на ЕС, а сега нова мантра вкараха. Интересно ми е какво ще направи umerricca при състоялата се европейска криза. Явно мълчат и не искат да поканят бежанци и мигранти от места, по които си бутаме доброволно гагата да омиротворяваме.Това последното в кавички...

# 98
  • Пловдив
Виждам,че успелите да стигнат до крайната им цел,а именно Австрия и Германия биват посрещани и обгрижвани адекватно. Самите бежанци скандират името на Меркел и лично аз мисля,че България им е абсолютно на последно място в предпочитанията.

# 99
  • София - Рим и обратно
Самите бежанци скандират името на Меркел и лично аз мисля,че България им е абсолютно на последно място в предпочитанията.
Оу, слава богу.
А гледам, че Обама се е загрижил за климата. Космически казуси решава той  Whistling ooooh!

# 100
По тв казаха, че до края на годината се очакват около 800 000 имигранти да влязат в Германия .
Как ще ги обгрижват , да му мислят - това е един почти милионен град .
И понеже признават от ЕС , че нещата излизат от контрол,
ще има извънредна среща на 14 септември , на която трябва да се вземат спешни мерки.

# 101
  • До хладилника, който обичам
Над 11 000 исландци са предложили дом на бежанците.

"Те са нашите бъдещи съпрузи, най-добри приятели, следващата сродна душа, барабанистът за нашата детска група, следващият колега, мис Исландия 2022, дърводелецът, който най-накрая ще довърши банята, готвачът в стола, пожарникар, ТВ водещ."

Да, надали ще искат да останат тук бежанците.

# 102
  • Най-красивата страна
Ето какво правят в Италия
http://petel.bg/Bezhantsite-zapochnaha-da-kolyat-v-Italiya__125186

# 103
  • София - Рим и обратно
Бу, прибери и ти няколко у вас, все ще помогнеш. Нино вече прибира Grinning. От кол и въже.

# 104
  • Най-красивата страна
Виждам,че успелите да стигнат до крайната им цел,а именно Австрия и Германия биват посрещани и обгрижвани адекватно. Самите бежанци скандират името на Меркел и лично аз мисля,че България им е абсолютно на последно място в предпочитанията.

Много се радвам,че няма да дойдат тук.

Общи условия

Активация на акаунт