Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 639 865
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 240
Четох, че Чейни плашел народа с прогнози за нов голям терористичен акт, по-голям от този на 11 септември. Защо го прави тоя, не ми е ясно. Освен, за да държи американския данъкоплатец послушен и благодарен на правителството, че го "пази" от лошите. Но пък и четох, че се очаквал удар в Рим, и настръхнах Confused Tired.
Вече почнаха залозите и тръгнаха слуховете кого ще ударят.
Нещо за Горна Оряховица чува ли се?

# 241
  • Другата България
Да, четох....ще видим.
И аз питам - защо се целят в Европа? Кувейт, ОАЕ, дори Дубай Heart Eyes...само заради лесния достъп ли, как смяташ?

# 242
Да, да. Европа всичките тези години само е наблюдавала мирно и тихо, докато тези хора разрушавлли съвсем самички страните си.

Ти какво искаш-Европа да ходи там и  да прави какво по-точно? Да строи, да прокарва канализация , да прави болници, да раздава презервативи, да охранява харемите от нападения, да учи дечицата на ум и разум, докато местните намират махна?

# 243
Герри, може ли в кратко резюме да кажеш какво всъщност искаш да кажеш, защото чета много внимателно, но не мога да разбера позицията ти, а ми е интересно.

# 244
Герри, може ли в кратко резюме да кажеш какво всъщност искаш да кажеш, защото чета много внимателно, но не мога да разбера позицията ти, а ми е интересно.
Не четеш с разбиране, Чек.
Основната ми теза е, че сегашната криза се предизвика от страни като Гърция и Италия, които са в тотален административен хаос, освен че са и почти фалирали..И тези страни няма да си решат проблема като изпратят по живо по здраво мигрантите към северна Европа, защото голяма част ще им бъде върната обратно и това ще предизвика хаос в тези страни , ако най-сетне не се опретнат и не си пазят границите както трябва.
Могат да вземат пример от Испания.

Голяма част от вас злорадстват как хитрите гърци и италианци наритаха всички към Берлин, но според мен надеждите ви да гледате как Германия гори и как по главите им ходят мюсюлмани са напразни. Няма да се случи това. Германия е страна на реда и ще се наложи слабите звена по шенгенската граница да се стегнат. Ако не се стегнат могат като нищо да ги изритат от Шенген.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 12:56 от Герри

# 245
  • MI
Гери, не отричам че тук мафията печели от имигрантите. само че не е с превозването им, а след това. С превоза се занимават другите мафии. Какво толкова сранно има?! Явно и българската мафия се е включила в сухопътния превоз. В общи линии мигрантите са манна небесна за всички мафии, и европейски, и африкански, и азиатски.

Да видим как ще се справим в България ако дойдат 200 000 за една година?  newsm78 Проблемът с интеграцията на циганите ще ни се види песен....

За Африка и аз не разбрах какво искаш да кажеш. Че сме правили само добри дела европейците, а те неблагодарни мръсници без причина идват сега?

В тези арабски страни една част не отиват не само заради трудното влизане, а и заради обичта между шиити и сунити. Т.е. има вероятност Сирия после да им се види рай...

За атентатите - че то отдавна се говори, кй знае колко са осуетени вече... за няколко по-малки се и чу.

# 246
  • София - Рим и обратно
Не само на Италия и Гърция, а на цяла Европа й пречи криворазбраната толерантност, в чийто капан вече е с двата крака. Ето тази статия ми хареса, холандец я е писал:
http://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82% … %D0%B0/a-17934166

Защото, пише той: „в Европа на културния релативизъм всички религии са равни. И ние непрекъснато се самонавиваме, че монотеистичните религии по природа са миролюбиви”. Според Де Винтер, ако тръгнем да правим разлика между юдаизма, християнството и исляма, на хоризонта веднага изниква призрачната сянка на Освиенцим. И тъкмо страхът от нея ни кара непрекъснато да твърдим, че ислямът е миролюбива религия, тоест - ислямските терористи не са никакви мюсюлмани, а просто брутални убийци. Според писателя, така ние попадаме в капана на собствената си толерантност: демонстрираме разбиране към исляма, но не и към онези негови критици, които твърдят, че това е религия, възникнала около един войнствен пророк. Защото всеки, който прочете внимателно Корана и историите от живота на Мохамед, ще се убеди, че убийците от „Ислямска държава” наистина следват напътствията на Мохамед, категоричен е писателят.

И докато все така ни е много мъчничко за горките хорица, като им гледаме репортажите, няма да се оправи работата. А "горките хора" дали ще се откажат от Мохамед и напътствията му?

# 247
  • MI
Основната ми теза е, че сегашната криза се предизвика нот страни като Гърция и Италия, които с в тотален административен хаос, освен че са и почти фалирали..И тези страни няма да си решат проблема като изпратят по живо по здраво мигрантите към северна Европа, защото голяма част ще им бъде върната обратно и това ще предизвика хаос в тези страни , ако най-сетне не се опретнат и не си пазят границите както трябва.

Могат да вземат пример от Испания.

Ето това наистина не мога да го повярвам  Shocked Ако някой е полуфалирал това е по-скоро Испания. НЕ виждам и да са решили проблема с нелегалните имигранти. Но да отминем тези очевидни неистини и да стигнем до същината на проблема. Значи според теб вината не е например на Саркози с неговия ентусиазъм да спасява един народ от кръвожадния тиранин, а на тези които след това спасяват бягащите от дадената страна вместо да потопят корабите?  Shocked Shocked Shocked

# 248

Голяма част от вас злорадстват как хитрите гърци и италианци наритаха всички към Берлин, но според мен надеждите ви да гледате как Германия гори и как по главите им ходят мюсюлмани са напразни. Няма да се случи това. Германия е страна на реда и ще се наложи слабите звена по шенгенската граница да се стегнат. Ако не се стегнат могат като нищо да ги изритат от Шенген.

Въобще не мисля, че Германия ще гори, нито злорадствам заради измислени прогнози, нито даже ме интересува. Темата е за тълпите мигранти в Европа, не в Германия.

# 249
  • Другата България
Гери, не отричам че тук мафията печели от имигрантите. само че не е с превозването им, а след това. С превоза се занимават другите мафии. Какво толкова сранно има?! Явно и българската мафия се е включила в сухопътния превоз. В общи линии мигрантите са манна небесна за всички мафии, и европейски, и африкански, и азиатски.

В Лом тези са известни от има - няма две години, че с това се занимават. Tired Цялата околност говори, и не са само те. Близостта до Сърбия е благодат, народът е беден и гладен и това си е доста добър източник на доход.

В тези арабски страни една част не отиват не само заради трудното влизане, а и заради обичта между шиити и сунити. Т.е. има вероятност Сирия после да им се види рай...

Добре, но до кога? До кога тук? Меркел все ще "изплези език" в един момент, как ще се спре този поток после?

# 250

За Африка и аз не разбрах какво искаш да кажеш. Че сме правили само добри дела европейците, а те неблагодарни мръсници без причина идват сега?

не разбирам смисъла на това изречение. То какво общо има със сегашната ситуация?
Може би арабите САМО добри дела са вършили в Африка? А в Европа? И в Испания са се разписвали арабите и то хич не с добро.... А турците ? Те само добри дела са вършили в Европа и особено пред Виена-отивали са просто да им сварят по едно турско кафе и са им носили рахат локум...
Това значи ли , че ние сега трябва да идем и да нападнем Турция, защото сме и много сърдити и искаме тя да плаща?

# 251

Въобще не мисля, че Германия ще гори, нито злорадствам заради измислени прогнози, нито даже ме интересува. Темата е за тълпите мигранти в Европа, не в Германия.
Знам за какво е-нали аз пуснах темата. В момента обаче тълпата има един път-от Гърция, през Македония, Сърбия, Унгария с крайна точка-Германия, Австрия и Швеция...

В Унгария обаче удариха на камък-спряха влаковете. Защо ги спряха-нали Меркел ги била поканила всички? Защо Маджарите и правят такова сечено и почват да спазват Шенген?

# 252

Не идват без причина, а именно за да продължат да се възползват от добрите дела.

Това, което става в момента няма нищо общо нито с исторически реваншизъм, нито с бивш колониализъм, нито с някаква вина на една част от света пред друга. 

Просто едни хора намериха възможност да се доберат до проспериращи страни  да се опитат да се заселят в тях. На нас като българи тая мотивация би трябвало да ни е много ясна  Laughing

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 13:09 от Iris04

# 253
  • MI

В Лом тези са известни от има - няма две години, че с това се занимават. Tired Цялата околност говори, и не са само те. Близостта до Сърбия е благодат, народът е беден и гладен и това си е доста добър източник на доход.

Добре, но до кога? До кога тук? Меркел все ще "изплези език" в един момент, как ще се спре този поток после?

Опасявам се че вече са се организирали повече отколкото предполагаме  Sad Не ми изглеждат прости каналджии.

Докога? Докато ЕС не се събуди и не разбере че трябва обща политика без клинчене от страна на никого. Както пратиха да спасяват в морето от всякакви националности, да се обединят и в организирането и управлението на центровете за временно пребиваване, в идентифицирането и връщането по места и в приемането на пропорционални квоти от истинаксите бежанци. И като започне да инвестира на тези места, за да може да не бягат толкова хора. НЕ са нужни толкова много пари. Всички го знаят но е по-лесно да си популист.

# 254
http://www.blitz.bg/news/article/358701

Като напаст от скакалци са  ooooh! Жалко за Европа...

Общи условия

Активация на акаунт