Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 962
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Аз пък се чудя, защо снимките с детето/децата са пльоснати на първа страница на таблоидите? Нямат уважение към трагедията на никого.
Където и да отворя, буквално изскача някоя такава снимка.
Най-малкото има бременни жени, хора със слаби нерви и т.н.
Ужасна история!

Скрит текст:
п.с. Последният ми опит беше с Bild.

# 676
стана ми мъчно за удавеното момченце

# 677
  • София - Рим и обратно
Кастрати и педали листа
не обръщат. Само нетолерантни и крайни елементи могат това.
Уф, недей, ей сега ще долети Бумър да изпляска още някоя снимка за хора със силни сърца.
Не виждате ли, че тези промивки са нарочни?! Що не пускаха снимки на обезглавените деца, които оставиха след бомбардировките си там? Или на палестинчетата?

# 678
В Унгария ги спират и не ги пускат на влаковете. Това знам последно.

Това на гарата, където всичко е официално. Даже май е имало вчера страхотен побой. Но един репортер на RTL (ако не греша), който придружава бежанци по пътя им, беше снимал как ги отпращат и им викат да ходят към Германия. На нашите гари е пълно в момента, влаковете идват от Унгария. Ето националният ефир какво пише, стотици бежанци от Будапеща.

Съгласна съм с missence за снимката.

# 679
Целта на подобни снимки е покрай нормалното човешко състрадание да извикат чувство на вина за трагедията на невинното дете. Но и аз като Гери отказвам да се чувствам виновна, истински виновните едва ли им пука, те се опитват да вменяват такива чувства на останалите. Действа в повечето случаи.... Whistling

# 680
  • София
Те са тръгнали защото им е казано,че всичко ще им е безплатно.Трябва да ги накарат да си плащат всичко и то двойно, тройно и четворно по-скъпо - жилища, дрехи, храна, обучение, лечение, никакви социални и детски помощи, защото не са допринесли с нищо за тези социални придобивки и тази система, така доста хора ще се откажат. А не един както каза :
- Нямам никакви пари, но като стигна в Германия ще имам всичко и ще взема майка ми , баща ми, двамата ми братя и трите ми сестри със семействата им и ще живеем добре!

И строг контрол да се спазват законите на държавата, а не техните идиотски закони.Щом ние в техните държави трябва да спазваме техните порядки, така те в другите държави да спазват техните порядки.

# 681
  • Galaxy 13197853088
Аз пък се чудя, защо снимките с детето/децата са пльоснати на първа страница на таблоидите? Нямат уважение към трагедията на никого.
Където и да отворя, буквално изскача някоя такава снимка.
Най-малкото има бременни жени, хора със слаби нерви и т.н.
Ужасна история!

Скрит текст:
п.с. Последният ми опит беше с Bild.

Как защо? За да те разтърси и да забравиш за всичката сган покрай него.
Да разколебават рационално мислещите хора и т.н. пропаганда. Гнусна...

# 682
  • София - Рим и обратно
Да бе, ще спазват... Ей сега ще видиш, как догодина ще почнат да им строят джамии, щото иначеееее....нарушени са им правата!

# 683
    И строг контрол да се спазват законите на държавата, а не техните идиотски закони.Щом ние в техните държави трябва да спазваме техните порядки, така те в другите държави да спазват техните порядки.

Да, но те не искат. И май няма на този етап механизми, които да ги заставят.
Това е проблемът, а не, че щели да виснат на социалните ясли. Ще висят, докато има какво да получават. А после?

# 684
Хора, недейта така. Не им викат, че ще е безплатно, дори здраво ги брулят. Бяха пуснали едни обяви с големи яхти и лукс, а хората реално са набутани в едни лодки и минават през какво ли не, а са платили 80 хил. долара! Според мен най-бедните са там сред бомбите, те нямат никакъв шанс. Как да има предимно жени и деца, пустинята миналата година е взела хиляди жертви. При трагедията с буса също починаха четири дечица. Най-малките и слаби напускат първи, трагедия!

Die Presse е публикувала официални цифри някакви (Алжир-Либия-Италия 2500 долара на човек), а според NTV всеки един е платил.

Ще променят социалната система- и може би е по-добре. Дано поне, тези, които са давали половината от средствата си до момента за данъци, не остареят в мизерия.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 10:45 от Ли Лу

# 685
  • София

Да, но те не искат. И май няма на този етап механизми, които да ги заставят.
Това е проблемът, а не, че щели да виснат на социалните ясли. Ще висят, докато има какво да получават. А после?
Който не иска, на самолета и обратно, от където е дошъл.

# 686
От сутрешния блок на Btv:

Отделно получават жилище, плащане на сметките, здравни осигуровки, безплатно раждане и т.н.

# 687
  • Galaxy 13197853088
И къде е границата на човечността, когато промените застрашават твоят начин на живот?

# 688
Тайна, за порядки или закони говориш? Защото порядките така или иначе се променят постоянно и никой не е задължен да спазва ничии такива. За тези, които не спазват законите си има институции.

Сега последно какво излезе, че бежанците били само мъже ли? Това според репортера на Нова ли? Значи аз виждам някакви 3D визуализации, а по вестниците само фотошоп.
Между другото, която и тема от чужбинския подфорум да отвориш, може да се прочетат множество съвети от рода на: "Първо да дойде мъжът, да се устрои и после елате вие с детето." Само да не си помислят западняците, че нашите мъже са големи егоисти и изоставят семействата си.

И къде е границата на човечността, когато промените застрашават твоят начин на живот?

Кажи моля те, как точно застрашават твоя, моя или на Ли Лу начините на живот. Само недей и ти с прогнозите, че дъщерите ни ще сложат бурки, а синовете ни ще имат по осем жени.

# 689

Лаб, мен още никой не ме е застрашил. Повече ме страх от тъпите десни! Защото там наистина имаме едни примитивни глупави и бедни хора. Разказах вече на съфорумка какво ми се случи снощи с един таксиджия в полунощ- и с каква омраза ме надъхваше да съм се борила срещу "зелената вълна" (със силен твърд акцент), че щели да ми сложат кърпа. Сори, ама драматизмът и заплахите ми идват прекалено. Писах, че тук е имало за четири години (в този период) над 600 000 от войната с Югославия. Е, има я Австрия още, даже не живеем зле.

И въобще един свят без никакви религии би бил за мен рай Peace

Общи условия

Активация на акаунт