Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 639 304
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 705

Това е и причината хора като Чек, които са отишли на пометеното от друг така да защитават сегашните нови мигранти. Защото те са същите като тях-просто искат да се преместят там, където животът е по-лек, защото не искат да се напъват да направят живота си добър у дома.
Не искат да направят като немците-да построят страната си отново, от руините, от пепелищата...

Чек не си е сменила позицията относно бежанците от времето когато хабер си нямаше, че ще реши да сменя местообитанието. Така че леко с характеристиките на хора, които изобщо не познаваш. Все едно аз да почна да си смуча от пръстите сега заключения защо ти имаш няколко неуспешни емиграции и плюеш тези, които не се справят толкова лошо както ти си направила.

# 706
  • София
Скрит текст:
Аз пък се чудя, защо снимките с детето/децата са пльоснати на първа страница на таблоидите? Нямат уважение към трагедията на никого.
Където и да отворя, буквално изскача някоя такава снимка.
Най-малкото има бременни жени, хора със слаби нерви и т.н.
Ужасна история!

Скрит текст:
п.с. Последният ми опит беше с Bild.
Как защо? За да те разтърси и да забравиш за всичката сган покрай него.
Да разколебават рационално мислещите хора и т.н. пропаганда. Гнусна...

Подход, който твърдо не одобрявам, но кой ли ни пита нас. Tired

Не се заблуждавайте, че ще се спазват обичаи и т.н. Няма и как да го искаме. Нали се сещате, че веднага ще се оплачат от дискриминация на религиозен и др. принцип. Закони може и да спазват, но хората ще искат да си "построят" свой живот тук (говоря за Европа) и постепенно ще си изграждат удобства според разбиранията им.
Другият вариант е да ни интегрират нас постепенно. Tired

# 707

Това е и причината хора като Чек, които са отишли на пометеното от друг така да защитават сегашните нови мигранти. Защото те са същите като тях-просто искат да се преместят там, където животът е по-лек, защото не искат да се напъват да направят живота си добър у дома.
Не искат да направят като немците-да построят страната си отново, от руините, от пепелищата...

Чек не си е сменила позицията относно бежанците от времето когато хабер си нямаше, че ще реши да сменя местообитанието. Така че леко с характеристиките на хора, които изобщо не познаваш. Все едно аз да почна да си смуча от пръстите сега заключения защо ти имаш няколко неуспешни емиграции.

Сори , ако си се обидила. Не съм искала да те засегна.
Но тенденцията е ясна. И българите, които бягат на запад  не са по-различни от тези мигранти с чантичките. Ние , българите, така и не намерихма сили да се съберем като хора и да си подредим страната. Не можахме, като едни унгарци, да си отстояваме националните интереси. И затова сме обречени на вечна емиграция, на тежка чужбина.

Същите са и тези черни момченца с раничките. Искат лесното, достъпното, хубавото.
Не искат да се бият и да мрат за страните си....

Затова се вижда кой е силен и кой е слабия. Силния е този, който успява да съгради собствената си страна и да си живее там, без да му се налага да бяга нагоре-надолу.  В числото на силните НЕ включвам себе си-ся да не кажеш, че се хваля. Просто си разсъждавам защо едни бягат, а други не.
Имало е моменти, когато и на другите не им е било лесно, но не са намирали решение в бягство.

# 708
  • MI

Вече в затвора ли ме вкара бе Нели. Нещо си изгуби нервите май. Защо таз ярост срещу инакомислещите? Нали сме либерали? Не съм го измислила аз това с бръснатите-това съм видяла в Германия. не го правя аз, а го преразказвам. Мен ли трябва да затварят?  hahaha

Ако някой се справи с тази ситуация-то това няма да са твоите италианци. Помни ми думата.
Пак ще си хортуваме.

В Унгария на гарата ги спряха и не ги пускат. Може и да се спрат-стига да има желание..-..

Ако идат унгарците на средиземно море-няма да има ни една лодка.

Гери, не съм нервна и това е лошото. Провери в колко европейски страни е забранено със закон да правиш подобни изказвания. Да, сериозни проблеми би имала.  Толерантността ми свършва там където започне езика на омразата и апологията на престъпни режими. Кой беше казал че свободата ти свършва там където започва тази на друг?  Thinking И това е от общата култура...

И кога точно ги спряха? По всички новини друго казаха щото. И нямат друг избор. Дори Орбан не е толкова луд колкото ти се иска. И Германия няма да успее да се справи с чак такъв наплив. Но за това ще говорим след някой месец. Досега гледаха сеир на другие, сега дойде техния ред.  

Не може никой поотделно да се справи. Дори Орбан. Дори Меркел. Може ако се обединят и забравят тъпите си спорове всички, ама всички европейски страни. Ще видим по-другата седмица стига ли им ума до толкова или са прекалено ояли се и късогледи. За всички страни важи, споко, не само за твоята голяма любов.

# 709
Много благородни се извъдиха всички, само защото още не е стигнало до техния джоб.Но рано или късно ще се усетят, но тогава ще е късно.

До кой джоб не е стигнало?
Ние плащаме закръглени 44% данъци и 18,07% за социалната система в Австрия. Рокси със сигурност също. А в крайна сметка България не знам какво плаща за бежанци, като всичко идва от ЕС. Обаче вчера ми направи впеатление, че нито французите, нито австрийците на масата са толкова крайни като нашите балканци. А това са плащащите в съюза.  Simple Smile

Номера на пристигналите се слагат в няколко страни. Няма друга система да опишат тълпата, скочила от влака. А самите бежанци от бомби идват, едва ли номерчето на китката им пречи толкова. Пак европейците пресоляват манджата.

ПП През пролетта имаше протест на бежанците в центъра и всички ревнаха колко са неблагодарни и искали във всяка стая баня итн. Обаче показаха кадрите и автобусите, които ги возят, организацията, нямаше преводачи и тази тълпа се изсипа пред министерствот с едни плакати, а реално не знаеха какво искат. Та някой отзад все ги бута да искат още, а те може и да са на върха на щастието.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 11:32 от Ли Лу

# 710
Герри, унгарците също са плъзнали по Европа и като ги слушаш какви ги разправят, все едно от България идват. Същото важи за всички останали от Източна Европа. Хайде сега недей така, че тези които са си вдигнали чантите са виновни, че не са поостанали да се борят до края на живота си. Поне пари пращат, така че недей рева.

# 711
  • София
Абе законите пак хора ги пишат. Подозирам, че законодателството ще бъде леко променено. Или не толкова леко. Само че покрай имигрантите всички ние ще се наложи да се поограничим откъм свободи...   

# 712
И Германия няма да успее да се справи с чак такъв наплив. Но за това ще говорим след някой месец.
И като не успее да се справи какво става тогава? Питам сериозно? Какво ще направят хората?  
Дай прогноза? Ще предават ли мерцедеси, ключове от къщите си на мигрантите?

Нели-за толерантност може да се говори само и единствено тогава, когато времената са спокойни. Като на дете ще ти обясня сега:

Когато в твоята къща дойде тълпа и иска да се настани в хола ти и да се разположи из двора ти и да ти пречи да си живееш китния и подреден живот ти какво ще направиш?? Няма ли да извикаш полицията??? А полицията толерантно ли ще ги изгони от къщата ти???

Искам предложения И отговор на конкретния ми въпрос...

Герри, унгарците също са плъзнали по Европа и като ги слушаш какви ги разправят, все едно от България идват. Същото важи за всички останали от Източна Европа. Хайде сега недей така, че тези които са си вдигнали чантите са виновни, че не са поостанали да се борят до края на живота си. Поне пари пращат, така че недей рева.
Мащаба изобщо не е същия. Ама изобщо.
И германци е имало емигрирали в САщ след войната, но малко, малко. И масовото съзнание не е пораженческо като нашето. Хората са задружни.
А да се радвам на пратени пари? Смешно. Все едно просяк да се кефи на милостиня. Много ниски стандарти към живота имаме ние българите като народ. Много ниски...
Жалко.

# 713
  • MI
До кой джоб не е стигнало?
Ние плащаме закръглени 44% данъци и 18,07% за социалната система в Австрия. Рокси със сигурност също. А в крайна сметка България не знам какво плаща за бежанци, като всичко идва от ЕС. Обаче вчера ми направи впеатление, че нито французите, нито австрийците на масата са толкова крайни като нашите балканци. А това са плащащите в съюза.  Simple Smile

Номера на пристигналите се слагат в няколко страни. Няма друга система да опишат тълпата, скочила от влака. А самите бежанци от бомби идват, едва ли номерчето на китката им пречи толкова. Пак европейците пресоляват манджата.

Да, поне тук това се коментира от доста време. И доколкото виждам и в останалата западна преса е такова настроенито. Точно нетно получаващите от съюза са тези които най-много викат дръжте си ги и се вайкат. За България пък ми е съвсем смешно след като съвсем сериозно си се говори че сме следващите с огромен поток от имигранти. За съжаление това е местоположението на България и няма как да се избяга от него. Вместо да си гледаме нашия интерес, който опредлено е единно европейско управление на кризата и квотно разпределение на бежанците, тук половината са тръгнали да защитават инересите на Германия например  ooooh!

# 714
Унгария никога не е била зле като България. Напоследък са зле обаче.

# 715
Вместо да си гледаме нашия интерес, който опредлено е единно европейско управление на кризата и квотно разпределение на бежанците, тук половината са тръгнали да защитават инересите на Германия например  ooooh!
Аха. Много хитро. Тва с квотите няма да стане.
Начи да ги примеме всички и да зачислим на всеки един европеец да си отглежда по няколко.

# 716
Унгария никога не е била зле като България. Напоследък са зле обаче.
Колко са зле. Хич не ми изглеждат зле на мене. даже са си много добре.

# 717
За България пък ми е съвсем смешно след като съвсем сериозно си се говори че сме следващите с огромен поток от имигранти.

Те само преминават, има официални статистики какво България е регистрирала, малки цифри са, няма и един процент- и по-добре. Нашата страна абсолютно не е узряла за този проблем и много се надявам и аз, ако има бежанци, да идват насам. Иначе ще стане страшно на Балканите. В Босна и без това вече цъфтят радикалните, няма нужда и нашите малцинства някой да ги надъхва.

# 718
  • MI
Гери, аз от колко време ти казвам че мен ме притеснява очно че никой няма да се справи сам, а не съм сигурна че не са достатъчно късогледи и ояли се за да не го осъзнаят. Какво ще стане? Възможно е да се разпадне и съюза. Или да се стигне до сблъсъци. При всички положения България ще е от най-загубилите. Много повече и от Италия, и от Германия, и от Франция. Какво, да се радвам ли?!! Родителите и приятелите ми са в България. Мислиш ли че ми пука по-малко отколкото на теб?

На конкретния ти въпрос - ако ми влезе в къщата е нарушил моята свобода. Както вече ти писах при липса на толерантнос от другата страна свършва и моята толерантност. Просто е. Но самия факт че ще извикам полицията, а няма да потърся "помощ от приятели" показва цивилизованост и толерантност. Пробелмът е че наистина влизат понякога в къщите и който има подходящите приятели като цяло не чака полицията. За подсказка - такива случаи са много по-малко на юг. Защо ли?  Thinking Това във връзка с първата част на питането ти - как биха реагирали хората ако не се справят държавите. Други ще вземат тяхната фунция. И не е много хубаво.

# 719
  • MI
Ли Лу, засега. Ако започнат да минават основно през България тези от Гърция и Турция както се говори според теб ще издържи ли системата? НЕ можем да си позволим да се държим като Македония, защото после Шенген през крив макарон. Ясно е че те не искат да останат тук, затова ни обикалят - за да не рискуват да бъдат регистрирани в България. Но и 1/20 да останат няма да се справим. Ето това е лошото.

Общи условия

Активация на акаунт