Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 719
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 720
Чек , какво те кара да гледаш с такива мили очи на тази тълпа ?
Не съм предполагала , че може да прояваваш такъв наивитет към тълпите .Изглеждат ти много изстрадали ли тези хора ?

# 721
Мислиш ли че ми пука по-малко отколкото на теб?

Да-мисля и съм убедена в това-иначе нямаше да ми говориш как съм била расист и да призоваваш да ме баннат, замразяват, затварят и прочее... Mr. Green

А аз се радвам, че най-накрая ще се наложи мега-хипер либерали като теб, които търсят зла  умисъл , също като под вола теле, във всяка една реплика на всеки един коментиращ като исти полицай на мисълта, ще си получат това, което всъщност искаха-много, много, много хора, за които толерантно за се грижат, да им плащат и да плачат за тях.

Другите, обикновените хора като мен, все някак ще се справят със ситуацията, както винаги са го правили...

ПП: Ес няма да се разпадне, а реформира. И ще се реформира в посока, за която няма да говоря.....
Но преди да се реформира е необходимо всеки един европеец да се убеди в нуждата от тези реформи. Сега е фазата на убеждението...

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 11:55 от Герри

# 722
Чек , какво те кара да гледаш с такива мили очи на тази тълпа ?
Не съм предполагала , че може да прояваваш такъв наивитет към тълпите .Изглеждат ти много изстрадали ли тези хора ?
Не-тя си мисли, че нея не я засяга това и няма как да я засегне..

# 723
  • MI
Гери, за теб пространството между неофашизъм и супер либерализъм празно ли е? Сериозно ли го мислиш или от любов към спорта се правиш на леееко неразбираща? След толкова време все още не мога да разбера кое от двете е....

Моята позиция мисля че я знаеш - определено не съм за безконтролна имиграция, обсъждали сме го преди месеци в друга тема. Трябва да има правила. Но определено не съм за татуиране на номера на хората и затварянето им в лагери с принудителен труд. Има много възможности между тези две крайности. Не ми се повтарят като латерна едни и същи неща. И опредлено не мисля че ново затваряне за света на България би й донесло нещо добро. Този филм сме го гледали. Хайде да сме малко по-креативни при търсенето на решения на проблемите?!

За банването - можеше да сигнализирам модератор вместо да го напиша, нали така? Замисли се малко.

# 724
Гери, за теб пространството между неофашизъм и супер либерализъм празно ли е?
Струва ми се че за теб е празно. Иначе нямаше да търсиш под вола теле нали?
Но определено не съм за татуиране на номера на хората и затварянето им в лагери с принудителен труд.
Къде са татуирали? В Чехия ли? Откога рисуването е равно на татуиране? И къде съм говорила за лагери с принудителен труд. ЕТО-за тези твои фантасмагории говоря. Не само изопачаваш, но и си измисляш...фантазираш.

Решението, Нели, винаги идва от ситуацията. Desperate times-desperate measures-такъв е живота. Гаден и несправедлив.
Пак питам още веднъж, защото не ми отговори-ти твърдиш че Германия няма да се справи с потока бежанци-КАКВО следва в момента, в който ТЯ НЕ се справи? И ако другите не се съгласят на квоти и безконтролно приемане и невръщане.
Питам сериозно...

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 12:02 от Герри

# 725
  • MI
И кой е волът според теб? След като има отворен пазар и могат да казват колко точно да е дълга краставицата или мидата, ще трябва да могат да поемат и обща отговорност за кризи като тази. Не може за яденето да сме всички на масата а като стане въпрос за чистене да бягаме. Германия между другото започна да се мъчи да поема своя дял. Други държави не го правят. Което ще доведе до това че и Германия няма да се справи, но ще трябва малко време да го осъзнаят. Дано после да не е твърде късно. При този ред за вземане на решения не съм сигурна че на 14ти ще има положително решение. Твоят оптимизъм откъде извира така на талази наистина не разбирам. Прилича ми на този на човек, стоящ в тунел, срещу който идва влак а той си затворил очите, върви право срещу влака и си тананика "всичко ще е наред, знам го, и светлина долавям, значи свършва тунела, знаех си че всичко ще е наре"....

# 726
Което ще доведе до това че и Германия няма да се справи, но ще трябва малко време да го осъзнаят. Дано после да не е твърде късно.
пак питам .Какво следва след като Германия не се справи?
Теорията си ми дай...
Пък после аз ще дам моята.

# 727
Аз моето предложение го написах по-горе:

Докога? Докато ЕС не се събуди и не разбере че трябва обща политика без клинчене от страна на никого. Както пратиха да спасяват в морето от всякакви националности, да се обединят и в организирането и управлението на центровете за временно пребиваване, в идентифицирането и връщането по места и в приемането на пропорционални квоти от истинаксите бежанци. И като започне да инвестира на тези места, за да може да не бягат толкова хора. НЕ са нужни толкова много пари. Всички го знаят но е по-лесно да си популист.

Вашите какви са, Гери, Ирис? Да потапят корабите? Да подпалим лагерите? Да ги давим с голи ръце? Мислете, че скоро както се очертава и за България ще трябва план.
Можеш да ме сложиш към Гери и Ирис и аз съм за същото. Обичам себе си и децата си повече от някакви нецивилизовани хора. Искам по-добър живот за мен и семейството ми, не по-лош, а второто е неизбежно, ако не се разкарат натрапниците

Не се интересуваш от чуждите деца, които гладуват и умират, но изискваше от някакви хора да се интересуват от твоите единствени ненагледни деца и да им бадат парче питка, макар че се съмнявам че са били гладуващи. Тогава се възмущаваше как може да са несъобразителни и да не помислят за милите дечица.

# 728
  • MI
Което ще доведе до това че и Германия няма да се справи, но ще трябва малко време да го осъзнаят. Дано после да не е твърде късно.
пак питам .Какво следва след като Германия не се справи.?
Теорията си ми дай...
Пък после аз ще дам моята.

Не знам, има няколко възможности и всички са лоши за всички:
- ако Меркел не промени политиката и продължи да си тананика всичко ще е наред, ще се справим, ще дойде друг на нейно място, вероятно по десен от нея. И ще стане зле.
- ще започнат преди това размирици и не е ясно как ще свършат
- ще се изпокара с останалите страни от ЕС дето се правят на луди. Ако продължат да се правят на луди някои по-големи може и да се разпадне съюза или да стане по-малко единен, което е почти същото.
Всички вероятности са зле за България и за ЕС като цяло.

# 729
Ох,чак пък били татуирани емигрантите...какво да правят с орди агресивни мъжища дето си изяждат паспортите?
Упреците към хора,които не се трогват от удавеното дете преливат от излишна драма.Такива неща се случват всеки ден.Ако една жена-майка е и д-р и тръгне да се вайка и припада от такива гледки,как очаквате да лекува ''чуждите'' деца?Например вашето дете.Колко от упрекващите се трогват от трагедиите на тежко болните деца у нас,за които държавата не подсигурява лечение?За мен е по-страшна гледката на деца в будна кома.
Пльосването на това дете на първа стр.по вестниците е нож с две остриета.Предизвиква състрадателност,после хората свикват.

# 730

Не се интересуваш от чуждите деца, които гладуват и умират, но изискваше от някакви хора да се интересуват от твоите единствени ненагледни деца и да им бадат парче питка, макар че се съмнявам че са били гладуващи. Тогава се възмущаваше как може да са несъобразителни и да не помислят за милите дечица.
Това какво общо има със сегашната криза?
На моите деца никой нищо не е дал. Аз давам, на този, който сметна че има нужда, но не мога да дам на всички, защото нямам.
когато почна да не мога да давам, а тези които искат продължават да искат какво ще правя? Пак ли ще съм виновна?

# 731
Цялата ситуация с потоците бежанци е наистина абсурдна. Ако наистина западът иска да помогне на реалните бежанци и страдащи майки и деца в лагерите в Турция, Ливан и Йордания, а в същото време да спре милиардите, влизащи в джобовете на трафикантите и рискуващите живота си хора, а също така и абсурдните картини по граници и жп гари трябва да:
- реши на колко човека може да се помогне
- да отиде на място във въпросните лагери и да изведе тези хора - с кораби, самолети. Приоритетно да се помага на майки и деца, на бременни и болни
- да затвори границите си за всички други

# 732

Не знам, има няколко възможности и всички са лоши за всички:
- ако Меркел не промени политиката и продължи да си тананика всичко ще е наред, ще се справим, ще дойде друг на нейно място, вероятно по десен от нея. И ще стане зле.

А защо мислиш че ще стане зле? Нали имало много пространство между либерализма и нацизма? Нали Ти си тази която твърди това-как имало много място.... Защо тогава като дойде по-десен щяло да стане зле? Колко десен-как ще стане зле, какво ще направят?  
И всичко при теб завършва с думите : "ЕС се разпада и за България става зле" Явно каквото и да стане -за нас все зле-почвам да намирам зла умисъл в твоите думи.. Mr. Green

Сега ще дам моята теория:
В момента в Европа тече един "сценарий на убеждението". Целта на това "убеждение" е, че коренните жители на европа да почнат да мислят в посока на генерално решение на проблема с миграцията. А това значи-стени по границите, които наистина да действат , а не да са само пунт. Охрана по границите-истинска охрана-такава, коята да охранява, а не да служи за портиер..
И след всичко това- помощ за хората, които наистина се нуждаят. Как ще ги пресяват? Има начин-начин винаги се намира..
И депортиране, депортиране , депортиране. Няма как целия свят да ти дойде на гости нали? Това , според мен вече е повече от ясно...

И всички чакат това да го реши Германия-затова е толкова спрягана тази страна. Всички чакат ТЯ да поеме лидерството си, което явно и се полага...

Това ми е теорията и имаш право да не я харесваш.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 12:25 от Герри

# 733
Германия ще се справи, но за нечия чужда сметка вероятно. Като започне да става нетърпимо положението  ще започне да отпуска заеми на бедните държави и да препраща тълпите там. Пък те да му мислят.

# 734
  • Другата България
Нели, ти в чужбина или в България живееш?

Ето го моето мнение по темата http://www.lentata.com/page_7892.html
и варианта
Цитат
хуманитарни акции и сини каски във всички разпадащи се арабски държави, както и сухоземна операция на територията на Ислямска държава. Но това чудовищно не се случва.
за някакво решение. Иначе прогнозата на I.Hr поне за мен е притеснителна.
Ще съм благодарна ако други живеещи в Германия споделят реакциите на местните към случващото се.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 12:26 от Merri_An

Общи условия

Активация на акаунт