Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 677
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 735
  • MI

А защо мислиш че ще стане зле? Нали имало много пространство между либерализма и неофашизма?

Сега ще дам моята теория:
В момента в Европа тече един "сценарий на убеждението". Целта на това "убеждение" е, че коренните жители на европа да почнат да мислят в посока на генерално решение на проблема с миграцията. А това значи-стени по границите, които наистина да действат , а не да са само пунт. Охрана по границите-истинска охрана-такава, коята да охранява, а не да служи за портиер..и помощ за хората, които наистина се нуждаят. Как ще ги пресяват? Има начин-начин винаги има...
И депортиране, депортиране ,у депортиране.

И всички чакат това да го реши Германия-затова е толкова спрягана тази страна. Всички чакат ТЯ да поеме лидерството си, което явно и се полага...

Това ми е теорията и имаш право да не я харесваш.
Кое ще стане зле-как ще стане зле и колко десен ще е по-десния.
Нелии-Нели. Пак ще кажа-при теб няма пространство между крайния либерализъм и нацизма. Ти виждаш нещата само в два цвята (розов и кафяв) и всичко свършва при теб със следното заключение: Разпадане на ЕС и лошо за България... Joy

Чакай сега, на морето как да вдигнем стена?  newsm78  Наистина започнах да се чудя, представих си едни гледки, ама анималистите ще се надигнат заради екологичния проблем....  Laughing

Ако беше толкова лесно щяха да са го направили. Моята оптимистичн теория е създаване на европейски центрове на границите с общо управление, ефективно, в които много бързо се отсяват истинските бежанци и другите по домовете. Съответно общо финансиране, това се подразбира. Ти не спомена с около 1/3-та бежанци какво правим? Ако няма квоти никоя от страните няма да издържи, дори Германия. Хем си против, хем си за. Помисли и ще видиш че биха били положително решение за България (и за Германия, знам че това е по-силен аргумент  Laughing)

За Германия, не се прави че не разбра. Разбра ме много добре за кои по-десни говоря. Фактът че и Меркел я е страх от тях трябва да ти говори какъв им е цвета. Не ми се спори за глупости от любов към спорта.

# 736
  • MI
Нели, ти в чужбина или в България живееш?

Италия, предполагам че затова виждам в по-черни краски проблема. Тук е започнал от порано, опасявам се че чака и България подобно нещо и че сме много по-неподготвени...  Confused

# 737
Аз не разбрах и моля да ми се отговори ясно:От кого я е страх Меркел?

# 738

Чакай сега, на морето как да вдигнем стена?  newsm78  Наистина започнах да се чудя, представих си едни гледки, ама анималистите ще се надигнат заради екологичния проблем....  Laughing

Ако беше толкова лесно щяха да са го направили.
Морска граница се пази по-лесно от сухопътна. Ако вообще имаш представа какво е граница...
Не е лесно да се направи но не защото няма технически средства за това, а защото хората досега не бяха убедени в тази необходимост.

За да направиш нещо, трябва да си убеден че то е необходимо за оцеляването ти.
А сега, както се изразих, тълпите вършат добра работа за убеждението на европейците и за тяхната мотивация зя действие...

# 739
Герри, ти имаш ли представа от море, острови и опазването на границите им?  ooooh! В неделя стояхме до към 11 вечерта на плажа и за няколко часа пристигнаха към 200 яхти. Представяш ли си да ги спират всичките и да ги ровят? И това е всеки ден, по цял ден. Ами бежанците, които идват по въздух? Ей така, вземат туристически визи, после казват "Не съм турист, искам защита!". Между другото, тук украинците поискали статут на бежанци са повече от тези от Сенегал и Мали и към наполовина по-малко от тези от Сирия.

http://www.unhcr.org.mt/charts/

# 740
Ти не спомена с около 1/3-та бежанци какво правим? Ако няма квоти никоя от страните няма да издържи, дори Германия.
Не може да има квоти, защото това означава да пълниш с хора до безкрай. Никой няма да се съгласи на това.

И хайде да си уточним понятията. Говорим за мигранти. А ако става въпрос за бежанци-свят широк. Защо всички бежанци трябва да избягат само и единствено в европа? И в крайна сметка какво е бежанец? Ами то и аз съм бежанец от село, всички сме бежанци нали? Ти си бежанец от България....

Трябва да се преосмислят понятията и съответно да се пренапишат определенията...

# 741
Ще отговоря вместо Чек, дано не ми се сърди. Никой не гледа с мили очи на неприемливо поведение, престъпност и незаконно емигриране. Повечето обаче не искате да видите, че някои от тези хора са в истинска безизходица. Не може да не ме засегне снимка на загинали деца.

В тези държави има и мъже, които се бият. Не е лесно обаче, ако си баща на 5 деца да тръгнеш да се биеш, защото жената и децата остават беззащитни и без препитание. Няма как да изпратят жените да търсят убежище, защото те наистина не могат да се справят сами (не одобряван този модел, но не мога да отреча, че съществува).

Казах напред, че има международни конвенции, които трябва да се спазват, а една от тях е приемане на бежанци. Съгласна съм за вината на САЩ  в конфликтите, но Европа има не по-малка, а за съжаление е по-близо и по-достъпна.

Процесът в Австралия е - настаняване на пристигналите в лагери и разглеждане на случаите, което цели отсяване на бежанци от "промъкващи" се. Това в Европа няма как да стане сега, защото броят е огромен, процесът е дълъг и скъп. Престоят в подобни лагери е нехуманен, особено за децата.

Не вярвам някой да не знае какво е решението - брутална военна намес и изтребване на терористите, но май не им изнася, защото в Авганистан вече 20 години това се случва.

# 742
Защо всички бежанци трябва да избягат само и единствено в европа?

Където могат бягат. Европа е най-близо и става най-лесно.

# 743
  • MI

Морска граница се пази по-лесно от сухопътна. Ако вообще имаш представа какво е граница...
Не е лесно да се направи но не защото няма технически средства за това, а защото хората досега не бяха убедени в тази необходимост.

Добре, обясни ми как.Най-радикалните решения, които съм чувала е да потапяме корабите. Това в Европа няма да стане. Ако имаш друга идея кажи я. Защо Европа прати свои хора да спасяват удавящите се? Мислиш ли че същата тази Европа ще започне да ги избива? Аз ти дадох алтернатива - центрове по всички граници, управлявани на ниво Европа. Ти не коментира.

Silverstone, не ми се спори, наистина. Гугълни, има достатъчно статии по въпроса (на български не знам, на английски със сигурност). Не се пише много по въпроса, но чак пък да се правим че не сме чули и разбрали нищо...

# 744
Потресена съм за пореден път от това какви същества вършеят из форумите!

ОК аз нека съм толераст, което вие така щедро употребявате.
Но пък вие не знаете какво е това човек.
Ето това ме ужасява.

И моля не ме смъквайте на вашето ниво.
Просто има цифри.

Дори и 10 милиона да дойдат в Европа, не е никакъв проблем при над 700 млн. население.
Радикалните идеи не виреят там където има адекватно образование и няма сегрегация.

Толкова сте дребнави че не виждате по-далеч от носа си. Не само за географията.

Проблемът и на Европа и на България е чудовищното застаряване на населението.
Какво ще правим след още 25 години когато в България останат 4 млн. от които 3 млн пенсионери?

Ще си стискаме мизерията и ще сочим с пръстчета къш, къш, проклетнико чужд ли?

# 745
Герри, ти имаш ли представа от море, острови и опазването на границите им?  ooooh! В неделя стояхме до към 11 вечерта на плажа и за няколко часа пристигнаха към 200 яхти.

http://www.unhcr.org.mt/charts/
По-лесно е отколкото си мислиш. Но просто тези с яхтите по-малко ще разгащват.
Като си свикнал само на кеф , трудно е да си представиш момента, в който кефа свършва.
А той все някога свършва... Joy

Добре, обясни ми как.Най-радикалните решения, които съм чувала е да потапяме корабите. Това в Европа няма да стане. Ако имаш друга идея кажи я. Защо Европа прати свои хора да спасяват удавящите се? Мислиш ли че същата тази Европа ще започне да ги избива? Аз ти дадох алтернатива - центрове по всички граници, управлявани на ниво Европа. Ти не коментира.

Центровете по всички граници и сега ги има-кво да го коментирам.
Никой никого няма да избива, а ще депортира. Ако не депортира, то ЕС я   чака смърт. Така че свиквайте. В един момент една сърцераздирателна история за друг става сърцераздирателна история с главен участник -ВАС...

Бумър-не сме на митинг. Моля не ми проглушавай ушите. Тези твои приказки не са вече оригинални...

# 746
Говориш глупости Гери. Граница се пази при нападение, в случая, такова няма. Има хуманитарна криза! Или очакваш да почнат да ги давят?

# 747
Говориш глупости Гери. Граница се пази при нападение, в случая, такова няма. Има хуманитарна криза! Или очакваш да почнат да ги давят?
Няма да коментирам поста ти.
Не искам да падам толкова ниско интелектуално.

# 748
  • MI
Гери, как какво е бежанец?  #Crazy Сега да се откажем и от конвенциите и да връщаме при ИД избягалите ли? Поне 1/3 са такива, наистина бягащи от тези страни. Не знам защо вие сте убедени че са само мъже. Има и доста жени и деца. И в лодките и в тези, които виждам по улиците. За жените е 100 пъти по-ужасно пътуването, да не пояснявам защо. Имаше достатъчно репортажи. И тях ли да върнем откъдето са дошли? В Турция ги видях с колите цели семейства преди няколко месеца. Не ми се връзва с вашата представа за "агресивни мъжища дето си ядат паспортите". Всъщност защо трябва да ги ядат, едно скъсване и хвърляне в морето не върши ли работа?  Thinking

Меркел изрично каза че бежанците не могат да се връщат и Германия ще ги приеме. Мен не ме учудва, а теб? Ако направим подобно нещо Европа няма да е повече Европа. Но и не може 3-4 страни да поемат всички бежанци. Следователно трябват квоти. Лесно е за разбиране. Но е по-лесно да си егоист и като е за ядене да си пръв, но като става дума за отговорности да се покриваш.

# 749
О, казваш да почнат да рушкат всяка яхта и да нарушат кефа на яхтуващите?  Mr. Green Цъ, няма да стане.

Общи условия

Активация на акаунт