Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 612
  • 50 159
  •   2
Отговори
# 765
  • София
Скрит текст:
Като прочета за нехуманно отношение към хора по принцип отнасящи с всички други нехуманно, ми иде да се гръмна.Ма то няма нужда даже да се гърмя,  те така или иначе ще ме гръмнат.Прочетохте ли как се държат в християнска държава, на обществено място, с хората които им помагат?Какво правели възрастни жени на улицата, защо раздавали храна и вода и говорели и се мотаели сред мъже.Синове и внуци нямали ли ли, да приберат тези луди жени.Защо момичетата раздавали храна и вода на мъже по улиците?Нямали ли били мъже, които да ги държат вкъщи. На 20 години момичетата били вече стари, за нищо не ставали, защо не били вече женени и затворени у дома?Взимали храната и водата,която им подават , без да се обърнат, без да благодарят, и я хвърляли по земята.Считат,че всички са им длъжни.Такива ли да съжалявам.Наистина нуждаещите се ги няма в тези тълпи, защото нямат пари и им е трудно да се придвижват цялото семейство.

Дай източник, моля. Стана ми интересно.

Не съм попадала на такъв материал, но не се учудвам. Просто хората са с такива разбирания, манталитет, култура, религия и т.н. (наречи го както искаш). Затова казах, че за мен беше по-логично да се насочат към държави, които са близки до техния начин на живот.

# 766

Ама като почне "европейско" пазене на границите нали ще пищите, че Вермахта ви е окупирал...не е като да не ви познавам. Чакате всички Германия да се напълни, та да се вземе решение. Преди това не се взе...
Поради тази причина тече първо убеждението, за да се приемат мерките после като неизбежни... Mr. Green

Оф, стига глупости. Доколкото разбрах подобни са предложенията на Италия.
Ами очевидно Италия е неспособна. Сега е момента ЕС да стане една държава-с едни граници с едно общо пазене и с една обща организация.

Ама докато стигнете до това заключение, явно е нужно още убеждение. Убеждение във вид на тълпи-бежанци ли са, мигранти ли са, компютърни специалисти ли са-няма как да знам, защото те самите не искат да се регистрират и да кажат...

# 767
  • София
Скрит текст:
Като прочета за нехуманно отношение към хора по принцип отнасящи с всички други нехуманно, ми иде да се гръмна.Ма то няма нужда даже да се гърмя,  те така или иначе ще ме гръмнат.Прочетохте ли как се държат в християнска държава, на обществено място, с хората които им помагат?Какво правели възрастни жени на улицата, защо раздавали храна и вода и говорели и се мотаели сред мъже.Синове и внуци нямали ли ли, да приберат тези луди жени.Защо момичетата раздавали храна и вода на мъже по улиците?Нямали ли били мъже, които да ги държат вкъщи. На 20 години момичетата били вече стари, за нищо не ставали, защо не били вече женени и затворени у дома?Взимали храната и водата,която им подават , без да се обърнат, без да благодарят, и я хвърляли по земята.Считат,че всички са им длъжни.Такива ли да съжалявам.Наистина нуждаещите се ги няма в тези тълпи, защото нямат пари и им е трудно да се придвижват цялото семейство.

Не съм попадала на такъв материал, но не се учудвам. Просто хората са с такива разбирания, манталитет, култура, религия и т.н. (наречи го както искаш). Затова казах, че за мен беше по-логично да се насочат към държави, които са близки до техния начин на живот.

Писах, даже цитирах. Хубаво е да се четем  Peace

# 768
И това интервю ви се струва реално? Не го вярвам. Може и да си го мисли, но никога не би избълвала всичко това задено в прав текст въпросната Джанет ли ква е.

# 769
  • София
Потресена съм за пореден път от това какви същества вършеят из форумите!

ОК аз нека съм толераст, което вие така щедро употребявате.
Но пък вие не знаете какво е това човек.
Ето това ме ужасява.

И моля не ме смъквайте на вашето ниво.
Просто има цифри.

Дори и 10 милиона да дойдат в Европа, не е никакъв проблем при над 700 млн. население.
Радикалните идеи не виреят там където има адекватно образование и няма сегрегация.

Толкова сте дребнави че не виждате по-далеч от носа си. Не само за географията.

Проблемът и на Европа и на България е чудовищното застаряване на населението.
Какво ще правим след още 25 години когато в България останат 4 млн. от които 3 млн пенсионери?

Ще си стискаме мизерията и ще сочим с пръстчета къш, къш, проклетнико чужд ли?

"адекватно образование", "няма сегрегация"??? Извинявам се, ама защо ми се струва, че във Франция са налични и двете, пък такива неща като самоубийствини атентати са факт? Защо има градове в Германия, които са наводнени от мигранти и местните ги заобикалят от далеч? Защо при наличие на добра образователна система и толерантност, разни жени се разхождат с бурки по улиците на (до вчера) културни и цивилизовани градове?
Защо е необходимо Европа да осигурява подслон на мигранти (голяма част от тях мъже!!!), защо трябва Европа да е толерантна (разбирай- търпелива и даваща), а в същият случай, държави с близка култура и религия да  са безучастни към "братята си"?
Казваш какво са за Европата 10 милиона? Ами, ако огромна част от тях нямат желание (или религията не им позволява) да работят? А ако те (дори и малка част от тях), смятат белите жени за whores или за вещ някаква и се държат "подобаващо"? А ако те (дори и за малка част от тях), се смятат за избрани да се пожертват (без оглед на това, къде се намира твоето дете) в името на кауза някаква?

# 770
  • Другата България

Писах, даже цитирах. Хубаво е да се четем  Peace
Laughing Вчера беше същото, само че с друго питане, 2 поста след цитирания линк.
Те това за мен е много, ама много грозно, и гнусно, и именно заради тези и подобни изказвания е моята негативна насоченост към тези хора.
Цитат
Като дойдат децата, за англичаните тя ще е непълнолетна самотна майка. Нямаш представа колко пари ще взема за това! И медицина, транспорт, храна, образование – всичко е безплатно. Англичаните са наши бивши колонизатори. Те ще си платят за всичко. Иншаллах!“
Жаве, дори да не е вярно на 100%, доста се цитират подобни изказвания и със сигурност има истина в тях.

# 771
  • София
И това интервю ви се струва реално? Не го вярвам. Може и да си го мисли, но никога не би избълвала всичко това задено в прав текст въпросната Джанет ли ква е.
Въпросният е Джунет, пакистанец. И статията е дълга и обширна, има интервюта с всякакви, разглеждат се и начините за преминаване през Сърбия, Унгария и т.н. Вземи и прочети, пък после обяснявай кое е вярно и кое не.
http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=47677

И за мен е гнусно, Мери  Hug

# 772
  • София
Скрит текст:

бях го дала на предишна страница.

http://glasove.com/categories/vytreshni-glasove/news/novoto-pris … -za-stariya-svyat

Журналистката е рускиня, мъжът и хърватин.

# 773
Мери Ан, защо не прочетеш колко и какви помощи вземат самите англичани, и колко и какви помощи вземат чужденците в Англия? После може и да прочетеш за ползите от имигрантите за икономиката им. Доста несериозно е да се пренебрегва официална информация и вместо това да се цитират разни изказвания от форуми, статии или ФБ.

# 774
Божкееееее, bgnow i glasove  ooooh!  Да ви имам и източниците.

# 775

Тази статия е изключително тенденциозно написана, аз не бих и се доверявала безрезервно. Ако искате, може да се запознаете по-отблизо с Даря Асламова.

http://www.vesti.bg/novini/statiiata-j-nashite-bratia-bylgari-pr … -material-1098768

Впрочем, никой и не иска да интегрира Джунет от Пакистан, нито пък ще отглежда сестра му. Вероятно  има много хора като него, които смятат, че ще се промъкнат с такива претенции, само че са доста далече от осъществяването им.

Джунет от Пакистан най вероятно ще се озове пак в Пакистан, а бабичките доброволки какво точно губят, от това ,че му се виждат странни? Ако легне на земята да им целува краката, по-благосклонно ли ще го приемете заедно със сестра му Laughing

сигурна съм, че н тълпата е имало и много благодарни хора за вода и сандвич, щом ви е толкова важно.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 13:22 от Iris04

# 776
  • София
Всичко ли прочете?И Джунет е пакистанец, журналистката е рускиня, не е от засегнатите.

# 777
  • MI

Тайна, статията вчера се обсъждаше във фейса, сестрата на мъжа ми ми я препрати. Потресаваща е..лошото е, че големите хуманистки тук хич няма и да я отразят, нищо, че става дума за реални бежанци и техните думи. Не им се връзва някак на хепи енд-а  Flutter

Скрит текст:
Но да цитирам малко новите европейци, които ще интегрираме:

''Това, което се случва по-късно, ме оскърбява до дъното на душата ми. На автогарата спират няколко автобуса, напълнени до откат с млади мъже. Излизайки на улицата, те мигновено започват да говорят по телефоните и да включват модни джаджи към интернет. Небрежно, без да обръщат никакво внимание на зачервените от вълнение доброволци, те вземат бутилките с вода, сандвичи, чинии със супа. Дори не благодарят!

„Откачени бабички – споделя впечатлението си Джунет от Пакистан. – Защо децата или внуците им не ги гледат? Защо ги пускат свободно на улицата? Навсякъде, където и да отидем, ни посрещат тези луди.“ Аз направо се задъхвам от възмущение и възкликвам: „Те правят всичко това от благородство! За да ви помогнат!“ Джунет малко е смутен: „Но аз не споря, че те са добри. Но къде са мъжете им? И нима е прилично възрастни жени да се шляят по улиците вечер и да общуват с млади мъже? Минахме през цяла Европа, хората тук са странни. Видяхме дори млади жени, които ни раздаваха сандвичи. Бяха доста разсъблечени, а бяха на не по-малко от 20 години. Толкова стари в Пакистан не могат да се омъжат. А ти защо си сама? Къде е мъжът ти?“

„На две крачки от теб – казвам отмъстително. – Той фотографира.“

Хилавият Джунет отклонява поглед от внушителната фигура на съпруга ми – хърватски журналист, и веднага сменя тона.

„Това е правилно – одобрява той. – Жената не трябвада остава сама.“ И изведнъж се паникьосва: „Нека само да не ме снима. Забранявам! Трябва да преминавам още много граници. Искам да стигна в Лондон, защото там има много пакистанци. Когато се добера до Англия и доведа двете си сестри, няма да им разреша да излизат на улицата без придружител. Виж, за най-малката – тя вече е на 14 – в Англия сме намерили приличен жених. Може да е втората му жена, но той е един приличен човек.“ „Но нали в Англия никой не регистрира подобни бракове“, възмущавам се аз. „И не е необходимо. За нас важното е благословията на Аллах в джамията. И после всичко е точно. Като дойдат децата, за англичаните тя ще е непълнолетна самотна майка. Нямаш представа колко пари ще взема за това! И медицина, транспорт, храна, образование – всичко е безплатно. Англичаните са наши бивши колонизатори. Те ще си платят за всичко. Иншаллах!“

http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=47677

Тъй като се припознавам като хуманистка, да коментирам  Laughing

Като начало статията е на Даря Асламова от "Комсомолска правда". Освен че е руски, вестникът има жълт уклон. Можех да спра до тук, защото това е достатъчно за да се усъмня коя част от написаното е истина и коя - пропаганда/лъжа.

Второ, през Балканите като цяло минават по-заможните бежанци/мигранти. Това го знаят всички. Просто е много по-безопасен и съответно по-скъп маршрут.

Трето, ако имаше европейски центрове в Гърция и България тези хора нямаше да се намират там, където се намират.

Четвърто, аз съм последната, която би казала че не трябва да се интегрират. Ако са на големи групи обаче това е невъзможно. Пак се връщаме към квтотите- така няма да се стига до големи колонии капсулирани новопристигнали.

# 778
Аз общувам със стотици представители на тези държави и няма как да повярвам, че статията представя реално интервю. Никога, никой, стремещ се да остане в някоя държава няма да каже подобни неща. Не, че не си ги мисли, но не би ги споделил публично.

# 779
  • Другата България
Чек, чела съм достатъчно, и не само съм чела, а и съм говорила достатъчно с живеещи българи там, защото имах планове за емиграция.
Благодаря ти все пак за съвета.
Самото изказване - и не само това, начинът на изказ, наглостта и чувството, че някой е длъжен на друг в такива хора са нещо доста различно от това какво получава гражданин на държава, чиито поданик е.
По същата причина е ненавистта ми към циганите тук.
Чужденците в Англия /тези, които познавам и с които контактувам/, работят до един, и нито един не е отишъл с нагласата, че Кралицата му е длъжна за нещо си. Всеки е заминал с уредена работа, понася лишения някакви с цената на друго...за мен нещата са несравними.

Общи условия

Активация на акаунт