Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 677
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 750
Говориш глупости Гери. Граница се пази при нападение, в случая, такова няма. Има хуманитарна криза! Или очакваш да почнат да ги давят?
Няма да коментирам поста ти.
Не искам да падам толкова ниско интелектуално.

Не можеш да се качиш.

# 751
О, казваш да почнат да рушкат всяка яхта и да нарушат кефа на яхтуващите?  Mr. Green Цъ, няма да стане.
Тогава кефа ще им бъде нарушен от прииждащите мигранти или бежанци или търсещи приключения хора, неспирани от никой , които собственоръчно ще рушкнат яхтите.
Избирайте..

# 752
Може би трябва и Шенген да отменят, че да се успокоят балканските страсти. О, забравих, че тях никой не ги брои, и по-добре.

Герри, колко пъти да повтарям, че не съм видяла ничий нарушен кеф, включително и моя, нищо че ти и още няколко питате дали сме си купили бурки? Не, къси панталонки си купих, с висока талия!

# 753
  • Другата България
Нели, това с квотите няма как да стане, сама видя. Нито някой го спазва, нито ще го спазва, ня едни места ще ги пропускат транзит, на други печати ще им бият....а и никой от бягащите не иска на друго място, освен няколко определени държави...което пък мен ме хвърля в недоумение - ако наистина ти е целта - единствената, да се махнеш, няма да имаш претенции къде, просто ще искаш дом....
А за датата - /14 септември ли беше или 16/ - дотогава нещата ще ескалират.

# 754
Може би трябва и Шенген да отменят, че да се успокоят балканските страсти. О, забравих, че тях никой не ги брои, и по-добре.
България не е в Шенген. И страсти няма-само Бумър крещи , а Даун реве...

# 755
  • MI
[
Центровете по всички граници и сега ги има-кво да го коментирам.
Никой никого няма да избива, а ще депортира. Ако не депортира, то ЕС я   чака смърт. Така че свиквайте. В един момент една сърцераздирателна история за друг става сърцераздирателна история с главен участник -ВАС...

Има центрове, но не са с европейско управление, всеки да поеме отговорност. Ще са много по-ефективни тогава. Как да ги депортират от морето? Те идват с потъващи лодки, да ги държим на тях докато ги разпознаем ли?  newsm78 Така наистина малко ще останат бежанците, признавам.  Laughing

Много добре разбра какво казвам, но не ти изнася и се правиш на неразбрала. Всеки трябва да си поеме отговорността пропорционално. В целия процес. МЕркел и тя малко по малко до този извод стига, но не и много други. Факт.

# 756
  • София
Като прочета за нехуманно отношение към хора по принцип отнасящи с всички други нехуманно, ми иде да се гръмна.Ма то няма нужда даже да се гърмя,  те така или иначе ще ме гръмнат.Прочетохте ли как се държат в християнска държава, на обществено място, с хората които им помагат?Какво правели възрастни жени на улицата, защо раздавали храна и вода и говорели и се мотаели сред мъже.Синове и внуци нямали ли ли, да приберат тези луди жени.Защо момичетата раздавали храна и вода на мъже по улиците?Нямали ли били мъже, които да ги държат вкъщи. На 20 години момичетата били вече стари, за нищо не ставали, защо не били вече женени и затворени у дома?Взимали храната и водата,която им подават , без да се обърнат, без да благодарят, и я хвърляли по земята.Считат,че всички са им длъжни.Такива ли да съжалявам.Наистина нуждаещите се ги няма в тези тълпи, защото нямат пари и им е трудно да се придвижват цялото семейство.

# 757

Герри, колко пъти да повтарям, че не съм видяла ничий нарушен кеф, включително и моя, нищо че ти и още няколко питате дали сме си купили бурки? Не, къси панталонки си купих, с висока талия!
Е-ще видиш нарушен кеф. Не бързай толкова де. Те си влизат. То не става отведнъж..

# 758
България не е в Шенген. И страсти няма-само Бумър крещи , а Даун реве...

Естествено, че не е в Шенген и то съвсем не без причина. Говорех обаче за Шенген, там където го има. Ако го нямаше, тези от Малта нямаше да могат да се придвижат през Италия до Швейцария, Франция и Германия, примерно. Но и на западняците щяха да им искат паспортите навсякъде, а те хич, ама хич не обичат да им се отнемат разни свободи.

Кажи накрая моля ти се, колко трябва да чакам за да видя и какво точно ще видя, дето не се вижда с просто око.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 13:01 от Анонимен

# 759

Ето, поддаваш се  Joy. Догодина ше си само с до коленете Wink.

# 760
[
Центровете по всички граници и сега ги има-кво да го коментирам.
Никой никого няма да избива, а ще депортира. Ако не депортира, то ЕС я   чака смърт. Така че свиквайте. В един момент една сърцераздирателна история за друг става сърцераздирателна история с главен участник -ВАС...

Има центрове, но не са с европейско управление, всеки да поеме отговорност.
Ама като почне "европейско" пазене на границите нали ще пищите, че Вермахта ви е окупирал...не е като да не ви познавам. Чакате всички Германия да се напълни, та да се вземе решение. Преди това не се взе...
Поради тази причина тече първо убеждението, за да се приемат мерките после като неизбежни... Mr. Green

Гледам Чек още си живее рахат. Нищо-като мине тълпата през Малта тогава Чек ще спре да се обажда и току виж дошла тук, щото там ще се прецака рахата..,  hahaha Таис се убеди вече, щото ги видя. Явно има нужда от това да дойдат едни 50 милиона накуп, та да почнем да си хортуваме...по същество без да текат крокодилски сълзи.

Аз затова виждам оптимистично нещата-защото беше време Европа, задрямалата стара девица ,да се поразсъни малко...

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 12:58 от Герри

# 761
  • MI
Нели, това с квотите няма как да стане, сама видя. Нито някой го спазва, нито ще го спазва, ня едни места ще ги пропускат транзит, на други печати ще им бият....а и никой от бягащите не иска на друго място, освен няколко определени държави...което пък мен ме хвърля в недоумение - ако наистина ти е целта - единствената, да се махнеш, няма да имаш претенции къде, просто ще искаш дом....
А за датата - /14 септември ли беше или 16/ - дотогава нещата ще ескалират.

Мери Ан, не знам, и мен това ме притеснява. Аз казвам как биха се оправили нещата, не че ще стане така. Това ми е оптимистичния сценарий... До срещата колко да ескалират нещата - ще ескалират за тези които вече са ядосани на останалите държави. Няма да отидат в Полша и Естония например миграните, те и не искат. И тези държави например ще си наложат вето. От това се притеснявам и аз. Защото тогава минаваме на останалите варианти, неоптимистичните.

Ясно е че те искат да отидат в страните, където вече има колонии от тяхната страна, членове на семействата им, приятели. Но ако има достатъчно твърда и единна европейска политика няма да има значение какво точно искат. спасяваш ги и ги пращаш където трябва, точка.

Ти в България ли си?

# 762
  • София
Като прочета за нехуманно отношение към хора по принцип отнасящи с всички други нехуманно, ми иде да се гръмна.Ма то няма нужда даже да се гърмя,  те така или иначе ще ме гръмнат.Прочетохте ли как се държат в християнска държава, на обществено място, с хората които им помагат?Какво правели възрастни жени на улицата, защо раздавали храна и вода и говорели и се мотаели сред мъже.Синове и внуци нямали ли ли, да приберат тези луди жени.Защо момичетата раздавали храна и вода на мъже по улиците?Нямали ли били мъже, които да ги държат вкъщи. На 20 години момичетата били вече стари, за нищо не ставали, защо не били вече женени и затворени у дома?Взимали храната и водата,която им подават , без да се обърнат, без да благодарят, и я хвърляли по земята.Считат,че всички са им длъжни.Такива ли да съжалявам.Наистина нуждаещите се ги няма в тези тълпи, защото нямат пари и им е трудно да се придвижват цялото семейство.

Тайна, статията вчера се обсъждаше във фейса, сестрата на мъжа ми ми я препрати. Потресаваща е..лошото е, че големите хуманистки тук хич няма и да я отразят, нищо, че става дума за реални бежанци и техните думи. Не им се връзва някак на хепи енд-а  Flutter

Но да цитирам малко новите европейци, които ще интегрираме:

''Това, което се случва по-късно, ме оскърбява до дъното на душата ми. На автогарата спират няколко автобуса, напълнени до откат с млади мъже. Излизайки на улицата, те мигновено започват да говорят по телефоните и да включват модни джаджи към интернет. Небрежно, без да обръщат никакво внимание на зачервените от вълнение доброволци, те вземат бутилките с вода, сандвичи, чинии със супа. Дори не благодарят!

„Откачени бабички – споделя впечатлението си Джунет от Пакистан. – Защо децата или внуците им не ги гледат? Защо ги пускат свободно на улицата? Навсякъде, където и да отидем, ни посрещат тези луди.“ Аз направо се задъхвам от възмущение и възкликвам: „Те правят всичко това от благородство! За да ви помогнат!“ Джунет малко е смутен: „Но аз не споря, че те са добри. Но къде са мъжете им? И нима е прилично възрастни жени да се шляят по улиците вечер и да общуват с млади мъже? Минахме през цяла Европа, хората тук са странни. Видяхме дори млади жени, които ни раздаваха сандвичи. Бяха доста разсъблечени, а бяха на не по-малко от 20 години. Толкова стари в Пакистан не могат да се омъжат. А ти защо си сама? Къде е мъжът ти?“

„На две крачки от теб – казвам отмъстително. – Той фотографира.“

Хилавият Джунет отклонява поглед от внушителната фигура на съпруга ми – хърватски журналист, и веднага сменя тона.

„Това е правилно – одобрява той. – Жената не трябвада остава сама.“ И изведнъж се паникьосва: „Нека само да не ме снима. Забранявам! Трябва да преминавам още много граници. Искам да стигна в Лондон, защото там има много пакистанци. Когато се добера до Англия и доведа двете си сестри, няма да им разреша да излизат на улицата без придружител. Виж, за най-малката – тя вече е на 14 – в Англия сме намерили приличен жених. Може да е втората му жена, но той е един приличен човек.“ „Но нали в Англия никой не регистрира подобни бракове“, възмущавам се аз. „И не е необходимо. За нас важното е благословията на Аллах в джамията. И после всичко е точно. Като дойдат децата, за англичаните тя ще е непълнолетна самотна майка. Нямаш представа колко пари ще взема за това! И медицина, транспорт, храна, образование – всичко е безплатно. Англичаните са наши бивши колонизатори. Те ще си платят за всичко. Иншаллах!“

http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=47677

# 763
  • MI

Ама като почне "европейско" пазене на границите нали ще пищите, че Вермахта ви е окупирал...не е като да не ви познавам. Чакате всички Германия да се напълни, та да се вземе решение. Преди това не се взе...
Поради тази причина тече първо убеждението, за да се приемат мерките после като неизбежни... Mr. Green

Оф, стига глупости. Доколкото разбрах подобни са предложенията на Италия. И не говорим за Германско/Френско/Италианско, а за управление на ниво ЕС. Не се прави на неразбрала. И като се напълни не съм сигурна че ще се вземе решение. Защото и други държави могат да наложат вето. Случвало се е вече. И преди не беше точно Германия големия противник на квоти и сие.

# 764
  • Другата България
Да. На 100 км. от сръбската граница, и понеже пътувам доста, така някак напоследък се забелязва засилено присъствие на гранична полиция.....

Общи условия

Активация на акаунт