Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 672
  • 50 159
  •   2
Отговори
# 795

Те са нелегални емигранти, за мен. Писа го и Вашинтон Поуст, онзи ден пусках линка - как между сирийските бежанци, ситуацията се използва и от другите и те се намърдват, по много.

Извинете, ама какви бежанци са от Пакистан и Бангладеш  Thinking

Какво значи, намърдват се. Намърдват се, но ги и връщат, или ще ги върнат като не са бежанци. Не мога точно да си представя как Джунет от Пакистан ще се добере до европейските благини, освен ако не го почерпи някоя европейска бабичка.

# 796
Говориш глупости Гери. Граница се пази при нападение, в случая, такова няма. Има хуманитарна криза! Или очакваш да почнат да ги давят?
Това си е нападение от тълпи различни от нас хора. Асоциацията ми при снемката на детето, ме ако не бъдат спряни тези примитивни хора това чака моите деца. Не ги искам натрапниците, не ми пука какво ще стане с тях.

# 797
  • Русе
  Граница се пази всекидневно. Трябва да има много щателен контрол на всеки прекрачил границата. Не да се изсипват с хиляди и да очакват, да ги приемат веднага. Каква е гаранцията, че няма екстремисти, използвайки ситуацията.

# 798
Ами да, наистина, подготвят се нашите, защото след 15.09. се очаква засилен трафик на бежанци през България и Румъния. Нали унгарците затвориха границата откъм Суботица/Сегед, ще правят и 6О метрова зона и още по-висока ограда, като дошлите от Сърбия ще изчакват в ничията зона дали да бъдат допуснати ли върнати обрарно в Македония.

При нас усилено се говори за причината, поради която администрацията на Меркел допусна "неволна" грешка да каже, че Германия няма да връща сирийски бежанци и дефакто спира изпълнението на Дъблин за тях.  Има предположения, че американците я държат с някакви компромати и я карат да им играе играта. Това преселение на млади арабски мъже , въоръжени всички със  скъпи смартфони и листчета с адрес къде могат да подадат молба, наистина не изглежда спонтанно, а добре режисирано. И всичко в момента зависи от това дали немците ще проявят инстинкт за самосъхранение или ще продължат да действат под чужд диктат.

# 799

Говориш глупости Гери. Граница се пази при нападение, в случая, такова няма. Има хуманитарна криза! Или очакваш да почнат да ги давят?
Това си е нападение от тълпи различни от нас хора. Асоциацията ми при снемката на детето, ме ако не бъдат спряни тези примитивни хора това чака моите деца. Не ги искам натрапниците, не ми пука какво ще стане с тях.

Не, недей така, моля ти се. Не може хората да загубят човешки образ и подобие от страх.

Разбира се, че трябва да има и съпричастие, и състрадание, и помощ и здрав разум най вече.

Ето за желаещите
Скрит текст:
Явно се подготвяме и ние в България.

Какво лошо има в призива на Червения кръст?

# 800
Не знам какво да ви кажа. Странно ми е как всички бяхте против Шарли Ебдо и общоевропейската солидарност относно припципите на свобода на словото, защото обиждало мюсюлманите и били в правото си да гърмят, а сега "ох, лелеле, тези искат да дойдат, да не се адаптират и да спазват обичаите си во веки веков".
А аз си мисля, че лозунгът тогава "Je suis Charlie" означаваше точно това: Ние сме такива, при нас е прието така да се прави, самоиронията ни е присъща, свободни сме да стреляме с думи, а не с оръжие. Нямате право да ни налагате да живеем в страх в собствените си държави, защото порядките ни не са ви по вкуса.

Отношението към бежанците в момента е част от тази Европа. Не разбирате ли, че ако сега реагираме по друг начин, ако загърбим състраданието, цивилизоваността, вече нищо няма да е същото?

# 801
Не губя човешки образ, а мисля първо за себе си, децата си и близките си. Тълпите хора чужди по манталитет ги искам далеч от нас. Както каза някой да си ги върнат в страните им, ние ще им помагаме дистанционно, ТУК НЕ ГИ ИСКАМ. Ако искат 100 снимки да публикуват, не си променям позицията.

# 802
  • Другата България
Това
Цитат
Това преселение на млади арабски мъже , въоръжени всички със  скъпи смартфони и листчета с адрес къде могат да подадат молба, наистина не изглежда спонтанно, а добре режисирано.
доказано ли е? Или е поредния слух или поредната статия като предходно коментираната?

Ето за желаещите
Скрит текст:

Добре де, къде казах, че има лошо?
Защо всеки си тълкува нещо както на него му е угодно?
Наистина го споделих заради това, което казах.

# 803
  • София

Те са нелегални емигранти, за мен. Писа го и Вашинтон Поуст, онзи ден пусках линка - как между сирийските бежанци, ситуацията се използва и от другите и те се намърдват, по много.

Извинете, ама какви бежанци са от Пакистан и Бангладеш  Thinking

Какво значи, намърдват се. Намърдват се, но ги и връщат, или ще ги върнат като не са бежанци. Не мога точно да си представя как Джунет от Пакистан ще се добере до европейските благини, освен ако не го почерпи някоя европейска бабичка.

Искаш да кажеш, че сега или утре, насред целия хаос и объркване, който цари, някой ще изгради стройна система и ще започне да ги връща въпросните обратно? Доообре. А дано, ама..

WASP, най-голямата ирония с Бумър е, че всъщност над 90% от мюсюлманите са тотално против хомосексуалистите и в някои държави ги трепят. Имаше филм на BBC за един от най-радикалните имами в UK, който открито проповядва срещу гейовете - и как властите се чудят как да се справят с такива като него (а те са много  Wink ), щото той ти казва - Ми не, не съм радикал, това си го пише в Корана, а той е истинен.

Но Бумър наивно си представя как новопристигналите мюсюлмани кротко и мирно заживяват в един свят където всички се обичат, в това число и гейовете.
Седя и се хиля вече, защото в темата има наистина голяма доза забавна наивност  Laughing

# 804

Ето за желаещите
Скрит текст:

Извинявай, не съм те разбрала.  bouquet

Искаш да кажеш, че сега или утре, насред целия хаос и объркване, който цари, някой ще изгради стройна система и ще започне да ги връща въпросните обратно? Доообре. А дано, ама..

Разбира се. Законодателството е достатъчно ясно, бюрократичните правила също. Хаос и объркване когато има война има винаги, както винаги има мародери, трафиканти, спекуланти и прочие.

От навлизането в една държава, обаче до трайното усядане в нея, камо ли пък до възможността да се добереш до доживотна издръжка има доста време.

# 805
  • Другата България
Няма нищо, то темата предразполага всъщност. Hug

# 806
Спирам да споря.Има хора, които явно, докато не усетят нещо на собствения си гръб и не разберат от собствен опит, не могат да го проумеят.

Ами Тайне, не, че не ти вярвам- голяма част от тези мъже дори нямат никакво образование, а само изостанали религиозни възгледи.. Но видях и с очите си на колене, целуващи земята и ръцете на хората с водата. А кумата ми е пътувала за Залцбург с една жена, която не е спряла четири часа да плаче във вагона и да целува детето си...Така че...

За нас, българите, какво биха казали хората тогава, ако съдеха по поведението само на простите и криминални? О, махни ги тези българи, черни, мръсни, просещи, неблагодарни, алчни и крадливи.  Peace

# 807

Разбира се. Законодателството е достатъчно ясно, бюрократичните правила също. Хаос и объркване когато има война има винаги, както винаги има мародери, трафиканти, спекуланти и прочие. Отдавна се знае, че в такива времена  някои хора правят големите пачки.

От навлизането в една държава, обаче до трайното усядане в нея има доста време,
 а пък  възможността да се добереш до доживотна издръжка наготово е съвсем хипотетична.

# 808

Анирам, върни се на постът ми за питката за децата ти и пак си помисли.

# 809
  • MI
Това
Цитат
Това преселение на млади арабски мъже , въоръжени всички със  скъпи смартфони и листчета с адрес къде могат да подадат молба, наистина не изглежда спонтанно, а добре режисирано.
доказано ли е? Или е поредния слух или поредната статия като предходно коментираната?

Ето за желаещите
Скрит текст:

Просто не само ние сме чели прогнозите че се чака следващите с тълпи от имигранти да сме в България. Много ясно че се подготвят. Мен ме притеснява че не сме подготвени и тук процесът на идентификация ще е с години. Тук заделят по 35 евро на човек на ден. Сметни сама колко пари са, определено повече отколкото за пенсионер, че и от на доста работещи заплатата. Със сигурност и в България няма да е безплатно. Честито, както се казва....

Общи условия

Активация на акаунт