Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 274
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 900
Down Under, точно това което пишеш доказва колко са различни нещата. Едните гледали децата на другите, другите на първите идиаличната картина на един мирен и щастлив кошер. Разликата обаче е че ако баба ти е слагала хляб и сол на масата никой не се е сърдел, а приятелката туркиня не е държала в къщата на баба ти да се живее по-нейният начин и разбирания. Разликата е огромна и няма място за сравнение. Сега виждаме една огромна човешка маса с претенции и изисквания.
Аз нямам против децата ми да играят с различни националности и го правят и както аз чета какво има в бисквитите преди да подам на арабчето, така и арабката ми се извинява хиляди пъти когато детето и бутне моето ... Дали този мир ще се запази при това което се случва в момента.

Добре де, тогава не разбирам какъв е проблема. Всъщност разбирам... Толерантни сме, докато не ни се наложи да бъдем наистина такива.
Разбирам притесненията, разбирам културните разлики и подкрепям теорията, че емигратите трябва да се съобразяват.

Не подкрепям, обаче, мнения, че всички са "сган", която може да умира. Толкова ли е трудно да се разбере?

# 901
какво стана с оградата за границата ?  готова ли е ? надеждна ли е ?

Надеждна е. Сирийката я държи, за да се мушнат под нея мъжът й и петте и деца, а после и тя.

За Женския пазар и нелегалните писах в темата. Има хубаво журналистическо разследване по въпроса. Тук е временния им пункт. Журналистът, който го е правил, беше им намерил и стъпките през река Тимок.
За нелегалните се ползват каналите за дрога и цигари, просто стоката е сменена.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 17:27 от Касита

# 902
Наистина ли дават по 1000 евро на калпак в Германия?

По две, по две.
Хайде раздувайте на нашите и да идват и те .. Все ще научат едно-две подвиквания на арабски, те са полиглоти Joy

# 903
Нашите цигани вече сериозно са в бизнеса. Печалбата била по-голяма и от търговия с дрога и от всичко друго.

Ето вече хората на Гери се мобилизират:
http://www.dw.com/bg/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5-%D0%B4%D0%BE … %D0%BB/a-18691179

# 904
А на мен не ми се вярва, че нелегалните имигранти ще бъдат депортирани. И че останалите ще си мълчат, ако се стигне до депортиране.
А като чуя обясненията, как сегашните мигранти ще помогнат на демографски застаряващата Европа, се потрисам. Какво искате да кажете - след 20 години 60% от работоспособното население ще бъде мюсюлманско, и те ще поддържат социалната система? Дали пък няма да искат да наложат законите си след като са мнозинство?! Защо ЕС не прие Турция за страна членка, а сега приема мюсюлмани на талази?
Да бягаш от война е страшно, приемам да се даде подслон на нуждаещите се. Но това, което наблюдаваме, си е мирно и тихо превземане.
Харесаха ми разсъжденията на Куркума - прав е човекът. Не искаме да застрашим подредения си живот по никакъв начин, само седим и си разговаряме.

# 905
  • София
какво стана с оградата за границата ?  готова ли е ? надеждна ли е ?

Надеждна е. Сирийката я държи, за да се мушнат под нея мъжът й и петте и деца, а после и тя.

За Женския пазар и нелегалните писах в темата. Има хубаво журналистическо разследване по въпроса. Тук е временния им пункт. Журналистът, който го е правил, беше им намерил и стъпките през река Тимок.
За нелегалните се ползват каналите за дрога и цигари, просто стоката е сменена.
Каси, може ли линк? Ще ми е интересно да видя разследването.

Всъщност доста си седят тук, Пиротска и някои околни улици са пълни с араби. Някои от тях са меко казано, неприятни и нагли екземпляри.

# 906
Down Under, точно това което пишеш доказва колко са различни нещата. Едните гледали децата на другите, другите на първите идиаличната картина на един мирен и щастлив кошер. Разликата обаче е че ако баба ти е слагала хляб и сол на масата никой не се е сърдел, а приятелката туркиня не е държала в къщата на баба ти да се живее по-нейният начин и разбирания. Разликата е огромна и няма място за сравнение. Сега виждаме една огромна човешка маса с претенции и изисквания.
Аз нямам против децата ми да играят с различни националности и го правят и както аз чета какво има в бисквитите преди да подам на арабчето, така и арабката ми се извинява хиляди пъти когато детето и бутне моето ... Дали този мир ще се запази при това което се случва в момента.

Добре де, тогава не разбирам какъв е проблема. Всъщност разбирам... Толерантни сме, докато не ни се наложи да бъдем наистина такива.
Разбирам притесненията, разбирам културните разлики и подкрепям теорията, че емигратите трябва да се съобразяват.

Не подкрепям, обаче, мнения, че всички са "сган", която може да умира. Толкова ли е трудно да се разбере?
Ама те като са тръгнали на самоубийствени пътешествия ние каква вина имаме не мога да разбера? Трябва да им осигурим освен убежище и превоз ли?
Очевадно е, че масово отказват да се съобразяват с нашите правила, освен че са с безброй претенции и изисквания.  

# 907
Бедни държава сме, няма работа, няма социални помощи. Но е въпрос на време и тук да се заселят. Ул. Симеон и уличките около Женския пазар в София са пълни с араби, дали пребивават нелегално тук, не се знае. На групички от по 10-15-20 души, само мъже. Понякога ми се налага да минавам от там с колата и мога да кажа, че гледката не е никак приятна. Пеша не бих минала от там.

Пълни глупости, това което дрънкаш в момента са престъпни лъжи,
живея на пресечка на Симеон, и мога да ти кажа, че всички там работят, а не се скитат,
познаваме се по-отблизо със семейство с едно дете, които държат работилница за ауспуси,
жената е там по цял ден, облечена си е с нормални дрехи при това не е единствена,
няма нито една жена с кърпа на главата да не говорим за други "екстравагантности"
Та с момченцето на това семейство децата ни си играят заедно и нито за секунда не съм имала притеснения.

# 908
Нима Женския пазар е от сега така? Очевидно има липса на политика и спазване на правила.
Драмата с гадостта там, няма нищо общо с бежанците, най-малко, защото е започнала години по-рано.

# 909
  • София
Бедни държава сме, няма работа, няма социални помощи. Но е въпрос на време и тук да се заселят. Ул. Симеон и уличките около Женския пазар в София са пълни с араби, дали пребивават нелегално тук, не се знае. На групички от по 10-15-20 души, само мъже. Понякога ми се налага да минавам от там с колата и мога да кажа, че гледката не е никак приятна. Пеша не бих минала от там.

живея на пресечка на Симеон, и мога да ти кажа, че всички там работят, а не се скитат,
познаваме се по-отблизо със семейство с едно дете, които държат работилница за ауспуси,
жената е там по цял ден, облечена си е с нормални дрехи при това не е единствена,
няма нито една жена с кърпа на главата да не говорим за други "екстравагантности"
Та с момченцето на това семейство децата ни си играят заедно и нито за секунда не съм имала притеснения.

Я по-полека с размахването на пръст. Вече съм прекратила посещенията в района, че не ми понасят, но допреди няколко месеца ситуацията хич не беше розовка и миролюбива. Мисля и виждам точно това, което мисли и вижда Кайпириня  Stop

# 910

Според Женевската конвенция - ДА.

# 911
  • MI
Наистина ли дават по 1000 евро на калпак в Германия?

По две, по две.
Хайде раздувайте на нашите и да идват и те .. Все ще научат едно-две подвиквания на арабски, те са полиглоти Joy

Защо се смееш? За Италия горе-долу това е сумата. Мислиш ли че е по-малка в Германия? НАшите цигани няма да идат, защото тези пари в огромната си част не се дават на дошлите, а на тези които ги подслоняват и изхранват. Така че си е съвсем реална сумата за съжаление.

# 912
Пак да ги пусна:

# 913
Гледахте ли сега Божидар Димитров? КАЗА , че повечето са млади мъже, и вместо да се бият за родината си, идват тук. Б. Димитров заяви, ако искат да остават да целуват кръста, т.е. да стават християни.
Тия изобщо не бягат от война, а за лек и безгрижен живот на помощи.
Освен това нещата се случват изведнъж. Война там има от 4 г., сега ли се решиха да бягат?
И какво, сега Европа трябва да ги издържа?!

# 914
A kakvo stava s бежанците в бежанските центрове Любимец/Харманли за които се събираха дрехи , храна и т.н.  ?Там ли са още ? newsm78

Освен да рушат поголовно предоставените им за подслон сгради и да ядат храната, която са взели от джобовете ни, друго няма какво да правят. Там са, ако не същите, то други като тях.
Говорих с хора от фирмата, правила ремонт на бежанските центрове. Стотици хиляди левове се превръщат в купчина ла*на само след няколко месеца. Животни биха пазили кочината си по- добре от тези хора!
Не , че съм очаквала нещо друго , но реших все пак да попитам ?Никаква цивилизация с две думи. Tired

Общи условия

Активация на акаунт