Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 637 772
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 1 065
А защо на сомалиеца не му харесва в Малта? Карат го да работи ли, що ли?
Или е чул, че в Германия ще го затрупат с пачки пари и всичко ще му е безплатно?

# 1 066
Че то остана ли някой наивитет, който да мисли все още,че  бягат от война, ей така, някак случайно са си забравили документите, но не и скъпите телефони, нито пък парите.  Wink
Колкото и ненормално да звучи - доста са Shocked Вярно е, че пропагандата е голяма и драмата продава, но чак пък толкова... То е очеизвадно направо!

Целите им са очеизвадни. Програмата -предложение на 10'ц би работила, но само ако това са хора, които  действително търсят по-добър живот и имат желание да се интегрират. Това, което виждам  е масиран сухопътен 'внос' на млади мъже,  фертилни жени и подрастващи, с които да се разширят и без друго капсулованите и проблемни вече общности , да 'лежат' на социални и да 'смучат' пари от богатите страни. Без желание за интегриране , но с идеята да наложат своята религия, нрави и порядки.

# 1 067
 Идеята да ги изсипят на някой отдалечен гръцки остров и да им се отпускат храна и помощи за оцеляване, никак не е лоша. Да си останат сами с културата и да имат възможност да се изхранват и да си построят някакво общество. Когато осъзнаеш, че разполагаш с лимитирано пространство и средства, можеш да си направиш сметка как да ги разходваш и какво да правиш с тях. А не да си развяват религията и да празитирита върху целия свят.

Може вместо гръцки остров, да е френски остров. Примерно Кергелен.

# 1 068
А защо на сомалиеца не му харесва в Малта? Карат го да работи ли, що ли?
Или е чул, че в Германия ще го затрупат с пачки пари и всичко ще му е безплатно?

Да, карат ги да събират боклука и да чистят по улици и обществени сгради. Не че не им отварят банкови сметки, не им превеждат пари в тях, нямат жилища, не се налага да чакат на опашки по болниците (друга опашка си имат) и не излизат от кабинетите с торбички с подаръци, но що пък да не отиде където отиват всички? Доколкото знам, повечето гледат да стигнат до Швеция.

# 1 069
... И който не е от Сирия да бъде връщан моментално.Никакви лагери,обработки на документи и тн
Това няма как да се случи по простата причина, че емиграционната политика на Европа подпомага бежанци от всички точки на света, които се водят размирни. Например ми направи впечатление колко много са от Еритрея (около 24000 в Германия за тази година), а доколкото знам там война няма в момента. Оказа се, че повечето са млади момчета, които се опитват да се спасят от задължителна 18мес. военна служба. И поради недемократичното управление в тази държава, германците са им дали право да кандидатстват за убежище. Други бягат от Боко Харам, трети от Либия.

Проблемът е, че колкото повече Европа приема, толкова повече стимулира други да идват. И толкова повече намалява волята на местните хора в размирни района да се борят за справяне с проблемите си. Къде-къде по-лесно е да избягаш някъде наготово. За мен това е някакъв обречен омагьосан кръг.

# 1 070
Аз се чудя защо все пак на почти всички заветната им цел е Германия. Wink

Ами сигурно има защо. Като съотношение спрямо населението на страната, Германия далеч не е на първо място обаче, така че има още мегдан.
Вчера тук един сомалиец го осъдиха, че е напуснал Малта без разрешение, минал през Италия и накрая стигнал до Германия, където обаче го арестували и върнали обратно в Малта. Коментиращите под статията питат защо Фрау Меркел предпочита сирийците, а връща черните африканци. Май ще спрат и тук да прилагат дъблинското споразумение и ще ги пускат на промоция на ферибота до Сицилия.

http://www.timesofmalta.com/articles/view/20150903/local/somali- … -illegally.583035

Стига сте правели фейсконтрол на тези сирийци. Какво като не са сирийци? Само такива ли искат статут на бежанци? Вчера писах колко са украинците поискали такъв статут, след това четох статистика, че и руснаци има доволно количество. Да не говорим за тези от Еритрея, Либия и т.н.

Относно отсяването на бежанците от другите "млади, здрави и нахални". Постоянно коментираната Германия през 2014 е приела 41.6% от всички, които са заявили че са бежанци. Швеция 76.6%, Италия 58.5%, а България 94.2%.  Mr. Green Та имат си хората процедури и явно си ги следват, а ние както винаги, само акъл за раздаване имаме.
http://www.economist.com/blogs/graphicdetail/2015/09/daily-chart

Какво значи да не им се прави фейсконтрол??
Аз писах,че повечето са бенгалци и пакистанци??Какво общо имат те с украинците,които също бягат от военен конфликт?
Нито в Бангладеш,нито в Пакистан в момента се води война!!!Поне доколкото ми е известно.
Това бежанци ли са?!?Пакистанци и бангладешци нямат никакви сходни черти с либийци или сирийци и това ми беше идеята,че много лесно могат да ги разграничат ,включително и по говора.

# 1 071
... И който не е от Сирия да бъде връщан моментално.Никакви лагери,обработки на документи и тн

На какво основание да бъде връщан моментално всеки, който не е от Сирия?

# 1 072
Това няма как да се случи по простата причина, че емиграционната политика на Европа подпомага бежанци от всички точки на света, които се водят размирни. Например ми направи впечатление колко много са от Еритрея (около 24000 в Германия за тази година), а доколкото знам там война няма в момента. Оказа се, че повечето са млади момчета, които се опитват да се спасят от задължителна 18мес. военна служба. И поради недемократичното управление в тази държава, германците са им дали право да кандидатстват за убежище. Други бягат от Боко Харам, трети от Либия.

Проблемът е, че колкото повече Европа приема, толкова повече стимулира други да идват. И толкова повече намалява волята на местните хора в размирни района да се борят за справяне с проблемите си. Къде-къде по-лесно е да избягаш някъде наготово. За мен това е някакъв обречен омагьосан кръг.

Да за жалост емиграционната политика на Европа е супер сбъркана.И всякакви индивиди се възползват,по всякакви поводи.Картинката става все по-зловеща.И тъжна.....

# 1 073
Как няма да тръгнат към Германия, където аз съм учудена за какво ми се дават пари. Буквално за нищо! И ако имаш добре работещ мъж, три деца и липса на амбиция за трудова изява, ще си живееш като милионер според бая стандартни, включая и българския.

# 1 074
Абе вие четете ли статистика или изобщо някаква информация преди да пишете за политиката на Европа, дето приемала всички?

Касита, в Швеция е по-добре в това отношение, но и по-студено.  Laughing Не само за пари, въобще имиграционна политика.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 10:19 от Анонимен

# 1 075
Как няма да тръгнат към Германия, където аз съм учудена за какво ми се дават пари. Буквално за нищо! И ако имаш добре работещ мъж, три деца и липса на амбиция за трудова изява, ще си живееш като милионер според бая стандартни, включая и българския.
http://www.investor.bg/evropa/334/a/bylgarite-v-germaniia-stavat … ;utm_campaign=box

# 1 076

На какво основание да бъде връщан моментално всеки, който не е от Сирия?

Обичам да се повтарям Rolling Eyes
Говоря за мъжете от снимките,които в по-голям процент са бенгалита и пакистанци.Там воини водят ли се?
Или да си останат ей така...за пример на тези,които ще ги последват насам,щото така им е кеф и тука могат да цицат от социалната система на Германия,примерно.
Да ги връщат моментално.Хора,които носят със себе си единствено способността си да се размножават,нямат работа тук!!

# 1 077
Пускам темата, така дълго обсъждана вече в една друга тема.
И така наболяла. Нека всеки каже болката си и предвижданията си за бъдещето на Европа.
Вие сте.

Ех, как ме изпревари с темата. Ми какво ще последва, нищо няма да последва, ще се справи и с този проблем Европата.

# 1 078
Там воини водят ли се?
Кой пък ти каза, че трябва непременно да има война в страната ти за да имаш право да поискаш статут на бежанец? В Русия война има ли? Няма, но има руснаци, които искат същия статут. Никой не може да ги върне моментално само защото не са от Сирия.
Либия защо така я пропускаш? И къде е това тук? Говори само за своята страна и питай управниците си защо са одобрили през 2014 към 95% от молбите за бежански статус, наполовина по-малко от одобрените в Германия.

# 1 079
Пускам темата, така дълго обсъждана вече в една друга тема.
И така наболяла. Нека всеки каже болката си и предвижданията си за бъдещето на Европа.
Вие сте.

Ех, как ме изпревари с темата. Ми какво ще последва, нищо няма да последва, ще се справи и с този проблем Европата.

Дали ще се справи? И на каква цена?

Общи условия

Активация на акаунт