Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 637 374
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 1 110
Хайде да не се християнските ценности, нека да се светските ценности на Европа.
Отдавна религията не ни диктува битието. Минали сме по този път.

Всъщност е хубаво да се помага на вече настанените тук бежанци по лагерите. Който не може да е доброволец, може да помогне с дарения, мисля, че имат нужда от доста неща.

Европа не е тръгнала да налага Шериата, така че светските ценности не са застрашени. Нарушаването на законите и правилата трябва да се санкционира. Нали всички си даваме сметка, че проблема с циганите идва най-вече от нежеланието на властите да налагат санкции, които съществуват в законодателството, а не желаят да го правят, защото това им е електорат.

Ако бежанците спазват законите, не ме вълнуват религиозните им убеждения, не ме вълнува и как се обличат. Ако извършат престъпление - санкция и така.

# 1 111
  • MI
То най-лошият вариант за нас специално е, да започнат да връщат емигрантите обратно в страната , в която първо са регистрирани...а мисля че точно така е по закон...ами да треперят от страх, брей имало полза и от нашата мизерия ... Laughing

А ето за това говоря от няколко дена  Simple Smile Да, така е - ако са регистрирани. Мисля че доста не са. Представи си ако тези които минават през Македония се преориентират тук и са такива правилата, каквито са сега. Като членка на ЕС няма да можем като братята македонци да си затваряме напълно очите и искат-не искат една не малка част ще ги регистрираме. И ще се очаква от България да ги издържа и да си ги държи.

# 1 112

Само ще ви кажа, мили дами, че сами си плюем в супата. Те са тук, нямат средства, не са образовани и не ни познават. А са част от обществото! И да подскачате, и да се дърпате, да ги обиждате- този проблем е вече наш. Peace

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 12:11 от Tatti

# 1 113
# 1 114
  • MI
...........
- те трябва да се интегрират и да спазват нашите правила. .................
оооо, да.. ще се интегрират, разбира се, ние европейците сме много гостоприемни  ooooh!  но чии правила и заповеди ще следват? Спомням си едни събития във Франция свързани с интегрирани араби....

Ето точно тук идва мястото на квотите и правилното отсяване. Доказано е че при масово навлизане на имигранти, те се капсуловат в общности. КАто във Франция или Англия. Ако са малко се интегрират. При това очевидно и служните трбва да си свършат работата, ако някой е екстремист или е извършвал престъпления в своята страна - аут. Елементарни неща са, толкова ли е трудно да се разберат?!

Ън, ти мислиш че който пусна линка (не помня кой) работи в Каритас ли?!  Shocked Значи отявлено расистки изявления може, а линк свързан с темата не?

# 1 115
То най-лошият вариант за нас специално е, да започнат да връщат емигрантите обратно в страната , в която първо са регистрирани...а мисля че точно така е по закон...ами да треперят от страх, брей имало полза и от нашата мизерия ... Laughing

http://www.dw.com/bg/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D1%81%D0%B8%D1%80 … %D1%8F/a-18113903

Много рядко се случвало всъщност да върнат някого...

Не знам колко е рядко, но преди малко писах за един тук върнат, когото вчера осъдиха. Не знам колко общо са връщали, просто вчера прочетох новината. Номерът е да не ги регистрират явно.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 12:12 от Анонимен

# 1 116
  • Куциндрел

Всъщност е хубаво да се помага на вече настанените тук бежанци по лагерите. Който не може да е доброволец, може да помогне с дарения, мисля, че имат нужда от доста неща.

Европа не е тръгнала да налага Шериата, така че светските ценности не са застрашени. Нарушаването на законите и правилата трябва да се санкционира. Нали всички си даваме сметка, че проблема с циганите идва най-вече от нежеланието на властите да налагат санкции, които съществуват в законодателството, а не желаят да го правят, защото това им е електорат.

Ако бежанците спазват законите, не ме вълнуват религиозните им убеждения, не ме вълнува и как се обличат. Ако извършат престъпление - санкция и така.
Лошото е, че религията им определя съзнанието и битието. Ще вземат санкциите да не са им религиозно угодни, та ще вдигнат вой до небесата.
Шериатът няма място в една светска държава. Доста от европейските правила са в разрез с шириата.
Хич не е приятно да обитаваш едно място с някой силно религиозен, независимо дали е християнин, мюсюлманин, юдеин и т.н.
А повечето от тези мигранти удобно ще се скрият зад религията си, даже и да не са силно религиозни.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 12:13 от Tatti

# 1 117
  • MI

Именно, Check Please, точно това се мъчат да избягнат - да бъдат регистрирани. Целия този цирк би изчезнал при наличие на квоти.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 12:15 от Tatti

# 1 118

Лошото е, че религията им определя съзнанието и битието. Ще вземат санкциите да не са им религиозно угодни, та ще вдигнат вой до небесата.
Шериатът няма място в една светска държава. Доста от европейските правила са в разрез с шириата.
Хич не е приятно да обитаваш едно място с някой силно религиозен, независимо дали е християнин, мюсюлманин, юдеин и т.н.
А повечето от тези мигранти удобно ще се скрият зад религията си, даже и да не са силно религиозни.
Както казах, докато Европа не приеме Шериата, и ако се спазват законитеняма драма. Прави се реформа на социалната система и се налагат правила - децата на градина и училище, Полагане на труд, срещу помощи и достъп до образование.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 12:17 от Tatti

# 1 119
Моля, не използвайте темата за реклама на разни центрове! Тя е за разисквания. Къде са модераторите, още ли спят, стана обед вече.... ooooh!
Тълпите от мигранти трябва да се обгрижват, лекуват и децата им да учат, защото иначе ще стане по-страшно! Така или иначе са тук.

Айде холан!  Stop

Да, ако имат намерение да остават в Европа завинаги задължително трябва да се интегрират, а това става с образование най - вече. Естесвено, и да се лекуват ако се разболеят. Но в никакъв случаи да не ги оставят на "волята на Аллах", че тогава наистина ще стане страшно.

# 1 120
  • MI

Жаве, Каритас е католическа благотворителна организация, мисля най-голямата в света.
Не знаех. Пратиха ми го днес сутринта по пощата от една друга доброволческа организация, с която ходих на разкопки преди 10 години. Набират доброволци за работа по цетровете за бежанци. Мисля, че е полезно - и за бежанците, и за доброволците. Така взаимно се опознават и недоверието и омразата, която биха изпитали един към друг, поне няма да произхожда от непознаване.

Да, и на мен ми е много положително мнението на проекта.  Точно това им е целта + уроци по български и какво ли още не. Поне им дават шанс за интеграция...

Скрит текст:
Правила съм им преводи (вид доброволчество) и затова съм запозната с дейностите по проекта...

# 1 121
  • Куциндрел
Скрит текст:

Както казах, докато Европа не приеме Шериата, и ако се спазват законитеняма драма. Прави се реформа на социалната система и се налагат правила - децата на градина и училище, Полагане на труд, срещу помощи и достъп до образование.

Даун, надявам се и така да бъде. Peace

# 1 122

Само ще ви кажа, мили дами, че сами си плюем в супата. Те са тук, нямат средства, не са образовани и не ни познават. А са част от обществото! И да подскачате, и да се дърпате, да ги обиждате- този проблем е вече наш. Peace

Кои точно нямат средства?
Я мини и ти по Асен.
Да ги видиш имат ли-нямат ли.
Че са необразовани-факт. ама не са се записали във вечерното-да се образоват и да научат местен език. И да ни опознаят.

# 1 123

Това е най правилно, обаче съм скептик. Няма да приемем Шериата, но ще го наложат неофициално, т.е. ще се съоразяваме с него повече от нормалното, а те с Християнството няма. Беше даден по горе пример с Дания ( ако се не лъжа ) и новогодишната елха. Тези хора са с различно възпитание и култура и не могат да се нагодят към нас или не искат и с това галене дето ги галят съвсем ще им развържат ръцете. Закони има, но трябва да се прилагат с твърдост, а не да се заобикалят.
И тъй като аз съм невежа на тема политика, моля някой знаещ да ми разясни - тези помощи за бежанци доживотни ли са или имат някакъв период. Защото ако са без крайна дата ....  Confused

# 1 124
Както казах, докато Европа не приеме Шериата, и ако се спазват законитеняма драма.

A трябва ли да чакаме Европа да приеме Шериата, че да се стреснем и опомним?
Тогава какво ще правим и няма ли да е късно за взимане на мерки?

На мен много ми е жал за децата, жените, възрастните и болните, но от тълпите млади мъже тръпки ме побиват.  Confused
Аз нямам нищо против да се помага на бежанците, но лошото е, че покрай нуждаещите и много терористи са влезли в Европа  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт