Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 636 646
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 1 320
Интересно ще е тази огромна маса от хора как ще се интегрира в Германия, особено в по-малките градове, ако изобщо интеграция е целта. Не е вероятно да знаят немски, в повечето случаи ако знаят чужд език е английски, и то само образованите. Колко процента от тях действително са засегнати от война и са жени и деца е съвсем друг въпрос.

Ще ти отговоря. Живея в община с общо 10.000 жители, като общината се състои от 10 села. В общината ни са настанени бежанци в 2 села, едното от тях е съседното, на 1км от нашето, та имам преки наблюдения. В това село има около 1.000 жители, наистина е село  Wink  Чужденци преди това нямаше като изключим една тайландка, женена за местен.

Бежанците са настанени в бившата ДГ, която бяха закрили година преди това. Семейства от Сирия (много образовани, единият мъж например е фармацевт, имал е аптека в Сирия, друг е бил учител) или Афганистан - баба с внуци, християни. Родителите на децата са били убити, най-големият син отвлечен и толкова зверски пребит, че сега е инвалид. Когато са го освободили, бабата тръгнала с внуците на запад. Има и едно семейство от Косово, те са икономически емигранти и се очаква тяхна депортация. Другите са млади мъже от Еритрея (където отдавна има гражданска война) и Сомалия.

Преди пристигането на бежанците, настроението сред населението беше раздвоено:
Едни бяха скептични, меко казано, до открито против. Скандираха същите тъпи и плиткоумни лозунги, които чета в тази тема  Tired
По-голямата част обаче беше гостоприемна и готова да помогне. И не, не е от гузна съвест. От хуманитарност е. На човек в нужда се помага. И хората не са забравили как те самите или техни родители са били бежанци.
Лошото е, че държавата нищо не прави. Остава общините сами да се боравят кой както може - а това е много трудно. Нашата община до последно не знаеше точната бройка бежанци, нито от кои държави идват, нито пол, нито възраст, нищо. Чак 2 дена преди пристигането йм бяха информирани. Получават някакви пари от федерално ниво, но не е достатъчно. Иначе държавата ни остава сами да се оправим. Без доброволци, които за щастие има достатъчно, не знам каква щеше да бъде ситуацията.
Тук много бързо се сформира една група доброволци. Събраха дрехи, малки мебели, кухненски уреди и играчки. Учат ги на немски. Карат ги със собствените си коли до администрацията, защото е далеч с градски транспорт, който е много редък тук и с много прекачвания. Помагат йм с пазаруването. Спортните клубове (футбол, волейбол и т.н.) приемат бежанците без членски внос, помагат йм с екипировките.
И бежанците са много благодарни и искат много да се интегрират, възползват се от уроците по немски, членуват в спортните клубове. Един сириец предлага уроци по арабски на желаещи, за да връща нещо, за да не стои безделен. Бежанците сами се грижат за зелените части около градината, косат тревата, метат постоянно - сами поеха инициативата за това.
С две думи, проблеми няма.  Peace

# 1 321
Хайде да успокоим страстите, а?  Simple Smile
Да отпуснем души-камбани, да обърнем малко внимание на близките си... Да изгледаме някой филм...
Моето предложение за който не го е гледал:
http://www.imdb.com/title/tt1286809/

Скрит текст:
La journee de la jupe / Денят на полата (2008) - това е заглавието на филма в Замунда (със субтитри).

# 1 322
Не демострирам. Толерантна съм. Живея си спокойно. Пише се мюсюлманин. Не се засягай.

Как'Сийке, кое е смешно? Че тя е европейка, която има право да отиде в Европа, но те не, защото са мюсюлмани? Обаче е женена за такъв и детето й със същата вяра. Верно.

Еехееее...еее айде бе,верно ли сина ми е с такава вяра?Някъде да съм казала,че е!Или ти по инерция както винаги драскаш?А мъжа ми,че е роден мюсюлманин...дали значи,че е такъв?!Защото и аз съм родена атеистка,но дали сега съм такава?
Или ти знаеш всичко??
Когато придобиеш моя опит с тази част на света,тогава давай категорични изказвания като тези тук.До тогава те слагам на ignore..!

# 1 323
Добре, де, вие сериозно ли се чудите къде е проблемът да обидиш ей така с лека ръка един милиард хора, които не познаваш? Чак се чудя, дали говорим за едно и също или аз не съм разбрала.

# 1 324
  • Най-красивата страна
Ето какво правят горките бежанци в Унгария.Естествено,че никой няма да ги иска.
http://petel.bg/Bunt-na-bezhantsi-v-Ungariya--hvarlyat-kamani-po … z--video-__125541

# 1 325
Остави религията настрана.
Не мислиш ли, че е супер несериозно да оставиш религията настрана, когато говорим за хора, чиято култура, мислене, бит са основани изключително върху религиозните им канони. Всички конфликти в света са следствие на религиозна нетърпимост. Човечеството дотук с нищо не е показало, че има надежда за промяна. Преселение от такива мащаби гарантира бъдещи конфликти, а ти казваш да не обръщаме внимание на фактора религия.

# 1 326
Как' Сийке, айде верно. Темата е барутлива та дрънка.

Лили, и те обиждат със също толкова лека ръка, повярвай. Но аз пак ти казвам - да споделиш вкуса си за определена група хора не означава, че си радетел да им бъдат отнети правата.

# 1 327
Остави религията настрана.
Не мислиш ли, че е супер несериозно да оставиш религията настрана, когато говорим за хора, чиято култура, мислене, бит са основани изключително върху религиозните им канони. Всички конфликти в света са следствие на религиозна нетърпимост. Човечеството дотук с нищо не е показало, че има надежда за промяна. Преселение от такива мащаби гарантира бъдещи конфликти, а ти казваш да не обръщаме внимание на фактора религия.

Ето това дразни най-много.Как да се остави религията настрана,като на тях ежедневието им е обвързано с религията.Всяка една минута и мисъл!Всяка! И колкото те да си я обичат,толкова друговерците не я!
Пффф омръзна ми наистина едно и също да дъвчеме и някой като с перде да си повтарят едно и също.

# 1 328
Мен ме плаши, че не мога да си намеря читава квартира заради бежанците, защото за ССНемец, между бежанец и българин разлика май може и да нямало.

# 1 329
DeVa, то и тяхната религия си има течения.  Peace

Скрит текст:
Да отпуснем души-камбани, да обърнем малко внимание на близките си... Да изгледаме някой филм...

А, аз ще разпускам чак след час.
Чакам бейбиситър и дим да ни няма!
Лайф ис лайф в петък вечер.  Laughing
Но филма ще запомня.

# 1 330

Двата поста, които цитирах говорят достатъчно за необикновената ти личност. Не представляваш интерес и за мен.

Ако тя не е спец според теб аз дали съм: живяла в арабския свят работила,мъжа ми е арабин,мюсулманин,сина ми също е арабин.Семейството ми от тяхна страна са араби мюсулмани,и съм там по 2-3пъти в годината???Как мислиш??

Деменция?

Маруска, не мисля.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 21:07 от Niki1

# 1 331
Скандираха същите тъпи и плиткоумни лозунги, които чета в тази тема  Tired

Толкова толерантна и разбираща. Пишеш умерено и спокойно. Обаче ето че и ти обиждаш.

Значи с лека ръка обиди един вагон народ само защото не мислят като теб и другите граждани в китната ви област. Само защото казват - "Не харесвам това."  Wink
Двойни стандарти?

# 1 332

Ще ти отговоря. Живея в община с общо 10.000 жители, като общината се състои от 10 села. В общината ни са настанени бежанци в 2 села, едното от тях е съседното, на 1км от нашето, та имам преки наблюдения. В това село има около 1.000 жители, наистина е село  Wink  Чужденци преди това нямаше като изключим една тайландка, женена за местен.

Бежанците са настанени в бившата ДГ, която бяха закрили година преди това. Семейства от Сирия (много образовани, единият мъж например е фармацевт, имал е аптека в Сирия, друг е бил учител) или Афганистан - баба с внуци, християни. Родителите на децата са били убити, най-големият син отвлечен и толкова зверски пребит, че сега е инвалид. Когато са го освободили, бабата тръгнала с внуците на запад. Има и едно семейство от Косово, те са икономически емигранти и се очаква тяхна депортация. Другите са млади мъже от Еритрея (където отдавна има гражданска война) и Сомалия.

Преди пристигането на бежанците, настроението сред населението беше раздвоено:
Едни бяха скептични, меко казано, до открито против. Скандираха същите тъпи и плиткоумни лозунги, които чета в тази тема  Tired
По-голямата част обаче беше гостоприемна и готова да помогне. И не, не е от гузна съвест. От хуманитарност е. На човек в нужда се помага. И хората не са забравили как те самите или техни родители са били бежанци.
Лошото е, че държавата нищо не прави. Остава общините сами да се боравят кой както може - а това е много трудно. Нашата община до последно не знаеше точната бройка бежанци, нито от кои държави идват, нито пол, нито възраст, нищо. Чак 2 дена преди пристигането йм бяха информирани. Получават някакви пари от федерално ниво, но не е достатъчно. Иначе държавата ни остава сами да се оправим. Без доброволци, които за щастие има достатъчно, не знам каква щеше да бъде ситуацията.
Тук много бързо се сформира една група доброволци. Събраха дрехи, малки мебели, кухненски уреди и играчки. Учат ги на немски. Карат ги със собствените си коли до администрацията, защото е далеч с градски транспорт, който е много редък тук и с много прекачвания. Помагат йм с пазаруването. Спортните клубове (футбол, волейбол и т.н.) приемат бежанците без членски внос, помагат йм с екипировките.
И бежанците са много благодарни и искат много да се интегрират, възползват се от уроците по немски, членуват в спортните клубове. Един сириец предлага уроци по арабски на желаещи, за да връща нещо, за да не стои безделен. Бежанците сами се грижат за зелените части около градината, косат тревата, метат постоянно - сами поеха инициативата за това.
С две думи, проблеми няма.  Peace
Това звучи много добре, но дали всички приютили бежанци ще имат късмете това да са цивилизовани хора с образование, респакт и благодарност към това, което им се дава. Айде да оставим благодарностите, те не са задължителни, въпрос на възпитание е. Ако всички бяха такива тази тема изобщо нямаше да съществува, или поне в този си вид. Аз гледах тези от Харманли, които крещяха срещу чуждата журналиста - расисти, расисти, хората които са ги приели в държавата си, осигурили са им толкова колкото могат и им търпят простотиите са расисти....  Sick

# 1 333
  • Другата България
Съвсем нормално да е написано от жена на мюсулманин – няма как в един момент да не започне да вижда нещата такива, каквита са в тяхната същност. (santini999 – адмирации за обективността)
А ти  Niki 1 във всеки свой пост не спря да обиждащ пишещите в темата. И понеже държиш явно да демонстрираш толерантност, ще ти кажа, че първото нещо за целта е да проумееш, че някои хора може и да имат различно мнение от твоето, което не прави ги автоматично скотове, нали? различни съдби = различни мирогледи

Присъединявам се към този пост.
Затова сме различни хората, защото имаме различни възгледи, така че моля да се запази някакъв приличен тон в темата, която поне на мен ми е изключително полезна.
Ники, разбрахме всички твоята позиция, обиждайки останалите и отправяйки грозни изказвания няма да убедиш никого в правотата си, така че ако е възможно, успокой топката.
Благодаря.

# 1 334
Скандираха същите тъпи и плиткоумни лозунги, които чета в тази тема  Tired

Толкова толерантна и разбираща. Пишеш умерено и спокойно. Обаче ето че и ти обиждаш.

Значи с лека ръка обиди един вагон народ само защото не мислят като теб и другите граждани в китната ви област. Само защото казват - "Не харесвам това."  Wink
Двойни стандарти?

Да, има плиткоумни и тъпи лозунги, факт. И съжалявам хората, които са с толкова ограничено мислене, че ги вярват. Дано някой ден разбират че от повече толерантност могат само да спечелят.

Бъдете благодарни че не сте в ситуация която ви накара да бягате от родината си със само един сак дрехи и един смартфон, ходейки пеш не знам си колко седмици и после в една малка лодка за 10 човека, в която има качени 50 - и когато най-после се намирате в уж сигурна държава, да ви свиждат за смартфона, единствената ви връзка с родината.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт