Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 738
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 1 440
  • До хладилника, който обичам
Първо, не са толкова, че да застрашат континента и второ, по-голямата част бягат от ада. Съгласна съм, че мерките не са адекватни, но някак не съм съгласна с тезата "да си се давят и умират там".
Тезата, която се промъква между изреченията е по-скоро, дано се оправят по-големите и богати европейски държави адекватно и така, че да е добре и ЕС, и за нас, само да не ни занимават.
Много хора мислят, че е хубаво държавата да е част от ЕС и да ползва това, което й харесва, да могат да пътуват и работят свободно, но да не се поемат отговорностите, защото ние сме бедни, иззстрадали и изобщо, имаме по-важни неща сега, които са ни приоритет.

Англия ще приеме още бежанци, да, цифрата ще стане ясна другата седмица. По радиото и изобщо медиите текат много интересни дебати. Има и много хора, които са против. Има и много, които са за. Плановете, които обяви Камерън, са да взимат бежанци от лагерите до военната зона, не от лагерите в Европа.

Понеже много хора и по света задават въпроса защо страните в Гълфа не помагат, нито Япония и Русия - не са приели и по един бежанец - ми е интересно дали под натиска на международното обществено мнение ще започнат да приемат.

източник+статия по въпроса

# 1 441
  • София - Рим и обратно
Samuraika, това е най-логичният въпрос. И обикновено, простите въпроси винаги имат прост отговор - НЯКОЙ няма интерес да се разбие ИД. Та те собствена валута си издадоха, хората! ooooh!.
А Русия няма да ги удари също, това би означавало директен сблъсък със САЩ. И вече не се знае дали по- лошо няма да стане за нас Tired.

# 1 442
Германският канцлер Ангела Меркел ще представи план от седем точки за изход от кризата с бежанците в Европа. Спешните мерки ще бъдат приложени, след като Меркел обяви, че Европейският съюз не е в състояние да изпълнява изискванията, залегнали в регламента на ЕС за имигрантите. Според нея европейската система за бежанците не функционира.Планът, разработен от Берлин, включва няколко ключови стъпки, посочва в. „Билд”. На първо време германските власти ще ревизират политиката си за настаняване, като до края на октомври 20-те хиляди бежанци, които живеят на палатки, трябва да получат жилища, които предстои да бъдат изградени.

Ускоряването на процедурите по предоставяне на убежище ще се обвържат с откриването на 5000 нови работни места в миграционната служба BAMF. Всички бежанците ще трябва да преминават през задължителни курсове по немски език и професионално обучение.
Друго важно нововъведение е финансирането единствено под формата на ваучери за храна и облекло, а не като досегашните пари в брой в размер на 143 евро на месец.

Властите обмислят и промени в конституцията за въвеждането на право на предоставяне на убежище, а не автоматично натурализиране на чужденците. Германското правителство обмисля и депортиране в срок от една седмица към „сигурни страни”, като Сърбия и Македония, от които чужденците са дошли. Експулсирането ще бъде последвано от въвеждане на петгодишна забрана за влизане в Германия. Ще бъде увеличен и броят на служителите, които се борят с трафика на хора и контрол в граничните зони.

В същото време Берлин призова Европейския съюз за по-строги правила за предоставяне на убежище на лица от страни от Западните Балкани. Според германското правителство ЕС трябва да определи списък с държавите в региона, които са „сигурни страни на произход” и да им помогне да се стабилизират, за да задържат своите граждани у дома.

Около 40% от над 200 000 молби за убежище, отправени към Германия в периода януари-юли тази година, са от граждани на държави като Сърбия, Албания, Косово и Македония.

Кой емигрирал, драги съфорумки, емигрирал.
Освен това ще ги засилят към Сърбия и Македония. И към нас вероятно....Дали някой обмисля този момент у нас?

5000 нови работни места. А се очаква да влязат 800 000. Ами другите? Накъде смятат да ги разпратят? Rolling Eyes

# 1 443
  • България
Все пак, да се запознаем малко с тази религия:
Шариатът (религиозният закон на исляма) формулира различните видове „джихад“ в няколко разновидности:

- Джихад бил-лисан: джихад чрез езика: проповядване, прокламиране, агитация, диспути, диалози и други видове словесно воюване.

- Джихад бил-калем: джихад чрез перото: публикации, книги, печатни материали.

- Джихад бил-хиджра: джихад чрез преселване, миграция в други градове или държави.

- Джихад бил-мал: джихад чрез финансите: банкерство, трафик на пари и др.

- Джихад бил-нафс: джихад вътре в човека, т.е. овладяване на мислите и страстите.

- Джихад ан-нафас:джихад чрез саможертва; това са самоубийствените акциина мюсюлмани.

http://svobodazavseki.com/broi-39/382-instrumentite-na-islyamskata-invaziya.html

# 1 444
Германското правителство обмисля и депортиране в срок от една седмица към „сигурни страни”, като Сърбия и Македония, от които чужденците са дошли. Експулсирането ще бъде последвано от въвеждане на петгодишна забрана за влизане в Германия. Ще бъде увеличен и броят на служителите, които се борят с трафика на хора и контрол в граничните зони.

Ще ги върнат обратно и ще предизвикат хаос в тези страни.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2015, 10:44 от Герри

# 1 445

Аз друго се чудя  newsm78 Режими като на Саддам и Кадафи ги свалиха, но ИДИЛ не могат? Кадафи и Асад бяха обявени за диктатори, а в Северна Корея дерибейства трето поколение социопати. Ако аз си сваля някое филмче да гледам ще ми потропат на вратата и ще ме закопчаят, но ИДИЛ си продава петрол и си върти далавери необезпокояван. Що така?
Ето това е интересно.Защо ООН  и големите държави позволяват финансирането на ИД от петрол?
Втори въпрос-Защо по-голяма част от бежанците са без документи?Така лесно се прикрива действителен произход и всички минават за "преследвани сирийци" от ИД.

# 1 446
Polina, толкова много изречения без логика, връзка. Напъвам се, честно, майна и не мога да схвана корена на патоса ти.

Коя е тази прословута дъщеря поне ми кажи. И кой е баща ѝ. Обичам конспирации.

Полина ,явно вярва на глупостите че Меркел е дъщеря на Хитлер
А за себе си най вероятно си е въобразила че е преродената Ане Франк

# 1 447
Те и Хитлер казват, че е евреин.  Grinning

# 1 448
Аз съм съгласна да помогнем на бежанците, защото бягат от война. Обаче понякога съм раздвоена в позицията си.
Вчера говорих с един финландец за това, което се случва в Унгария. От кадрите и снимките се вижда тук-там някое дете, жените са кът и цяла тълпа е съставена от млади мъже. Когато обърнах внимание на това съотношение и финландецът каза: „Когато ние сме били във война, всички жени и деца са изпратени в Швеция, а всички мъже на фронта. Какво правят тези мъже тук? Защо не се борят за свободата си?“.
Доколкото си спомням ИД са няколко хиляди, така че не би трябвало да е толкова трудно да се спрат, още повече, че целият свят е срещу тях. И който им купува петрола, смятам, че трябва да бъде преследван и наказан.
Не знам как го мислят големите сили.

# 1 449
Не знам как го мислят големите сили.

Големите сили го мислят,като някои бг мами тук.С чай и топла прегръдка!

# 1 450
За дъщеря на Хелмут Кол съм чела да се спряга Меркел. Това за Хитлер ще е нещо ново.

# 1 451
  • София
Хитлер сигурно от отвъдното ще да е успял да ѝ стане баща на Меркел. Тя нали е родена през 50-те.

# 1 452
Има хора които смятат,че Хитлер е успял да избяга към Бразилия,както хиляди негови съмишленици.  Laughing

# 1 453
Татяна имам гости от провинция Хесен,умишлено няма да спомена града.Германци са.Добри,заможни хора на средна възраст.Не са расисти.Мислят да купуват имот в др.страна и да се преместят.Идват им в повече толкова мулти''културни''.

Преместят се в чужбина за да избягат от чужденци  Crazy

# 1 454
Меркел е родена през 1954
А Хитлер  умира мисля ,че през 1945

Има хора които смятат,че Хитлер е успял да избяга към Бразилия,както хиляди негови съмишленици.  Laughing
И явно през 1954 се е върнал  в Германия за да се уреди с дъщеря

Общи условия

Активация на акаунт