Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 636 604
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 1 485
  отговор на сириец преминаващ границата с Австрия
- Ние не искаме да се бием . Ние сме тръгнали да намерим един добър живот .

Толкова за бежанците бягащи от бомби и кланета .Дали бягат всички от това
и тази вълна от бежанци не е ли в резултат на призива - Идвайте , ние ще ви приемем .
Европа изпадна в положение да е някакъв новооткрит континент като от времето
във филма Далечни хоризонти . Знаете филма с Том Крус . Там всеки търсеше нова земя и нов живот .
Балона , че всички са бежанци които бягат , защото е застрашен живота им , вече за мен е миниатюрно балонче .

За мен лично се спука. 2/3 бягат защото им изнася, защото Европа тотално клекна и ЕС с всичките му строго пазени граници, Шенген и блабабла се оказа и той един голям сапунен мехур.

Никога досега не съм обмисляла емиграция, темата винаги ми е била безразлична. Признавам си, за първи път сега, покрай тези ислямски преселения, внезапно се зарадвах, че не ми е хрумнало в миналото да си събера багажа и да тръгна към Англия, Германия и прочие държави. Дори мъжът ми, който е живял в Англия, и толкова драпаше натам, че до яки спорове сме стигали, напоследък видимо си промени мнението..особено когато говори с приятели и роднини, които вече са там.

Но пък бих емигрирала в Нова Зеландия  Heart Eyes

Таис, аз живея от 15 години в Германия, имам и немски паспорт,  чувствам се добре тук и досега нямах никакво намерение да се връщам в България. Признавам си обаче, че ако този ужас с тези мюсюлмански бежанци от мъжки пол тук продължи още няколко години, аз най-вероятно ще се върна в България, защото чисто и просто като жена мен ме е страх от тях. Работя в социалния сектор и виждам как се държат и какви прененции имат, и най-лошото е, че имам чувството, че голяма част от хората тук си мислят, че са длъжни да ги търпят от някаква криворазбрана толерантност. Ако някой се осмели да изрази съмнение, веднага бива заклеймяван за расист и го правят на нищо. Ами не, става дума за религията им и какво влияние ще има тя някой ден върху всички нас. Аз съм сигурна, че Европа ще бъде ислямизирана някой ден, само се надявам аз да не съм жива да го видя.

# 1 486
# 1 487
Бу,прекрасно те разбирам.Права си.Но не и за хората,които в момента се тълпят по граници,гари и автобуси.Това е манталитет.Това е семейна ценност,това е достойнството на мъжа,това е  стълб на това в което те вярват.Не мога по-образно да се изкажа,защото дискутирането на религия в този форум е забранено.

# 1 488
Нали уж само мъже мигрирали, защото изоставяли семействата си? С кого ще ги правят тези деца?

# 1 489
Аз съм сигурна, че Европа ще бъде ислямизирана някой ден...

И аз.

Разкажи. Какви претенции имат? Добре е хората да четат различни гледни точки и ситуации, че преекспонираните кадри с детето на брега вече започват да навеждат на други мисли. Понякога имам чувството, че има кукловоди в цялата тая експанзия. И трупът на детето им дойде тамън на място и навреме. Сега щя ревнат като сирени.

# 1 490
Нали уж само мъже мигрирали, защото изоставяли семействата си? С кого ще ги правят тези деца?

Кефиш ме !!!!!!! Мразя го този израз,но ..трябваше да го напиша! Mr. Green Mr. Green
Верно ли не знаеш с кого?

# 1 491
Повечето мюсюлмани са като повечето християни, тоест повече или по-малко инертни спрямо религията и неактивни. А раждаемостта колкото и да е стряскащо от културна гледна точка (защото сме средностатистически хора, работещи, плащащи данъци срещу културни традиции, в които жената служи, за да ражда колкото се може повече деца) има нужда да се увеличи. В крайна сметка щом правителствата не могат да измислят нищо умно, за създават гражданите й повече деца, мюсюлманите ще решат демографската криза. Една Турция например има мисля 60% население под 18г. Това е невероятен потенциал за икономически растеж.

Така е, трудов потенциал е. На него се разчита в Европа за сега. Въпросът е дали не излиза прекалено скъп? В смисъл вложените средства за интерграция и образоване дали след това се възвръщат? Така като гледам по - скоро се разчита на иновации в ИИ, роботите, автоматизацията на трудовият процес, защото е хем по - евтино, хем по - добро като качество. Пълното заменяне на хората от машини в професии, в които не се изисква интелектуален труд ще обезмисли мигрантите в близко бъдеще (20 години).

# 1 492
Застана ми буца на гърлото, докато го четях ... Може да е , защото днес ми е по емоционален ден ,
но толкова да искам да не става .
Карбовски е краен и аз повечето пъти не го харесват , но сега почти ме разплака ,
защото нали ние трябва ДА СМЕ ТОЛЕРАНТНИ  ....ех ...ма..а му .

# 1 493
  • До хладилника, който обичам
Бу,прекрасно те разбирам.Права си.Но не и за хората,които в момента се тълпят по граници,гари и автобуси.Това е манталитет.Това е семейна ценност,това е достойнството на мъжа,това е  стълб на това в което те вярват.Не мога по-образно да се изкажа,защото дискутирането на религия в този форум е забранено.
Не знам, може би трябва да се изкаже някой, проучвал тези тенденции за раждаемост при второ/трето поколение преселници, и към това да се добави предстоящия фактор за тотална реформа на социалната система, която ще спре да бъде толкова щедра и за свои, и за чужди.
Не е никаква представителна извадка, разбира се, но имам колежка трето поколение пакистанка (т.е. баба й е емигрирала тук) от една страна и второ от другата (баща й е емигрирал тук). Има още 4 сестри, общо 5 деца. Големите дъщери работят, малките са в училище. Майката обмисля да се върне на работа, защото и най-малката дъщеря е вече на училище целодневно (по мои сметки е на 41-43 години). Самата колежка казва, че иска 3-4 деца. Мисля си, че е точно заради вече цялостното вписване в тукашния начин на живот и осъзнаване докъде й се простират възможностите да отглежда семейство, без реално да е откъсната от средата си, живеят си в квартали и общности, но общуват ежедневно с всякакви други хора. Годеникът й, второ или трето поколение емигрант, е едно дете, майка му е разведена. Мюсюлмани са. Отново, не са модел на нищо, нито има някаква гаранция, че всеки е такъв, но според мен по подобен начин върви интеграцията в нормален вид, когато хората не лежат на системата.

# 1 494
Познавам полякиня, на която един убавец и е направил 5 деца. А той самият има още 2 от първата си жена.

На много места четох, че мъжете тръгвали към Европа понеже пътят бил дълъг, опасен и скъп, а жените и децата оставали при роднини, но предполагам, че след време получилите убежище ще издърпат и жените и децата си към Европа.
Във Виена има много чеченки и афганистанки, които официално са вдовици, а в действителност живеят с мъжете си  Crazy

# 1 495
Това пък с вдовиците защо?

# 1 496
Ама моля ви се, аз достатъчно бели жени с мулатчета и полуарабчета виждам, но това май е съвсем друга работа. И бели мъже с африканки има много, но то тела като тела ли са, че да им устоиш. Чак аз се обръщам да се наслаждавам на гледката. Няма лошо да се разнообразява и подобрява генофондът.

# 1 497
А познай!
Заради помощите естествено  Mr. Green
Едно е да си безработна вдовица с 5 деца и съвсем друго да си омъжена за здрав, прав мъж  Wink

# 1 498
А докато стигнем второ и трето поколение на родени тук,нас дали ще ни има,ако те раждат с такива темпове?!
Абе и аз не знам,но наистина трябва много да се промени,като цяло и системи и държави.Въобще целия свят трябва да се промени.Като за начало обаче хора като Меркел,Обама и подобни не трябва да бъдат никога,ама никога избирани за водачи на нации.
Както се вижда ясно...пагубно е!

В&С..
А познай!
Заради помощите естествено 
Едно е да си безработна вдовица с 5 деца и съвсем друго да си омъжена за здрав, прав мъж 

Хахахахахахахааххахаах...абе да не би от нашите роми да са го взели модела??Я виж....колко интересно.
А дали пък не е обратното?!хммм

# 1 499
Аз съм сигурна, че Европа ще бъде ислямизирана някой ден, само се надявам аз да не съм жива да го видя.

Няма да си жива. И посоката (България) не е правилната, ако не искаш мюсюлмани наблизо, защото у нас те са над двойно повече отколкото в Германия /въпрос на среда е, не на количество/ Simple Smile В Германия мюсюлманите са 5,8%, общо за Европа средното е под 5% ( В БГ са 13%). В Щатите са 8%.  Тоест, по разни сметки трябва да има още 10години имиграционен процес с тази интензивност, за да се покачи с 1% броя на мюсюлманите в Европа ( не отчитайки разбира се размножаването, което ще го забърза процеса, но не чак толкова много).
Когато говорим за ислямизиране и опасност трябва да имаме предвид и, че има два вида мюсюлмани и че самия ислям също е в развитие (каквото е търпяло и християнството), т.е не може отсега да се предрече, че когато се ислямизира Европа (уау), пра-правнучките ни ще носят бурки.

Всъщност има една държава с много голям % мюсюлманско население (16 милиона) и това е Русия. Тя е по-православна от всякога. Laughing
Така че ислямизирането е интересна идея и вероятно един ден новата религия ще изяде старата, но това няма да стане в близките столетия и едва ли (само) по демографски начин.

http://www.pewresearch.org/files/2015/01/FT_15.01.14_MuslimPopulation420px.png

Общи условия

Активация на акаунт