- Ние не искаме да се бием . Ние сме тръгнали да намерим един добър живот .
Толкова за бежанците бягащи от бомби и кланета .Дали бягат всички от това
и тази вълна от бежанци не е ли в резултат на призива - Идвайте , ние ще ви приемем .
Европа изпадна в положение да е някакъв новооткрит континент като от времето
във филма Далечни хоризонти . Знаете филма с Том Крус . Там всеки търсеше нова земя и нов живот .
Балона , че всички са бежанци които бягат , защото е застрашен живота им , вече за мен е миниатюрно балонче .
Никога досега не съм обмисляла емиграция, темата винаги ми е била безразлична. Признавам си, за първи път сега, покрай тези ислямски преселения, внезапно се зарадвах, че не ми е хрумнало в миналото да си събера багажа и да тръгна към Англия, Германия и прочие държави. Дори мъжът ми, който е живял в Англия, и толкова драпаше натам, че до яки спорове сме стигали, напоследък видимо си промени мнението..особено когато говори с приятели и роднини, които вече са там.
Но пък бих емигрирала в Нова Зеландия

Таис, аз живея от 15 години в Германия, имам и немски паспорт, чувствам се добре тук и досега нямах никакво намерение да се връщам в България. Признавам си обаче, че ако този ужас с тези мюсюлмански бежанци от мъжки пол тук продължи още няколко години, аз най-вероятно ще се върна в България, защото чисто и просто като жена мен ме е страх от тях. Работя в социалния сектор и виждам как се държат и какви прененции имат, и най-лошото е, че имам чувството, че голяма част от хората тук си мислят, че са длъжни да ги търпят от някаква криворазбрана толерантност. Ако някой се осмели да изрази съмнение, веднага бива заклеймяван за расист и го правят на нищо. Ами не, става дума за религията им и какво влияние ще има тя някой ден върху всички нас. Аз съм сигурна, че Европа ще бъде ислямизирана някой ден, само се надявам аз да не съм жива да го видя.