Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 639 389
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 4 890
Квотите та квотите...
Те квотите отдавна не са актуални вече, трябва да ги рефрешват не през дни, а през часове.
Покани си гладни гости мама Меркел, а сега ги подритва в съседите.

# 4 891

Пишете за мобилните телефони - ами те не излизат от землянките все пак. Какво лошо има да имат мобилни телефони. И за да не ме разберете погрешно, говоря за бежанците, а не за армията!

Aми как са успяли в бързината докато си спасяват живота да си вземат мобилния, а не документ за самоличност? Масово.

Тези телефони могат да се използват за идентификацията на ползвателите им
Ако има политическа воля за това
Не са анонимни, ползвайки смарттелефони
Дано се сетят и от ДАНС, че те малко трудно забелязват някои работи понякога  Simple Smile

# 4 892
# 4 893

Aми как са успяли в бързината докато си спасяват живота да си вземат мобилния, а не документ за самоличност? Масово.
Тези с мобилните, не са бягали от бомби и куршуми, а добре са планирали и обмисляли
действията си.
Тези телефони могат да се използват за идентификацията на ползвателите им
Ако има политическа воля за това
Не са анонимни, ползвайки смарттелефони
Няколко пъти съм се замисляла над това. Мисля, че могат при добро желание да го направят.

Покани си гладни гости мама Меркел, а сега ги подритва в съседите.

Да, де. Покани гладните, изтерзаните от войната, а с тях се нанизаха и неканените.
Нещо психологията им куца на канещите.

# 4 894
И последно по темата със смартфоните
Моята цена за Европа е 5 евро за 100 МВ, което е страшно малко като данни на фина на картите, които свалят за навигаторските си приложения и мейлите с инструкции, които четат всекидневно
Та кой и къде плаща този роуминг?

Един възможен отговор - Humanitarian organizations have noticed how important phones are for the refugees. The IRC has handed out thousands of solar-powered chargers in Lebanon, Iraq and Syria. The United Nations refugee agency gave out 33,000 SIM cards to refugees in Jordan. The Civil Society and Technology Project sent in human Wi-Fi beacons into crowds of refugees: volunteers equipped with hotspot-emitting backpacks."
http://qz.com/500062/the-most-crucial-item-that-migrants-and-ref … -is-a-smartphone/
https://www.newscientist.com/article/dn28137-tech-helps-refugees … when-they-arrive/
- aid groups like the Belgrade Centre for Human Rights in Serbia are setting up Wi-Fi networks just as quickly as they're distributing food  
http://news.yahoo.com/syrian-refugees-smartphones-lifeline-not-090000097.html

Тези с мобилните, не са бягали от бомби и куршуми, а добре са планирали и обмисляли
действията си.

Не виждам защо едното ще пречи на другото. Това заглавие най-добре обобщава темата за смартфоните "For Syrian refugees, smartphones are a lifeline — not a toy."

# 4 895
Ли Лу, аз мисля, че в темата има много тревога..

Да не би да не се знаеше за войната преди да ни приемат? ЕС действа като съюз, НАТО също, ООН също. За мен човек, който чак сега се е притеснил, не си е давал никаква сметка какво например е НАТО. Е, да се е образовал навреме. Хем искаме да сме вътре, хем не щем да играем в отбора. Ами не го разбирам това.

В Австрия 47% са били против. Същите все още не са съгласни. Но същите в момента са още по - ядосани, че от една страна им взимат за бежанци, а от друга им дърпат за бедните страни в ЕС. Такова е настроението, да. Другите са съгласни заради икономическата страна на въпроса и си мълчат. Аз също имах повече пари преди осем години, но не заради ЕС, а заради кризата в световен мащаб. През 2002 като цяло например беше и по - спокойно.  И да, на мен също тук никой не ми е дал, ами си плащам като поп. Но държавата работи на този принцип и съм го знаела. Имаш примерно 4000 на хартия, получаваш 2000.  Данке зер и си продължаваш Simple Smile

# 4 896
Vapor, елементарно обяснение за отклоняване на вниманието
А интернет за сваляне на картите за приложенията им за навигация, благодарение на които се ориентират така добре?

# 4 897
Винаги съм си мислела, че идеята на ЕС е на гражданите на ЕС да им е добре, както и че свободното движение касае гражданите на ЕС, а не всякакви свободни електрони.

# 4 898
А интернет за сваляне на картите за приложенията им за навигация, благодарение на които се ориентират така добре?

Wi-fi не върши ли работа? Търся възможни обяснения. Това с безжичните мрежи ми се вижда по-правдоподобно от имами, плащащи такси месец за месец на хиляди хора.

# 4 899
Ли Лу, предполагам как се чувстваш, щото и на мен ми идва в повече този негативизъм, който е в темата. Но те моля ако имаш възможност пиши какво се случва в Австрия. Лично аз очаквам с интерес информация от момичетата, пишещи от страните в които има бежански лагери, отколкото анализите на "компетентни" журналисти, политолози и т.н.

Подкрепям за гласуването за излизането ни от ЕС. Макар че аз съм доволна от членството ни, но щом за сънародниците ни е по важно да си живеем в мизерията, но да не приемем няколко хиляди истински бежанци , ще приема изборът им. Само се моля дано на нас като страна да не ни се наложи някога да търсим чужда помощ, че с този имидж дето си го създадохме, не знам кой ще ни подаде ръка.

А аз за да не се натоварвам с версиите за "нероден Петко", просто прескачам постовете на определени никове.

# 4 900
  • Overijse, Belgie
Решението на Финландия ми се струва разумно - проверка на границата! За мен затварянето на граници не е решение. Контролирането на входящия поток - да. Това преминаване като през турски гробища из държавите хич не ми се нрави.

И що си мисля, че жените и децата трябва да са с предимство, а не да блъскат пеш да стигнат до вече пристигналите си мъже.  newsm78
 Пишете за мобилните телефони - ами те не излизат от землянките все пак. Какво лошо има да имат мобилни телефони. И за да не ме разберете погрешно, говоря за бежанците, а не за армията!

Да си представим, че се извършва проверка и регистрация на границата.
Какво следва?
В държави, като България, Гърция, Италия се пълни с имигранти.
 Бъркам ли някъде?
За нас единственото решение е затваряне на границата. Иначе умираме прави. Това е.
Регистрираме ли влизащите, даже и да успеят да пресекат нелегално границите към Сърбия и Румъния, ще ни ги върнат.
За това гърците (и не само те) просто ги пускат.
За мен това не е правилно, но как иначе Западна Европа ще разбере какво се случва?
Сития на гладния вярва ли?

Разбира се, че не! За мен решението е да има временни/транзитни лагери (що пък да не са тези в Турция), където бежанците кандидатстват за страна-приемник, която ги проверява/проучва, каквото там правят, натоварва си ги и си ги извозва! Но за това трябва Единна Европейка политика!!!

И ето още нещо, което ни успокоява, че сирийците няма да ни навредят.... Че кой се притеснява от тях? Аз се притеснявам от другата сган, която се промъква с тях!!!

http://youtu.be/RvOnXh3NN9w

# 4 901
  • България
Казано простичко, излиза че Фейсбук е най-големия трафикант.
(Коментирам статиите за телефоните на имигрантите.)
Щяха да взимат мерки срещу трафикантите.
А гражданин на коя страна е създателя и собственик на Фейсбук?
А иначе ще трият коментари срещу имигрантите. И трият.
Пак се връщаме до свободата на словото и печата. И т.н.
 "...Syrians who haven't been able to flee rely on social media, apps and Facebook to communicate with people across checkpoint-barricaded cities, to learn about road closures and water-distribution points, and to devise new ways to cobble together a meal in places where food is in short supply, said Zafer Mamilli, a Syrian-Canadian musician who lives in Montreal but whose mother is still in Damascus..."

# 4 902
Аз пък имам чувството, че в България никога не са давали новини за състоянието на бежанците в Йордания примерно и в Турция. Тези страни плюс Гърция и Италия от години натискат богатите страни да вземат бежанци. Сега сещате ли се защо цифрата на пари за бежанци при последните две е 0,-? Wink Като ескалираха нещата, трябваше да започнат да ги пускат свободно (нали знаете връзката с регистрацията в първата страна на ЕС). Според мен друг вариант в момента нямаше. Сега и негативите ще си носим, няма как.

# 4 903
  • Overijse, Belgie

Wi-fi не върши ли работа? Търся възможни обяснения. Това с безжичните мрежи ми се вижда по-правдоподобно от имами, плащащи такси месец за месец на хиляди хора.

В Белгия доброволци ходят около палатковите лагери със активират хотспот на телефона, за да могат бежанците да имат интернет.

# 4 904
Винаги съм си мислела, че идеята на ЕС е на гражданите на ЕС да им е добре, както и че свободното движение касае гражданите на ЕС, а не всякакви свободни електрони.
Да, "свободното движение на граждани" - любимото ми! Като някой няма пари за градски транспорт, обаче свободно може да отиде до Холандия ако поиска! Това не беше по темата, извинявам се за оф-а.
Аз пък съм си мислела, че в Европа има ред и правилата важат за всички. Вятър!

Общи условия

Активация на акаунт