Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 744
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 4 920
  • Варна
Мисля си дали ентусиазмът на тези тълпи няма да почне да стихва леко-полеко, като виждат, че все повече препятствия се изправят по пътя им  Thinking Граници, полиция, регистрации, а и времето ще почне да се влошава...

# 4 921
  • България
Скрит текст:

Да си представим, че се извършва проверка и регистрация на границата.
Какво следва?
В държави, като България, Гърция, Италия се пълни с имигранти.
 Бъркам ли някъде?
За нас единственото решение е затваряне на границата. Иначе умираме прави. Това е.
Регистрираме ли влизащите, даже и да успеят да пресекат нелегално границите към Сърбия и Румъния, ще ни ги върнат.
За това гърците (и не само те) просто ги пускат.
За мен това не е правилно, но как иначе Западна Европа ще разбере какво се случва?
Сития на гладния вярва ли?

Аз като малоумна, но - затваряме границите.
Сърбия ги затваря.
Унгария ги затваря.
Словения и Хърватска също.
И с хората вътре в страните - по шосета и палатки, какво се случва?
Ние сме си затворили, и останалите също, и така до кога?
Ето, с такива например http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/18/2612714_snimka_na_denia_m … alata_krai_odrin/
Мярката е против тези, които сега тръгват. Нали не мислиш, че всичко беше до тук.
Всъщност сега започва.
Тия милиони, които са в лагерите в Турция какво ли ще направят, ако разберат че могат да стигнат до където решат?
 Влезлите до сега- в лагери, регистрация и връщане на нелегалните имигранти по родните места.
Ще видим колко ще останат легалните.
А в глобален план-ясно е че проблема трябва да се решава в Сирия, не в Европа.
Аз за влезлите повече се замислих, затова и питам.
Ясно е за другите, че мерките са за тях.
Регистрация и връщане - това ще отнеме време, не малко. А и нали се сещаш какво ще настане, като разберат, че няма да отидат там, където искат? Да не говорим за условията, в които пребивават...
Просто си разсъждавам.

W'A'S'P' -  newsm10 И за да не се хване някой за нашите постове, ще уточня- мюсюлманите в България нямат Нищо Общо с тия, които влизат в момента в Европа. За 500г в Европа и те са дръпнали напред (Няма да коментирам и реално какъв е произхода им- тук вече излизаме от темата.)
Merri_An, какво да ги правим?
Най-честното е да ги пратим на Меркел- нейната покана допринесе много за усложняването на обстановката. Но тя започна да се измъква, разчитайки на Дъблинското споразумение и превитите гърбове на някои политици  Tired
С една дума-разбирам те, но какъв е изхода?

Последна редакция: сб, 19 сеп 2015, 23:39 от MoiraineD

# 4 922
Не знам какво ще последва от тази миграционна вълна, обаче е факт, че 99% от българите сме против мюсюлманската напаст. Не точно защото сме бедни и гладни, предполагам. Страхът поражда омразата...

Не позна
Народната памет е жива и все още се помни какво е било едни 500 години съжителство с подобни първобитни
Които днес са и добре обучени и въоръжени, както се нашепва тук-там за очакващите ги арсенали

Peace
Добра вечер .Не е страхът причина да не искаме бежанци, а чувството за съмосъхранение .
Чувството за дълг пред дедите ни, които са оставили костите си, за да осводят земята ни от тези с джамиите .
Заради това , че си пазим християнска вяра .
И не си продаваме  за кюфтета, еврофондове и други материални неща .

а за политическата мръсна игра на великите сили ще пиша друг път

# 4 923
  • София
по-лесно ще оцелеем заедно - обаче реално обединени.
И какво точно е реалното обединение? Понеже аз виждам едни стотици хиляди мигранти на Балканите и едни десетки и надолу- в обетованите земи на запад. Това не е оцеляване заедно, а нагло използване на европейските механизми за притискане на по-слабите и по-бедните страни-членки да вървят против националните си интереси.

Къде ги видя тия стотици хиляди мигранти на Балканите? Само няколко хиляди са и те доста скоростно ще се изнесат на запад при десетките милиони свои единоверци.

# 4 924
Включване от Германия:
Преди три дена имах разговор с колежка: шефа е споделил, че :"Германия няма да е това, което беше само допреди 3-4 години. Очакват ни трудни времена."
Вчера друга колежка, на 60+ години видимо смутена, разказа какво й се е случило на улицата, случайно влязла в разговор с бояджия на улицата, ремонтиращ някава фасада. Той най- уверено е твърдял, че тя само след година- две щяла да сложи забрадка/хиджаб/кърпа за глава.
Директно е заявил, че 'ислямизацията е в ход'.
Стана  дискусия и тя ме попита какво мисля и дали наистина това ни очаква.
Срещам все повече наживо бежанци. Недалеч от моя квартал построиха 3 нови сгради, които вече изцяло са заселени.
Надявам се повече хора да прочетат поста ти. Ли Лу също, че тя все се прави, че не живее на този континент.

# 4 925
Включване от Германия:
Преди три дена имах разговор с колежка: шефа е споделил, че :"Германия няма да е това, което беше само допреди 3-4 години. Очакват ни трудни времена."
Вчера друга колежка, на 60+ години видимо смутена, разказа какво й се е случило на улицата, случайно влязла в разговор с бояджия на улицата, ремонтиращ някава фасада. Той най- уверено е твърдял, че тя само след година- две щяла да сложи забрадка/хиджаб/кърпа за глава.
Директно е заявил, че 'ислямизацията е в ход'.
Стана  дискусия и тя ме попита какво мисля и дали наистина това ни очаква.
Срещам все повече наживо бежанци. Недалеч от моя квартал построиха 3 нови сгради, които вече изцяло са заселени.
А, и те най-спокойно си говорят това и си мълчат? И чакат поредната нова доза имигранти? Знаем, че германците са възпитани и толерантни хора, но ако виждаш със собствените си очи какво се случва, как е възможно да мълчиш? Или са повлияни от всички тези сълзливи клипчета, които се въртят по каналите? Наистина не разбирам какво се случва...Това със затваряне на граници не е решение, ами Меркел трябва да отправи официално съобщение,че няма да приеме повече, та да се спрат докато е време..

# 4 926
  • София
И какво точно е реалното обединение? Понеже аз виждам едни стотици хиляди мигранти на Балканите и едни десетки и надолу- в обетованите земи на запад. Това не е оцеляване заедно, а нагло използване на европейските механизми за притискане на по-слабите и по-бедните страни-членки да вървят против националните си интереси.

Къде ги видя тия стотици хиляди мигранти на Балканите? Само няколко хиляди са и те доста скоростно ще се изнесат на запад при десетките милиони свои единоверци.

Всъщност са стотици хиляди, за съжаление. Нали и сега предстои разселване на около 300 000. Германия очаква тази година около 800 000, писаха дори в американските медии. При това миналата вече е поела 173 000. Малко ли ти се струва  Thinking

# 4 927
  • София

Всъщност са стотици хиляди, за съжаление. Нали и сега предстои разселване на около 300 000. Германия очаква тази година около 800 000, писаха дори в американските медии. При това миналата вече е поела 173 000. Малко ли ти се струва  Thinking

Вероятно са милиони, но не и на Балканите. Много скоростно преминават транзитно оттук. В коя балканска държава има стотици хиляди мигранти в момента? В Гърция има милиони, но те са си там отдавна.

# 4 928
Alexandria* , пак да попитам, ти мюсюлманка ли си? Не влагам зла умисъл във въпроса си Peace

# 4 929
  • вятър в маслините, вятър над хребета

Я ги сметни с тези в Турция, понеже щом веднъж са вътре в държавата, то все едно дали са прескочили вече Босфора, то е само въпрос на време.

# 4 930
Мярката е против тези, които сега тръгват. Нали не мислиш, че всичко беше до тук.
Всъщност сега започва.
Тия милиони, които са в лагерите в Турция какво ли ще направят, ако разберат че могат да стигнат до където решат?
 Влезлите до сега- в лагери, регистрация и връщане на нелегалните имигранти по родните места.
Ще видим колко ще останат легалните.
А в глобален план-ясно е че проблема трябва да се решава в Сирия, не в Европа.
[/quote]
Съгласна съм с това мнение .
Не можем да очакваме поздравления и потупвания по рамото
ако сме солидарни .Видяхме как Европа остави сами в бедата Унгария , Хърватия .
Президентът на Хърватия питаше - Защо Европа позволява това
Ами защото целува задника на Америка и за да не разгневи Турция , която ни ги праща на талази .
Там трафикантите са в силата си . С локитокита направляват тълпите .
И да България трябва да затвори границите си , да бъдем разумни , защото нямаме вина за мръсните игри .

# 4 931
  • София
Я ги сметни с тези в Турция, понеже щом веднъж са вътре в държавата, то все едно дали са прескочили вече Босфора, то е само въпрос на време.

Не, не е все едно. Не е все едно, дали си в бежански лагер на турско-сирийската граница или си пред телената ограда на сръбско-унгарската граница.

# 4 932
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Абсолютно все едно е, защото и в двата случая НЯМА да стигнеш до Германия.

# 4 933
  • София
За мен решението е, сега Меркел да излезе и да каже, че поканата й не е била правилно разбрана или да измисли някакво друго оправдание и да се надяваме, че думите й ще бъдат чути.

# 4 934
  • Sofia
И ако каже какво ще стане. Накрая ще ги пратят в България вероятно..  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт