Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 636 798
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 5 040
Santini, мен ли питаш?  Simple Smile
Имаше подобни изказвания в тази тема,кой точно се страхувал и колко точно е образован, както и много коментари из немските сайтове в интернет. Като например: "Дядо ти като е прост и не е учил навремето сега нямаше да взема 800 евро пенсия и да реве срещу бежанците...." И др. подобни.
Това е наистина отвратително и само доказва, че и образованието не помага на някои хора да надраснат нискочелието си.

Именно...

# 5 041
За съжаление годините щедра социална политика в западните страни, дължаща се на бейби бума ш миналото, няма как да продължава при сегашната структура на населението. Това е съвсем проста аритметика, която личи и в държавните дългове на тези страни от дълги години.  Нищо общо с бежанците. Също за съжаление тези щедри социални години отчасти са изтрили амбицията на персонално и обществено ниво, просто защото хората вярват, че без значение какво работиш всеки трпбва да изкарва достатъчно. Работещи бедни обаче има, уви, както и представата за достатъчно се мени и хората забравят бързо как се е живеело преди  години. Всеки иска да се мери с по богатия си съсед.
Специално в Австрия разликата между това, което получаша местен и бежанец е солидна. Най малкото- говорейки за живот извън лагер- достъпът до общинско жилище * горе долу една трета от Виена живее в такива* е възможен най рано след две години постоянен живот тук.

Обикновено това са хора,по-ниско квалифицирани работници,тези, които ще бъдат най-засегнати в случай, че социалната система рухне, както и в случай, че "супер квалифицираните" (немските медии се късат да тръбят,че всички са бизнесмени и доктори) бежанци решат да работят. Като не знаят език, нямат образование, което се търси на пазара, ще работят точно нискоквалифициран труд, затова мияча, чистача и касиерката са най-уплашени от нашествието, затова станаха и обект на подигравки и подмятания,от по-образованите, не само в темата.

Ако някой има време и желание препоръчвам нашумялата книга на Томас Пикети - Капиталът в 21 век . Много достъпно със статистически данни показва задълбочаващото се неравенство, до какво води и дава идеи за промяна.

# 5 042
За първи път се радвам, че българина е повече расист, отколкото глупав Wink.
Проблема за мен е нерешим. Или поне в близките 10-15 години нещата ще стават още по зле. На Америка не и пука какво става в Европа и се радва, че постигна целите си да разедини държавите в Европа.
В сегашната ситуация мисля, че ни спасява имиджът на мизерна държава чиито граждани живеят зле, която освен това регистрира всички влезли и създава риск да бъдат върнати обратно.
Ами като почнат да ни връщат бежанците, какво ще правим? Какво ще правим ако Турция се огъне и вземе, че изсипе 2 милиона по границите си?
Нещата не са толкова елементарни и ние виждаме само върхът на айсберга.

# 5 043
  • Другата България
Скрит текст:

От вчера, от Лесбос.
Те продължават да пристигат.
Кой ще ги спре? Глупости аПсолютни.
Забравили документи, но стик за селфи сложили в багажа. Stop

Затова питам експертките, които са убедени, че нещата ще се оправят, размият, затихнат, успокоят, всяко чудо за три дни и така нататък банални приказки - нещо реално, действително, приложимо да се случва? От дни единствено и само едни хора се движат от една страна в друга, други едни продължават да пристигат, едни трети се събират на границата ни с Турция....и това следва да е признак, че нещата ще затихнат?

Последна редакция: нд, 20 сеп 2015, 13:03 от Merri_An

# 5 044
  • България
Имаше подобни изказвания в тази тема,кой точно се страхувал и колко точно е образован, както и много коментари из немските сайтове в интернет. Като например: "Дядо ти като е прост и не е учил навремето сега нямаше да взема 800 евро пенсия и да реве срещу бежанците...." И др. подобни.
Това е наистина отвратително и само доказва, че и образованието не помага на някои хора да надраснат нискочелието си.
newsm10
"Невежеството нямаше да е невежество, ако не си въобразяваше, че стои по-високо от знанията. — Артуро Граф"

Люксембург може и да изчезне заради потока бежанци
Местните се чувстват числено превъзхождани в страната си

Прочети още на: http://www.dnes.bg/es/2015/09/19/liuksemburg-moje-i-da-izchezne- … ka-bejanci.277105

# 5 045
Нищо, то ще дойде ножът до кокала и до средната класа, та ще се чуят още мъдри мисли. Щото например немски вериги като Лидл и Кауфланд в "бяла" Европа не си позволяват да работят в събота даже, вижте работното време на тези магазини в България.Всеки ден от 7 до 22 часа, включително и по национални празници. Мен като потребител това ме устройва, но е доста показателно кой работи повече и къде какво можеш да си позволиш. За сравняване на заплати въобще не искам да споменавам. Та идват интересни времена и низвергнатият източноевропеец ще се види на западняците цвете в сравнение с това, което ще трябва да издържат с данъците си.

# 5 046
Аз не съм от интелигентните събеседници ... Полека лека ще си се придвижат до там, за където са тръгнали? Това неминуемо ще повлече още след тях - след като видят, че "номерът минава". Ще стоят в страните - до кога? Ще ги върнат - как?

Хайде сега!  Hug
Просто няма информация явно.

Пуснах сутринта от нашата граница видео, където са влезли към 7000 човека от Словения.
Явно си ги издърпват от съседните страни и няма напълно затворени граници. Нашите хора - умните глави от правителството; казват, че ще намерят решение. Засега имало квартири. Сметката е един работен час на седмица повече за всички работещи- това щяло да ни струва в работни часове издържането на новата вълна. Засега не виждам голяма паника заради бежанците. Както казах паниката е заради нацитата, които се борят за кмет на Виена през октомври и сега се коментира предимно това. Но наистина ще се включа да коментирам новата квартира за бежанци на центъра. До седица- две ще има настанени там... Ще пиша.

# 5 047
Ще поживеем, ще видим.
Въобще не съм загубила вяра нито в ЕС, нито в западните държави.
Ще се оправят, както винаги, темата ще омръзне и замре... До другия "мюсюлмански" проблем. Изпипана тактика от толкова много години  Peace

Аз лично много се надявам да си права.Наистина!
Ама защо все е мюсюлмански "проблема",а не е да кажем будистки? Wink Laughing

# 5 048
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Говорих с приятелка туркиня и тя казва, че Ердоган се лашка от едно решение на друго в рамките на дни и съвсем не е сигурно, че няма да пусне цялата тълпа отведнъж към северната граница. За момента планът му е да даде временни паспорти на сирийците, за дагласуват за него на предстоящите избори, а след това като вече не му трябват ... изводите е лесно да се направят Confused

# 5 049
  • Другата България
Скрит текст:
Аз не съм от интелигентните събеседници ... Полека лека ще си се придвижат до там, за където са тръгнали? Това неминуемо ще повлече още след тях - след като видят, че "номерът минава". Ще стоят в страните - до кога? Ще ги върнат - как?

Хайде сега!  Hug
Просто няма информация явно.

Пуснах сутринта от нашата граница видео, където са влезли към 7000 човека от Словения.
Явно си ги издърпват от съседните страни и няма напълно затворени граници. Нашите хора - умните глави от правителството; казват, че ще намерят решение. Засега имало квартири. Сметката е един работен час на седмица повече за всички работещи- това щяло да ни струва в работни часове издържането на новата вълна. Засега не виждам голяма паника заради бежанците. Както казах паниката е заради нацитата, които се борят за кмет на Виена през октомври и сега се коментира предимно това. Но наистина ще се включа да коментирам новата квартира за бежанци на центъра. До седица- две ще има настанени там... Ще пиша.
Лу, това само ще амбицира още и още да тръгват по суша и вода - като видят, че става.
Това не са мерки. Поне според мен. Не знам, досега и аз някак бях полуоптимист, все се надявах на здравия разум и останалите явно малко умни хора, които да направят - не да си чешат езиците само нещо реално, на високо ниво, което да ги спре тези пълчища. Вече съм песимист, определено. Не виждам как някой може да спре всичките тези маси народ, различни, фанатизирани, гонейки една единствена цел. И изобщо, ама изобщо не смятам, че нещо ще утихне. Напротив.
П.П.
Намерих новината
Скрит текст:
Хърватия изпрати мигрантите в Унгария, която пък ги прехвърли в Австрия. Будапеща обвини Загреб, че е нарушил правилата на Евросъюза и пристигналите не са регистрирани. Някои медии обаче твърдят, че Унгария също не ги регистрира.
Австрийската полиция обвини унгарските си колеги, че не са ги предупредили за огромния прилив на хора.
Репортери на AFP разказват, че цялата процедура по транспортирането на бежанците върви при негласно сътрудничество между държавите въпреки взаимните нападки. BBC пък цитира мигранти, които признават, че нито Хърватия, нито Унгария ги е регистрирала и могат спокойно да поискат убежище в Австрия или евентуално в Германия.

Значи ето ти на - първо - едно прехвърляне от страна в страна, струващо пари на всички нас, което не води до нищо дуго освен до това тези хора да стигнат където са си решили. Сама четеш - те си го казват, нима смяташ, че така както разказват на журналисти, не разказват и на тези, които са останали, и са готови за път? Сама ги виж - всеки е нахилен, хванал скъпия телефон и цъка ли цъка..... Confused
Второ - болднатато - кому и защо е необходима цялата парлама със затваряне на граници, стени, военни и бла бла, след като накрая пратката стига до там, за където е предназначена?
И трето - тези наистина ли ти приличат на бягащи от войната?
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 20 сеп 2015, 13:33 от Merri_An

# 5 050
  • Варна
Говорих с приятелка туркиня и тя казва, че Ердоган се лашка от едно решение на друго в рамките на дни и съвсем не е сигурно, че няма да пусне цялата тълпа отведнъж към северната граница. За момента планът му е да даде временни паспорти на сирийците, за дагласуват за него на предстоящите избори, а след това като вече не му трябват ... изводите е лесно да се направят Confused

На мен това ми звучи доста в сферата на фантастиката. Право да се гласува се дава след много, много години, а не вярвам в Турция да е по-различно.

# 5 051
  • вятър в маслините, вятър над хребета
На мен това ми звучи доста в сферата на фантастиката. Право да се гласува се дава след много, много години, а не вярвам в Турция да е по-различно.
Затова и не го е направил директно, а обмисля как точно да процедира. Доколкото разбирам, в Турция нещата от едно определено време са точно в сферата на фантастиката.

# 5 052
 Рокси, аз примерно бих могла да прочета книгата,която препоръчваш и да разбера, че положението си е напечено и без мигрантите. Всъщност разбирам го и без да съм я чела.
Исках единствено да уточня, че, който го е страх не го е страх без причина, хората се страхуват за хляба си, това е.  И няма нужда да му се подмята, че се страхува понеже е прост мияч, беден пенсионер,  неука касиерка, или най-обикновен расист, особено последното се казва тук (Германия) за всеки, който се осмели да каже нещо против бежанците. Естествено, повечето коментари анти бежанци се изтриват, за разлика от коментари като онзи, който цитирах за простия дядо, те си седят.

# 5 053
Добре ,че стана това с мигрантите ,за да се види кой какъв е и колко струва...Да се види,че ЕС е една бутафория-нито може да си защити външните граници като помогне на Гърция и Италия да спират бежанжите(проблема с нахлуващите не е от вчера,а от години и те непрекъснато призоваваха за помощ ЕС ама никой не ги чуваше до тоя момент),нито имат реална представа за реалните процеси,които могат да взривят континента....Отново по-силните страни искат да изнудят по-бедните да им играят по свирката и да им изпълняват прищевки без да се съобразят с тяхното мнение и виждане по въпроса.
На целия този фон май само Вишеградската четворка е разумна и въздържана,румънците също ги отсвириха,само нашите политици се ослушват и не смеят да заемат разумна позиция в интерес на страната си,а искат баба Меркел и чичо Сам да ги погладят по главичките колко са послушни.....

А за ЧЕЗ....Не са ли ония обирджии за тока,които одират кожите на българите за електроенергия и срещу които имаше големи протести.Парите им заминават в Чехия,за да захранват чешките пенсионните фондове,да издържат чешките пенсионери?A не беше ли EVN пък австрийска...Ето как богатите страни от ЕС изсмукват ресурсите  на по-бедните европейски страни и ги използват за да се обогатяват за наша сметка.Същото става и с други компании на "белите страни"...После от ЕС ни дават някакви еврофондове,които със сигурност са по малки като сума,което всъщност източват от нас.....Кой е печелившия и кой губещия от всичко това -не е трудно да се разбере.

# 5 054
Безпристрастно погледнато, моето скромно мнение е, че не виждам достанъчно сериозна причина САЩ да имат интереси от дестабилизация на Европа, за разлика от Путин, примерно.

Общи условия

Активация на акаунт