Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 635 216
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 5 745
Ами аз не съм убедена, че дете родено на германска територия получава гражданство. Не съм запозната как са нещата, ама едва ли е толкова лесно. Малкото ми дете е родено в Испания и е с българско гражданство. Може да се кандидатства за чуждо, ама е много дълга и трудна процедура, и продължават да я усложняват. Та едва ли Германия да раздава ей така документи на щяло и не щяло.

# 5 746
Значи дават по 2208 евро за дете. 6500 е близо 3 пъти повече. Така ще има повече европейчета и няма да има нужда от вкарване на други.

# 5 747
И кой ще прибира глобите? Laughing

Големи слабаци се оказаха днешните водещи еропейски управници. Но това е заложено не от скоро и е един напълно логичен развой за настоящето и бъдещето на Европа.

Блъскат се и са в патова ситуация.  Нямат решение и тотално са се предали.
Ясно е, че нещата са вече извън всякакъв контрол.
Ясно е, че  времената са на големи кризи. Европа се трансформира, разпадайки се  и ще бъде погълната. Предстоят й огромни диспропорции, демографски и цивилизационни проблеми.

П.П. Относно детските надбавки- напротив, децата трябва да са регистрирани и да живеят на територията на Германия.

# 5 748
  • София
Ами аз не съм убедена, че дете родено на германска територия получава гражданство. Не съм запозната как са нещата, ама едва ли е толкова лесно.

Доколкото помня от 2000 година в Германия е в сила das Geburtsortprinzip. Да, дава се "автоматично"  гражданство на родените след 2000 година в Германия деца,  дори и двамата родители да са чужденци. Но  за целта трябва да са изпълнени определени условия. Нека живеещите в Германия споделят с точност какви са те,  но определено имаше изискване поне единият от двамата да е  законно пребиваващ в Германия от най-малко 8 години. Thinking То иначе досега колко германчета да са се народили за изминалите 15 години... И ако въпросните  законови предпоставки наистина са изпълнени, на база този принцип детето получава немско гражданство без  да е необходима каквато и да е форма на кандидатстване  за придобиването му.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2015, 01:16 от пенсионирана русалка

# 5 749
  • София
Ами аз не съм убедена, че дете родено на германска територия получава гражданство. Не съм запозната как са нещата, ама едва ли е толкова лесно.

Доколкото помня от 2000 година в Германия е в сила das Geburtsortprinzip. Да, дава се "автоматично"  гражданство на родените след 2000 година в Германия деца,  дори и двамата родители да са чужденци. Но  за целта трябва да са изпълнени определени условия. Нека живеещите в Германия споделят с точност какви са те,  но определено имаше изискване поне единият от двамата да е  законно пребиваващ в Германия от най-малко 8 години. Thinking То иначе досега колко германчета да са се народили за изминалите 15 години...

Точно така, от 2000-та година, поне единият родител трябва да е законно пребиваващ в страната от 8 години, или да има разрешително за постоянно пребиваване. Така поне знам от познати, които са там  Peace

# 5 750
Цитат
"Европа ще се саморазруши"

"С пристигането на бежанците започнаха и проблемите: грабежи, взломни кражби и какво ли не още. Някои от местните жители започнаха да се пазят с оръжие. Един мой съсед така се паникьоса, че си купи ловджийска пушка", разказва 20-годишният Тобиас, жител на Фрайласинг. Вече няколко пъти Тобиас е бил принуден да пропъжда бежанци, които се опитвали да оберат гаража му. "Нашият град е малък и ние не сме свикнали с подобни неща. Хората тук се страхуват", казва младият мъж.

Много от жителите на Фрайласинг мислят по същия начин. Почти никой обаче не се осмелява да го каже на глас - от страх, че ще бъде обвинен в расизъм. "Тук хората рядко изразяват мнението си на висок глас, защото веднага някой ще каже, че са десни радикали или неонацисти", споделя един тийнейджър. А негов приятел добавя: "До гуша ми е дошло! Това определено ни идва в повече. Но не само Германия се престарава. Ако скоро не се случи нещо, Европа ще се саморазруши", казва младежът.
от тук

# 5 751
  • София
Цитат
"Европа ще се саморазруши"

"С пристигането на бежанците започнаха и проблемите: грабежи, взломни кражби и какво ли не още. Някои от местните жители започнаха да се пазят с оръжие. Един мой съсед така се паникьоса, че си купи ловджийска пушка", разказва 20-годишният Тобиас, жител на Фрайласинг. Вече няколко пъти Тобиас е бил принуден да пропъжда бежанци, които се опитвали да оберат гаража му. "Нашият град е малък и ние не сме свикнали с подобни неща. Хората тук се страхуват", казва младият мъж.

Много от жителите на Фрайласинг мислят по същия начин. Почти никой обаче не се осмелява да го каже на глас - от страх, че ще бъде обвинен в расизъм. "Тук хората рядко изразяват мнението си на висок глас, защото веднага някой ще каже, че са десни радикали или неонацисти", споделя един тийнейджър. А негов приятел добавя: "До гуша ми е дошло! Това определено ни идва в повече. Но не само Германия се престарава. Ако скоро не се случи нещо, Европа ще се саморазруши", казва младежът.
от тук

Прочетох статията и ми стана и тъжно, и страшно. Страшно е, че хората в един малък град, свикнали на спокоен и уреден живот, трябва да изтърпят това - поток от хора, които най-нахално са решили и са тръгнали към тях, убедени в правото си да получат дом, храна, средства. Убедени, че други едни хора са длъжни да им помогнат.

Пък на всичкото отгоре, започват и да грабят и крадат  Sick

Тези, които пеят тук за щастливата бъдеща интеграция, и как Германия ще се обогати с новодошлите, е хубаво по 2 пъти да прочитат такива статии.

# 5 752
... По принцип има дефектирали войници от ИД, но това че Асад освобождава каквото и да е, не е вярно.  Новината от днес е, че в Рака и Алепо цивилните мъртъвци от неговите бомбандировки са около 50 човека.
http://www.aljazeera.com/news/2015/09/assad-forces-kill-dozens-c … 921130400825.html

В Халеб от няколко години се води война. Не знам колко цивилни са останали и не знам как се прави опит да се освобождават градове, без да пострадат цивилни, ако са там. Ал Джазира е катарски канал, между другото. Катар май не е вложил малко пари в сирийските събития.

# 5 753
Австрия не е приела ограничения статут, а тепърва ще се обсъжда с коалицията. Напълно възможно е да го приложат, но естествено пак не се отнася за онези отхвърлените без документи. А то май те са основният проблем.

Моля, понамали малко драмата - на моменти звучиш съвсем разумно, после внезапно започваш да
А, то пък е много разумно да се караш на хората за начина, по който на теб ти звучат. Не нося отговорност за ухото на двеста хиляди потребители на бг-мамма. Simple Smile Аз се обърнах към take smile, но, щом държиш да ти пиша, ще ти кажа, че съм абсолютно сигурна, че не познаваш нито една форумка мюсюлманка лично. Simple Smile

Скрит текст:
Лека, и дано всичко съм написала правилно, че се връщаме от рожден ден... И много късно стана, та ще трябва да ми простите, ако не. Laughing

# 5 754

Доколкото помня от 2000 година в Германия е в сила das Geburtsortprinzip. Да, дава се "автоматично"  гражданство на родените след 2000 година в Германия деца,  дори и двамата родители да са чужденци. Но  за целта трябва да са изпълнени определени условия. Нека живеещите в Германия споделят с точност какви са те,  но определено имаше изискване поне единият от двамата да е  законно пребиваващ в Германия от най-малко 8 години. Thinking
Хич не е толкова "автоматично". Иска се освен тези 8 години легално пребиваване без прекъсване, родителите да не са криминално проявени и да не са били на социални помощи през тези години - тоест да са работили и/или учили.

# 5 755
  • София
Сбъдваща мечти, аз затова съм сложила "автоматично" в кавички Peace Тоест далеч не е толкова лесно, колкото го е представила потребителката, иначе досега колко много германчета щяха да са се нароили за тези 15 години...  Написала съм, че има определени условия, изпълнението на които е предпоставка за получаване на гражданството, като съм помолила и някой живеещ там да разясни тези условия. Ето че и така е станало. Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 сеп 2015, 08:25 от пенсионирана русалка

# 5 756
Ами... немците не са толкова "тъпи", както се обяснява тук.

# 5 757
Ами... немците не са толкова "тъпи", както се обяснява тук.

И аз така мисля. Изобщо европйците не са толкова тъпи, колкото тук ги изкарват.

# 5 758
И точно защото са умни очаквам скоро да протестират сериозно срещу прилива на мигранти.

# 5 759
И точно защото са умни очаквам скоро да протестират сериозно срещу прилива на мигранти.

Не само, въобще режимът на помощи смятам, че ще се промени.

Общи условия

Активация на акаунт