Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 634 791
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 5 790
... По принцип има дефектирали войници от ИД, но това че Асад освобождава каквото и да е, не е вярно.  Новината от днес е, че в Рака и Алепо цивилните мъртъвци от неговите бомбандировки са около 50 човека.
http://www.aljazeera.com/news/2015/09/assad-forces-kill-dozens-c … 921130400825.html

В Халеб от няколко години се води война. Не знам колко цивилни са останали и не знам как се прави опит да се освобождават градове, без да пострадат цивилни, ако са там. Ал Джазира е катарски канал, между другото. Катар май не е вложил малко пари в сирийските събития.

Ал джазира е тенденциозна медия. Много избирателно градират кои събития са важни и кои не. Но повечето агенции и медии показаха бомбандировките на Асад от вчера.

# 5 791
Мисля, че прииждащите в момента ги пусна Турция, но то кой би ги държал години наред, докато останалите държави се правят, че не е техен проблем.

# 5 792
Мисля, че прииждащите в момента ги пусна Турция, но то кой би ги държал години наред, докато останалите държави се правят, че не е техен проблем.
Турция е извън ЕС и не е длъжна с нищо на никой. Границите на ЕС се охраняват от държави на ЕС, а не от Турция...
 И както знаем Турция има граница и с нас-какво им пречи да минат и от тук? Какво им пречи  да минат през България и Румъния?
Нищо не им пречи. Просто Гърците дадоха коридора, а не наш Бойко. Наш Бойко такъв, онакъв, но сечено на ЕС не прави. На Германия не желае да "отмъщава"...

# 5 793

Ама аз не разбирам нещо...Вместо да ми казват кой, къде и как да ги приемел, защо не измислят как да спрат новите прииждащи араби?! Защото сега какво излиза - добре сте ни дошли, пък наш е проблема къде ще Ви приютим!
Гърция е страната, която е директно отговорна за това мигрантско нашествие.
Мъст ли искат или пари?
Гнусен, мазен  и долен византийски номер. Надявам се да им ги върнат всички обратно в Гърция, за да опитат мазните гърчоля от собственото си лекарство.

Никоя друга страна от Европа не си позволи подобен шантаж и така директно да си отвори границите и да ги натири към вътрешността.
А какво да ги правят гърците , когато им ги пускат турците .Те ги трупат, трупат по островите .
Преди два дни турския президент се обърнал към имигрантите и им казал , че не могат да напуснат Турция , защото са без документи и това е закононарушение . Значи е могло да не ги пускат .
Какво да ги правят гърците , като мама Меркел ги покани .Вината за хаоса е на Турция и Европа .

# 5 794

А какво да ги правят гърците , когато им ги пускат турците .Те ги трупат, трупат по островите .
Преди два дни турския президент се обърнал към имигрантите и им казал , че не могат да напуснат Турция , защото са без документи и това е закононарушение . Значи е могло да не ги пускат .
Какво да ги правят гърците , като мама Меркел ги покани .Вината за хауса е на Турция и Европа .
Ще ги връщат обратно. Нали имат най-голямата армия на Балканите?  
Нали са там генерал до генерала?
Турция не ги пуска от вчера. Отдавна тече този процес  и никой в Гърция нищо не прави-само реве и иска пари за сиртаки...

Сега ще искат пари и за бежанците иначе..... Mr. Green
Намериха си нов начин да изнудват ЕС, но не е ясно какво ще стане в крайна сметка. Дали сами няма да паднат в дупката, която копаят...

# 5 795
За да не съм голословна намерих статията в, която се сетиха да говорят тарикатите турци ,
че не могат да ги пускат без документи
http://www.dnes.bg/balkani/2015/09/20/turciia-reshi-granicite-za … -bylgariia.277162

# 5 796

Не е нормално бежанците да са без паспорти след като идват от Сирия .
Тогава всеки ще ги приеме и даде статут на бежанец.
И след като са без документи - трябва на всеки да му светне лампичката , че това е лъжа от къде идват.
Не съм наясно как стои въпроса с документите на сирийските граждани, но това, което със сигурност знам е, че за англичаните документите за самоличност са акт за раждане и доказателство за адрес. Паспорти имат само тези, които пътуват зад граница, а шофьорската книжка е по желание....Та по твоята логика, ако един ден англичаните станат бежанци - преди да тръгнат би следвало да си извадят и паспорти.....Не си мисли, че след като в Бг има лични карти с данни и снимка - така е навсякъде, както и че носенето на документи за самоличност постоянно с теб е задължително!

# 5 797
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Явно потебителката имаше изострена чувствителност
Ама, наистина знаеш ли колко ни е трудно на тези, които имаме познати и приятели мюсюлмани- мили, интелигентни и обичливи хора, да четем понякога в такива теми? Преди няколко седмица-две се бяхме събрали една камара приятели в един марокански ресторант на приятел (французи, персийци, австрийци, аз) - майтапи, вицове, весело настроение, а после правя грешката да погледна в темата и някакъв написал "шегичка" за газови камери. Човек, колкото и да се опитва да подмине, понякога така пръска, че целият ставаш в ... да не казвам какво  Simple Smile
Рабираме много добре, Лу, но нали и ти разбираш, че не всички в темата ръсят шегички, но на всички им се размахва толерантно пръстче и биват наричани какви ли не изверги. И доста от тези, които не желаят мюсюлманско преселение в Европа, също имат мюсюлмански приятели. Баба ми живееше в почти изцяло турски блок в Добрич, и досега съм приятелка с някои от хората там. Таис е израснала в Близкия Изток. Сигурно има и още примери. Въобще не е въпрос на омраза и нетолерантност, а на преценка на рисковете- понеже всички искаме да живеем спокойно. Сигурна съм, че същото искаш и ти, защото няколко дена вече те гледам как не можеш да заемеш твърда позиция.

# 5 798
Вчера един хърватски граничар обясняваше, че оградите не вършат никаква работа. Ако няма намеса на военни, нищо не може да ги спре.

# 5 799
  • София

Ама аз не разбирам нещо...Вместо да ми казват кой, къде и как да ги приемел, защо не измислят как да спрат новите прииждащи араби?! Защото сега какво излиза - добре сте ни дошли, пък наш е проблема къде ще Ви приютим!
Гърция е страната, която е директно отговорна за това мигрантско нашествие.
Мъст ли искат или пари?
Гнусен, мазен  и долен византийски номер. Надявам се да им ги върнат всички обратно в Гърция, за да опитат мазните гърчоля от собственото си лекарство.

Никоя друга страна от Европа не си позволи подобен шантаж и така директно да си отвори границите и да ги натири към вътрешността.

Гърция трябва да бъде натирена от Шенген, а също и от ЕС. Гърците са просто едни азиатци-нищо общо нямат с Европа и с идеята за Европа.

Вече не само Орбан, но и Хърватите отправят директни обвинения срещу Гърция.
В Унгария е разрешено да се стреля с гумени куршуми срещу мигранти. От там до кръвопролитието е вече само една крачка...

Абсолютно съм съгласна! Преди време, в темата за Гърция, казах, че гърците ще си отмъстят. Но не исках да кажа как, да не им давам идея. Е, нямаше нужда да премълчавам, защото те се бяха сетили вече. Само ме беше страх да не пренасочат имигрантите към нас. Обаче те мразят германците повече от нас, та решиха натам да ги насочат. Слава Богу. Отдавна говорех, че гръцката огромна армия и най-вече ФЛОТ може да влезе в някаква полза все пак - да вземе да пази границите им както трябва, а не само да гълта кинти. Ама не, не стана така.

Колкото до квотите, кой може да им каже на тия къде да седят? Като ги върнат в БГ, те пак ще си бият камшика към Германия. Меркел яко им го натресе...на германците. И това отдавна го казвам - Меркел причини огромни беди не само на Германия, а на цяла Европа. До кога ще я търпим? Thinking

# 5 800
И доста от тези, които не желаят мюсюлманско преселение в Европа, също имат мюсюлмански приятели. Баба ми живееше в почти изцяло турски блок в Добрич, и досега съм приятелка с някои от хората там. Таис е израснала в Близкия Изток. Сигурно има и още примери. Въобще не е въпрос на омраза и нетолерантност, а на преценка на рисковете- понеже всички искаме да живеем спокойно. Сигурна съм, че същото искаш и ти, защото няколко дена вече те гледам как не можеш да заемеш твърда позиция.
Аз съм израсла в смесен край-българи И много турци. Проблеми с тези хора никога не е имало.
НО -тези  които сега идват идват в Европа с ясното съзнание на хора, които имат преимущество, които идват да искат, които идват да населват, да отнемат и да притежават нещо чуждо.

Абсолютно съм съгласна! Преди време, в темата за Гърция, казах, че гърците ще си отмъстят. Но не исках да кажа как, да не им давам идея. Е, нямаше нужда да премълчавам, защото те се бяха сетили вече. Само ме беше страх да не пренасочат имигрантите към нас. Обаче те мразят германците повече от нас, та решиха натам да ги насочат. Слава Богу. Отдавна говорех, че гръцката огромна армия може да влезе в някаква полза все пак - да вземе да пази границите им както трябва, а не само да гълта кинти. Ама не, не стана така.

Популе. Това, което правят гърците е глупаво. Няма как да не се върне обратно при тях. Те са на принципа-прецакай големите без да мислиш какво ще се случи на теб. Просто от чиста злоба.
Германия ще се изправи на крака. Германците тонове запалителни бомби не са ги хвърлили в хаос. Но тези дребни душици гърците, които играят такива мръсни номерца, не мога да ги мисля...
Ще си загубят островите този път наистина и този път завинаги.

# 5 801
  • постоянно
[
Не съм наясно как стои въпроса с документите на сирийските граждани, но това, което със сигурност знам е, че за англичаните документите за самоличност са акт за раждане и доказателство за адрес. Паспорти имат само тези, които пътуват зад граница, а шофьорската книжка е по желание....Та по твоята логика, ако един ден англичаните станат бежанци - преди да тръгнат би следвало да си извадят и паспорти.....Не си мисли, че след като в Бг има лични карти с данни и снимка - така е навсякъде, както и че носенето на документи за самоличност постоянно с теб е задължително!
[/quote]

Ти го каза - документ за самоличност. Дали е акт за раждане, дали е шофьорската книжка, дали е паспорт ... все е нещо доказващо самоличността ти .
Но да тръгнеш без нищо ...... гнила работа.

Mr. Green

# 5 802
  • MI
Гери, стига с тези гърци. Понякога звучиш много разумно, наитина, но докато не се стигне до гърците, някаква фиксация имаш с тях. Казвам го доброжелателно. за мен не се касае за никакво отмъщение, изнудване и т.н. Тези дни показваха по ТВ в Турция как постоянно отблъскват опитващи се да минат по суша, защото и на тях не им се рискува да се удавят, отивайки към Гърция. Протести, сблъсици и какво ли не. Просто се справят много по-лесно със защитата на сухоземната граница турците (или искат да е така?), отколкото с морската. Да се благодарим за това, че не се знае още колко време ще искат да го правят турците. И да не забравяме че не сме спасени и от вариант да минат през България тези от Гърция. Все още не.

# 5 803
Както казах също, че и носенето на документи не е задължително....пък верно - тези хора що не са си взели бележките за платен ток от последните 6м.  newsm78

# 5 804
Тези дни показваха по ТВ в Турция как постоянно отблъскват опитващи се да минат по суша, защото и на тях не им се рискува да се удавят, отивайки към Гърция.
А защо, защо отиват към Гърция? Защото САМО Гърция осигури коридор за ВСИЧКИ!

Защо не напират така към Италия? Че малко ли са африканците а? Милиард са почти и могат и те да вървят пеш до Либия и да се качат така масово на лодки.
Но Италия не пуска в такива грандиозни мащаби. Италия прави опити да спира потока.

Могат да минат през България и това ще стане тогава, когато Гърция почне да ги спира. Но Гърция не спира НИКОЙ. Те просто ги товарят и ги пращат в Македония.
Гърците чакат в Унгария да почнат да стрелят на месо, които не е изключено и да се случи в някой момент.
Унгарците не са от желязо...

Гърция просто иска да хвърли Европа в хаос. Какво и е ползата от това ще видим.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2015, 11:34 от Герри

Общи условия

Активация на акаунт