Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 634 013
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 6 675
*Emia*, напълно вярвам, че може да сгреши.
Не вярвам, че Меркел ще тръгне да го споменава пред журналистите на база личен разговор с ББ, а тогава няма филм с преводачката.

Това ние предполагам означава, че това се е чуло от всички. Другия вариант е танте да не знае на кой свят и да е импровизирала.
"България ни обърна внимание, че и тя има обща граница с Турция, че изпитва огромен натиск и иска да отвори такъв център. Ние посрещнахме желанието й с разбиране и заявихме, че щом иска това, ще получи същата подкрепа от европейските институции, като Гърция и Италия. Ние не искаме да налагаме това решение на България. Тя самата казва, че има проблем", заяви Меркел.

Не се знае, аз си мисля, че може и лично на него да е превеждала. Виж третата снимка от личния и сайт.
http://evapaunova.eu/ Момата в  личен разговор с мути и бате.
Предполага се, че когато е там, Бойко няма друг преводач. Това може и да му е за урок да си проверява хората и да не се предоверява на разни пикли.
Всички знаем за перфектния английски на другия евродепутат Бареков. Там все с кОнкурс са избирани.
Ако ли пък е казано на всеослушание, е още по-зле, значи съвсем на развален телефон са си играли.

# 6 676
Не се разбираме Wink.
Аз също мисля, че лично на него е превеждала, за да има момъка контакт с Меркел.

Въпроса е, че това е среща на европейските лидери, той е предложил идеята на Турция за свободни зони и  е сигурно, че се е изказал. Предполагам, че точно там е направил предложението, а се съмнявам точно този превод да го е правила Ева.  Сигурно си имат щатни преводачи за срещите newsm78.
Звучи абсурдно, без да е обсъждано пред всички, Меркел да се изтапани след срещата и да коментира нещо от личните си разговори с ББ.

# 6 677
Мисля, че заради тази снимка смятат, че Ева е превеждала и на самата среща
http://www.segabg.com/article.php?id=770718#.VgO0uUSIBD4.facebook

# 6 678
  • България
Ердоган все пак хвана Бойко Борисов за шлифера

Erdogan BorisovВ момента никой не обича и не уважава България
Неспирният поток от грешки във външната политика на България доведоха до нов неприятен момент за страната. Още през 2012 Борисов организира (глупаво е да се вменяват подобни правомощия на тогавашния външен министър Николай Младенов) среща на сирийската опозиция в Правец, за която се твърди, че е приютила голяма част от бъдещия елит на Ислямска държава. После постепенно обтегна отношенията с повечето съседи. При събитията в Гези парк посъветва Ердоган да си подаде оставката и после да го изберат наново. Оттогава турчинът повече не го прие и нямаше ласкави демонстрации на близост. Същото се случи при протестите в Македония, където българският министър-председател посъветва Груевски да си подаде оставката и прие в София опозицията в разгара на демонстрациите. Последният още си е премиер. В Сърбия не смее да ходи по някакви неясни причини. В неговата реторика румънците се оказаха фалшиви борци с корупцията, въпреки че резултатите им са видими. Те направиха всичко възможно да се откачат от тандема с България и се прикачиха към Вишеградския и Западнобалкански формат, като изолираха страната ни на няколко важни регионални срещи. Гърците не послушаха Бойко Борисов да си връщат парите и си преизбраха Ципрас. И там нещата са хладни.
Борисов блокира подписването „Южен поток“ и си навлече гнева на всички страни по трасето, където медиите изобилстваха от анти-български публикации. Ловкият играч вече дълго време се опитва да лъже и мотае руснаците за енергетика, военни самолети и т.н. На тях явно им омръзна неговият подход. Плевнелиев поне е ясен и директен.
Премиерът ни зае позата на малкия лакей, който слуша „началниците“ и им дава любезни напътствия. Но това не отлепи България от позорното 28 място в ЕС по бедност и развитие.
Като капак на всичко по време на бежанската криза единствен се залепи за полата на пропадащата Меркел. Всички източноевропейски страни (без България) заеха ярка обща позиция срещу политическите решения на Брюксел (квотното разпределение), докато той се оказа единственият пoлитик от Източна Европа, който се съгласи с всичко, обяви политика на отворен прием, реши да шикалкави и стана ключодържател на германската канцлерка. И тя използва случая да покаже, че Източна Европа не е срещу нея, като посочи балканския колаборационист за нагледен пример. България остана без съюзници и приятели.
Дълги години, претендиращия, че идва от сектор сигурност Бойко Борисов не направи нищо за укрепване на службите за сигурност и за охраната на границата. Дори по негово време голяма част от центъра на София случайно се арабизира.
И така до момента, когато борещият се за политическо оцеляване Борисов попадна в ръцете на Ердоган. Прииждащите към българската граница нелегални имигранти бяха спрени от мощната турска военна и полицейска машина чак преди българската граница. Посланието е ясно. Ако Ердоган реши да пусне само няколко хиляди души, Борисов ще бъде пометен от политическата сцена. И затова с охота зареди дежурните си хвалебствия към валията на Одрин и турския президент. Всяко нещо си има цена и турците ще си я поискат. Факт е, че в момента никой не ни обича и уважава. Слугинското поведение не е политика.
Р. Бояновски
22 септември 2015
Общество.нет (цитирането на автора, изданието и активните линкове са задължителни)
http://www.budnaera.com/201503/1506021771.html

Както винаги на ББ някой друг му е виновен! Не свикнахте ли вече с популизма му?
(Примитивна политическа тактика, която има за цел да заблуждава и манипулира народните маси чрез щедро раздаване на обикновено неосъществими обещания и др.; демагогско флиртуване с тълпата.)

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 14:29 от MoiraineD

# 6 679
Може и пред всички да се изказал, а може и в личен разговор. Личен, личен, колко да е личен, няма да са си обсъждали зъбните протези.  Все отговорни лица са, както се казваше едно време, и едва ли са говорили за времето. Майтап, с най-добро чувство.  Hug
Ако обаче е пред всички и са превеждали оторизирани лица от ЕС, ББ яко е о..ал ситуацията.

И дУпетатите се чудят. Както се казва -"Господи, аз ли ти се криво молих или ти ме криво разбра?"
http://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B … D0%BB_562325.html

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 14:14 от *Emia*

# 6 680
Евродепутатката, която влезе в ролята на преводачка на Бойко Борисов по време на срещата на върха снощи, първоначално отказа изобщо да отговори на въпроса, но след настояване от страна на медиите заяви, че по време на всички срещи в Брюксел на извънредния съвет вчера, не е ставало изобщо въпрос за подобно нещо. Shocked

# 6 681
Скрит текст:

И как хотспот в Италия решава въпроса с мигрантите от Турция, това ми е въпросът?

ПП. Всъщност, колко като бройка са мигрантите в Италия, знаеш ли цифра?

Директно не решава, но тези които влизат директно от Либия например ще реши. Не всички минават през Турция. В момента в центровете има около 100 000, за другите няма ясни данни. Те гледат да избягат от центровете преди да ги идентифицират за да не останат в Италия. Същата история, просто на фона на Гърция която ги пуска почти всички не се забелязва толкова. Но гугълни колко време се карат със Франция заради тези на Вентимиля коиото къмпингуват от месеци... А колко се издавиха? Само дето не ги снимат като турците умрелите деца. Отвратителна история, добре че стигна до Германия че да се започне да се решава проблема...

Аз ли не се изразявам, не знам.
Проблемите на Европа дойдоха от стотината хиляди в Италия или от милионите, които Турция започна да пропуска на малки порции?
Сега, не преди година или пет. Как ЕС реши този въпрос питам? Всъщност, вече не питам, просто изяснявам какво питах.  Peace
И без това си имам друга работа.

# 6 682
  • MI
Нова, намерих ти данни.

За 2015 г. 442.421 са влезли през Средиземноморието. 2.921 установени умрели. От тях 318,489 в Гърция, 121,500 в Италиа, 2.338 в Испания и 94 в Малта. През 2014 г. обаче от 240 000 пристигнали 170 000 са в Италия. 2013 - 42.925 само в Италия. И не е първата година 2013, просто тогава се увеличават.

Ясно ти е че не пускат всички като гърците. Засега. Ако се построи само в Гърция хотспот според теб колко още няма да ги пускат?  Laughing

Допълвам - предполагам си наясно че Турция е само един от пътищата за стигане в Европа. Засега по-евтин и безопасен. Докато не стане по-евтино пак през Либия например. Още повече че повечето не сс сирийци. Сега разбра ли ме?

# 6 683
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
И сърбите и хърватите вече се "хванаха за гушите":http://dnes.dir.bg/news/harvatia-balkani-sarbia-bezhanskiat-natisk-20105562?nt=10 ... Ами ... май наблюдаваме едно перфектно организирано и изпълнено "разделяй и владей" изпълнено от ИД+съподвижници ...

... и на фона на всичко ... "великия освободител" - http://dnes.dir.bg/news/rusia-vladimir-putin-jihad-siria-islyams … va-20105479?nt=10

# 6 684
http://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B … D0%B0_562366.html

Аз не бих дал заповед да се отблъскват на границата жени и деца”, подчерта премиерът
Пак с тези жени и деца. Той направо си ги кани, каквото и да говорим. Меркел номер 2.

# 6 685
Как ЕС реши този въпрос питам? Всъщност, вече не питам, просто изяснявам какво питах.  Peace
Абсолютно никак няма да реши Европа въпроса с тези хотспотове. Вместо да се работи в посока спиране на миграцията, управниците ни са се концентрирали върху това как ние да се нагодим и променим в дългосрочен план към мигрантската тълпа. Т.е. красноречив знак, че могат и следващите да стягат багажа, ние ще ги разпределим. Аз така и не чух след някоя от срещите им да са предприети по-сериозни мерки спрямо трафикантите и за стабилизиране на размирните райони.

# 6 686
  • Сред мелниците
След доста време извън форума, влизам в темата и се захващам да я чета, защото знам, че тук ще намеря освен дребните заяждания и много полезна информация.

Докато се ограмотя, обаче да задам  един дебилен въпрос - Не е ли  според европейските закони първо да се иска разрешение за влизане, и после да се влиза. Т.е. по силата на какво те влизат БЕЗ разрешение в ЕС? И защо не се охранява границата? Която и да е не само българската.  Питам най-сериозно.

Не знам съотношението на силите тук в темата, но за протокола да кажа, че съм от ксенофобите  Grinning

# 6 687
Как се очаква да разбират какво се говори на английски, като те на български не могат да се разберат кой какво казва.
Външният министър на България преди седмица:
Министърът на външните работи Даниел Митов категорично заяви, че няма шанс България да стане разпределителен център за бежанци, предаде Дарик.

„Предложението дойде от политик, който не е фактор в Европейския съюз. Това няма да се случи и не е на дневен ред", каза във Велико Търново Митов. Той посочи, че правителството ще настоява бежанските центрове да са разположени извън границите на Европейския съюз, каквото по негови думи е мисленето на голяма част от страните-членки.

Read more: http://society.actualno.com/Njamalo-opasnost-Bylgarija-da-stane- … tml#ixzz3megA0SrF

А!  dohОтт него сигурно е дошло и това  за бежанските центрове извън ЕС, а пък госпойцата го е разбрала като горещи точки.

После Кунева с горещата точка, после Борисов без горещата точка, пък Меркел с гореща точка, егати цирка, съвсем се обърках.

Ама то така е, като са сбирани от кол и въже.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 14:52 от нова

# 6 688
  • Сред мелниците

Швеция – изнасилената страна
Цитат
Представата на много мъже мюсюлмани е, че няма нищо лошо в изнасилването на шведски момичета и жени. В тяхната култура мъжът има пълното право да се разпорежда с жената, както той намери за добре. Някои млади мъже, интервюирани от ежедневника DN в отговор на груповото изнасилване в Рисне, в предградието Сундбюбери на Стокхолм, го казаха по този начин:

„Не е толкова грешно да изнасилиш шведско момиче, колкото да изнасилиш арабско момиче“, казва Хамид. „Шведското момиче получава помощ след това, а и тя вероятно вече е била „прецакана“ (бел. ред. „имала сексуални контакти“). Но арабското момиче ще получи проблеми със семейство си. За нея това е голям срам. Важно е тя запази девствеността си, докато се омъжи.“

„Твърде лесно е да стане курва… момичето, искам да кажа – казва Хамид и смутено се усмихва, заради избора си на думи. – Много имигрантски момчета излизат с шведски момичета, докато са тийнейджъри. Но когато трябва да се оженят, те взимат подходяща жена от тяхната култура, която не е била с нито един мъж. Така ще направя и аз. Не уважавам шведските момичета. Може да се каже, че те ще бъдат чукани, докато бъдат разбити.“ (DN 11 февруари 2000).

# 6 689

А!  dohОтт него сигурно е дошло и това  за бежанските центрове извън ЕС, а пък госпойцата го е разбрала като горещи точки.

После Кунева с горещата точка, после Борисов без горещата точка, пък Меркел с гореща точка, егати цирка, съвсем се обърках.

Ама то така е, като са сбирани от кол и въже.

Ами, ... май баба Меркел не е разбрала.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт