Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 633 620
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 6 780
Ето клип за германските семейства и хора, които ги махат от общинските жилища.

https://www.youtube.com/watch?v=PnE3cFEehxg

Сигурно и във френските HLM-и така ще започнат да правят.

# 6 781
Ето клип за германските семейства и хора, които ги махат от общинските жилища.

https://www.youtube.com/watch?v=PnE3cFEehxg

Сигурно и във френските HLM-и така ще започнат да правят.

Нека.
А дано се сетят най-сетне и я махнат тази дементна баба.

А за онзи плужек Оланд -не ми се говори просто. Него трябва да го пратят в Алжир, барем миряса...

# 6 782
  • София
Къде е контрола? Къде, къде.
 Контрол има само за нас, само за европейците.
Ние сме държани под контрол. Всички останали са свободни да правят каквото си искат и да получават всичко без да работят.

Именно- десетилетия учене, преформатиране на мисленето, приемане на прогресивни идеи сакън да не стъпиш накриво и да не приемеш някой гей парад достатъчно ентусиазирано...учене, квалификации...

И накрая всичкото отива за едни, дето просто хвърлят павета...

Аа, споко. Като се понапълни Европа с мюсюлмани, гей парадите ще останат в историята. Това го казвам със съжаление, mind you.

Ето отново инфо за бежанеца-баща, спънат от унгарката. Терорист си е. Защо не се извинят на жената, и не я назначат обратно на работа  Thinking
http://dnes.dir.bg/temite/news/isljamist-bezhanskiat-natisk-osam … 906?tag_id=132368

# 6 783
# 6 784
  • MI
Скептична съм до колко контролът ще е наистина здрав и няма да бъдат оставени нещата предимно на национално ниво.
Има ли усвоени ЕС практики, има ли обучени хора, има ли разработени и функциониращи механизми ?
В България едва ли........
Предвид спецификата на сегашното положение, ме съмнява, че и в ЕС в момента съществуват адекватни такива.

Отговорът ми на всичките ти въпроси е - зависи къде. Оказва се че и сега в Италия работят експерти на Европол и Фронтекс, очаква се да им се увеличи броя. Дори Фронтекс ще е базиран в Катания. Т.е. мисля че тук ще проработи, защото се подготвя от месеци, от преди кризата с Гърция. Сега обаче е спешно създаването на такъв и в Гърция. Където все още няма пратен 1 експерт доколкото разбирам.
Просто всичко стана за 2 месеца буквално. Не са го очаквали, аз затова и казвам все в България да не спим на ухото че ни се е разминало....

Т.е. лично според мен за да заработи ефективно и в Гърция хотспота ще трябва малко повече време от предвиденото. Експерти очевидно имат и Европол, и Фронтекс. Надявам се поне в това не се съмнявате....

# 6 785
Ще го призная Орбан за добър политик, ако сега Унгария напусне ЕС и се лиши от екстрите. Ако не го направи, за мен ще е най обикновен популист.
И защо трябва Унгария и която и да е страна да напуска ЕС?! Членството в ЕС не е еквивалентно на загуба на суверенитет на отделните държави. Нали уж имало равноправие между тях - както едните могат да имат собствена позиция, така и другите. И откъде накъде т.нар "облаги" дават право на по-богатите страни да извиват ръцете на по-бедните след като са сключили "равноправен съюз".
Когато влизаш в някакъв съюз, ти приемаш да играеш по правилата в него. Ако не си съгласен с правилата, наложени от мнозинството, просто напускаш. Казано по нашенски - га яде кИфтетата, не рИва....
Ти наистина ли си представяш, че при всяко разногласие в съюза трябва "непокорните страни", както ги наричат, да напускат. Различните мнения са си напълно приемливи в ситуация на равноправие. Само че нашата ситуация уви не е такава. В случая въпросът е от изключително значение за суверенитета и националната сигурност на отделните държави и отстояването им е повече от адекватно и обосновано. Ще се самоцитирам с част от стар мой пост, касаещ приемането на квотите, за да видиш, че и други хора, които представи си не са от групата на "БГ мама ксенофобите", разсъждават в същата посока:

Ето част от репортажа на ББС от срещата днес:

Criticism is already ringing out from countries that voted against the relocation scheme, but under EU law they are now obliged to take part. It is highly unusual - unprecedented, really - for a majority vote to be used in a situation like this, which involves basic issues of national sovereignty.
But the European Commission says it is determined to enforce what was agreed. What's not yet clear is what will happen if any country simply refuses to comply - and that has certainly been the suggestion from some capitals.

Искрено съжалявам, че някои хора измерват всичко в кюфтета. Малко достойнство няма да ви навреди.

# 6 786

Ето отново инфо за бежанеца-баща, спънат от унгарката. Терорист си е. Защо не се извинят на жената, и не я назначат обратно на работа  Thinking
http://dnes.dir.bg/temite/news/isljamist-bezhanskiat-natisk-osam … 906?tag_id=132368
Пак щом в затвора не са я пратили като терорист, а на терориста не са дали медал...
Има още да се работи по въпроса с толерантността...

Нели-Фронтекс нищо не върши. Ни-що.
Даже напротив. Ходи и събира където намери як и здрав мигрант и го трупа на Европейския бряг...

За какво ни е Фронтекс? И на тях пари? Да хайлазничат и да се лензят с нови дрешки, катерчета и да показват снимки как спасяват ГВС-тата, сакън да не изтърват някой, да съберат всички и да трупат, да трупат...

Това е тотален колапс...

# 6 787
Нaли си имaме остaнaли от соцa лaгери-белене и други тaкивa тa те сa готови дa поемaт мaлко бежaнци сaмо ще ги постегнем мaлко a може и дa им пуснем центрaлно пaрно /нa гaз  Mr. Green/ сaмо охрaнa ще трябвa дa се нaмери.

# 6 788
Тя жената по инстинкт се е ориентирала кого да спъва, ама пуста толерантност. Чак я уволниха.
Пък и с дете бил, реваха доста хора в темата.
Стига сълзи за чужди деца, щото ще ни избиват утре. Но със сигурност няма да плачат за нашите.

# 6 789

и какво се оказа !?
и двете истории , които впечатлиха света не са такива, каквито изглеждат ....
той още ли е треньор впрочем ?

# 6 790
  • България-Швейцария
Да идва, ама няма кой да се бие.
Почти всичките ми приятелки вече и на глас споделят, че в случай на мобилизация по-скоро биха изпотрошили краката на всички мъже около себе си (бащи, братя, съпрузи), отколкото да ги пуснат на война.

Трябвaше кaто нa войнa, зaщото товa си едно нaхлувaне в чужди земи, дa се изкaрaт тaнкове и войски дa се гръмнaт няколко хиляди и aко им стискa дa идвaт още.
Чудех се ще му стисне ли на някой да го напише, но на практика започва да става ясно, че това е единственото решение, иначе няма да спрат.

# 6 791
  • MI

Нели-Фронтекс нищо не върши. Ни-що.
Даже напротив. Ходи и събира където намери як и здрав мигрант и го трупа на Европейския бряг...

За какво ни е Фронтекс? И на тях пари? Да хайлазничат и да се лензят с нови дрешки, катерчета и да показват снимки как спасяват ГВС-тата, сакън да не изтърват някой, да съберат всички и да трупат, да трупат...

Това е тотален колапс...

Гери, спасяват животи. Това, че не искам нелегални не значи че искам всекидневно да виждам как вадят трупове. Хайде, ежеседмично. Точно това се случва. В чували, често и деца. Първо се спасяват, после се идентифицират и накрая по направление (екстрадиран/бежанец). Това е реда и честно, само в бг-мамам съм виждала някой да не е съгласен че първо трябва да се спасят давещите се. Има си и конвенции за това ще му се не види, и при война важат дори.

При това Фронтекс освен за спасителни акции ще трябва да помага за укрепване на границите. А разпознаването очевиднои е с Европол.

И пак се почна с лагерите, газ и какво ли още не.... Че и за много кууул се мислят после някои форумки, какви сме смели и различно мислещи, че и дискриминирани...  Rolling Eyes

# 6 792

Ами нищо не казват за него. Дори и да се потвърди тук тази информация няма да я изкарат в медиите. Върви огромна критика срещу правителството, че не прави нищо за бежанците. И преди казах че Рахой е против чужденците, независимо от къде идват и сега опонентите му са във вихъра си. Одеве лидера на Подемос се плюнчеше пак за удавеното дете и липсата на толерантност.

# 6 793
Но не виждам никакво желание у политиците в западна Европа да ограничат потока. ЕС прави това, което прави във всяка криза, включително гръцката--хвърля пари в проблема, което не е решение. И не ги хвърля на правилното място при това.

Малко ми е трудно да повярвам, че европейските политици не разбират какво се случва или са парализирани от милост към бежанци. Политик не прави нищо от милост.
Съгласна! Меркел може както излезе и официално ги покани, така и да направи изявление, че ресурсите на Европа за приемане на бежанци са изчерпани. Може пък като се разчуе да накара някои да се замислят преди да тръгнат.
Не проумявам как някакво момиче журналистка може да тръгне по следите на трафикантите и получи съответно информация, а за европейските служби те се оказват невъзможна мисия. Просто липсва всякаква воля и здрав разум.

# 6 794
  • София

Ами нищо не казват за него. Дори и да се потвърди тук тази информация няма да я изкарат в медиите. Върви огромна критика срещу правителството, че не прави нищо за бежанците. И преди казах че Рахой е против чужденците, независимо от къде идват и сега опонентите му са във вихъра си. Одеве лидера на Подемос се плюнчеше пак за удавеното дете и липсата на толерантност.

Социалистически глупци, какво друго очакваш от тях  Tired

Нели, извинявай, ама мен повече ме интересува бъдещето на Европа - не ЕС, а точно Европа - отколкото спасените от Фронтекс. То е много лирично да си хуманен на думи, но някои май забравят добрия стар лаф, че Пътят към ада е постлан с добри намерения.

Общи условия

Активация на акаунт