Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 632 146
  • 50 159
  •   2
Отговори
# 7 260
"Трябва да призная, че това, което се случва в момента представлява истинската същност на самата ислямска религия – издевателствата, убийствата, обезглавяването, прогонването на християните, на евреите, на мюсюлманите от различни други секти именно на мюсюлманите от различни други групи, религиозни, като езидите в Ирак. Всички видяха ужасяващите картини, когато Ислямската държава влезе в град Мосул и започна варварски действия срещу това малцинство, които са много мирни хора и не са имали никога такива проблеми. Те имат "Шейх Менд” в планината Сънджар, свещено място, част от главния Мазар /Латиш/, изградено преди повече от 500-600 години. То беше взривено. Там мъжете бяха живи заровени, а жените бяха принудени да приемат исляма или да ги продават на пазара. Езидите са едно малцинство, те се кланят на слънцето, на птицата паун, обожествяват го. За тези от Ислямска държава неверници не са само християните и евреите, макар че в самия Коран пише, че те са носители на Божиите книги християни и евреи трябва да бъдат уважавани, защото са признати от самия Господ Аллах. Но въпреки това те не се отнасят добре с тях в продължение на тези години.

За съжаление, обаче, ние сме пред един период, в който ще има много издевателства и това ще продължи десетилетия напред”. Очертава тъжна перспектива за региона Мохамед Халаф. Има своя анализ за това и като експерт и като изследовател и на Арабския свят и на света като процеси.

Аз съм изненадан, че моят вестник ми пуска такива анализи, защото открито говоря, че ние не може да се сърдим на тези хора, защото това е истинската форма или истинската същност на исляма. Те чуват това, това се предава в различните училища, в образователните системи, в начина на живот и така се случва. Сега в ерата на глобализацията, когато виждаме, че с всеки изминат ден със задълбочаването на глобализацията християнската цивилизация постига толкова много във всички области, арабите и мюсюлманите като цяло

се чувстват уязвими, обидени, маргинализирани

и нямат нищо общо с тези постижения, нямат принос към това, което се случва. Започват да сравняват себе си, защото това, което беше преди, по време на пророка Мохамед знанията, постиженията в медицината, алгебрата, астрономия и т.н.. е минало."

Християните са направили разделение между държавата и църквата. На арабски се казва „отразяхме ноктите на религията”, както уточнява Халаф. Барнауи говори и за юдаизма и посочва, че и в тази религия фундаментализмът беше победен от ционизма. Държавата взе религиозните символи, но в рамките на демократични институции. Това направи фундаментализма изолирано явление и не представлява заплаха и това е национална религия, а не световна. Историкът казва, че ислямът е единственото изключение, защото тази религия в момента е в основата на всички кризи и войни в света. Журналистът, като че продължава мисълта на израелския историк, но от своята позиция на анализатор. „Проблемът на исляма в този момент е, че тя е

единствената религия, която не разделя държавата от религията.

Има още доста, дългичко е, но си струва да се прочете:

http://xn--b1agjhxg2e.com/post/106620645006/%D0%BC%D0%BE%D1%85%D … 0%B0-%D1%81%D0%B5

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 16:30 от нова

# 7 261
  • София
Ислямът е бил създаден като по-прогресивна религия от християнството, поне що се отнася до жените. Жените в исляма са имали повече права от жените в християнството.
Цялата съвпременна наука идва от мюсулманския свят, поне що се отнася до алгебрата и като следствие, съвременната информатика.
Още папата праща свещеници, говорещи арабски, в Толедо за да превеждат свещените текстове от "арабеските".  Без тези "мигранти" и техните научни постижения, съвременният западен свят (тогава дивашки и невежествен заради християнството) не би съществувал.

Какви права по-точно са имали ислямските жени?
Правото, няколко да си делят 1 мъж, задължително да се омъжват или какво по-точно?
Не съм запозната с шериатското право, но едва ли според него имат право на наследство.
А според римското право, което е възприето във всички християнски държави, имат право на наследство и собственост.
Дори само фактът, че в исляма е позволено многоженството, автоматически прави мюсюлманската жена много по-безправна от християнската.
Изобщо не е вярно, че цялата съвременна наука идва от мюсюлманите, това е абсурдно твърдение. "Арабските" цифри са всъщност индийски. Наречени са така, защото арабите са ги пренесли в Европа, самите те обаче не ги използват. Служат си с персийски цифри, както е добре известно.
Твърдението ти, че папата пращал свещеници да превеждат свещените текстове от арабски е меко казано смехотворно. Виж, за някой алхимичен текст или езически философ, може и да е пратил преводачи.

# 7 262
"Трябва да призная, че това, което се случва в момента представлява истинската същност на самата ислямска религия – издевателствата, убийствата, обезглавяването, прогонването на християните, на евреите, на мюсюлманите от различни други секти именно на мюсюлманите от различни други групи, религиозни, като езидите в Ирак. Всички видяха ужасяващите картини, когато Ислямската държава влезе в град Мосул и започна варварски действия срещу това малцинство, които са много мирни хора и не са имали никога такива проблеми. Те имат "Шейх Менд” в планината Сънджар, свещено място, част от главния Мазар /Латиш/, изградено преди повече от 500-600 години. То беше взривено. Там мъжете бяха живи заровени, а жените бяха принудени да приемат исляма или да ги продават на пазара. Езидите са едно малцинство, те се кланят на слънцето, на птицата паун, обожествяват го. За тези от Ислямска държава неверници не са само християните и евреите, макар че в самия Коран пише, че те са носители на Божиите книги християни и евреи трябва да бъдат уважавани, защото са признати от самия Господ Аллах. Но въпреки това те не се отнасят добре с тях в продължение на тези години.

За съжаление, обаче, ние сме пред един период, в който ще има много издевателства и това ще продължи десетилетия напред”. Очертава тъжна перспектива за региона Мохамед Халаф. Има своя анализ за това и като експерт и като изследовател и на Арабския свят и на света като процеси.

Аз съм изненадан, че моят вестник ми пуска такива анализи, защото открито говоря, че ние не може да се сърдим на тези хора, защото това е истинската форма или истинската същност на исляма. Те чуват това, това се предава в различните училища, в образователните системи, в начина на живот и така се случва. Сега в ерата на глобализацията, когато виждаме, че с всеки изминат ден със задълбочаването на глобализацията християнската цивилизация постига толкова много във всички области, арабите и мюсюлманите като цяло

се чувстват уязвими, обидени, маргинализирани

и нямат нищо общо с тези постижения, нямат принос към това, което се случва. Започват да сравняват себе си, защото това, което беше преди, по време на пророка Мохамед знанията, постиженията в медицината, алгебрата, астрономия и т.н.. е минало."

Има още доста, дългичко е, но си струва да се прочете:

http://xn--b1agjhxg2e.com/post/106620645006/%D0%BC%D0%BE%D1%85%D … 0%B0-%D1%81%D0%B5
Да милите християни, в лицето на САЩ (ин год уи тръст), Франция , Англия и Италия, разбъркаха целия близък изток, разпалиха сума ти конфликти подкрепиа ислямисти, изпотрепаха сума ти цивилни и въоръжиха ИЗИС. Покрепят Саудитска Арабия и Катар, които са източници и спонсори на ислямски милитанти.

# 7 263
  • България
Това изобщо не е така, но както и да е, пак ще ме обвинят в спам.

Въпросът е, че в темата се пише как мюсюлманите са СПЯЩИ КЛЕТКИ, които щели да пламнат от радикалния ислям и да станат терористи. Че ни чака арабски халифат заради бежанците. Че диваците идват да променят европейксата култура и цивилизация (при положение, че европейската култура се е променяла съдействайки си с тяхната векове наред). Това според мен са изказвания, които нямат логика. Тези диваци не са толкова диви.
Какво е мнението ти за ставащото в Пазарджик?

# 7 264
Да, и се избиват помежду си християни с християни.

Но съм впечатлена, че бързо четеш.

От същия автор:

"Баща ми беше от първите хора, когато купи телевизор в Ирак и всички седим и гледаме английски филм и той влиза и пита какво гледаме. Казваме английски филм, а той казва, че това е езикът на Сатаната. Аз съм дете, слушам това от баща ми, слушам това от майка ми, отивам в училището – не само слушам тази реч, но и я чета. След това отивам в университет – същото. Накрая аз вече съм изпълнен с омраза срещу другите, срещу други култури, други религии. Готов съм да отмъщавам"

"Оказа се, че арабинът чете 6 минути годишно, докато европеецът чете 200 часа. Само в една страна като Испания се превежда 10 пъти повече чужда литература за година, отколкото в целия Арабски свят."

"Според журналиста,  ако разрешават европейците никой няма да остане, ще има масова миграция."

Ама ти лежи на кълката, че някога имало нещо си.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 16:47 от нова

# 7 265
маи скоро ще говорим за ИДИЛ в минало свършено.
http://www.dnes.bg/world/2015/09/26/rusiia-siriia-iran-i-irak-s- … borba-s-id.277739

# 7 266
  • София
Това изобщо не е така, но както и да е, пак ще ме обвинят в спам.

Въпросът е, че в темата се пише как мюсюлманите са СПЯЩИ КЛЕТКИ, които щели да пламнат от радикалния ислям и да станат терористи. Че ни чака арабски халифат заради бежанците. Че диваците идват да променят европейксата култура и цивилизация (при положение, че европейската култура се е променяла съдействайки си с тяхната векове наред). Това според мен са изказвания, които нямат логика. Тези диваци не са толкова диви.
Ами как да ти кажа - аз познавам И калпави филолози, така че ти дали си добър или посредствен информатик, няма как да знам.

Талес е живял 6 в. преди новата ера, както и повечето велики гръцки математици. Ислямът, мисля, знаеш кога възниква. Ето приятно четиво от уикито - има и за египтяните, и за гърците, и за математиката по време на възхода на исляма.
https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_mathematics

Алгебрата е измислена от вавилонците и индийците. Нищо, че самата дума е арабска по произход. Както казах, ''математика'' пък е гръцка  Wink
http://gatesofvienna.net/2013/08/how-muslims-did-not-invent-algebra/
http://www.algebra.com/algebra/about/history/

# 7 267
  • София

Развитието на математиката лежи еднакво върху вавилонските и египетски учени (пред-ислямски), гръцките, и арабските. Голямата заслуга на арабите е, че превеждат гръцки трудове и така те достигат до Европа. После идва ред на европейските учени като Фибоначи и прочие.

Това е единствената им заслуга. Съхранили са част от античните научни знания и са ги предали на тия, които са можели да ги доразвият.  Wink Самите те обаче нямат никакви нови научни открития и откриватели. Няма арабски Архимед или Питагор.

# 7 268
Те затова предвидливо се изнасят към Европа в момента.

Интервю със сирийски християнин, който е настанен в бежански лагер заедно с поддръжници на ISIS. Твърди, че те повтарят на висок глас части от корана, изричани по принцип преди да обезглавят някого. Журналистите, които са придружавали социалния министър и сие в лагера са били инструктирани да внимават да не се отделят един от друг, както и от групата, и да разговарят само с няколко избрани бежанци. Причината била да не ги обезпокояват, а да им се предостави мир и спокойствие.
https://www.youtube.com/watch?v=42NrXN6v7SQ

Иначе съм съгласна, че арабите основно са преписвали трудове от латински и санскрит, до които явно са имали достъп. Дори арабските цифри са взаимствани. Имало е араби, които са правили наука успешно, но е несериозно да се твърди, че това е благодарение на исляма. То ако ставаше така да вземем да раздадем на нашите хора в БАН по един коран и прогресът ни е в кърпа вързан.

# 7 269
За съжаление, аз нямам достатъчно доверие на службите в западна Европа. Точно французите бяха тотално проспали заплахата от участващите в Шарли.
Дано да греша.
Лошо, много лошо, ако е така.
Аз пък не вярвам на нашите в момента именно защото знам какви хора останаха да работят в тях и нагласата им за леж, яж и ранна пенсия. За служби, сравнявани навремето с МОСАД и КГБ е тотално падение.
Дано и аз да съм в грешка.
За съжаление не си в грешка. Положението е трагично.

Нова, мерси за линка.
Германия може да приема поне по 500 000 търсещи убежище души годишно в продължение на няколко години, каза във вторник вицеканцлерът Зигмар Габриел, цитиран от Би Би Си.

Колко приеха?

# 7 270

Но ако и тук стане така, къде тогава ще ходим? Къде?! Аз в арабска халифатска страна няма да живея. То на мен майната ми, аз съм мъж и съм дърт, няма какво да ми направят на мен, нито бурка ще сложа, нито нищо, ама имам жена и дете. Искам нормален живот за тях. И къде това?
Ана-Бел казва - в САЩ. Точно така, това е истината.
Абе вие се пръснахте като пилци още от сега??? Кой към САЩ, кой към Рушняците да го спасяват.
Вие Неволята да викате не можете ли? Как мислите Германия е станала силна страна-с бягане ли?
И сега никой немец няма да избяга никъде, хеле пък при братухата /много ми е смешно как го играят спасители/ Немеца, французина , испанеца, италианеца, англичанина, ирландеца, шведа,дойде ли време ще почнат да метат...

Те на чужди порти не тропат и на Бащици не се молят. Време е да се поучим от тях. Щото ние само на Бащици чакаме и се вижда колко сме я прокопсали-най-долните в ЕС...

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 17:14 от Герри

# 7 271
  • България
ЕЕЕ, Герри, беше само фас-пауза за почивка  Mr. Green
Тук сме и не бягаме.

На 25.09.2015 г. германската информационна рубрика Tagesschau на първа програма на немската телевизия – ARD разяснява възможностите за конфискация на постройки и жилища в Германия, с цел настаняване на бежанци.
 http://bultimes.com/nastanyavat-bezhantsite-v-chastni-zhilishta-prinuditelno/

# 7 272

На 25.09.2015 г. германската информационна рубрика Tagesschau на първа програма на немската телевизия – ARD разяснява възможностите за конфискация на постройки и жилища в Германия, с цел настаняване на бежанци.
 http://bultimes.com/nastanyavat-bezhantsite-v-chastni-zhilishta-prinuditelno/
Нека. Нека. Нека ги разярят достатъчно, защото досега явно бяха в облаците.
Време им е на немците да се приземят.
Меркел направо ги поля с кофа студена, че и лайняна вода. Ще им подейства отрезвително. Бяха се прехласнали в толерантността си. Че чак се бяха самозабравили...

# 7 273
  • София
Бих ви пуснала клип, не знам дали го има още, как петима мъже караха жена да им танцува, после и се нахвърлиха и я изнасилиха всички, колкото и да се дърпаше и да пищеше, а един снимаше през цялото време.Накрая я обезглавиха и се снимаха хилейки се с главата и.Добре,че имаше продължение клипа, как ги обесиха петимата на светофара.Но жената си загина за нищо, само защото им се до**ло на някои.А като чета ,че вече имало доста изнасилвания,и то на техни жени и деца, какво остава за останалите.

# 7 274
Добре, че беше  мюсюлманството, че щяхме да тънем в невежество....

Ами така си е. Алгоритъм е арабска дума и това не е случайно.  Християнството има "тъмни години", точно когато ислямът има "златен век".
Като почнеш да разсъждаваш и удряш в земята четиригодишната ми дъщеря!

Общи условия

Активация на акаунт