Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 632 008
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 7 275
Нека. Нека. Нека ги разярят достатъчно, защото досега явно бяха в облаците.
Време им е на немците да се приземят.
Меркел направо ги поля с кофа студена, че и лайняна вода. Ще им подейства отрезвително. Бяха се прехласнали в толерантността си. Че чак се бяха самозабравили...
Герри, точно това щях да напиша.
Може и да звучи цинично, но се убеждавам, че само непосредствена лична заплаха може да изкара съвременния европеец от летаргията, в която е изпаднал. Снощи например Милен Цветков доста арогантно прекъсна госта си (някакъв блогър беше), че видите ли в Европа този миграционен процес течал вече от 10-15 години, а пък тя още не се е взривила. Това ли трябва да чакаме да стане, за да се осъзнаем?!

# 7 276
  • София
Абе, в интерес на истината, Герри, и немците са бягали през вековете. Пример: 30 годишната война и Войната за испанското наследство оставят югоизточна Германия в развалини, в резултат хиляди и хиляди немци емигрират.

Само между 1820 и 1920 пък емигрират 6 милиона немци.

Едва след началото на 20 в., започва обратният феномен - засилена емиграция към страната.

# 7 277
че видите ли в Европа този миграционен процес течал вече от 10-15 години, а пък тя още не се е взривила. Това ли трябва да чакаме да стане, за да се осъзнаем?!
Милен Цветков не е чел Хемингуей...

Фалитът става първо постепенно, а  после изведнъж.
Взривяването на Европа ще протече като един обикновен фалит-фалит на толерантността. Първо толерантността се компрометира постепенно, а после изведнъж.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 20:21 от Герри

# 7 278
  • София
Просене не е имало, най-малкото по онова време е нямало кой да ги дондурка. Отивали са на ново място с идеята, че ще се бачка здраво.

# 7 279
  • София
Скрит текст:

А, недей така. Политиката на Путин за увеличаване на прираста в Русия проработи. От отрицателен прираст, вече е положителен през 2013 г. И съм сигурна, че ще се увеличава.  

Знаеш ли колко  прираста за 2014? Точно толкова, колкото от 2011 до сега. Прирастът е все положителен, около 13 промила. Никаква разлика няма с и без програмата им за размножаване.

Между другото 74% от населението живее в градове, това поповод, че се твърдеше, че се живее извън градовете по - голямата част. Най - голяма концентрация е в Москва и Питер.

Anabel е права, само че не прирастът, а раждаемостта е 13 на 1000 от 2011 насам. И няма как да е отрицателно това число, защото то представлява броя живородени на 1000 души население за годината.
Естественият прираст е разликата между родени и умрели. В случая с Русия положителният прираст се дължи не на повече раждания (те са на едно ниво), а на по-малко умрели - тоест, на намаляване на смъртността при същата раждаемост. Средната продължителност на живота в Русия се е увеличила от 67 (2007) на 71 години (2013).

Факт, че раждаемост 13 на хиляда не е лоша за сравнително развита държава, но е е отделен въпрос на кои етнически групи се дължи тя. А смъртността в Русия все още е по-висока от тази в развитите държави.  

Ами не е баш така. Смъртността, че е намаляла, намаляла е. Но и раждаемостта се е увеличила. През 2009 е имало 1,7 млн. живородени, а през 2013 вече са 1.9 млн. Бавно, но славно руснаците започват да раждат повече. А прирастът от отрицателен през 2012 г., вече е положителен през 2013 г.

# 7 280
Бих ви пуснала клип, не знам дали го има още, как петима мъже караха жена да им танцува, после и се нахвърлиха и я изнасилиха всички, колкото и да се дърпаше и да пищеше, а един снимаше през цялото време.Накрая я обезглавиха и се снимаха хилейки се с главата и.Добре,че имаше продължение клипа, как ги обесиха петимата на светофара.Но жената си загина за нищо, само защото им се до**ло на някои.А като чета ,че вече имало доста изнасилвания,и то на техни жени и деца, какво остава за останалите.
Явно такива клипове трябва да се показват, че разни хора верно са на розови балони и отказват да приемат какво се случва.

# 7 281
Ами така си е. Алгоритъм е арабска дума и това не е случайно.  Християнството има "тъмни години", точно когато ислямът има "златен век".
Като почнеш да разсъждаваш и удряш в земята четиригодишната ми дъщеря!
Всеки има собствена гледна точка, но тези разсъждения ми звучат по-логично от теорията, че Меркел нарочно кани мигранти, едва ли не с цел да възроди в Германия духа на нацизма - защото преднамерената "кофа студена, че и лайняна вода", както сполучливо си се изразила, може горе-долу само натам да води. Във всички случаи все си мисля, че Германия не носи основната вина за ставащото в момента, а масиран приток щеше да има  със и без изказванията на Меркел,  със и без курабийки.

# 7 282
Каквото и да си говорим в детайли, генерално - управляващите и на ЕС и на САЩ и на Русия искат да създават конфликти между обикновените хората , за да се изпокараме, за да има войни, за да има терор, изнасилвания, пълно беззаконие и хаос и да подготвят хората за харизматичния бял спасител , който ще каже "Мир и безопасност", за който се говори в Библията - Антихрист.
Това ще бъде троянския кон, който ще влоши още повече положението, вместо да го подобри.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 17:44 от Mislq

# 7 283
Във всички случаи все си мисля, че Германия не носи основната вина за ставащото в момента, а масиран приток щеше да има  със и без изказванията на Меркел,  със и без курабийки.

Не но вдигна шум до небето. Все едно тя лично ги е поканила. Тоест -не мога да повярвам, че нямат нещо в предвид
Ако искаше да ги спре-Меркел можеше да ги спре.
Според мен тя просто НЕ желае да ги спира. Даже напротив. Смята да приеме всички, веднага.
Милиони при това

Това поведение не мога да повярвам, че се дължи на "Толерантност"

# 7 284
Както Саудитска Арабия, Катар, Кувейт, Бахрейн, ОАЕ са казали, че няма да приемат бежанци, същото можеше да направи и ЕС.
А не да ги кани, да ги храни и отглежда. Crazy ooooh!

# 7 285
"Толерантност" е маската, истината е зловеща...

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 18:02 от Mislq

# 7 286
  • София
Бих ви пуснала клип, не знам дали го има още, как петима мъже караха жена да им танцува, после и се нахвърлиха и я изнасилиха всички, колкото и да се дърпаше и да пищеше, а един снимаше през цялото време.Накрая я обезглавиха и се снимаха хилейки се с главата и.Добре,че имаше продължение клипа, как ги обесиха петимата на светофара.Но жената си загина за нищо, само защото им се до**ло на някои.А като чета ,че вече имало доста изнасилвания,и то на техни жени и деца, какво остава за останалите.
Явно такива клипове трябва да се показват, че разни хора верно са на розови балони и отказват да приемат какво се случва.
Първо,че правилата не разрешават, второ,че не знам дали го има още , беше отвратително.Гледах и друг, обезглавиха жена, защото някой казал,че използвала сексуално дъщеря си да печели пари.И никой не пита има ли жената право на глас и каква всъщност е истината? Дали жена би посмяла да направи такова нещо в Саудитска Арабия, като знае какво я чака или някой мъж се е възползвал от детето, пък е обвинил нея? Нали мъж го е казал, значи е вярно, според тях.Закла я като агне със сабя,а тя се молеше на същия този Аллах да я спаси. А полицаите седяха и гледаха, после викнаха линейка и прибраха трупа.А с дъщеричката и какво ли ще стане, като и майка няма вече, поне мъничко защита?

# 7 287
Не учудвам изобщо. Такива истории съм чела, че Хитлер би се почувствал като ученичка.

Как ще коментирате, че:
Саудитска Арабия току що оглави комисията на ООН по човешките права. Shocked Shocked Shocked

# 7 288
Както Саудитска Арабия, Катар, Кувейт, Бахрейн, ОАЕ са казали, че няма да приемат бежанци, същото можеше да направи и ЕС.
А не да ги кани, да ги храни и отглежда. Crazy ooooh!

Избягвам да коментирам факти, за които не знам, че са факти. Саудитска Арабия твърди, че е приела, 2.5 милиона бежанци според едни източници http://www.reuters.com/article/2015/09/11/us-europe-migrants-sau … KCN0RB2F320150911  Според други, в момента там има 500 000 http://www.bloombergview.com/articles/2015-09-04/why-don-t-gulf- … pt-more-refugees-  
Според трети изобщо не приемат.
Може да не приемат, но може и да приемат, а обяснението да е това "Saudi Arabia, like all of the Gulf states, is not a signatory to the UN refugee convention, so these displaced people are not officially designated as refugees." , защото Комисията по бежанците към ООН "counts refugees by noting only those persons recognized as refugees under the 1951 UN Convention/1967 Protocol, the 1969 OAU Convention... Saudi Arabia, Kuwait, Qatar, and the UAE are not parties to any of the UN protocols on refugees, and so through this technicality, they, along with most of their refugees, are excluded from many refugee counting mechanisms."  http://www.huffingtonpost.com/anhvinh-doanvo/europes-crisis-refu … es_b_8175924.html
Не знам кое е истината.

# 7 289
Германия прекалено си повярваха, сега се мъчат да се доказват, но не и да си признаят, че са сбъркали.
Политиците не бива да се подценяват, но не са и някакви суперчовеци.

Общи условия

Активация на акаунт