Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 639 945
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 7 395
  • София
Скрит текст:

А не ти ли минава през ума, че разумните според теб хора, може да са си сменили мнението и сега да са станали неразумни, от твоя гледна точка? Wink Бих разбрала твоята защита за икономическите имигранти, които нахлуват в момента преди една година. Тогава само аз и няколко други предупреждавахме тук какво ще стане, но мненията ни се триеха или бяха много критикувани. НО при сегашните обстоятелства, вече хората виждат какво се случва със собствените си очи и разполагат със собствен умствен капацитет, за да си направят изводите. Малко са закъснели, но по-добре късно, отколкото никога. Та, пак да те попитам - не смяташ ли, че изоставаш? Разумните хора вече промениха позициите си по настоящата тема. Wink
Не, не мисля, защото почнах да чета темата от началото й преди два-три дена и много добре помня никовете на хората, които са писали тогава и тези , които пишат сега. Просто са вдигнали ръце, четейки мнения в стил "арабите са мързеливи, мюсюлманите за нищо не стават, орките идват и след тях гнус, всички мюсюлмани са спящи клетки на тероризма, ще направят арабски халифат в Германия, ще бягаме към славянска Русия" --това са все мнеия които прочетох тук вчера.
А аз поствам филм, който е точно за граничния контрол и никои не отговаря с друго освен с лични нападки към мен. Явно хората се интересуват да слушат своето мнение в хорово изпълнение, а не нещо по-различно.
В тази тема се твърди настървени, че едва ли не се дават пари за да идват тези мигранти, че всичко това е една конспирация, че Германия иска да разруши Европа и тн и тн.

Но от този филм ясно си личи, че за никакво разградено влизане или умишлено неохраняване на граници не мое и да става дума. Обратно, страшно много пари и средства се дават за да се пазят границите на Европа и то даже и по нелегални начини, противоречащи на европейски закони. Дават се пари и на Мороко и Либия срещу изискване да пазят граниите и да не допускат мигранти до Европа.

НАпример, нелегално е ако някой е преминал граница на европейска държава, да бъде върнат преди да му е оказана помощ и да му е даден адвокат и да бъде разгледано неговото искане, въпреки това това постоянно се лучша. Испания и Гърция постоянно  връщат обратно хора, преминали границите им.

ОхАман, когато един закон ВИДИМО НЕ РАБОТИ, трябва да бъде заменен с друг, който да работи. Законите произлизат и защитават моралът и религията на нацията, която обитава съответната страна. Когато сигурността на тази нация е застрашена, поради наличието на закони, които не са работещи в съответната политическа обстановка, то се налага ТЕ ДА БЪДАТ ПРОМЕНЕНИ. Няма как да се разреши това нелегално проникване на границите - за целта трябва да се вземат мерки - чрез засилване на охрана, която да ВРЪЩА хора, които се опитват да проникнат нелегално, съответни съоръжения - огради, изкопи, видеонаблюдение и нарушителите да бъдат съдени с цялата строгост на тези закони.

# 7 396
Толкова глупости не бях чела. Първата жена филтцов лауреат - иранка. Абдус Салам - нобеллов лауреат по физика - пакистанец. списъкът е много дълъг и ме мързи да пиша многото светила в науката които са араби. Имам сума ти колеги от Иран и от Пакистан и са отлични специалисти, от Сирия имам няколко. Имала съм и преподавател от Иран изключителен човек. За сведение, българи в информатиката на такова ниво като него, не познавам.  Вие милиони хора ги изкарахте всичките някаква плява.
Не знам кой пише глупости?! Първо да знаеш, че се пише филдсов, на Джон Филдс. И второ и двамата учени, които споменаваш са учили, а иранката и работи в чужбина. Списъкът с най-добрите математици по държави е повече от красноречив, можеше да провериш, преди да пишеш.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B8%D0%BB%D0%B4%D1%81%D0% … D0%B4%D0%B0%D0%BB

С това изобщо не искам да кажа, че арабите са тъпи, а просто, че са случили на некомпетентна адвокатка.

Браво, Маруска! Аз не знаех да този Филдсов медал и нищо не разбрах от писаниците на ОХ Аман, чудех се какво е, та добре, че ти го разясни и линк даде.
Ами аз да ви кажа честно, напълно споделям мнението на Популе.
А как се казва иранката? Че между изброените имена не видях арабско име, освен да е Манджул Баргава, но това не ми звучи арабско също.

Хи хи хи, ама и великите германци - само 1 медал по сравнение с 12 на Франция и 10 за Русия, ако сметнем 3-те на СССР към Русия. Ами така е, математиката изисква въображение, а немците са коне с капаци. Затова не могат и да се справят сега със ситуацията, защото тя изисква въображение.

# 7 397

ОхАман, когато един закон ВИДИМО НЕ РАБОТИ, трябва да бъде заменен с друг, който да работи. Законите произлизат и защитават моралът и религията на нацията, която обитава съответната страна. Когато сигурността на тази нация е застрашена, поради наличието на закони, които не са работещи в съответната политическа обстановка, то се налага ТЕ ДА БЪДАТ ПРОМЕНЕНИ. Няма как да се разреши това нелегално проникване на границите - за целта трябва да се вземат мерки - чрез засилване на охрана, която да ВРЪЩА хора, които се опитват да проникнат нелегално, съответни съоръжения - огради, изкопи, видеонаблюдение и нарушителите да бъдат съдени с цялата строгост на тези закони.
[/quote]
Първо ми покажи конкретно с какво застрашават бежанците, покажи ми колко престъпления са извършени от бежанци?

Второ, Популе, НЕ СТАВА. С граничен контрол не може да бъде решен този проблем. Това е пределно ясно. Виж цифрите--колко пари се харчат  само за засилване на граничния контрол, то Фронтекс, то стени, то нелегални връщания, подкупват се трети държави -- Турция, Либия, Мороко, за да помагат кафявите хора да не идват при нас. Затварят ги в затвори, без да са извършили престъпление.  Но не работи. Само с граничен контрол този проблем не може да бъде решен, трябвва глобална политика за подобряване на условията на живот в тези критични точки. Освен това, е несправедливо Италия, Гърция и Испания да поемат цялото бреме на тези вълни.
Меркел направи гръмки изкавания от кумова срама и да даде тон и после затвори границите .  Laughing

Татко Мецан, грях ти на душата, най-големите математици са немци Laughing. Иначе Гротендик е може би най-големият математик за миналия век, и той е немец. Не само бройката е важна!

Последна редакция: нд, 27 сеп 2015, 11:00 от OX'AMAH

# 7 398
Само с граничен контрол този проблем не може да бъде решен, трябва глобална политика за подобряване на условията на живот в тези критични точки.

т.е някой друг трябва да се грижи за тях , защото те не могат ,
т.е. липсват им качества да организират нормално общество и държава , нищо , че  една жена е получила медал ( макар и по политически причини )
трябва пак колонизаторите да отидат там , нали ?
защото те знаят и могат , а Третият Свят може да се възпроизвежда най-вече , оттам нататък не е много способен ....

граничен контрол е абсолютно необходим , ''Свят без граници'' можа да важи само за еднотипни общества - напр. Зап. Европа ...

# 7 399
Само с граничен контрол този проблем не може да бъде решен, трябва глобална политика за подобряване на условията на живот в тези критични точки.

граничен контрол е абсолютно необходим , ''Свят без граници'' можа да важи само за еднотипни общества - напр. Зап. Европа ...
Кметът на Диусбург е казал, че предпочита да вземе сирийски бежанци, ако може да върне българи и румънци Grinning

Казвам освен това, че проблемът не може да бъде решен с граничен контрол а не че такъв не трябва да има. Защото в момента се вземат брутални мерки, и хорицата намират начин да дойдат. ВЪПРЕКИ тези мерки. Заради това е ясно, че с тези мерки няма ка да стане. Когато бягаш за живота си и нямаш какво да губиш, ще намериш начин да преминеш ограда.

# 7 400
о , да , така е - кой по-добре от нас знае как се интегрира извъневропейско население - и то в продължение на столетия , т.е. никак ,
защото той говори за едни мигранти от друг континент , неуспяващи да приемат европейските правила ....

# 7 401
о , да , така е - кой по-добре от нас знае как се интегрира извъневропейско население - и то в продължение на столетия , т.е. никак ,
защото той говори за едни мигранти от друг континент , неуспяващи да приемат европейските правила ....
и ние сме мигранти от друг континент, които не успяват да приемат европейските правила. доколкото си спомням, сме постоянно критикувани от всички европейски комисии и за корупция, и за съдебна система и за какво ли не. Само в тази тема сме баш европейците, по-бели от норвежците и по-честни от немците. Строг граничен контрол трябва да има, но не и за нас. Laughing Flutter

Русия Иран Ирак и Асад   обединяват сили за борба с ИД.
 Франция за първи път и тя бомбардира ИД.
Дано ги утрепят тези гадини. Иначе над 30 000 нови попълненя имало в редиците на ИД, много били от западни държави.  Според мен, това са смешни цифри и трябва да спратд а се маят, ами да ги разкарат тези изверги и да миряса регионът.

Пак от немската преса:
Очаква се нова вълна бежанци от Афганистан и от Ливан. Вероятно бежанците от Ливан ще са сирийците, които са там на палатки, а не самите ливанци, но това не става ясно от статията. 

Последна редакция: нд, 27 сеп 2015, 11:21 от OX'AMAH

# 7 402

На някаква патка-политик имам от мигрантите отказал да й подаде ръка за здрависване (понеже е жена) и тя предлагада се приеме закон за задължителна интеграция . В този закон ще се казва, че мигрантите следва да живеят съгласно основния закон на Германия и да се съобразяват с него. "Ние сме либерална страна и ако се откажем от своята либералност, ще се събудим на някакво друго място"

синергон,
съвсем добронамерено ти препоръчвам да залегнеш над немския език.
Нещо не си разбрала  статията съвсем добре.
Изобщо не е такъв смисълът, който се опитваш да внушиш.

Beim Besuch im Flüchtlingsheim wollte er ihr als Frau nicht die Hand geben. Im Gespräch mit FOCUS Online fordert Klöckner nun ein Gesetz zur Integrationspflicht für Flüchtlinge.

Wir brauchen ein Gesetz zur Integrationspflicht.“ Diese Forderung erhebt die rheinland-pfälzische CDU-Partei- und Fraktionsvorsitzende Julia Klöckner. „Wir sind ein liberales und freies Land. Wenn wir die Grundfesten unserer Liberalität aufgeben, wachen wir woanders auf“, sagte die CDU-Spitzenkandidatin

Mоля, посочи, къде е разминаването между тези изречения  на немски и моя превод. Не казвам, че съм безгрешна, просто след като твърдиш, че има грешка - добре е да я обосновеш.   Peace

# 7 403
  • София

Кметът на Диусбург е казал, че предпочита да вземе сирийски бежанци, ако може да върне българи и румънци Grinning

Казвам освен това, че проблемът не може да бъде решен с граничен контрол а не че такъв не трябва да има. Защото в момента се вземат брутални мерки, и хорицата намират начин да дойдат. ВЪПРЕКИ тези мерки. Заради това е ясно, че с тези мерки няма ка да стане. Когато бягаш за живота си и нямаш какво да губиш, ще намериш начин да преминеш ограда.
Интересна тема, влизам през 10-20 страници, и пак същото чета.

# 7 404
Мисля, че това преселение на народите е резултат от сблъсъка на две различни в историческо измерение жизнени философии. Едната е оцеляването на вида, другата оцеляването на индивида. При оцеляването на вида е важно да имаш много деца, така все някои ще оцелеят. Освен това децата са длъжни да се грижат за остарените си родители. Тази философия е характерна и за Европа до 20в. След демографския бум през 14- 15в. много млади хора (и тогава предимно мъже) са се насочили към Новия свят. След като вече няма нови земи за завладяване, постепенно се преминава към втория етап - включването на жените в трудовия процес и преминаване към стратегията за оцеляването на индивида. При нея не е важно да имаш много деца, а да са силни и способни. И разбира се пенсионна система, при която възрастните не разчитат на грижите на децата си. Затова във всички развити страни има ниска раждаемост.
В Близкия изток и Африка има демографски бум. Те сега живеят в своя 14-15 в. Независимо от всички технологични джаджи, които имат. За тях е важно количеството деца, което гарантира оцеляването на рода, а оттам и оцеляването на индивида. Затова за много от тях децата не са това, което са за нас. Разбира се това е доста грубо обобщение, защото има всякакви хора, но са показателни разкази на мигранти, които разправят убедено, че на лодката с която прекосяват морето храната и водата се дава първо на мъжете, ако остане на жените и на децата накрая.
В 21в. обаче няма неусвоени територии, а жизнената философия на тези хора продължава да е от 15в. Това население НЯМА как да се изхранва там (включително и заради последиците от климатичните промени). В началото е конфликт вътре в страната. Започва разделение на "наши" и "ваши", на етническа или религиозна основа или на партиен принцип. Обособяват се по-малки групи, които да "разчистят" място от "чуждите". Борбата всъщност е за ограничените ресурси. За съжаление Малтус май има право. Населението в тези райони расте в геометрична прогресия, а ресурсите в аритметична. Възниква демографски градиент на налягането. Следва експлозия, т.е проблемът излиза навън. В 21в. тези хора нямат буфер (Новия свят) и нямат време, а може би и желание да променят жизнената си философия.
Има и религиозен момент в тази експанзия. Тези хора не са само сирийци, но почти всички са мюсюлмани. Бедни хора има и в Индия, но те не са тръгнали към Европа. Голям процент от албанците са католици, но за "сирийци" се представят мюсюлманите. В тази религия им се обяснява, че ТЕ са избраните, другите са второ качество хора. В същото време глобализацията направи така, че да виждаш как живеят другите по света (друг е въпроса колко е реално това представяне). И възниква въпроса "защо мюсюлманите не са лидерите в света?". Едно общество не се радикализира само защото е бедно (има много по-бедни общества от арабското), а защото смята, че НЕ получава това, което заслужава, т.е. когато има по-големи амбиции от реално постигнатото.

# 7 405

И кое е разумно Ох Аман да си обесняваме как всичко е супер и няма проблеми при  положение че проблем очевадно има?
За мен разумно мнение се базира на факти, а не на обидни епитети и  апокалиптични предричания. 

Колко факта още ти трябват - минаването на границите насилствено, демонстративното хвърляне на храна и вода, която им се подарява, пазаруването без да плащат, претенциите, .... ютуба е пълен с факти, които телевизиите не излъчват. Защо ли?
Далече съм от мисълта че сред тях няма хора желаещи да се интегрират, но какъв е процента.
Хората се страхуват за безопасността си и за живота който водят в момента и с право. Ако мирното и тихо селце в което живея се напълни с бежанци ( които не са бежанци се изясни ) неминуемо ще има проблеми, които няма да дойдат от мен.
А ако някой направи атентат - тоава пак ли щеси затваряме очите с идеята ами то такива работи се случват.

# 7 406
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

..., а малко, недостатъчно и ненавреме се прави ...

# 7 407
Затова не могат и да се справят сега със ситуацията, защото тя изисква въображение.
Според мен иска точно липса на въображение.
Американците като имаха въображение кво направиха? Туриха си черен президент и взеха черни и полицаи да се стрелят по улиците, а в Южна Каролина са се хванали за гушите.
Хич не им ща въображението на тези. И  ако Европа смята да копира САЩ нищо хубаво не я чака.

Мултикултито на САЩ е също една утопия и там населението е фрагментирано-всеки си живее в махалата, но за разлика от Европа там има място, докато в Европа място за всички НЯМА и рано или късно тези без въображение ще вземат властта и на всяка жаба ще и бъде показан къде и е гьола.

# 7 408
Понеже се спомена Абдус Салам, който е първият мюсюлманин получил нобеловата награда, да кажа само, че я поделя със Стивън Уайнбърг (недостижим талант все още) и Шелдън Глашоу( също голям талант). Далеч, далеч са мюсюлманите от англосаксонците, примерно, по нобелови награди. Да не говорим, че учените се мерят на глава от населението. Смело мога да заявя, че по този показател евреите са на челните места, а мюсюлманите на последните. Това не означава, че са автоматично лоши, защото и ние също изоставаме по показател учени на глава от населението. И то световни учени, не псевдо.

# 7 409
Далеч, далеч са мюсюлманите от англосаксонците, примерно, по нобелови награди. Да не говорим, че учените се мерят на глава от населението. Смело мога да заявя, че по този показател евреите са на челните места, а мюсюлманите на последните. Това не означава, че са автоматично лоши, защото и ние също изоставаме по показател учени на глава от населението. И то световни учени, не псевдо.
Време е значи да почнат да им раздават нобелови награди.
Тя и тази награда отдавна е девалвирала и я дават на куцо сляпо и сакато щом е в мейнстрийма записано..

Прилича ми на онези ордени "Ударник" или "герой на труда", които ги раздаваха на приближените до началника по времето на соца, за да вземе наградения премия... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт