Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 639 898
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 7 410
Затова не могат и да се справят сега със ситуацията, защото тя изисква въображение.
Според мен иска точно липса на въображение.
Американците като имаха въображение кво направиха? Туриха си черен президент и взеха черни и полицаи да се стрелят по улиците, а в Южна Каролина са се хванали за гушите.
Хич не им ща въображението на тези. И  ако Европа смята да копира САЩ нищо хубаво не я чака.

Мултикултито на САЩ е също една утопия и там населението е фрагментирано-всеки си живее в махалата, но за разлика от Европа там има място, докато в Европа място за всички НЯМА и рано или късно тези без въображение ще вземат властта и на всяка жаба ще и бъде показан къде и е гьола.

А нещо по - добро предложили се, което да замени "черните" или както там се наричат? М? Аз не виждам предложения, само квалификации. Да не говорим, че просто ни се налага да приемем "черните", защото за сега без тях не можем. Ти предлагаш ли нещо, с което да заменим отрицателният прираст и мързеливите местни, които не желаят опредлени професии. И да, всички искат да живеят като в САЩ. Този модел на средна класа идва точно от там. Всъщност всичко идва точно от там.

# 7 411
тия награди ги дават по политически причини
- на Орхан Памук също ...

# 7 412
Далеч, далеч са мюсюлманите от англосаксонците, примерно, по нобелови награди. Да не говорим, че учените се мерят на глава от населението. Смело мога да заявя, че по този показател евреите са на челните места, а мюсюлманите на последните. Това не означава, че са автоматично лоши, защото и ние също изоставаме по показател учени на глава от населението. И то световни учени, не псевдо.
Време е значи да почнат да им раздават нобелови награди.
Тя и тази награда отдавна е девалвирала и я дават на куцо сляпо и сакато щом е в мейнстрийма записавно..
 Нищо не пречи и на мюсюлманите да пораздадат малко, за да ви се дигне мнението за тях, щом сте толкова първосигнални и не различавате политиката от науката...

Не е девалвирала изобщо. Дай предложения.

# 7 413

Да, има си различни полета на изява.

# 7 414

А нещо по - добро предложили се, което да замени "черните" или както там се наричат? М?

Имаш в предвид да намерят по-добър от тях, който да лежи на социала? Не. Тези са идеални.

# 7 415

И кое е разумно Ох Аман да си обесняваме как всичко е супер и няма проблеми при  положение че проблем очевадно има?
За мен разумно мнение се базира на факти, а не на обидни епитети и  апокалиптични предричания.  

Колко факта още ти трябват - минаването на границите насилствено, демонстративното хвърляне на храна и вода, която им се подарява, пазаруването без да плащат, претенциите, .... ютуба е пълен с факти, които телевизиите не излъчват. Защо ли?
Далече съм от мисълта че сред тях няма хора желаещи да се интегрират, но какъв е процента.
Хората се страхуват за безопасността си и за живота който водят в момента и с право. Ако мирното и тихо селце в което живея се напълни с бежанци ( които не са бежанци се изясни ) неминуемо ще има проблеми, които няма да дойдат от мен.
А ако някой направи атентат - тоава пак ли щеси затваряме очите с идеята ами то такива работи се случват.
Ок ще отговарям по точки.
1. Насилствено преминаване на границите --по принуда и с огромен риск за живота. Голяма част от тях загиват. това ако не е бежанец -- да си рискуваш живота, за да минеш граница не знам какво е.

2. Доколкото разбирам, поне в Германия огромното болшинство от хората са от Ирак, Афганистан, Сирия. Не знам какви са статистиките за България? В Италия много хора са от Либия, или от Африка използват Либия за транзит. В Испания са хора от цяла Африка, мисля, използват Мороко. По закон, трябва техните случаи да бъдат разгледани и ако не са бежанци, да бъдат връщани. Но нека да бъдат разглеждани случаите им.

3. Относно колко процентаискат да се интегрират. Тези хора не са нашите цигани, и не знам защо сте решили, че нямат желание за интеграция. сирийците са живели много години под светска диктатура, преди това също са живели в много мултикулти общество, каквото е сирийското. Образованието им е било светско, заради диктатора Асад.
Според мен, когато стане дума за интеграция, много малко зависи от  държавата на произход, повече зависи от нивото на образование. Познавам идеално интегрирани афганци, сирийци иранци палестинци и това, което ги обединява е, че са образовани хора и могат да са полезни на обществото, в което живеят. Един образован сириец много по-лсно би се интегрирал от един необразован българин.  
Според мен, заради това един сириец (държава с нормално образование), либиец или иранец има много по-голям шанс за интеграция от един афганец (държава, в която мир не е имало няколко поколения).

# 7 416

Аха . Не си мешат капите значи. Единият , англосаксонеца, е зачислен на касата с табелка "наука", а черния човек на касата с надпис "изкуство"
А на немеца му е отредено да пълни касата.
Бравос, ребята...

Ама париците ще свършат. Те свършват вече..

# 7 417
Преварително се извинявам на всички останали, четящи темата.
OX'AMAH,

Скрит текст:
тейк а смайл, дала съм линк към филм, който е бил полезен и интересен за мен, постнала съм го в тази тема, тъй кто може да е полезен и интересен и за други хора, които четат тази тема. Другото не ми е интересно да го коментирам.
За мен, в темата се повтарят натрапчиво конкретни мнения (истерични, нефактологични и патосни, в стил "идват орките"), не мисля, че изощбо е разнородна и разноцветна.
Ще ми позволиш ли да имам това мнение?  Grinning
Разбира се.  Grinning  Харесвам и ценя критичното мислене и становище, но когато има адекватна аргументация и градивност.  Уви, с твоите включвания май не се получва точно така.
Кое всъщност ти  е интересно да коментираш. Виждам избирателността ти.
И кое те задържа в темата. И изобщо, нещо не ми се връзва с твоето участие , но не мога да го изкристализирам още напълно кое е то.
Не ми отговаряй. Grinning
Пиши по темата бежанци/мигранти не ми прави на мен анализи, става ли? Аз към теб не съм се обърщала с никакви лични нападки, и пет пари не давам за теб и даже нямам спомени да съм чела твое мнение, освен някакви глупави нападки.

Това, какво изкристализирваш ти или не е лично твой проблем, не разбирам мен какво ме касае ?! Защо се чувстваш задължена да споделяш своето мнение за моето участие с мен не става ясно, но благодаря че сподели.
 Аз също не мога да разбера целта на твоите включвания към мен, те никога не са по темата бежанци, но предполагам, имаме различен стил на общуване.  това дали да ти отговарям или не е мое лично решение и няма какво да ми даваш наклон и съвети. ти самата беше споменала, че няма да ме четеш няколко страници назад, въпреки това продължаватш агресивно и активно не само да четеш, но и да коментираш мои постове.  Laughing Laughing

И за да съм по темата. Вчера едно момче при нас, на 20+ е, се изнасяше и бежанци, които са съседи/познати на семейството му, им помагаха да се изнесат и натоварят. Тези бежанци са устроени в малко селце наблизо, дъщеричките им вече говорят някакъв немски, а са там от 3-4 месеца. Ще тръгват и на детска градина.
Интеграцията е съвсем реална, стига хората да не ги държат в гета изолирани.
[/spoiler]

Скрит текст:
Моля, не ми приписвай неща, които не съм извършила.  Peace Искам да те уверя, че аз мой проблем нямам.  Laughing Това американско клише си го запази за себе си. Но след като си учила в САЩ, ми е ясно от къде си го лепнала.
Имаш абсолютно неверни твърдения по отношение на моите включвания в темата и моите лични дискусии с теб. Бях ти задала конкетни въпроси ПО темата, на които така и не получих отговор. Забелязвам, че при все, че имаш право в някои аспекти, напълно тенденциозно коментираш само това, което по някакви твои критерии ти изнася.
С уважение!   bouquet

# 7 418

А нещо по - добро предложили се, което да замени "черните" или както там се наричат? М?

Имаш в предвид да намерят по-добър от тях, който да лежи на социала? Не. Тези са идеални.
По-цяял ден се излежават, а после отиват да си вземат помощите.

Засега, обаче, мексиканците се справят и те добре...

Това как ти се струва? Мексиканците ще ги надминат ли по лежане? М?
[/quote]

Това, което пишеш е лъжа. Има хиляди статистики, от които е видно, че написаното е пълна лъжа. Разбира се има хора на социални помощи, но и от местните има цели поколения, които никога не са работили. Между другото днес или вчера са давали по нова за наши българи, които се издържат от просия във Франция? Ти как ще коментираш това? Малка България с просяци по света? С нищо не сме по - добри, с нищо, затова и предпочитат тях пред нас.

# 7 419

Аха . Не си мешат капите значи. Единият , англосаксонеца, е зачислен на касата с табелка "наука", а черния човек на касата с надпис "изкуство"
Бравос, ребята...

Тя Германия напълни касичката благодарение на южните държавици, които държаха еврото ниско Grinning  неслучайно именно Германия се пъне да пази ЕС-то цяло, без него хич няма да е това, което е.

Между другото, в Германия голяма част от мигрантите са от южна европа. Берлин се напълни с млади и образовани италиянци и испанци, които нямат перспективи в техните държави. Това е друга голяма трагедия на  сегашното ЕС, голям брейн дрейн от цяла Южна Европа.  Sad

Тейк-а-смайл, благодаря, че си прикриваш мненията към мен, не те чета, отсега ти заявявам, считай, че си ми в игнор списъка.  Sunglasses Laughing

Последна редакция: нд, 27 сеп 2015, 11:51 от OX'AMAH

# 7 420

Това, което пишеш е лъжа. Има хиляди статистики, от които е видно, че написаното е пълна лъжа. Разбира се има хора на социални помощи, но и от местните има цели поколения, които никога не са работили. Между другото днес или вчера са давали по нова за наши българи, които се издържат от просия във Франция? Ти как ще коментираш това? Малка България с просяци по света? С нищо не сме по - добри, с нищо, затова и предпочитат тях пред нас.

Аха . Значи белите лежат на социала, а черните работят та пушек се дига?
 hahaha

Що не идеш у САЩ и не видиш?

Статистиката по времето на соца я знаем. Ние бяхме СЕ ударници, а СССР-то беше направило Всичките нАучни открития откакто свят светува. САЩ взеха челен пример от съветските апаратчици и го прилагат успешно. Както оня виц по соц време: Ако Наполеон беше руснак, никой нямаше да разбере, че е загубил войната.. Joy

Само не ми пробутвай статистиките си, защото отдавна сте станали за смях...

А нашите българи, просещи във Франция, са си чисти циган
и.

# 7 421
В тая тема вече нищо смислено не може да се прочете. Останаха само бръщолевениците на Ана Бел и Ох, аман. Ами.....ох, аман вече от простотии! Close Не им омръзна на някои хора да се излагат....

# 7 422

Бравос, ребята...

Герри стига си се правила на ударена. Много добре знаеш как са нещата. В света има ясно разделение на труда, затова едни пеят и танцуват, а други правят наука. Едни държави са индустриални, други забавни, трети мързеливи. Сега да ти обяснявам азбучни истини, които знаеш, мисля, че е излишно, нали?

Цитат
 hahaha
Не си измисляй, не съм написала това.
А, има и такива бели, като нас, да, които точно това правят лежат на социала или просят, други крадат.

# 7 423
Българи, просещи във Франция... newsm78 Правите ли се или наистина не разбирате?
Някакви данни за процент живеещи на помощи от местните и от мигрантите?

# 7 424

hahaha

Що не идеш у САЩ и не видиш?

Статистиката по времето на соца я знаем. Ние бяхме СЕ ударници, а СССР-то беше направило Всичките нАучни открития откакто свят светува. САЩ взеха челен пример от съветските апаратчици и го прилагат успешно. Както оня виц по соц време: Ако Наполеон беше руснак, никой нямаше да разбере, че е загубил войната.. Joy

Само не ми пробутвай статистиките си, защото отдавна сте станали за смях...

А нашите българи, просещи във Франция, са си чисти циган
и.

Този беше бял. Не беше циганин, по 100 евро от просия прави. Също така се славим и като автокрадци.
Е, то ти естествено, че на наука няма да вярваш, това ми е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт