Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 639 407
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 7 755
Ами аз и да те питам и ти да ми отговориш, какво значение има? Ясно е че никой не ги ще. С големи усилия се стигна до консенсус, че може евентуално да приемем някой сириец християнин, по възможност майка с едно две деца. Другите от Африка, който ще дойдат в следващите месеци и години да не мислиш, че ще ни питат дали ги искаме?

# 7 756
Дано зимата да започне рано и да е много, много студена!!!

Как не ви е срам да пишете подобни неща?!!!
От какво трябва да ме е срам..
Ааа-сетих се. Че чакам зимата да ни пази границите, защото в Европа има едни безполезни политици...

# 7 757
  • София
Днеска един ми каза, даже не по телевизора, iany, че редовно го пръскат от самолетите, даже и кръвно вдигал. Какво правим - да го гърмим ли, ние ли да мрем, или да възбраним въздухоплаването?

Не ща еритрейци, и без тях си е достатъчно неприятно, ако наистина ме питаш.

Мдам...

http://binar.bg/3392/mutilation/

# 7 758
Някои може ли дa ми обясни:
Зaщо тея "бежaнци"след кaто търсят зaкрилa в християнскa европa първо не искaт дa си сменят религиятa. Второ зaпaзвaт си именaтa. Трето не спaзвaт зaконa зa митнически контрол. И др. И др. Кaкво е товa мултикулти общество,знaчи оркaтa може дa искa джaмия,дa искa дa ходи зaбрaденa,дa си говори нa aрaбски в Швеция дa имa новини нa Турски в Бългaрия,дa си обрязвa момчето в Дaния. И зa кaпaк дa е недоволен aко не му осигорят жилище и джобни! Aз дaли ще могa в Сaудитскa aрaбия дa си построя църквa,дa си присвоя нефтения клaденец нa осмaн? Aми aко ми хaресa еднa хaнъмa и отидем нa бaр,и хотел Sunglasses колко ще живея след товa? Ние ли сме изперкaли нaцяло или те сa много хитри. Кaк ще живееш години нaред в Гермaния ще се ползвaш от блaгaтa нa тaя държaвa и нямa дa можеш дa говорш немски? Кaк ще вземaш помощи зa децaтa си от UK и ще ги учиш дa се взривят в метрото. Имa ли случaи нa християнин сaмовзривил се в aрaбския свят? Тaя европеоскa толерaнтност ми звучи кaто дa ти се изaкa някои в холa и дa ти е сърдит после че му мирише. Ми те утре ще зaпочнaт дa им се нaкърнявaт човешките прaвa нa Коледa и нa Велик Ден. Нямa по нaхaлен и нaгъл етнос от тях. Имa и други емигрaнти ние също имaме много но всички други се съобрaзявaт със стрaнaтa приемник a тези рушaт.

# 7 759
  • В заешката дупка
О, не нищо срамно няма да, да пожелаваш студена и дълга зима на хора, които нямат домове.

# 7 760
  • забравих си мисълта...
Дано зимата да започне рано и да е много, много студена!!!

Как не ви е срам да пишете подобни неща?!!!

Защо трябва да ме е срам??? Това е лично мое мнение. Не е задължително някой да е съгласен с мен, както и аз не съм длъжна да приемам мнението на другите.
Между другото днес в Австрия точно тази мигрантска криза си каза думата. Днешният провал на социалдемократите (SPÖ) и консерваторите (ÖVP) е достатъчно показателен.

# 7 761
  • България
Скрит текст:
Тук пише, че на  бежанец може да му се откаже статут когато:
...

Чл. 13.
...
13. (нова - ДВ, бр. 52 от 2007 г.) идва от сигурна държава по произход или от трета сигурна държава, включена в минималния общ списък, приет от Съвета на Европейския съюз, или в националните списъци, приети от Министерския съвет;

Скрит текст:
Понеже нас ни засягат основно влизащите от Турция, тук в едно проучване на БХК на 3-та страница в бележка под линия пише следното "Република Турция е ратифицирала Женевската конвенция за статута на бежанците от 1951г. с декларация в съответствие с чл.1В, ал.1 от Конвенцията, която се поддържа и при ратификацията на Нюйоркския протокол за статута на бежанците от 1967г. (т.нар.географска клауза), поради което не разлежда молби за убежище и не предоставя статут на бежанец на чужденци от държави на произход, които не се намират на територията на Европа. В този смисъл, бежанците които преминават през Турция като трета страна, се считат за бежанци, пристигащи направо от територията на държавата, където са били застрашени животът или свободата им."
http://www.bghelsinki.org/media/uploads/documents/reports/2013_a … ing_report_bg.pdf
Потърсих Протокола, оказа се вярно. http://www.unhcr.org/3b73b0d63.pdf
Тоест Турция не е трета сигурна страна, защото не им дава възможност да поискат статут на бежанци. От нейна посока ние сме първата сигурна страна.
  Ако Турция не е сигурна страна, защо тогава строи лагери и официално не пропуска имигранти. newsm78
Съвсем скоро беше и шоуто в Одрин.

Скрит текст:
Разбира се и тези неща обсъдихме, но сега ми е интересно от тази гледна точка, до къде ще стигнем.

# 7 762

Понеже нас ни засягат основно влизащите от Турция, тук в едно проучване на БХК на 3-та страница в бележка под линия пише следното "Република Турция е ратифицирала Женевската конвенция за статута на бежанците от 1951г. с декларация в съответствие с чл.1В, ал.1 от Конвенцията, която се поддържа и при ратификацията на Нюйоркския протокол за статута на бежанците от 1967г. (т.нар.географска клауза), поради което не разлежда молби за убежище и не предоставя статут на бежанец на чужденци от държави на произход, които не се намират на територията на Европа. В този смисъл, бежанците които преминават през Турция като трета страна, се считат за бежанци, пристигащи направо от територията на държавата, където са били застрашени животът или свободата им."
http://www.bghelsinki.org/media/uploads/documents/reports/2013_a … ing_report_bg.pdf
Тоест Турция не е трета сигурна страна, защото не им дава възможност да поискат статут на бежанци. От нейна посока ние сме първата сигурна страна.

Да, четох, даже някъде по-напред съм цитирала същия текст, само че бежанци реално са много малка част от пристигащите, Женевската конвенция третира само бежанците, не мигрантите.

А пък нали според споразумението за реадмисия имаме право да връщаме мигрантите, но май проблемът е точно в незаконното минаване на границата, ако не го хванеш, че влиза от Турция, как ще го върнеш в Турция, а не, примерно, в Гърция? newsm78

И защо няма някое човече на държавна службица, което да отговори на всичките тези въпроси, дето си задават хората,  официално.

# 7 763
  • В заешката дупка
Да пожелаваш на група хора да им се случи нещо лошо, не е просто въпрос на мнение. Но щом не ви е срам, няма какво да говорим наистина.

# 7 764

Аз пък мисля, че мазалото е мнооого голмо и поне още 5години ще се влачи. Първо, защото четох, че  не са се разбрали Путин и Обама, второ, защото там освен тях играта е между СА и Иран, които са далеч от сближаване, трето защото Асад е мразен и нежелан от болшинството от сирийците, а пък реално почти няма кой да го замести и тази хипотетична алтернатива да не желае да изтреби/смаже/подчини друга една част от сирийците, четвърто кой иска да живее в държава, която е почти срината до земята? С доставките на бомби и ракети от САЩ, Русия, Иран и СА просто ще се изядат едни други.
И като се тушира военния конфликт в Сирия какво правим с кюрдите и Турция? Това е още един конфликт в доминото.
А какво правим с Йемен, Судан, Буркина Фасо и Еритрея?А Афганистан?  

Дай да решим първо в Сирия какво ще се прави, дет се вика едно по едно, и първо да изчакаме утре вечер Wink. Защото първо - Обама и Путин не са срещнали все още, за да разберем дали са се разбрали, второ под сближаване на Иран и СА не знам какво разбираш - те сигурно никога няма да се сближат, но това не пречи да се договорят с помощта на менторите си, трето откъде знаем, че болшинството сирийци мразят Асад, като около 80% от населението е на територия контролирана от него и състава на опозицията е като интернационал, вкл. китайски уйгури, чеченци, узбеки - четете, бе хора - по напред беше пуснато инфо за основните опозиционни формирования. Mr. Green.
Сега сериозно за Сирия - надявам се да намерят компромис, който естествено е възможен - примера на Ливан, които след 30г. подобна граж.война успя. И той е много прост и ясен от самото начало, Ахтисаари съвсем наскоро каза, че е стоял на дневен ред и тогава, но понеже Запада беше във вихъра на свалянето на диктотари никой не му е обърна внимание - преговори, преходно правителство, оттегляне на Асад и формиране на власт с взаимни отстъпки - президент сунит, мин.-пред. - асадист и т.н.

Дай верно да се гръмнем, всички участваха в тая каша, поддържаха я 4 г., всички са заплашени от нея. Като не стане, всички ще си носят последствията и така. Всъщност, ако не се разберат смятам, че и 10 г- няма да стигнат, ама няма как  ние да ги накараме, нали?
Много совалки се направиха последните седмици, да се надяваме, че е имало резултат Wink

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 01:13 от flambe

# 7 765
Стига драми. Аз разбрах изказването на Венета в смисъла на не да им е студено на мигрантите, а лошото време да ограничи бъдещите такива, които още не са тръгнали. Когато е студено ще намалее потока.

# 7 766
  • София
flambe, няма голям шанс за скорошен край на сирийската криза. По-вероятно е да продължи още няколко години, поне. Ето статия в Капитал:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2015/09/25/2616 … ce=www.dnevnik.bg

# 7 767
Скрит текст:
Тук пише, че на  бежанец може да му се откаже статут когато:
...

Чл. 13.
...
13. (нова - ДВ, бр. 52 от 2007 г.) идва от сигурна държава по произход или от трета сигурна държава, включена в минималния общ списък, приет от Съвета на Европейския съюз, или в националните списъци, приети от Министерския съвет;

Скрит текст:
  Ако Турция не е сигурна страна, защо тогава строи лагери и официално не пропуска имигранти. newsm78
Съвсем скоро беше и шоуто в Одрин.

Скрит текст:
Разбира се и тези неща обсъдихме, но сега ми е интересно от тази гледна точка, до къде ще стигнем.
Турция строи лагери от човешка гледна точка, като са избягали в нея, не ги оставя да спят на улицата. Обаче явно не дава статут, който върви с доживотна издръжка, и затова гледат да си спасят живота чак в Скандинавието, ама там пък било скучно...

# 7 768
О, не нищо срамно няма да, да пожелаваш студена и дълга зима на хора, които нямат домове.
Могат да идат в топлите страни да търсят убежище нали?
А това как нямали били горките домове не съм съгласна.  Къде са им жените и децата? Аз само ГВС-та виждам на снимките...

# 7 769
  • София
Могат да идат в топлите страни да търсят убежище нали?

Сама знаеш, че богатите страни от Гълфа не ги искат.

Общи условия

Активация на акаунт